חתונה, קניית בית, איך עושים?

מורן א

New member
חתונה, קניית בית, איך עושים?

אני יודעת שאולי אני לא בפורום המתאים, אבל מכל אשכול הגאווה נראה לי שאתם הכי רציניים, אז אני מעוניינת בהתיעצות, או בהפניה. אני וזוגתי כבר שלוש שנים יחד ומעוניינות למסד את הקשר בינינו. השאלה הנשאלת היא איך עושים זאת? וחשובה יותר השאלה, איך זוג חד מיני רוכש בית ביחד? האם זה אפשרי לעשות זאת יחד עפ"י החוק? תודה, מורן.

טרודי

New member
מעט מידע

קודם כל ברוכות הבאות ומזלטוב. שנית, לגבי "מיסוד הקשר". אין במדינתנו הנאורה שום הכרה בנישואין חד-מיניים. אבל זה לא אומר שאתן לא יכולות לערוך חתונה. אתן יכולות גם לחתום על הסכם לחיים משותפים אצל עו"ד שמתמחה בנושא. עוד מידע יגיע בקרוב מכאלה שמבינות בזה יותר ממני. שלישית, לגבי רכישת בית. אין שום מניעה בחוק לשני אנשים (או שלושה או עשרה) לקנות בית ביחד. הטאבו מאפשר לרשום חלקים של דירה ע"ש אנשים שונים. הבעיה שלכן היא רק אם אתן זקוקות למשכנתא. אתן לא נחשבות "זוג צעיר" לצורך זכאות למשכנתא של משרד השיכון, אז תצטרכו להסתפק במשכנתא של רווקה + משכנתאות רגילות. יתכן שהבנק לא יסכים לתת לכן משכנתא משותפת, אלא לכל אחת לפי החלק שלה בדירה. כמו כן, בגלל שאתן לא נחשבות לזוג נשוי, אז כל העברה של חלק מהדירה משם של אחת לשם של השניה נחשבת ל"מכירה" וצריך לשלם עליה מס. וחוצמזה |אייקון של דודה פולניה| הדבר שהכי ממסד קשר זה ילדים... בהצלחה!

shokonill

New member
גם אנחנו צריכות עזרה........./images/Emo92.gif

רוצות לדעת פרטים על חתונה כחוק. כמובן שלא בארצנו הקטנה והנאורה, אבל איפא כן? יודעים על ארצות אחרות שבהן אפשר להפוך את הנישואים לחוקיים? גרמניה?, הולנד? ( אבל רק לאזרחים ) קנדה? ( לא רק לאזרחים? ) הנכונות השמועות? וגם........ אם כבר נשמח לקבל רעיונות (למקום גמדי ומקסים ו/או המלצות וטיפים באופן כללי) כי ההתלבטות בשיאה תודה נטוש

איפה נועה והגר???

תיכף אני קוראת להן... עד כמה שאני זוכרת, הן התחתנו בהוואי... ושם, שמעתי מ-עוד מקור, הנישואין הגאים הם לא רק לאזרחיות...

אופס....

נכון... אבל - איך אני מקשרת את זה אלייך??? האם את היא שהראתה לי את הכתבה של תמי לוביץ' על נישואי-הוואי ללסביות? את יודעת איפה למצוא אותה?

