חתונה עם קנדית

SHARON96

New member
חתונה עם קנדית

שלום חברים אני אזרח ישראלי, שנה בקנדה, והתחנתי עם חברתי כאן בטורנטו. מה הדברים שאני צריך לעשות עכשיו? מה זה PR? כמו GREEN CARD בארה"ב? מה עם אזרחות? כמה זמן לוקח התהליך? תודה!

קודם כל מזל טוב

הרשה לי לצטט, מתוך "המדריך להליכות נאות" של בארבארה קארתלאנד (מתורגם בידי ב. אבישי), שאני נושא עימי לכל מקום: עמוד 193: חייבים להביע תודה על מתנות נישואים זמן קצר ככל האפשר לאחר שנתקבלו. הכלה ממלאה מצווה זאת, ובדרך כלל רב מספר המתנות הניתנות לה ממספר המתנות הניתנות לחתן. אולם עליה להקפיד להתבטא בלשון רבים כאשר המתנה מוגשת לזוג: "דוד ואני ממש מתרגשים מן המתנה הנהדרת..." בבוא העת, יש גם עצות להליכות נאות בכל הקשור ללידת תינוק. אל תהסס, תמיד לשירותך!

Test For Echo

New member
לא כבד לך בכיס עם ספר של(לפחות) 193 עמודים?

אתה והיא צריכים למלא טפסים של ספונסרשיפ

ולהגישם למשרד האימגריישן הקרוב למקום המגורים שלכם. הקישור למדריך ולטפסים מצוי למטה. PR הוא סטטוס של תושב קבע PERMANENT RESIDENT שהוא אכן המקביל לגרין רארד האמריקאי. התהליך אמור לקחת פחות משנה ואחרי מספר חודשים אתה כניראה יכול לקבל רישיון עבודה פתוח.

