ח"כ זחאלקה- ערבים בשירות לאומי הם בוגדים

גידעון1

New member
ח"כ זחאלקה- ערבים בשירות לאומי הם בוגדים

חשד: ח"כ זחאלקה הסית נגד מתנדבים ערבים (01/01/2008 15:31) עמותת מתנדבי שירות לאומי במגזר החילוני "שלומית" דורשת לחקור חשד להסתה נגד ח"כ ג'מאל זחאלקה. מנכ"לית העמותה, חיה שמואל, טוענת בפנייה ליועץ מזוז כי זחאלקה קרא להוקיע "כבוגדים" צעירים ערבים שבוחרים להתנדב לשירות לאומי". שמואל טוענת כי מדובר לכאורה בהסתה אשר עלולה להביא לפגיעה במתנדבים מהמגזר הערבי ויש לחקור אותה בדחיפות.

רק על הסתה נגד מתנדבים?

על הסתה נגד המדינה ונגד העם היהודי צריכים לזרוק אותו לכלא

אם אמר כך אז הוא הגזים הפעם

וצריך לחקור אותו ובכלל המתנדברים הערבים לא שואלים אותו לפני שהם מתנדבים וגם לא ישאלו, אני אישית לא מבין מה הבעייה שלהם נגד שירות לאומי למי שרוצה זאת, בוגדים במי אני לא מבין.

זה בדיוק כמו הדרוזית שהשתתפה בתחרות יופי

ורבים מבני העדה ראו בה בוגדת. ובדיוק כמו היהודים החילונים, שבני המגזר הדתי רואים בהם סוג של בוגדים. הכוונה - בוגדים בערכים שכביכול צריכים להיות אצל כל בני המגזר...

אכן לא להכללות, אבל איפה ההכללה?

נכון, לא כל דתי ינסח זאת ממש כך. אפשר לומר שחלק גדול בציבור הדתי התרגל ואפילו השלים עם קיומם של "כופרים" יהודים שאינם מאמינים כלל. אבל הגישה הראשונית כלפי מי שאינו מקיים מצוות היהדות היתה כאל סוג של בוגדים ואי אפשר להכחיש את זה.

אז אתה כנראה חי בהדחקה...

אתה מכיר מישהו, אפילו אחד, ממשפחה דתית שהחליט יום אחד להפסיק להתפלל ולחבוש כיפה ושהמשפחה לא ראתה זאת כבגידה?

מה קשור..

א. יש כאלה ב.יש הבדל בין לראות אדם ברחוב ושיחשבו שהוא כופר (
) לבין שבנך לא יאמין בדת שהקדשת לה את כל חייך וחלמת שבניך יהיו כמוך ויותר טובים

הבעיה מתחילה בדיוק כאן...

כשעיקר הציפיות ממך הן להגשים את השאיפות של ההורים ושל המשפחה. חשבת פעם כמה הציפייה הזו מוזרה? הרי אני ואבא שלי לצורך העניין אלה שתי ישויות שונות לגמרי! מי קבע שאני חייב להגשים בכל מחיר את השאיפות שלו על חשבון השאיפות של עצמי??

עזוב את הראיית עולם שלך..

תנסה לראות את זה מעיניו של דתי, שניסה להיות כמה שיותר צדיק כל חייו..שהקדיש את חייו למען הדת ואלוהים ואז רואה שהבן שלו זורק הכל לפח בוא נגיד ככה..תחשוב על כל האימהות הפולניות שרוצות שהבן שלהם יהיה עורך דין או רופא שאולי אתה יכול יותר להקשר לזה..תכפיל את ההרגשה הזו פי 100..ואולי תקבל את ההרגשה של האב הדתי

אז אתה כן מסכים שזה סוג של בגידה...

אתה חושב שאני לא מבין את העניין? אבא שלי בעצמו בא ממשפחה דתית, ועד היום מתייחסים אליו בריחוק מסויים כי בחר לשבור את המסורת ולחיות כחילוני גמור. ונכון, האימהות ה"פולניות" באות בדיוק מאותו סדר חברתי ישן ומעצבן, שמכתיב לך בפרוטרוט את החיים עוד לפני שנולדת. איזו ברכה אתה חושב שקיבלתי לחתונה מקרובת משפחה מהסוג הזה? נראה אותך מנחש.