נועה רז

New member
*כשאמא אומרת, אני באה*

בואו נחלק את זה לפי אזורים. אירופה - נישואי גייז תופסים בהולנד ובדנמרק ונחשבים כנישואים לכל דבר ועניין, גם במרשם האוכלוסין. בשאר מדינות האיחוד האירופי מקבלים גייז זכויות השוות לאלה של זוגות נשואים, אך לא בהכרח בכל הקשור לאימוץ ילדים, ומעמדם הוא של "domestic partners" ולא של נשואים. זה כן תופס, לעומת זאת, לצרכי הגירה. על מנת להירשם כזוג נשוי (או דומסטיק), לפחות אחת מכן צריכה להיות אזרחית המדינה או האיחוד האירופי. ארה"ב - ורמונט מכירה בנישואי גייז זה שנים. ביום שישי האחרון חתם מושל קליפורניה על חוק חדש שמכיר אף הוא בנישואים אלה. בשאר המדינות יש זכויות משתנות, אך לא נישואים. לפחות אחת מכן צריכה להיות אזרחית. קנדה - נישואים קיימים בשתי פרובינציות - בריטיש קולומביה ואונטריו (בה נמצאות טורונטו והבירה, אוטווה). הפרלמנט דן בימים אלה ממש בהצעת חוק שתשנה את הגדרת הנישואים במדינה כולה לכאלו שנערכים בין שני בני אדם, וויכוחים סוערים מתחוללים בנושא מדי יום. בניגוד לארה"ב ואירופה, אין צורך להיות אזרחים על מנת להירשם. חשוב לציין כי הנישואים במדינות השונות תקפים אך ורק בהן. מדינות שמכירות בנישואי גייז בתחומן, מכירות בכאלה שנערכו במדינות אחרות (נניח קנדה-הולנד), אבל לצערי זה לא פועל הפוך. ושתי המלצות: 1- אני משוחדת, שם גדלתי, אבל אני ממליצה בחום על טורונטו. אין אין אין על טורונטו. 2 - אני שוב משוחדת, אבל על כל ההתפתחויות בנושא תוכלו לקרוא באתר שמחוייב לנושאי גאווה לסוגה... מקווה שעזרתי, ואתן תמיד מוזמנות לפנות במייל או בטלפון לעוד פרטים. נועה

אבא גאה

New member
הי הי גיברת מישוחדת

זה יפה ככה? לפחות תמליצי על אוטווה שגם אנחנו נוכל ללכת לחתונה.....

וכשדודה אומרת?

אז מתעלמים? ככה פשוט? איך ? איך יכולת? ואני כל כך חיכיתי. ובכיתי. רק לידיעות ממך...

עושים ! ../images/Emo140.gif../images/Emo49.gif

בדיוק הגעת לפורום המתאים!
(ואני במיוחד אוהבת חתונות!) אז ככה: קודם כל הצעת נישואין רומנטית היא שלב שחבל לוותר עליו... הנה דוגמא אחת, ואני תיכף אנסה לחפש גם את אלו של בוגי ושרית, דוביבת ומיז פיגי, אבא ומיילס... אחר כך מחליטים על תאריך, בוחרים מיקום, שולחים הזמנות, ובוחרים מישו מוצלח שישיא אתכן. אני יכולה להמליץ על מיכל עדן שחיתנה את אבא ומיילס באופן מאד מרגש, ובטח יהיו עוד המלצות. אפשר גם רב/רבה רפורמיים או קונסרבטיביים אם יש בכן רגש יהודי חם. לגבי רכישת בית, אני ממליצה לפנות במסר למיקי6 המקורי - יש לה קשרים, והיא תוכל להמליץ לכן לאן לפנות. הסכם עורכדיני עושים אצל עירא עדן, או בארגון "משפחה חדשה", ולגבי צילום חתונות/ קייטרינג/ וכל זה - מיז פיגי היא כתובת נפלאה להמלצות. מתי החתונה? אנחנו מוזמנותים???

מורן א

New member
../images/Emo51.gif

תודה על המידע וההפניות. כשיבוא הרגע, אתם תדעו ותוזמנו! מורן

ועוד משו:

קראתי בכרטיס שלך, שאת מנהלת חנות ספרים. אז אולי תתני לנו המלצות מיוחדות?

מורן א

New member
אשמח לתת המלצות.. ../images/Emo63.gif

רק, הגדירו בבקשה את רצונותיכם: ספרי קריאה, עיון, בנושא הגאווה, נושאים אחרים, כבדים, קלים, מקור, מתורגם? יש לי אין ספור המלצות. שוב תודה, מורן

ספרי ילדים...

ובמיוחד כאלה שיש בהם רק אמא (או שתיים
) , או רק אבא (או שניים
). יש?

