חתימה על טופס הסכמה

שקד שקד1

New member
חתימה על טופס הסכמה

אני אמורה להתחיל הפרייה חוץ גופית בבית חולים ונדרשתי לחתום על טופס הסכמה מטעם בית החולים. אינני משפטנית אבל נראה לי שהניסוח המוצג לי מאוד כוללני והוא מכסה כל תביעה עתידית נגד בית החולים. שאלתי האם אני חייבת לחתום? האם אני יכולה למשל לצרף נספח כתוב מטעמי ואז לחתום? תודה מראש

הסכמה

שלום שקד, השאלה שלך חשובה מצויינת ולא פשוטה: ראשית, טופס ההסכמה מיועד על מנת שהרופאים יתנו לך כל מידע שאת רוצה לקבל, לפני החתימה. שנית, נכון הדבר שהטופס מנוסח בצורה כוללנית (עורכי הדין של בית החולים נסחו אותו...) כך שבית החולים יהיה פטור כמעט בכל מקרה של נזק. יחד עם זאת הטופס לא יעזור לרופאי בית החולים אם חלילה הם יתרשלו במהלך הטיפול הרפואי. אם את מרגישה שלא קבלת הסבר מספיק לגבי הטיפול שאת עומדת לעבור - זו זכותך לא לחתום על הטופס. במידה ואת זקוקה לעזרה ויעוץ נוסף - פני לאגודה לזכויות החולה.

שקד שקד1

New member
תודה על המענה

ואני רוצה לפרט: אני בדרגת סיכון מאחר ואני בעלת נטיה לפתח קרישי דם וכמובן שטיפול הורמונלי גורם סכנה ולכן אני נוטלת זריקות יומיות בעת הטיפולים שמצריכות התיחסות בעת ניתוח(סכנה משטפי דם). אני מעונינת שהצוות הרפואי יעבוד במשולב עם ההמטולוג שמטפל בי. רציתי לנסח אולי נספח שאני מסכימה לטיפול וכו בתנאי ש..יהיה מלווה תמיכה המטולוגית כזו. אפשרי? האגודה לזכויות החולה נמצאת היכן?

הסכמה מדעת לטיפול רפואי

שלום רב, חוק זכויות החולה מחייב את המטפל למסור מידע על הטיפול, סיכונים וסיכויים כמפורט בפרק ד' לחוק כלהלן: פרק ד': הסכמה מדעת לטיפול רפואי הסכמה מדעת לטיפול רפואי 13.(א) לא יינתן טיפול רפואי למטופל אלא אם כן נתן לכך המטופל הסכמה מדעת לפי הוראות פרק זה. (ב) לשם קבלת הסכמה מדעת, ימסור המטפל למטופל מידע רפואי הדרוש לו, באורח סביר, כדי לאפשר לו להחליט אם להסכים לטיפול המוצע; לענין זה, "מידע רפואי", לרבות - (1) האבחנה (הדיאגנוזה) והסכות (הפרוגנוזה) של מצבו הרפואי של המטופל; (2) תיאור המהות, ההליך, המטרה, התועלת הצפויה והסיכויים של הטיפול המוצע; (3) הסיכונים הכרוכים בטיפול המוצע, לרבות תופעות לוואי, כאב ואי נוחות; (4) סיכויים וסיכונים של טיפולים רפואיים חלופיים או של העדר טיפול רפואי; (5) עובדת היות הטיפול בעל אופי חדשני. (ג) המטפל ימסור למטופל את המידע הרפואי, בשלב מוקדם ככל האפשר, ובאופן שיאפשר למטופל מידה מרבית של הבנת המידע לשם קבלת החלטה בדרך של בחירה מרצון ואי תלות. (ד) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאי המטפל להימנע ממסירת מידע רפואי מסויים למטופל, הנוגע למצבו הרפואי, אם אישרה ועדת אתיקה כי מסירתו עלולה לגרום נזק חמור לבריאותו הגופנית או הנפשית של המטופל. הגורם המטפל אחראי לקבוע את תהליך הטיפול, כולל עם מי להתייעץ ובאיזה שלב. את יכולה לבקש , אך אינך יכולה להתנות את הטיפול בתנאים כלשהם. בריאות טובה ובהצלחה שמואל

הבעיה בטיפול הרפואי...

שקד, הבעיה והקושי בטיפול הרפואי היא לעתים תחושת אובדן שליטה. לכן, אני מציעה לך לפנות להמטולוג ולקבל יעוץ המטולוגי מקביל במהלך הטיפול ההורמונלי. בנוסף, הסבירי לרופא את כל הקשיים, ובקשי ממנו הסברים על הסיכונים. לגבי ניסוח נספח: הבעיה היא שלא ברור איך הצוות הרפואי יקבל את זה, ואת הרי צריכה אותם. מנקודת מבטי כמשפטנית הייתי מעדיפה שכל חולה יבוא לבית החולים מצויד עם חוזה שאני בעצמי נסחתי לו.... אולם, שתינו מבינות שזה לא כל כך מעשי. אולם פעם זה יהיה נוהל שגרתי.

שקד שקד1

New member
העיניין עקרוני

פניתי להמטולוג שוב לקבלת יעוץ. ואני מוכנה לחתום על "החוזה"-כתב ההסכמה רק עם הוספת מס' שורות בנושא. מקווה שיגלו הבנה ואולי יתר אחריות ולא לפי שיטת הסמוך ויהיה בסדר...

הבעיה היא...

הבעיה היא שטופס ההסכמה (גם אם תצרפי אליו אלף נספחים) איננו יכול להבטיח טיפול רפואי מיטיבי: כל מה שהטופס הזה יכול לעשות זה להוות תמריץ לרופאים לחייב אותם לתת לך הסבר על הטיפול שאת זקוקה לו ועל החלופות לטיפול. על מנת לדאוג שהטיפול הרפואי יהיה מיטבי, אני מציעה לך לדאוג להיות במעקב רפואי מקביל אצל שני רופאים בכירים בתחום שאת זקוקה לו (חוות דעת שניה). טופס ההסכמה לא יכול ולא נועד להשיג את המטרה הזו.

למעלה