טבעונות ואורח חיים בריא

שלום ללויתן הורוד

אספר לך מניסיוני. אני הסתובבתי הרבה מאוד סביב עצמי עד שהגעתי לטיפול הומיאופתי. את מוזמנת להשאר

אז הבעיה בעצם היא המודעות

מושג עצום "מודעות עצמית" לטעמי מודעות עצמית היא היכולת לראות את אותם ה"קילקולים" ולבחור בטיפול. מי שלא רואה הפסיד - זה לצערינו כמו מים...יכנס דרך החור הכי קטן ובסוף יהיה שיטפון. רק טוב והרבה....

נייטוטל

New member
חוסר במודעות - אכן הפסד גדול

לפעמים קורים לאנשים דברים בחיים שמשכיחים להם מי הם באמת, או שהחיים גרמו לכך שהם אף פעם לא הכירו את עצמם באמת. ההומיאופתיה עוזרת לנו לחזור לעצמי שלנו, או למי שלא הכיר את העצמי שלו, היא יכולה לעזור לו להתחיל לחפש את העצמי האמיתי המוחבא בפנים, היא עוזרת להסיר את החומות שבנינו כתוצאה מפגיעה או צער או זכרונות ילדות וכאלה. למי שמתלבט האם ללכת לטיפול הומיאופתי, אני יכולה לומר שההומיאופתיה הצילה את החיים שלי. הרימה אותי מהמקומות הכי נמוכים, והאני העצמי שלי מעולם לא נראה טוב יותר בעיניי. חיזקו ואימצו.

נייטוטל

New member
צמחונות ורצון לאכול בשר

אני צמחונית מזה 13 שנים. זה לא התחיל בגלל הפגיעה בחיות, פשוט כי לא הייתי מסוגלת. גם היום אני לא מסוגלת, אבל למשל כשאני מכינה לילד שלי כריך עם טונה בא לי לאכול, בגלל שאני מרגישה שאין לי מספיק דברים לאכול ואני נשארת תמיד רעבה (זה רק לאחרונה קורה לי), אבל המחשבה על לעיסת הטונה עושה לי צמרמורת. זה כמו עם שניצל או עוף. אני רוצה לאכול כי אני מרגישה רעבה, אבל לא מסוגלת כי זה בשר. חשוב לי לציין שכשהתחלתי עם ההומיאופתיה, בקושי אכלתי אוכל בכלל. הרצון לתחושת שובע היום גדולה יותר, והגוף אפילו לא מאפשר לי יותר בכלל לעבור יום בלי אוכל, כפי שהייתי מסוגלת לעבור. היום אני לא אוכלת בשר, ולא דגים ולא עוף. אין לי חשק ברמה הבשרית. אני רק רוצה למצוא מגוון רחב יותר של מאכלים שישביעו אותי בלי בשר. זה כיף להתחיל לחזור ולהנות מהאוכל, זה מחזק ונותן מצב רוח טוב. מעניין הקשר בין אי אכילת בשר לבין אי יכולת להתמודד עם החיים, מעין קושי לעכל את החיים. די מדהים. נראה לי באמת שהחיים תמיד היו לי קשים לעיכול מאחר ואני רגישה ברמות מזעזעות וכל דבר שובר אותי לרסיסים.

../images/Emo140.gif הסתובבתי בתחושה ששכחתי מישהו

מצאתי. את צודקת יש קשר בין מערכת העיכול הפיזית לבין זו של איך אנו חיים את חיינו.

clipsa

New member
; מעט על הומאופתיה וצמחונות\טבעונות

ורדרדה יקרה... מעניין ששאלתך עוררה שירשור כה מעניין .. ולעניין עצמו - שואלת האם אתם... אנחנו,כמו שאולי קראת יש פה מכל הכוונים - מטפלים בהומאופתיה,מטופלים,עוברי אורח,מטפלים ברפואה סינית,חולמים, ועוד ועוד...כמעט כמו אוטובוס טיפוסי מקרי כל אחד עולה בתחנה אחרת ויורד היכן שצריך והאוטובוס מסתובב לו בעיר וכולם פשוט צריכים לנסוע .... צר לי להיות המבשרת -אין שום קשר בין הומאופתיה לצמחונות או הומאופתיה וטבעונות או הומאופתיה ונטורופתיה. הומאופת לעולם לא ימליץ למטופל שלו מה לאכול או איך או כמה... הרעיון המרכזי בהומאופתיה הוא שלכל אחד יש את נטיותיו הטבעיות,אלו שנולדים איתם כמו לדוגמא : אוהב עגבניות,אוהב לשתות רותח,לא יכול לשתות קר,אוהב\שונא דגים מקלחת עושה לו טוב לגב... ועוד ויוד הרעיון הוא לזהות את נטיות הלב של כל אחד ולבנות תמונה כמו שמרכיבים פאזל רק שלא יודעים עד הסוף מה יצא. ורק שמסימים ולוקחים צעד לאחור נגלית לפתע התמונה כפי שתמונה תלת מיימדית מגלה את עצמה לפתע במלוא הדרה.. אני לדוגמה פצחתי בצמחונות בגיל 11 כי סבלתי מעצירות...וקראתי איפושו שבשר מכביד על מערכת העיכול.... כך גם הורדתי חלב ומוצריו וביצים ומה לא....כאשר כל קשר לרווחת בע'ח היה מיקרי בהחלט.. עד ליום שבו פתאום התחשמק לי נורא בשר (כעבור 23 שנים!)ופשוט אכלתי וגיליתי שאני מסוגלת. והיום אני מבינה שהמזון שאנו עורגים אליו או סולדים ממנו קשור קשר הדוק בעיקר להתמודדות שלנו עם החיים סביבנו. וכפי שלא יכולתי לעכל בשר ושות לא יכולתי לעכל שאר דברים בחיי ברמה היומיומית. וכאשר למדתי להתמודד עם החיים בזמן אמת, כך יכולתי לפתע לאכול הכל... ובעניין רפואה משלימה כתחליף- אני מאמינה שאין תחליף לאיבחון של הרפואה הקונבנציונלית, מבחינת הדמיה בעיקר,וחשוב לדעת מה הבעיה הפיזית,אולם דרכי הטיפול הקונבנציונליות לטעמי אינן טובות או יעולות ובטח שאינן בריאות או מבריאות ועובדה שהןגם משתנות חדשות לבקרים כמו צו האופנה... (אגב, אני מטפלת בהומאופתיה קלאסית וגם..אחות מוסמכת.)

