טבעונות בצבא

aradori

New member
טבעונים - לקרבי!!!

את האוכל הכי טעים בצבא אכלתי באחד המוצבים על הגבול. איזה שישה סוגי סלטים (סלט ירקות, חצילים על האש בטחינה, כרובית מטוגנת ועוד), בורקסים תוצרת עצמית (בלי ביצים...), 3 תוספות (תפו"א בתנור, מג´דרה...) ועוד ועוד... זה היה ממש ברמה של ארוחה בבית-מלון. (בקרוב: שירותי tent-service בצבא!) נראה לי שהצבא מנסה להשקיע די הרבה בלפנק את חייליו הקרביים. אז תגידי לחבריך היקרים, שיש לי אסטרטגיה יותר טובה מכלא 6: שיתגייסו
יגמרו לחיילים את כל האוכל
יגרמו לרעב בקרב הלוחמים
קריסת הצבא
שלום לנצח-נצחים
למען גילוי נאות - רוב שירותי הצבאי היה ג´ובניקי למהדרין (עם חרא אוכל, אגב).

אני כבר חודשים

מסתובבת ושואלת אנשים: "תגיד, אתה יודע איך מפילים ארגון ש-51 אחוז מתקציב המדינה הולך אליו?" סוף סוף מישהו נתן תשובה :) ועוד הגיע למטרה הסופית של השאלה (שלום). תודה לך. אבל איזה באסה, זה אומר שאני צריכה להתגייס בשביל זה???

מורנא007

New member
../images/Emo45.gif

קריסת הצבא תגרום להפסד במלחמה. מעניין אם הערבים ירשו לאכול צמחוני בבית הכלא.

ashmash

New member
פטור נעלי עור

אני צמחוני ולא טבעוני. אני לא מאמין בכך שצריך ללבוש חיות ולכן ביקשתי להוציא פטור מנעלי צבא. במסגרת בירורי כיצד לקבל פטור מנעלי עור (חייל באולסטאר או ניו באלאנס מבד נראה יותר טוב, אין מה לעשות) קיבלתי תשובה שעל מנת להיות פטור מנעלי עור, אני צריך להצהיר שאני טבעוני. הדבר נראה לי תמוה. מה, רק לטבעונים יש את הזכות לא ללכת עם פרות על הרגליים?! בסוף החלטתי לוותר ולחכות חמישה חודשים עד שאני לא אלך עם רצח על הרגליים לעולמי עד... מישהו מבין למה הצבא לא נותן לצמחונים ללכת עם נעליים ע"פ אמונתם?

כי הצבא מסגרת ששואפת לאחידות

והיא לא ממש יוצאת מגדרה לנסות ולענות על רצונות אשיים. עם טבעונים הם נאלצו כבר להשלים כי היו מספיק. אם יהיו מספיק אנשים שכל כך חשוב להם לא ללבוש נעלי עור על בסיס אידיאולוגי אני מניח שבסוף יסכימו גם להם.

ronelalala

New member
שטויות.

זה ממש לא נכון. הכל אפשר לסדר באמצעים הנכונים, ואם קשה לך לסדר משהו כי זה יותר מידיי בירוקרטיה, יש גורמים כמו קצין פניות ציבור, נקח"ל קציןהעיר, שלישות ישיר, שתפקידם לברר לך את הדברים האלה. והם מסכימים לזה, אני חושב שאני אחד הראשונים בחש"ל שמצליח להשיג דבר כזה, אבל אחרי שהרצתי את כל העולם כדי להוציא דבר כזה, הבן אדם הבא שירצה דבר כזה, כבר לא יתקל בקשיים שאני נתקלתי בהם.

הייתי צריך לכתוב את זה אחרת

הצבא באמת יותר "לא רוצה לזוז" מאשר "לא רוצה לעזור" ברוקרטיה ארורה.

Neta558

New member
נשמע לי תמוה

עד כמה שאני יודעת, לא צריך להיות טבעוני כדי להוציא פטור מנעלי עור, אני אפילו לא בטוחה שצריך להיות צמחוני. פטור מנעלי עור הוא פטור ישן ומוכר בצבא. הבעיה היא שכדי להשיג אותו יש לעבור את התהליך הרגיל של הצבא לכל דבר - טירטור.

ronelalala

New member
כיצד משיגים נעליים שלא עשויות מעור

זה לא נכון אני בקרוב... בעוד כמה ימים מוציא נעליים שלא עשויות מעור מהצבא... אתה בצבא? עם כן תפנה אלי לקצין העיר 9408-0402 ממטכלי ואני אסביר הכל... אבל יותר בקיצור, הנעליים הן עניין אפסנאי בלבד, ז"א מה שאני עשיתי השגתי טופס שאומר שאני צמחוני, שנחתם ע"י ראש הענף שלי והאפסנאות ניפקו לי נעליים מיוחדות. מכך נגזר שאדם לא חייב להיות טבעוני (תהליך שהצהרה עליו לוקחת הרבה יותר זמן) בכדי לקבל את הנעליים המיוחדות אשר לא עשויות מעור. כדי שלא תעבור את אותה מסכת טירטורים ויסורים שאני עברתי... לא כי הצבא קשה פשוט כי זה דבר יחסית חדש, רצוי מאוד שתפנה ונראה כיצד אפשר לסדר לך. אם אתה מעונין לסדר את העניין בעצמך, פשוט תדבר עם הקצין אפסנאות, ועם הרמ"ד/מב"ס שלך ותסביר. לראיה אני מכיר בחור שקרבי וקיבל פטור כזה... כך שזה ממש לא אמור להוות בעיה.

Weird Eyal

New member
יש נעליים שנקראות פלאדיום

זה נעליי צופים / קיבוצים... כמו נעליים צבאיות אבל מבד.... והם זולות אני רק לא יודע איפה להשיג

ashmash

New member
הצבא מנפק נעליים שלא עשויות עור?

כמה זמן לוקח לדבר כזה להגיע לאפסנאות ביחידתי? כל חייל שמתגייס יכול לבקש נעל כזאת במקום נעל קגילה? היא ניראית כמו נעל צבא?

../images/Emo15.gifבתקופה שלי בצבא...../images/Emo98.gif

לפני משהו כמו 3 וחצי שנים מי שלא רצה לנעול נעליים מעור הביא מהבית נעליים משלו... לא יודעת איך העניין עובד עכשיו... נ.ב חגגתי יום הולדת של גיל 24 ביום חמישי... ביי...

למעלה