טבעונות בצבא

טבעונות בצבא

היי אנשים אני כותבת בשם חבר שלי (מאלונקה, כתב פה קצת לפני כמה זמן), שבגלל שנותק מהאינטרנט לא יכול לשאול בעצמו. אז ככה: לפני קצת יותר משנה הוא נהייה צמחוני, ובצבא יש אוכל לצמחונים. בשבועות האחרונים הוא נהייה טבעוני. עד עכשיו זה לא הפריע, כי בחודשיים האחרונים הוא היה בגימלים, אבל עכשיו הוא חזר לבסיס, ובצבא אין אוכל לטבעונים. כמובן שהוא יכול לאכול בחדר אוכל לחם ומרגרינה (אין בזה חלב וביצים נכון?), אבל זה לא יספק לגוף את כל החומרים שהוא צריך.... אז שמעתי שחיילים טבעונים מקבלים סכום כסף כלשהו כדי לקנות לעצמם אוכל. אבל מה.....צריך להיות טבעוני שנה לפני הגיוס, וחבר שלי כבר שנתיים בצבא.........אז מה הוא יכול לעשות??? זה כזה לא פייר, אם הבן אדם מקבל שכל באמצע השירות אז שימשיך לאכול דברים שהוא נגדם רק כי אין לו כסף לקנות לעצמו אוכל...כי אחרי הכל הוא חייל, ככה שהוא לא יכול לעבוד ולקנות אוכל, והמשפחה שלו לא בדיוק יכולה לממן את זה.... אגב מישהי, נראה לי קצינת ת"ש או משהו כזה, לאדעת איך קוראים לזה, אמרה לו שטבעונים לוקחים תרופות אז שיביא לה על זה אישורים מהרופא. עכשיו...מאיפה היא החליטה שכל הטבעונים לוקחים תרופות אני לא יודעת, אבל מה עושים אם בלי אישור כזה הם מחליטים שהבן אדם לא טבעוני? ומה אם אפשר לפי החומרים שיש בדם לדעת אם הבן אדם טבעוני או לא? כי הריי הוא טבעוני רק כמה שבועות ובטח זה לא יראה כלום. מה שאומר שהוא לעולם לא יקבל את האישור, כי הוא לא יוכל להתמיד כי אם הוא יתמיד אז הוא יאלץ לאכול רק את מעט הדברים שאפשר למצוא בחדר האוכל שאין בהם חלב וביצים, שאלה דברים שלא יספקו לו את החומרים שהגוף צריך. בכלל, מה אכפת להם לתת את הכסף לאוכל? הריי כחלק מהעניין הוא מתחייב לא להכנס לחדר האוכל, ככה שהוא לא יבזבז להם פעמיים את הכסף...... האא, וגם אמרו לו שהוא צריך אישור מעורך דין (תצהיר?). ייפי היי, דיברתי עם עו"ד שיעשה את זה בחינם. השאלה היא מה בדיוק צריך להיות כתוב שם (כי העו"ד לא ממש הבין, כי הוא לא מתעסק עם דברים שקשורים בצבא בד"כ). סורי על הבלגאן, צריכה לכתוב מהר כי צריכה לחזור לעבוד עוד חמש דקות, אז מקווה שהבנתם.

rastotman

New member
דרך אגב-

מישהו יודע אם בגדנ"ע מאכילים טבעונים?
.

תֶּשֶׁת

New member
בגדנ"ע שלי

אני אכלתי רק אוכל שהבאתי מהבית... לא בריא במיוחד, אבל ידעתי שזה רק שבוע. היו בחדר האוכל סלטים, לחם, אורז וכו´, אבל אני לא אוהב מאכלים כאלה. בערבים אחד מהצוות הביא לחם ושוקולד טבעוני, אבל בלחם היו נמלים לעתים... דבר אחד טוב יצא לי מאי אכילתי בחדר האוכל: יכלתי להתקלח או ללכת לשירותים בלי לחכות בתור... בהצלחה

חדף

New member
אצלי היה די טוב...

אז עדיין לא הייתי טבעוני אלא צמחוני, אבל אני לא חושב שאכלתי שם דבר אחד שלא היה צמחוני. רוב הזמן חייתי על לחם וירקות (מה שנהגתי לאכול במצבים כאלה גם כשהייתי אוכל בשר) אבל הביאו לנו גם כמה שניצלי טבעול ופעם אחת היה קוסקוס שהיה ממש טוב... בכל מקרה, אל תצפי לאוכל טוב כי זה גדנ"ע, אבל לדעתי לא רק שתאכלי לא פחות טוב מאוכלי בשר, אלא יותר טוב (הם בכוונה שואלים מראש מי צמחוני - אחרת חצי מאוכלי הבשר באים לאכול את האוכל של הצמחונים...)

