טארוט וכלי חיזוי לפגנים

טארוט וכלי חיזוי לפגנים

נכון, לא כולנו משתמשים בהם. אני רוצה לשאול - מי מכם אשר משתמש בשכאלה - האם הוא (או היא) משתמש, למשל, בקלפי טארוט המיועדים לבעלי אמונות פגניות (לדוגמה - Old Path, The Witches Tarot וכו'), קלפי ה- Medecine Cards ועוד - האם יש הבדל עקרוני כלשהו בין קלפי הטארוט ה"רגילים" (דוגמת ה"ריידר-וייט") לבין קלפים המיועדים לפגנים? ומה בקשר לחיזוי ברונות?

וכמובן, שיטות אחרות

כמו שימוש באויים (אשר למיטב הבנתי משמש כשיטת חיזוי כאשר משורטט על מקלות) וכן הלאה. כל שיטה הקשורה לנושא תתקבל בברכה.

L e s t a t

New member
באופן אישי

אני משתמש ברונות מפעם לפעם, כמו אסאטרוארים רבים אחרים. אני גם קורא בחפיסות הריידר וויט והOld English Tarot - למרות שלא כמו אסאטרוארים רבים אחרים (אבל בכל מקום שבו יש שני אסאטרוארים תמיד ישנן שלוש דעות שונות על כל נושא
). אני מצרף שני לינקים שמסבירים את הנושא. Frith, לסטט

האם אתה מכיר ספרות טובה

על רונות? לי כרגע יש ספר של Thorson על ה- Futhark וכן ספרון קצרצר של Blum על Runes (הספר שנלווה לערכת הרונות). אתה מכיר את גם את קלפי הרונות?

L e s t a t

New member
חוץ מהלינקים

אם יש לך כסא מתנדנד בבית אתה יכול לשים את הספר של בלום מתחת לו או אם קר לך אתה יכול להשליך אותו לאש ולהתחמם, ללמוד רונות מבלום זה ללמוד נצרות מאמבר ק'. באופן אישי, אני חושב שת'ורסון הוא טוב בכל מה שקשור לרונות, אם כי אני עלול לחלוק על דעותיו פה ושם. אני קורא כרגע את הספר Northern Magic שלו, אני חושב שבענייני רונות הוא ספר טוב. את הFuthark של ת'ורסון עוד לא קראתי ועל קלפי הרונות לא שמעתי, אבל כבר נתקלתי בחפיסות טארוט משונות

ebonyW

New member
לעיתים רחוקות ../images/Emo13.gif

אני משתמשת בעיקר בטארוט של הפיות שמגיע עם ספר הסברה. המבנה שלהם שונה מזה של החבילה "המסורתית"(ריידר). אמצעי נוסף הוא המטוטלת. יש ספר נחמד בעברית שנקרא "איתור בעזרת מטוטלת". אני לא זוכרת מי כתב אותו
. אם אתה רוצה אני אבדוק בבית. כמו שמעידה הכותרת, אני לא משתמשת בהם באופן סדיר אלא לעיתים רחוקות, כשנחה עלי הרוח וכשכשרון החיזוי הטבעי בשביתה ( חלומות, אינטואיציה וכו'). Blessed Be
אבוני

gwizard

New member
טארות ואינטואיציה בעיקר

פעם הייתי משתמש בריידר וויט הקלאסי והיום אני משתמש בעיקר בקלפי אושו. הם פשוט מדהימים ביופיים ואני מתחבר אליהם הכי טוב כיום. רונות זה נחמד אך השימוש שלי בהם הוא בעיקר לצורכי מאגיה ולא ככלי חיזוי. כמו כן, מכוון שאני נחוש בדעתי שאין צורך בשום כלי עזר לשום פעולה, אני משתמש בעיקר באינטואיציה כדי לחזות דבר זה או אחר. בנתיים זה איכזב אותי לעיתים רחוקות.

אולי אני אנסח טיפה שונה את השאלה

או אולי נחלק אותה לשניים, כך שבפועל אבוני ואלון ענו על חלק אחד. החלק הראשון הוא כמובן - האם אתם משתמשים באמצעי חיזוי. החלק השני - האם אתם מכירים אמצעי חיזוי, ו/או עובדים עם אמצעי חיזוי שהם פגנים או נאו-פגנים. למשל - הריידר והאושו זן טארוט לא קשורים כל כך לפגניות המודרנית - הראשון הוא בהשפעה נוצרית והשני בהשפעה של זן...

gwizard

New member
אז יש לי שאלה בשבילך

אולי קודם תואיל בטובך להגדיר לנו מה זה "אמצעי חיזוי פאגאניים" או יותר נכון מה זה "פאגאניים" ?