פירוט כל הליך הספונסרשיפ המוגש בקנדה

כאזרח ישראלי אתה רשאי לשהות בקנדה שישה חודשים עם חותמת הכניסה שהוטבעה בדרכונך בעת שהגעת. חודש לפני תום התקופה הזאת עליך להגיש בקשה להארכת מועד השהייה. טופסי בקשה להארכה באתר האימיגריישין הקנדי. המסמכים שעליך לצרף לבקשה מפורטים בציק ליסט הצמוד לבקשה. שם גם תמצא את כתובת משרד ההגירה המתאים לפרובינציה בה הנך שוהה. אם אתה מתגורר בטורנטו ככל הנראה עליך לשלוח את כל הבקשות למשרד ההגירה באלברטה. הכתובת מפורטת באתר. במקביל אתה ואשתך מגישים בקשה לספונסרשיפ הכוללת: בקשה של אשתך לבצע ספונסרשיפ, המותנית בכך שהיא עובדת ויכולה להוכיח הכנסה חודשית (סכומי המינימום מפורטים במדריך הספונסרשיפ באתר ה-CIC הקנדי בקישור הבא: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/spouse.asp כמו כן עלכם למלא הסכם ספונסרשיפ חתום על ידי שניכם, בקשה שלך לתושבות קבע PR ובקשה לאשור עבודה כללי. לכל טופס בקשה מצורף מדריך מילוי וטופס צ'ק ליסט אותו חייבים למלא, הכולל תאור עתקי המסמכים אותם חובה לצרף. חשוב! עלכם לצרף העתק מתעודת הנישואין הקנדית שקבלתם ממשרד הרשם הכללי General regestration הנמצאים בטאנדר ביי אונטריו. תעודה זמנית מעיריית טורנוטו, או מרב אינה קבילה. הליך קבלת תעודת הנישואין לוקח כ-8 - 10 שבועות אם הגשתם נכון את הבקשה לתעודה. כמו כן עליך לגשת לקונסוליה הישראלית ברחוב בלור מספר 190 קומה 7 ולהגיש בקשה לתעודת יושר למשטרת ישראל בצירוף 4 תמונות פספורט. על הבקשה בקונסוליה עליך לציין את מספר ה-ID שניתן לך כשבקשת את הארכת השהות וכן עליך לציין בבקשה את כתובת האימגריישין באלברטה, או כל משרד הגירה אחר שמטפל בתיק. הקונסוליה תעביר את בקשתך למטה הארצי של משטרת ישראל, משם תשלח תעודת היושר לשגרירות ישראל באוטאווה שתעביר את תעודת היושר לאימגרישיין הקנדי. כל ההליך הזה לוקח בין 6 ל-10 שבועות, זאת אם ציינת בבירור את מספר ה-ID שלך באימגריישין קנדה ואת כתובת משרדם. כמו כן עליך לעבור בדיקות רפואיות הכוללות בדיקה כללית אצל רופא, בדיקות דם וצילום ריאות רטנגן. את הבדיקות חייבים לבצע רק אצל רופא המופיע ברשימת הרופאים באתר ה CIC במקום מגוריך או קרוב לשם. הרופא מעביר את התוצאות למשרדי ההגירה הקנדיים. נא הקפד לציין את מספר ה ID שלך ואת כתובת האימגריישין באלברטה. אל כל הטפסים ההלו יש לצרף קבלה ממוסד פיננסי, או קבלת תשלום שביצעת באתר של ה CIC באינטרנט הכוללת: 75 דולר עבור בקשת הארכה 150 דולר עבור בקשת אשור עבודה 475דולר עבור בקשה ל PR 75 תשלום לספונסרשיפ בידי אשתך סה"כ 775 דולר לא כולל תשלום נוסף בסך 490 דולר קנדי עבור תעודת תשוב הקבע כשתתקבל (אם אין בעיות מיוחדות) כמו כן עליך לשלם 180 דולר עבור הבדיקות הרפואיות. הבקשה בקונסוליה הישראלית לתעודת יושר עולה 8 דולר קנדי. חשוב מאד! שתורידו מאתר האימגריישין הקנדי את המדריך THE GUIDE שמצורף לכל טופס בקשה SPONSER SHIP IN- CANADA ותפעלו במדוייק בהתאם להוראות המדריך. כל מסמך בעברית כמו: תעודת לידה (אפשר כיום לקבלה גם באנגלית) תעודת גירושין קודמת (לא עלינו) או כדומה חייבים להיות מתורגמים לאנגלית ומאושרים בחותמת נוטריונית או חותמת מתרגם מוסמך. בקונסוליה הישראלית בטורנטו ניתן לקבל אשור נוטריוני למסמך שמתורגם (הם לא מתרגמים) אשור נוטריוני כזה ניתן להשיג רק בימי שלישי בקונסוליה בין השעות 8:30 ל 12:30 מומלץ להגיע לא יאוחר מהשעה 8 בבוקר. אני עברתי את הכל התהליך הזה לאחרונה. גם אני ממתין לתוצאות. ממשרדי ההגירה נמסר לי כי כל התהליך אורך כ- 8 חודשים, אך ניתן לקבל אשורי ביניים אם הבדיקות הרפואיות היו תקינות ואם הגיע אשור המשטרה וזה בערך כעבור חודשיים, אז גם תקבל את אשור העבודה אם אין בתיק שלכם בעיות מיוחדות. עם קבלת האשור הזמני שיתקבל כעבור חודשיים כאמור, יהיה ניתן לך לגשת לבצע ביטוח רפואי של אונטריו אוהיפ OHIP במשרד הבריאות המקומי. מקווה שההסברים יסייעו לכם. בהצלחה.

Angel45

New member
אתה שוב מטעה ובגדול ../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif

הבחור עלול לחשוב שאת כל הבקשות והאגרות עליו להגיש ביחד וזה ממש לא כך אתה קושר את כל הבקשות ביחד ולחלוטין אין זה כך. מדוע שוב אתה שולח את תושבי אונטריו להגיש באלברטה?! ומדוע שוב אתה אומר לאנשים להגיש בקשה לאישור עבודה ביחד עם הליך הספונסרשיפ ?!