חדף

New member
משהו לא בסדר בהודעה הזו...

כמובן שהתכוונתי שלא אכלתי שם דבר אחד שלא היה טבעוני. בהצלחה ובתיאבון!

aradori

New member
טבעוני על מדים ../images/Emo45.gif

כן כן... גם אני עברתי את מסלול המכשולים המעיק הזה (ואורך ההודעה משקף את זה). אישור מרופא המשפחה, תצהיר מעו"ד (ליתר דיוק מנוטריון!!!), ביקור של מש"קית ת"ש בבית, והמלצה מסא"ל ומעלה. (נראה לי שחלק מהנ"ל כבר לא צריך כיום). אגב, התוספת היא לא מי יודע מה משמעותית - מאות בודדות של שקלים למשכורת. למהירי החישוב מביניכם - מנה פלאפל ופחית ליום - וכבר עברתם את הסכום הזה. שלא לדבר על זה, שדוכן הפלאפל הקרוב ביותר למקום ששרתתי בו, היה בחאדר. ולעניננו: 1) לא היתה לי שום בעיה עם אוכל בצבא. יש מה לאכול בחדר-אוכל (סלטים, תפו"א בתנור, אורז - כל מה שהטבחים חושבים בטעות שזה "תוספות"). 2) חוצמזה - בישלנו די הרבה לעצמנו. מיומנות שאני "גורר" איתי מהצבא עד היום. ותודה לצה"ל. 3) הצבא די עצבן אותי עם הבירוקרטיה שלו, אז אמרתי למש"קית ת"ש שאני חייל עכשיו - אז מבחינתי שהם ידאגו לי לרופא, עו"ד ולכל מה שהם צריכים. 4) אז מה שהיה זה - הלכתי לעו"ד בקצין העיר - אמרתי לו: "אני טבעוני", הוא רשם את זה ונתן לי לחתום (שהחבר שלך ישאל את ת"ש מה בדיוק הם רוצים שיהיה כתוב שם - העו"ד פשוט יעתיק את זה). (מן הסתם זה היה ללא תשלום) 5) הלכתי לרופא ביחידה (שמעולם לא ראה אותי לפני-כן), ואמרתי לו "אני טבעוני" - אז הוא רשם לי אישור שאני טבעוני. 6) המש"קית ת"ש באה הביתה לבקר את אמא שלי ושאלה אותה אם אני טבעוני. אמא שלי אמרה "לא יודעת. תשאלי אותו." (היא תודרכה כמובן ע"י עבדכם הנאמן) 7) דפקתי קלות על דלתו של מפקד המרחב (סא"ל) ואמרתי לו שאני טבעוני ושאני צריך אישור. אז הוא לקח פתק ונתן לי אישור. (גם הוא, כמובן - מעולם לא ראה אותי קודם). בקיצור - לקח יום וחצי - מבחינת הצבא זה היה בלתי-מועיל בעליל - אבל הצבא התחיל לתת לי דמי-כיס מוגדלים... בהצלחה לחבר... ותגידי לו שזה באמת לא נורא כמו שזה נשמע, שחלק מהנ"ל כבר לא צריך לעשות, ושהוא יתזז אמנם יום שלם - אבל אח"כ יהנה מזה עד השחרור (או בעצם עד סוף שירות חובה). נ.ב. חאדר זה בסוריה.

אחחח....

כל ההודעה תהיתי איפה זה חאדר.
קרעת אותי מצחוק פעם שניה ביומיים! בכל מקרה, אורי!!! תכתוב את כל התהליך מסודר על מאמר, לגבי כיצד ניתן להיות טבעוני בצבא ובמילואים... אנחנו זקוקים לזה דחוף! ושני! מה עם המאמר שלך על טבעונות בפולין, אני טס עוד פחות משבועיים!

ronelalala

New member
התערבות קצין העיר

שלום :), אני משרת בקצין העיר... וזה לא ממש בעיה גם מבחינת העורך דין (שמסופק ע"י הצבא) וגם מבחינת המש"קית ת"ש. תמסרי לחבר שלך שאם הוא צריך עזרה עם המש"קית ת"ש, או שעושים לו צרות, או סתם בירורים אחרים, הוא מוזמן להרים אליי טלפון לקצין העיר ואני אראה כיצד ניתן לעדור לו. 04029408, ממטכלי, אם הוא צריך מאזרחי אני גם יכול לתת, שמי רונאל.

Neta558

New member
מניסיוני הדל עם הצבא...