אתה מתפלפל שלא לצורך

כוונתי הפשוטה היא - כלי חיזוי אשר א) או פותחו ע"י העמים הקדם נוצריים (והקדם יהודיים), למשלרונות, אויים, חרפושיות מצריות ומצידי - גם אסטרולוגיה, אם כי אני מתכוון יותר למערכות החיזוי האקראיות לכאורה. כמובן, עוננות (חיזוי באמצעות עננים) ושאר שיטות חיזוי טבעיות באות בחשבון. ב) הכוונה גם לאמצעי חיזוי אשר הותאמו לקהילה הנאו-פגנית, כמו קלפי טארוט יחודיים (אשר הזכרתי בהודעתי הראשונה), קלפים שאמניים שונים וכדומה. ואני אוסיף שאלה - האם אתם קושרים בצורה כלשהי את אמצעי החיזוי לאמונה שלכם? (האם משתמשים בהם בתור חלק מטקס, תפילה שאתם נושאים לפני השימוש בהם וכל קשר אחר. לדוגמה - האורקל מדלפי, הפתיה, הייתה כהנת של האל אפולו).

L e s t a t

New member
במקרה הזה

"כלי חיזוי אשר א) או פותחו ע"י העמים הקדם נוצריים" אני מאמין שהרונות עונות על קטגוריה זו. "האם אתם קושרים בצורה כלשהי את אמצעי החיזוי לאמונה שלכם?" כמובן, הרונות הם חלק בלתי-נפרד מהאמונה שלי.

gwizard

New member
אני לא מתפלפל

כי להתפלפל זה לעשות פלפל בעיניים, קרי להציג משהו באור אחר. אם אתה מגדיר פאגאניזם כמשהו שהיה בתקופה הקדם נוצרית או יהודית, אז נראה לי כי שיטת האינטואיציה עונה על הקריטריון. הרי אינטואיציה הייתה תמיד, לא משנה באיזה זמן ובאיזה תרבות, רק קראו לזה בשם אחר כל פעם :) אני אישית חושב שגם הטארות וגם הרונות (טוב, אולי רונות זה יוצא מן הכלל, תלוי בשימוש) ובכלל כמעט כל סוגי החיזוי זה בעצם אינטואיציה טהורה, רק שהיא מתבטאת שכלי עזר שונים. שיטה יחידה שאני יכול לחשוב עליה הקשורה ישירות לנאו-פאגאניזם זה שיטת החלימה, אבל רק אם משתמשים בה בהקשר לאל מורפיאוס, אל החלומות ואשליות היווני. וגם זה קצת Far fetched.

מיכל328

New member
המממ

אוקיי אני והטארוט לא ממש הסתדרנו... לא יודעת זה פשוט לא הלך לי - לא משנה כמה ניסיתי.. אני עדיין שומרת (בקנאות!) על החפיסה שלי היות והיא די מיוחדת ונדירה - היא מאיטליה והיא מבוססת על סיפורי המיתולוגיה היוונית (אדיפוס, טרויה, אודיסיוס, אנטיגונה). היות ואני לומדת לימודים קלאסיים (חקר יוון ורומא) זה די מתאים לי - וזה די מוזר כי חברה טובה שלי נתנה לי את החפיסה במתנה כשהייתי בכיתה י"א - והיום אני מתמחה בלימודים קלאסיים - חקר יוון ורומא העתיקה... אז זה די מיוחד לי. אני יכולה אבל להגיד בוודאות שיש לי אישית אינטואיציה מאד חזקה - אני יכולה לדעת מה יקרה כמה דקות לפני שזה קורה, או לחשוב על מישהו והוא יתקשר או אני אתקל בו ברחוב... גם כשמישהו מתקשר אלי (ואני לא רואה את המספר בטלפון) אני בדרך כלל "יודעת" מי זה... זה לא קורה לי כל הזמן - אבל זה כן קורה יותר ממצבים שהם באמת "מקריים". ידוע שבמשפחה שלי (מצד אמא שלי) יש אינטואיציה מאד גדולה, ואפילו בין בני המשפחה (סבתא שלי והילדים שלה - אמא שלי, אחותה ואחיה) יש טלפתיה. האמת שאני מאד מעוניינת על לעבוד לפתח את האינטואיציה שלי - אבל באמת שלא יצא לי... בסופו של דבר אני אמצא זמן גם לעבוד על זה. בכל אופן בכלל בקטע שלי חיזוי בכלים הנ"ל ורונות וכ"ו בדרך כלל יש צורך ברמה מסויימת של מדיטציה - ולי אישית יש בעיה מאד גדולה עם מדיטציה במיוחד בגלל שיש לי בעיה בברך ובקרסול (באותה הרגל) וקשה לי מאד להתרכז ו"להתגבר" על הכאב באופן רוחני... לצערי זה משפיע על העבודה המאגית שלי לכן בזמן האחרון אני נמנעת מלעסוק במאגיה כי הכאבים ברגל שלי החמירו (יש לי תור לאורטופד עוד שבועיים!)... בינתיים אני עורכת טקסים פשוטים יותר (עבודה עם אנרגיות מאד קלילה לי)... ועכשיו בכלל סטיתי מהנושא... אבל זה המצב שלי בתגובה לשאלתך! אני מניחה שעניין הטארוט והחיזוי פשוט לא מתאים לאנשים מסויימים - ואני אחת מהן. מיכל