כי כך זה עובד עכשיו!!!!! זה ההליך הרצוי

למה את\אתה כל כך ספקן? ממתי הניסיון שלך ומה עשית בתחום שאתה\את כל הזמן רק מבקר\ת תתתקשרי למי שמבין או למרכז המידע של אימיגריישין קנדה ותקבלי את ההסבר. אני כלל לא מטעה. כשמדובר בהליך ספונסרשיפ או IN-CANADA CLASS זה דרך אלברטה...הנה הקישור..לבדיקה: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/spouse.asp הנה עותק למי לשלוח את הבקשות: Applying for permanent residence from within Canada: Spouse or common-law partner in Canada class (IMM 5289) Where to submit your application Before you submit your application, gather your spouse or common-law partner’s forms together with yours. Ensure all forms are completed, signed and are accompanied by the supporting documents, including proof of the medical examination and your receipt. If any of the required documents are not sent, your application will not be processed. Send everything to: Case Processing Centre Vegreville, Alberta T9C 1W3 The envelope will require more postage than a normal letter. To avoid having your application returned to you, have the post office weigh it before mailing. עכשיו מה תגיד\י?

Angel45

New member
תגובתך איננה עניינית

קרא שוב את מה שלראשונה כתבת ואולי תבחין שאתה טועה ומטעה ובגדול הבחור ששאל עשוי ועלול לחשוב שאת כל האפליקיישנס שאותם ציינת , הוא צריך לשלוח ביחד עם האפליקיישן לספונסרשיפ וזה ממש לא כך !! למה להטעות במזיד את הזולת ?! ואל תטרח שוב לשלוח אלי מסרי שטנה פרטיים

mike okizitchy

New member
תסביר לי משהו

מדוע אתה חושב שעדיף לשלוח את הבקשה לאלברטה ולא למיסיסוגה?אתה מודע להבדלים בין שני המסלולים? אלברטה יתרונות: -זכאות לרשיון עבודה פתוח לאחר אישור בקשה עקרוני Approved in Principle אלברטה חסרונות: -טיפול איטי יותר ממיסיסוגה-תל אביב(7-22+ לעומת 3-8 חודשים) -אפשרות לזימון לראיון עם CSIS -אין זכות עירעור לIRB רק לבית המשפט הפדראלי

מדוע אלברטה?

פשוט מאד. מי שאין לו ברקורד בעיות מסוג: רישום פלילי, רקע רפואי בעייתי, חוסר הכנסה מספיקה של נותן הספונסר שיפ, חוסר במסמכים חשובים לצרף לבקשות כגון: תעודת לידה וכדומה יגיש באלברטה, זאת משום שבאלברטה תוכלו לקבל בתוך 60 ימים אשור עבודה כללי ואשור לאוהיפ המקנה לכם ביטוח רפואי כללי. יתרת התהליך בין שישה לשמונה חודשים כבר אינה משנה כהוא זה למצב העכשווי. אימיגריישן קנדה אף מפנה לאלברטה את כל הפונים. מה גם שתיק בקשת ההארכת שהייה שלי התנהל שם כבר ממקודם ומאד הייתי מרוצה מהתהליך שהתקצר עד מאד. באלברטה גם טרחו לשלוח אלי מכתב אישי מאד מכובד שבעקרו מפרט את התהליך ואף הציעו לי לפנות אלהם בכל שאלה או בעיה שתתעורר. לסיכום, העובדה שבאלברטה ניתן לקבל אשור עבודה והפניה לאוהיפ בתוך חודשיים היא שמכריעה בעניין ההחלטה למי לפנות ואני העדפתי לפנות לאלברטה. אין לי כל מושג מדוע היו כאן גולשים שכה כעסו עלי על מה שהסברתי ועל כך שהמלצתי ואני עדיין ממליץ לפנות לאלברטה. הם אף טרחו לצרף כל מיני השמצות בניסיון להזים את דברי. יש כאן אף מישהי שטרחה מאד להשמיץ אותי בפורום ישראלים בקנדה, שם דנתי בעניין אחר לחלוטין. אין ספק ששני הפורומים הללו הפכו לשק חבטות עבור קומץ ישראלים לשעבר, מתוסכלים ואני יכול להבין שיש אנשים שלא קל להם לעמוד בתלאות המעבר בהלם התרבותי וההסתגלותי שהם חווים כה קשה, אך איני מבין מדוע הם מתנהגים בכה חוסר כבוד לזולת.