אישור מרופא צריך להיות על כך שהמלש"ב/חייל אכן טבעוני, ושלא ניתנו לו תרופות שאינן טבעוניות. (תמוה, אכן, אבל לא נראה לי שלמישהו אכפת במילא). תצהיר יכול להיות חתום גם ע"י עו"ד ולא נוטריון. עו"ד אמור לדעת מה לכתוב... תצהיר על כך שהמלש"ב\חייל אכן טבעוני (נהוג לציין את סיבת הטבעונות, בריאותית\אידיאולוגית), כתוב וחתום כתצהיר לכל דבר. לגבי להיות טבעוני שנה לפני הגיוס, לא שמעתי על כך, ולהיפך. כשאני ניסיתי להוציא אישור לטבעונות, ביקשו ממני במפורש להגיש אותו קרוב לתאריך הגיוס... ובכל מקרה, על הצבא לשמור על זכויות החייל גם אם הפך טבעוני בזמן שירותו. (כלומר, זה נראה לי הגיוני, אבל לצבא הגיון משלו). ומאחר ששני עוצרת עצמה מלכתוב את זה, אני אקח את המשימה... מידע נוסף שימושי לחיילים טבעונים: אם אתם במקרה מוצאים עצמכם בדרך לכלא צבאי, דעו שמותר לכם להכניס פנימה אוכל טבעוני איתכם.

Neta558

New member
ולכל מי שיש לו מידע כללי בנושא!!!!!

אנחנו רוצים להעלות מאמרים נוספים שיעזרו לטבעונים לממש את זכותם לאוכל...
בין היתר בנושא הצבא. רוב הטבעונים לא ממש יודעים איך מצהירים טבעונות, מה זה אומר, למי פונים.. אני אשמח אם מישהו יקח על עצמו לכתוב מאמר מסודר. אם לא, לפחות שילחו לי את הסיפור שלכם\ידע שצברתם בנושא, ואני אצרף הכל למאמר מידע. תודה, אגף גביית מידע ועדויות טבעוניות.

aradori

New member
אני מחר במילואים -

אני יכול לשלוח mail לקצינת ת"ש ולבקש פרטים מעודכנים.

aradori

New member
לא תפסתי אותה

אבל השארתי לה mail. למזלנו (??) אני עושה מילואים גם בסופ"ש הבא, אז אני אראה אם יש תשובה.

ronelalala

New member
זכויות צמחונים וטבעונים בצבא.

איזה מן מידע צריכים תהייו יותר ספציפיים אני אוכל כנראה להשיג כל מידע שיש בצבא על צמחונות/טבעונות... פשוט קצין העיר וכאלה, וגם הקצינה שלי היא קצינת ת"ש לשעבר אז היא יודעת המון על הנושא. פקודות אסור לי לפרסם כאן כי הן מסווגות מן הסתם אך אם תתנו ממש רשימת נושאים של זכויות טבעונים אני אוכל כנראה להוציא הכל...

lifegirl

New member
טבעונים- לכלא!!!

היי, אל תיבהלו... אני לא שולחת אתכם לכלא. אלא אם תרצו כמובן... אבל- הרגשתי שתתעניינו לדעת: אחד המקומות היחידים בעולם שבהם לטבעונים קל יותר מאשר לאוכלי בשר (או צמחונים) הוא... הכלא הצבאי! מה זותומרת? לאחרונה כמה חברים שלי סרבו להתגייס (הידד!) ונשלחו הישר לכלא הצבאי... חשוב לציין שהם לא הסרבנים-הטבעוניים היחידים, אבל עד כה סרבנים טבעונים פשוט... נשארו רעבים. בקיצור, הסרבנים התייעצו עם עו"ד יוסי וולפסון (טבעוני, כמובן), צעקו קצת על קצין העיר, וקיבלו אישור להכניס מזון טבעוני לכלא. פירוש הדבר: הם יכולים לאכול כמה שהם רוצים (בניגוד לשאר), מה שהם רוצים (אני מניחה שלא יתנו להם להכניס עוגיות, אבל לפחות הם לא תלויים בריבת-משמש מגעילה, כמו שאר הכלואים), ובזמנים שהם רוצים. כיפחיים. כרגע חלק מהם מנסים לראות האם יוכלו גם לקבל "תקציב טבעונות" כמו שחיילים מקבלים (אם צה"ל לא מסוגל להאכיל אותם, שיתן להם כסף להאכיל את עצמם. או שישחרר אותם מהכלא...
) ואגב, מותר להם להכנס גם לחדר האוכל.. כלומר- אורז/פסטה/סלט הם יאכלו עם כולם, ובזמנם הפנוי יאכלו גם אלפרו/קורנפלקס/גרנולה :)) <אגב, כל האמור נוסה עד היום רק בכלא 6. יתכן שבכלא 4 זה אחרת. אך כיוון ששני טבעונים נכנסו אתמול לכלא 4- אני מניחה שנוכל לדווח בקרוב!>

למעלה