המביט

New member
לא הבנתי מה התכוונת

האם התכוונת שאדם שאוהב לאכול ג'אנק כל היום זה סימן שזה מתאים לו, או שהתכוונת שהעובדה שהוא אוכל ג'אנק זה סימן שמשהו לא טוב אצלו ואת זה צריך לשנות באמצעות הומאופתיה, ולאחר שיטופל בהומאופתיה ישתנהו נטיות אכילתו?

clipsa

New member
בדיוק ...

תודה על השאלה :) העובדה שאדם אוכל ג'אנק פוד יכולה לבוא ממספר סיבות. מודעות- לא יודע שהוא אוכל ג'אנק פוד(באמת יש עוד כאלה)...בגלל חינוך מסוים ואולי סביבה מסוימת בה גדל. אולי הוא יודע וממשיך כי זה טעים וכיף וכמו כולם..וצריך לחיות היום כי ממילא נמות מחר.. כפי שרובנו ממשיכים בהרגלים שונים המזיקים לנו.. אולי הוא מתפנק כי לא התאפשר לו בילדותו.. המקרה היחיד שנראה לי כי אכילת ג'אנק פוד תעיד על צורך בטיפול הומאופתי הוא כאשר המטופל מצהיר על בעיה בעניין... בעיה מצפונית או פיזית שמתריעה שיש נזק מאכילת המזון הנ'ל, לדוגמא: אדם שמגיע עם תלונה על כאבי בטן עוויתיים מספר כי תמיד אחרי אכילת אוכל שומני הוא נתקף בכאב הבטן... ברור שהוא מבין בכל דרך אפשרית כי עליו להמנע ממזון שומני..ועם זאת יש לו תשוקה עזה דווקא למזון זה. והנקודה החשובה ביותר היא כי כאשר יקבל המטופל את התרופה שתחזיר אותו לנתיב הבריאות והאושר, אז הוא ידע להבחין בעצמו..מתוך תוכו מהו המזון שייטב לו לאכול מכל הבחינות. התהליך ההומאופתי אמור לזכך את הבנתנו בנוגע לכל העניינים בחיינו. ולהביט על הכל בשלווה חיוכית..

enatti

New member
מכשולים לבריאות

היי clipsa הרשי לי לא להסכים עם הצהרתך:"הומאופת לעולם לא ימליץ למטופל שלו מה לאכול או איך או כמה... " אני באופן אישי מכירה כאלה שבהחלט מאמינים בקשר בין בריאות לתזונה. גם אני כמטפלת ממליצה לאנשים להמנע ממזונות מסויימים מתוך הבנה שמזונות כאלו או אחרים יכולים להוות מכשולים לבריאות. זכור לי במיוחד ילד כבן חמש עם דלקות אוזניים חוזרות ונישנות. כמות האנטיביוטיקה שהוא קבל היתה מהממת! בקשתי ממנו שיפסיק לאכול מזונות מסוימים, הוא הפסיק אותם והדלקות נעלמו. הטיפול בו אחר כך היה קל ומהיר מאוד. אגב, ההכוונה התזונתית שאני נותנת היא עפ"י הרפואה הסינית- ככה זה כשגדלים בבית שבו כולם עוסקים ברפואה סינית, לומדים משהו... כל טוב ענת הומיאופתית קלאסית

clipsa

New member
מסכימה איתך עינתי

ובמקרה שיש סיבה לחשוב על מזון מסוים שגורם להרעה כדאי בהחלט להפחיתו לתקופה מסוימת, ואפילו להוועץ בקינסיולוגיה או רפואה סינית. יחד עם זאת.. לאחר קבלת הרמדי הנכונה ותחילת תהליך הריפוי, המטופל אמור להיות מסוגל בשלב מסויים לאכול הכל ללא הרעה משמעותית. אף כי יש לעיתים שאנו משמרים בעיות מסוימות כי הן משרתות אצלנו צרכים עמוקים יותר.... הרעיון הוא שאנו כמטפלים יכולים להאיר את הדרך למטופל אך לא ללכת במקומו.

למעלה