הנה מה שאמרה מיכל עדן בטקס

החתונה של אבא ומיילס: "עשר שנים אחרי של זוגיות, ושנה אחרי שהפכו למשפחה, עם צירופו של אושר, רוני ומיילס עומדים כאן לפניכם, ומשתפים אתכם בבחירתם להתחייב זה לזה לשארית חייהם. על הבחירה שלהם להנשא הורמו גבות ונשאלו שאלות. מיילס ורוני מצאו את עצמם חושבים על הבחירה הזו, הם בחרו את הבחירה. שום דבר, בחתונה הזו, אינו מובן מאליו. האם הם נישאים כחלק מההצהרה החברתית שחיינו מכילים מעצם קיומם? אולי. החברה עדיין איננה מכירה בבני זוג מאותו מין כבזוג הטרוסקסואלי. איננו זוכים לקבל משכנתא לזוגות צעירים, אין אנו מוטבים טבעיים אחד של השני, ילדינו אינם מוכרים באופן אוטומטי כילדים משותפים. זו ודאי אחת הסיבות לכך, שאנו זקוקים להצהרה יותר מזוג הטרו סקסואלי. אבל בני הזוג לא היו בוחרים להנשא רק מסיבות חברתיות. לצורך שלנו בעריכת הטקס יש גם פנים דומים לאלה של זוגות הטרו - כמוהם, גדלנו בחברה הרואה בחתונה שיא של זוגיות, והתפיסה הזו חדרה גם אל חלומותינו ושאיפותינו. ובעיקר - מיילס ורוני אוהבים אחד את השני ואת עצמם מספיק, כדי לעשות את מה שהם מרגישים ורוצים. הם רוצים להנשא, והם רוצים לעשות את זה בדרכם: מיילס ורוני נישאים ומצהירים על הזוגיות שלהם אל מול המשפחה והחברים ולא אל מול הממסד רבני. רוני ומיילס נישאים בטקס שנבחר בקפידה על ידם כך שייצג אותם נאמנה - ולא בטקס מוכר וידוע מראש. הם נישאים כי כך בחרו - ולא כי כך מצפים מהם. וחשוב מכל, הם נישאים כי הם אוהבים."
והנה איך אבאגאה מתאר את החתונה שהיתה: "אז מעשה שהיה כך היה: ביום שבת בלב מטע פקנים מוצל ואוורירי סידרנו שולחנות לבנים ופינות ישיבה אלטרנטיביות מתחת לעצים (פוטונים לבנים, כסאות נוח לבנים וכו´..) עם מוסיקה שקטה אך לא מרדימה, קיצבית אך לא קופצנית לאווירה בשילוב עם אוכל מדהים ומלצרים חתיכים (אפרופו כלכלה וורודה-סגולה: את הקייטרינג המדהים הזה מנהלות זוג נשים מקסימות ונעימות עם הרבה אהבה לאוכל, לאנשים ולקהילה ההומו-לסבית – מומלצות בכל חיך ופה! למתחתנים/ות בקרוב, לחוגגים הולדת בנות ובנים, אשמח לשדך ביניכם לבין הזוג הנפלא הזה – נא לפנות אלי במסר אישי) ממש לפני הטקס עלו שישה גברברים צעירים עם קולות מ-ד-ה-י-מ-י-ם ושרו שלושה שירים באקפלה, ההרכב הנהדר הזה הוקם במיוחד לכבוד החתונה שלנו והם פשוט היו מקצוענים. בשילוב קולות מדהים ובתיאום מופלא. (תודה לכם אנשים יקרים – ושוב – מומלצים בכל מיתר – במסרים) את הטקס המרגש ניהלה בחוכמה ורגישות מיכל עדן המקסימה עם הדיבור הרהוט והשוטף. לאחר השירה הנהדרת אמרה מיכל עדן דברי פתיחה (אעלה אותם בהמשך) ואח"כ היו ברכות ערבה, חבר מחו"ל, סבתא של מיילס שלחה מכתב שידידה הקריאה, גיסתי בירכה ואחריה עלתה בהפתעה האחיינית המ-ש-ג-ע-ת שלי נועה שהצליחה להוריד ממני דמעות (אעלה את דבריה בהמשך גם...) וההורים של מיילס התקשרו בכדי לברך מחו"ל (אחי יצר איתם קשר ואירגן את הכל!!! החיבורים האלקטרונים לא ממש עבדו ומיילס נאלץ לתרגם לכולנו את דבריהם) אח"כ הקראנו אחד לשני דברים שכתבתנו (ומיכל עדן הכריחה אותנו להישבע שלא הראנו האחד לשני לפני הטקס) לאחר הברכות עברנו לכתובה שם כל אחד מאיתנו אמר חלק קטן ממנה לשני, ומיכל עדן הקריאה את השאר....