הפולניות זה מסדר חברתי ישן ומעצבן

אבל לא לא המקרה של הדתיים.. וזה לא רק הם..קורה הרבה שלמשל בן של איזה פעיל אנרכיסט יחזור בתשובה ויהיה ציוני ימני גם יש מקרים כאלה וגם ההפך אפשר להבין כאב של אב דתי, שבנו זורק את כל מה שהוא מאמין בו לפח שוב..אולי דווקא בגלל זה שאבא שלך כזה אז כנראה בגלל זה אתה לא מצליח יותר מדי לראות את זה מזווית אביו..תחשוב שאתה דתי כמעט כל יום בחיים שלך הלכת לבית כנסת כל החיים שלך הקדשת לדת אתה כמו כל אב רוצה שבנך ימשיך את דרכך ובנך זורק את כל מה שאתה מאמין בו לפח

אתה כל הזמן יוצא בהנחה שאני לא מבין את הבעייה

ואני כן. אני מבין גם את מה שקורה מעבר להרגשה האישית של האב שבנו "בגד" בו, שעליה אתה מדבר. אני מבין שהסביבה הקרובה של האב תצביע עליו (על האב) ככישלון. כעל מי שלא הצליח לחנך את הבן שלו ללכת בדרך ה"נכונה". אני מבין בדיוק איך ירגיש האב כשילך כהרגלו לבית הכנסת, וכולם יתלחששו על המקום הריק שפעם הבן התפלל בו.. ו... אני גם מבין בדיוק איך מרגיש הבן. שעם כל הכבוד לאביו ולמשפחתו - הוא מרגיש שהוא מעוניין בחיים מסוג אחר. שההקרבה הזו גדולה מדי בשבילו. האמהות הפולניות... לידיעתך עובדות בדיוק לפי אותה שיטה: מגיל אפס הן הקריבו את כל הרצונות שלהן כדי להביא כמה שיותר נחת להוריהן ולמשפחתן. לכן הן מצפות גם מבניהן (ובעיקר מבנותיהן) להמשיך את אותה מסורת עתיקת יומין, ונעלבות עד עמקי נשמתן כשזה לא קורה. ויש לך טעות אחת גדולה. הטעות היא במחשבה ש*כל* אב רוצה בהכרח שהבן שלו ימשיך את דרך החיים שלו. אבות מודרניים פשוט רוצים שבנם ילך בדרך שתעשה אותו כמה שיותר מאושר (ומקווים שהדרך שלהם תעשה אותו כזה)..

הברכה שקיבלנו: "שתביאו הרבה נחת למשפחה"!

הבנת? יש עדיין מי שזה מה שתאחל לזוג הטרי... לא "שתהיו מאושרים ותגשימו את שאיפותיכם" חלילה.. הרי אין לנו כלל שאיפות משלנו... מהרגע שנולדנו נועדנו למלא משימה אחת ויחידה: להביא כמה שיותר נחת להורים ולמשפחה!

THE WIZARD 55

New member
ועוד איך הסתה

הוא מנצל את מעמדו בכדי להשפיע על דעתם של אלפי בני נוער. אין לו את הזכות לעשות זאת. כל אחד יעשה מה שהוא רוצה

mike00

New member
עם כל הכבוד לאלפי בני הנוער...

אם הם רואים באדם כזה מנהיג המצב שלהם הוא לא טוב,אם הם גם מושפעים מדבריו מצבם בלתי ניתן לשינוי....

THE WIZARD 55

New member
נו באמת מייק..

הם סה"כ ילדים שהדיעות שלהם יכולות להיות מעוצבות על המנהיגים שלהם, הם עדיין לא מבינים את כלמה שקורה מסביב.

לא כל ח"כ הוא בהכרח מנהיג

ואם זחאלקה לא היה נכנס לכנסת אף אחד לא שומע עליו ומכיר אותו, הוא לא מנהיג ולא יהיה מנהיג, אין היום בארץ מנהיג לציבור הערבי בארץ ולא יהיה בעתיד הקרוב וטוב שכך.

למעלה