amirshuval

New member
יתרת התהליך

עוד חיסרון חשוב לאלברטה---חייבים לשמור על מעמד תושב ארעי במשך הטיפול.יציאה מקנדה במהלך הטיפול עלולה לגרום לסגירת התיק וראיתי מקרה של ישראלית שזה קרה לה כשהופיעה בפירסון.בכלל,מבין קרוב לשלושים זוגות ישראלים- קנדים שאני מכיר את המקרים שלהם באופן אישי הרוב המכריע שבחר במיסיסוגה זכה לראות את החצי הישראלי עם ויזת ההגירה ביד תוך פחות מחצי שנה.לא מכיר מקרה אחד של אלברטה שלקח פחות משבעה חודשים,שלא לדבר על ראיונות ביטחוניים שהרבה ישראלים שהגישו באלברטה נאלצו לעבור.מה לגבי העדר זכות ערעור לIAD? יש לך מושג כמה הענין הזה קריטי לזוגות חדשים או COMMON LAW?כל הרעיון של הגשה IN-LAND הוא להעניק פטור מהצורך בויזה על בסיס הומניטארי.במקור זאת היתה קטגוריה פרופר של H&C.זו בדיוק הסיבה שבגללה אסור לעזוב את קנדה בזמן התהליך,כי בן הזוג כביכול מצהיר שהוא לא יכול לעזוב את קנדה או להגיש מבחוץ.אז כיום אלברטה פתוחה לכל הזוגות אבל התנאים יותר נוקשים מהגשה בחוץ והטיפול איטי יותר.

amirshuval

New member
ודרך אגב

"חוסר הכנסה מספיקה של נותן הספונסרשיפ"--לחלוטין לא רלוונטי בקטגוריה של בן זוג או ילדים נתמכים--הרי לא צריך לעמוד בקרטריון של יכולת כלכלית. "אימיגריישן קנדה אף מפנה לאלברטה את כל הפונים"---מאיפה הבאת את זה? הנה המדריך הרשמי שנלווה לטפסי בקשות ספונסרשיפ דרך אלברטה--תקרא את מה שכתוב במשבצת השלישית בצד השמאלי של הטבלה בעמוד 3.

הנה התשובות להשגות שלך ידידי

ראשית הנה תעתיק של המדריך הכללי לספונסרשיפ של בן זוג מתוך קנדה: Application for Permanent Residence in Canada — Spouse or Common-law Partner This application is for spouses or common-law partners of Canadian citizens or permanent residents who wish to apply for permanent residence while both the sponsor and the applicant are residing in Canada. Mail the application to the Case Processing Centre in Vegreville, Alberta. בפירוש לשלוח לוויגרוויל אלברטה. אין כל אזכור על מיססגה. לגבי הוכחת ההכנסה של נותן הספונסרשיפ: לפי המדריך של אימיגריישין קנדה, בן הזוג הקנדי נותן הספונסרשיפ חייב להוכיח הכנסה לפי טבלה שמתעדכנת. גם בבקשה לספונסר שיפ קטע ההערכה אייוולואשיין, יש מספר רב של שאלות בנדון. כרגע מדובר בהכנסה מינימלית של כ-23 אלף דולר לשנה. ראה טבלה במדריך לספונסרשיפ.http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/spouse.asp מעבר לכך, התייעצנו עם שני עורכי דין, בנפרד, שעוסקים אך ורק בהגירה ומדובר בעורכי דין מובילים ושניהם הפנו לאלברטה. כמו כן כל הפירוט בהודעה הקודמת שלי לקוח ממשנתם. שוב עלי להזכיר כי כל מה שפרטתי מתייחס למגיש בקשה המתגורר בקנדה באשור (תושב זמני) שעל פניו אין לו כל בעיה אישית, רפואית, משטרתית, או ילדים תלויים שנילווים לבקשה. ואגב כל האמור אושר בשיחות שנהלנו עם פקידי המידע במרכז הפניות הטלפוניות של האימיגריישין.