חתמנו וכל האורחים חתמו כעדים על הכתובה. בעיני היה מקסים, יותר מהכל נהניתי מהאנרגיה החיובית שזרמה שם, היתה המון אהבה באוויר וכולם ניראו נינוחים ופתוחים, המוני ילדים התרוצצו מסביב עם הרבה אור בעיניים וחיוכים..... מאיה המקסימה הפעילה פינת יצירה לילדים עם ציורים, פאזלים, סיפורים, פלסטלינה ואוכל לילדים (שכמעט שכחנו להוציא...). לסיום (לאחר הקינוחים – היה טעים?) חילקנו ריבות תוצרת בית (הבית שלנו) ודובונים מתוקים לילדים. תודה לכל מי שהיה שם ועזר בארגון, ניסוח, ובעצם היותו שם.
ואם הגעתן עד הלום... הנה תיאור החתונה של שרית ובוגי, מפי שרית: "נסענו לאילת עם עוד זוג חברות קרובות שלנו שגם להן יש ילדה בגילו של גל יצאנו לדרך ל"טיול חתונה" יום חמישי הגדול הגיע מיכל ואני עוד רצות לקניות אחרונות באילת ,כמובן תמיד אצלנו הכל נשאר לרגע האחרון .לא ידענו מכלום ,החברות שלנו הכינו לנו הפתעה ,לקחו את גל איתן ואנחנו המשכנו בסידורים לקראת הערב שאין לנו שמץ של מושג מה הולך להיות. בשעה 21:30 ביקשו אותנו לצאת מהמלון כשאנו לבושות בלבן במלא הדרנו ואז הנחו אותנו לאן להגיע ,יצאנו מהעיר לכיוון הרי אילת ,טעינו בדרך וצחקנו שאנו עושות טראק חתונה,לבסוף הגענו לכביש חשוך מאד כשהפנס של נטע חברה שלנו מסמן לנו לעצור את הרכב, ירדנו מהאוטו ונדהמנו לאורך ההר היו נרות בתוך שקיות חומות פנסים סיניים כאלו צעדנו נרגשות במעלה ההר כשבקצה עמדה חופה לבנה יפיפייה הכי יפה שראיתי מעודי, נכנסו לחופה כשגל מוביל אותנו לתוכה לצלילי אחינועם ניני "בואי כלה" את טקס הנישואין ערכה נטע במילים שריגשו אותנו עד דמעות גל הגיש לנו את הטבעות ואני הקראתי למיכל שיר,אחותי הקריאה את הכתובה ואנחנו חתמנו עליה ,בלונים לבנים הופרחו לשמים כשכל בלון סימל אדם שאוהב אותנו ובירך אותנו, המוסיקה יצאה מהרכב והתאורה היחידה הייתה הנרות ופנסי המכונית של נטע. מאיה תיעדה הכל במצלמת וידאו ואנחנו פשוט הרגשנו כמו בחלום . מיכל הייתה הכלה היפה ביותר שראיתי מעודי טהורה מדהימה ואני רק רוצה לומר לה שאני אוהבת אותה עד עמקי נשמתי ושכל רגע ורגע בחיי אני אוהבת אותה יותר. והכי כייף.... סוף סוף לקרא לה... א-י-ש-ת-י ועל ההסכם לחיים משותפים חתמנו ב"משפחה חדשה" בנוכחות עורכת הדין איריס אבל זה כבר אופרה אחרת.... שיהייה לכולכם יום נפלא"

אבא גאה

New member
ואוו - כמה כתבתי ואפילו לא הייתי

מחובר היום..... תודה על הנוסטלגיה, קראתי בהנאה. ושרית ובוגי, שוב התרגשתי איתכן.

למעלה