טארטלטים

terroir

New member
ובכל מקרה

נראה לי שהדיון הפך להיות דיון סמנטי, ואינו תורם הרבה לפורום. יש לי הרגשה שהאנשים המעורבים בעניין הפיקו את הלקחים. אני חושש שחלק מהלקחים יהיו שאנשים שטרחו להגיב ולהסביר עד כה יימנעו מלעשות את זה כדי לשמור על שלום בית. ויצא שכרינו בהפסדינו. שבת שלום.
 

מוצרלה

New member
terroir../images/Emo26.gif חייבת עוד מילה אחת

נכון שכבר ההערות הוערו, והדיון נדון, ושפה זה פורום גורמה, אבל........ אם כבר משתתף בפורום הזה שהוא לא שף ולא אחד שלמד באופן מקצועי, מעלה כאן תמונות ומתכון שהכין במו ידיו להתפאר (ולא סתם העלה בפורום אחר,אלא פה, בגורמה)אז אני חושבת שלפני הביקורת (הבונה??) ולפני הכניסה לדקויות, כדאי אולי קצת לפרגן??????? בכל זאת הבחור עמד והשקיע במנה הזאת, אז למה לא להחמיא קצת, (ותודו שמה שהכין עדידושים,מקסים ומרשים!!!!!) אחר כך אפשר בעדינות להסביר מה כדאי ומה לא כדאי לרשום במתכון ואיך להתייחס אליו. סליחה שאני נשמעת כמו מורה, אבל קצת חרה לי הביקורת שנשמעה מאד תוקפנית ושנכתבה כאן מבלי להתייחס ליופי של המנה. זהו, אמרתי את מה שרציתי להגיד,ואיתכם הסליחה אם לא הייתי רגישה מספיק. שבת שלום
 

terroir

New member
מה שהכין עדידושים אכן מקסים ומרשים

תרשי לי לפתוח בברכת "ברוכה הבאה" (עד כמה שאני זוכר, זו הפעם הראשונה שאת כותבת בפורום, נכון?)
לצערי, הדיון בכלל לא הגיע לשלב שבו מישהו מתייחס למה שעדידושים הכין. פרט להערה של ג'נואז (שבה אמר "אני מאד מעריך את ההשקעה ואת הניסיון להקפיד עד לפרטים הקטנים" ושהוא יתייחס לטארטלטים עצמם מאוחר יותר), הדיון הוסט מהטארטלטים לכיוונים אחרים. אכן, בהתחשב בנסיבות, הביצוע בהחלט מרשים, ובלי קשר לאוכל עצמו, גם ההעמדה והצילומים מעידים על יכולת גבוהה. אני חושב שהנקודה שהעלית מצריכה הסבר קטן: הפורום הוגדר בכוונה תחילה ככזה שמתמקד באוכל ובדרכים להכינו, ולא כבמה המיועדת לקציר תשבחות. אני לא יכול לדבר בשמם של משתתפים אחרים, אבל אני מניח שכשאנשים מעלים לפה עבודות שלהם, או דיווחים על ארוחות ומתכונים, המטרה איננה לקבל טפיחה על השכם (והאגו), אלא התייחסות רצינית עד כמה שאפשר. התייחסות עניינית כזו, גם אם היא לא מלווה בקריאות התפעלות מהביצוע, לא צריכה (לדעתי) לתת לכותב תחושה שהוא מותקף. אדרבא - אני משער שאם הביצוע היה כל כך ירוד, כותבי הביקורת לא היו טורחים בכלל להתייחס להודעה (ולראיה - הודעות בודדות שעולות מדי פעם לפורום ונשארות מיותמות, קרוב לוודאי מחוסר עניין לציבור). כך שלעניות דעתי, עצם ההתפתחות של דיון ותגובות מעידה על הערכה לכותב. זה שהתגובות לא אוהדות את צורת הכתיבה של המתכון, וזה שהמתכון שהועלה בכלל לא היה זה שהפיק את הטארטלטים שבתמונות - זה עניין אחר. דרך אגב: עכשיו אני נזהר מאוד בשרשור הזה לא להתייחס בכלל לטארטלטים עצמם, ואני חושש שחברים נוספיפ בפורום נמנעים אף הם מלהתייחס, אחרי שהדיון התפתח כפי שהוא. אבל - אם יש (או היו) למשתתפים הערות לאופן הביצוע עצמו, הערות שיכולות לקחת את הביצוע של עדידושים מרמה של חובב לרמה של מקצוען אמיתי - הפסדנו אותן. אני אולי יוצא דופן בגישה שלי, אבל לדעתי הערות כאלו חשובות למי שרוצה ללמוד יותר מתשבחות על ההישגים שהשיג עד כה. אני אשמח אם הדיון באשר לאופיו של הפורום יימשך במסרים בלבד, כדי שהדיון בפורום יחזור להתמקד בהיבט הקולינארי בלבד.
 
למעלה