חתיכת הסטוריה ציונית משפחתית

אבוטבול

New member
חתיכת הסטוריה ציונית משפחתית

מצאתי גלויה בה מזמין אבי את גיסו לטכס בר המצווה שלו בשם הוריו הנתונים במחנה מעצר בקפריסין. הגלויה לא נשלחה עקב המצור על ירושלים מה דעתכם

sabajakov

New member
אכן מסמך מעניין.

אחת מהתקופות הסועורות בתולדות העם והמדינה בהתהוות. המוני פליטים גדשו עדיין את מחנות העקורים באירופה, ובמחנה המעצר בקפריסין. ובו בעת התנהלה במלוא עוזה המערכה הצבאית בארץ. אגב אני חגגתי יום הולדת 13 בקרבת מקום, במוסד "הדסים" כמעט באותו התאריך.

אבוטבול

New member
עשיתי סדר

עשיתי סדר במסמכים שהיו בבית הורי מעולם לא ראיתי את הגלויה את הסיפור ידעתי. אגב, בנם של המשפחה שארחה את מסיבת בר המצוה, היה במשך 15 שנה מנכ"ל המוסד בו אני עובד

עב

New member
כתב היד כל כך יפה

אז הקפידו על כתיבה תמה. תמשיך לעשות סדר ולגלות אוצרות.

vera2

New member
לאבוטבול מענין מאוד איך דברים

מקבלים ערך מוסף עם השנים בפרט בתקופה שלנו כאשר בשנות דור היו כל כך הרבה התרחשויות ושנויים במדינה בעולם ובחיים הפרטיים של כל אחד מאיתנו בעיקר מאותו הדור. לעומת אנשים מארצות אחרות שנולדים חיים ומתים באותו הכפר או העיירה. מזה אני מבינה שאביך הגיע לארץ כילד לפני הוריו זה סיפור מרתק חעצמו. חבל שלא רואים את הבול. כל הכבוד. VERA

orlu

New member
VERA ניראה לי שזה לפני שהודבק

הבול אבל מעניין איך כל אחד רואה משהו אחר עב את הכתיבה התמה את את הבול מעניין איזה תגובות יתוספו לנו יאללה ביי

orlu

New member
שלא נדבר על סבא יעקב שמספר

על התקופה בגוף ראשון

ברק 188

New member
שמתי לב, ותודה על הצלב האדום(סיוע)

מסקרנות אתה יודע באיזה אוניה העפיל ארצה אביך ז"ל?

ברק 188

New member
אבוטבול כנס לפה ../images/Emo70.gif

שאלתי שאלה בתגובתי הראשונה יודע? או לא. ושוב השאלה: הידוע לך באיזה אוניה העפיל אביך ז"ל ארצה (לפני הגירוש לקפרסין)

אבוטבול

New member
לקח לי זמן לברר

באוניה גאולה שיצאה מבולגריה. למעשה יצאו 2 ספינות גאולה ומדינת היהודים אתמול הייתי בסיור בגליל בפקיעין ובכפר ורדים אכלנו אצל דרוזי רס"ר מטבח בדימוס בכפר סג'ור. חוויה בלתי רגילה (וכשרה למעונינים)

אבוטבול

New member
בנושא הבול

מסתבר שהגלויה לא נשלחה יתכן עקב המצור או לא היה לו כסף לבול בכל אופן אבי נעצר עם הוריו ואחיו ע"י הבריטים מול חופי הארץ ולאחר מאבק שכלל זריקת חפצים על החיילים הם הובלו לקפריסין משם נשלחה קבוצת ילדים בגילאי 10-12 במסגרת עליית הנוער לארץ הוריו עלו רק עם הכרזת העצמאות.

לאבטבול, גלויה מרגשת, ../images/Emo51.gif

מאד התרגשתי מספור הגלויה. נער בר מצוה מזמין בשם הוריו את אורחיו. האם אביך ספר לך על חגיגת הבר מצווה? מעניין כיצד הרגיש במעמד זה ללא הוריו? מאחלת לך שמחות בקרב כל המשפחה. רחל

אבוטבול

New member
לצערי לא יצא לי לשאול אותו

לצערי אבי נהרג בתאונת דרכים כשהיה רק בן 39 אני הייתי בן 13. ממש סימלי

למעלה