amirshuval

New member
אתה לא שולט בחומר

"ראשית הנה תעתיק של המדריך הכללי לספונסרשיפ של בן זוג מתוך קנדה: Application for Permanent Residence in Canada — Spouse or Common-law Partner This application is for spouses or common-law partners of Canadian citizens or permanent residents who wish to apply for permanent residence while both the sponsor and the applicant are residing in Canada. Mail the application to the Case Processing Centre in Vegreville, Alberta. בפירוש לשלוח לוויגרוויל אלברטה. אין כל אזכור על מיססגה."----נו באמת,מישהו התווכח איתך לגבי זה שבקשות ספונסרשיפ של בני זוג בקטגוריית IN-LAND הולכות לCPC-Vegreville ?אני פשוט מסביר שעדיף לשלוח למיסיסוגה ולעבור את הספונסרשיפ במסלול שמחוץ לקנדה . לישראלים ייקח 4-6 חודשים להוציא את הויזה דרך מיסיסוגה-תל אביב. "לגבי הוכחת ההכנסה של נותן הספונסרשיפ: לפי המדריך של אימיגריישין קנדה, בן הזוג הקנדי נותן הספונסרשיפ חייב להוכיח הכנסה לפי טבלה שמתעדכנת. גם בבקשה לספונסר שיפ קטע ההערכה אייוולואשיין, יש מספר רב של שאלות בנדון. כרגע מדובר בהכנסה מינימלית של כ-23 אלף דולר לשנה. ראה טבלה במדריך לספונסרשיפ"---הם רוצים לראות את ההכנסה אבל הבקשה לא תסורב גם אם בן הזוג הקנדי לא עומד בסף ההכנסה המינימלי הנדרש,ראה סעיף 133(4) של התקנות הנילוות לחוק ההגירה הקנדי. ועדין אני לא חושב שהבנת את המשמעות של העדר זכות ערעור לIAD.

amirshuval

New member
"בפירוש לשלוח לוויגרוויל אלברטה.

אין כל אזכור על מיססגה"----בוא נחשוב רגע....אולי זה בגלל שהקיט מיועד להשלח לוגרביל?תתפלא אבל בקיט שמיועד להשלח למיסיסוגה כתוב בפירוש לשלוח למיסיסוגה...

amirshuval

New member
רגע רגע

אתה מקבל את המידע שלך מהאנשים בCALL CENTRE?ומצויד באינפורמציה הזאת אתה מזין את הפורום? עורך דין בקנדה עובד עם הרבה מהגרים ממדינות שהלחץ בנציגויות הקנדיות בהם הוא כזה שעדיף ללכת על אלברטה.אם אתה מהגר ממדינת עולם שלישי אז בטח שיותר טוב להיות בקנדה בזמן התהליך.אבל לא לישראלים. אני למדתי את נושא ההגירה ויש לי נסיון רב שצברתי בעשר שנותי בטורונטו בתחום הזה.אל תשלח ישראלים לאלברטה,בטח שלא עם רמת הבקיאות שלך בנושא

Angel45

New member
זה בדיוק מה שאמרתי אבל במילים אחרות

הוא במזיד מפזר אינפורמציה לא נכונה עושה עירבוביסימו מכל מה שחשב - ואני מדגישה חשב שהבין אך הלכה למעשה ..נאדה , לא הבין החומר כהלכה בקיצור לא נהירה לי הסיבה והרצון העז שלו להוליך שולל

למעלה