מיכל328

New member
תראה

אני לא בקיאה ברונות אבל ידוע לי שבכדי לעסוק בחיזוי רצוי לעשות מדיטציה ולהתרכז על הנושא שבו אתה שואל שאלה לפני שאתה עוסק בכלי החיזוי עצמו. מיכל

gwizard

New member
לא, זה לא כך

כמובן שזה רק יטיב אם תעשי מדיטציה או כל שיטה אחרת להרגיע את המוח ולפתוח את הנפש, אך זה לא חובה. אני בחיים לא עשיתי שום מדיטציה לפני קריאה בטארוט וזה עבד נהדר
בכל אופן, אני מאחל לך החלמה מהירה (עם הרגל).

מיכל328

New member
באמת?

השיטה שאני מכירה (שעבדה לאנשים אחרים) היא בכך שעושים מדיטציה לפני שפורסים את הקלפים - מתרכזים על השאלה והנושא הספציפיים, וגם יש אפשרות לתעל את האנרגיה שלך לקלפים ובכך לתקשר יותר טוב עם הקלפים - כמו בעשיית מאגיה רק לשם עזרה בחיזיון, לא לגרום לקלפים להראות את התשובה שאתה רוצה... יותר להטמיע את האנרגיה שקשורה בשאלה בתוך הקלפים בכדי שהם יראו לך את התשובה הברורה ביותר... לא יודעת אם הסברתי את עצמי נכון אבל אני מניחה שהבנת... אני מאד מקנאה בכאלה שהולך להם עם טארוט... לא משנה מה ניסיתי זה פשוט לא הולך לי! אבל אני מתנחמת בעובדה שעם אנרגיות הולך לי הכי טוב שאפשר (לעומת אחרים שקשה להם יותר להעלות אנרגיות או לתעל אותן)... תודה על איחולי ההחלמה.. בוא נקווה שזה לא יגמר בניתוח...
מיכל

gwizard

New member
זה הכל עניין של פרספקטיבה

עבודה עם אנרגיות מאוד נובעת מיכולת לדמיין ולהתרכז ובבת אחת להיות רגוע ונינוח. דמיון וריכוז מגבירים את זרימת האנרגיה, אך אם לא רגועים האנרגיה תתקע ולא תעבור מעבר לרמה מסויימת. וכמובן שזה דורש תרגול. כל זה נכתב למען אלו המתקשים. בנוגע לטארוט, אני חושב שאולי את מפספסת את הנקודה שלו. הקלפים עצמם לא אמורים לתת לך את התשובה, כי את כבר יודעת את התשובה, היא נמצאת בתוכך, בתת המודע שלך. הכלפים רק מאפשרים לתת המודע שלך להעביר את המסר לשאלה ששאלת למודע. לכלפים עצמם אין שום ערך, הם רק מסך טלויזיה המעביר תמונות, לא יוצר התמונה. את זאת שיוצרת את התמונה. אני מקווה כי ההסבר היה מספיק מובן :)

מיכל328

New member
נכון

אז זהו לא הסברתי את עצמי נכון - החיבור של האנרגיות שלך אל הקלפים מתעל את האנרגיות אליהם בכך שהקלפים יתנו לך את התשובה הברורה ביותר דרך ההבנה שלך - כלומר ככל שתהיה יותר מחובר אל הקלפים ובאותו הזמן אל עצמך (באופן רוחני) כך גם תמצא את התשובות - דרך הקלפים שהם בעצם מעין אבני דרך או רמזים - לתשובה לשאלה שנמצאת בתוכך! בכל אופן, סביר להניח שאני אחזור לעבוד על הטארוט ולנסות לפתח את היכולות שלי בנושא... כרגע פשוט אין לי זמן (עם הלימודים וכל מה שסובב סביב זה).. לא יודעת גם חלק ממני פשוט לא מתחבר לנושא החיזוי ע"י כלים כלשהם (אפילו מטוטלת או - Scraying).. מיכל

L e s t a t

New member
כשאת מתפללת לאלוהייך

את גם מתעלת אנרגיה דרך מדיטציה, על מנת שהתפילה תגיע אליהם טוב יותר?

למעלה