; מעט על הומאופתיה וצמחונות\טבעונות
ורדרדה יקרה... מעניין ששאלתך עוררה שירשור כה מעניין .. ולעניין עצמו - שואלת האם אתם... אנחנו,כמו שאולי קראת יש פה מכל הכוונים - מטפלים בהומאופתיה,מטופלים,עוברי אורח,מטפלים ברפואה סינית,חולמים, ועוד ועוד...כמעט כמו אוטובוס טיפוסי מקרי כל אחד עולה בתחנה אחרת ויורד היכן שצריך והאוטובוס מסתובב לו בעיר וכולם פשוט צריכים לנסוע .... צר לי להיות המבשרת -אין שום קשר בין הומאופתיה לצמחונות או הומאופתיה וטבעונות או הומאופתיה ונטורופתיה. הומאופת לעולם לא ימליץ למטופל שלו מה לאכול או איך או כמה... הרעיון המרכזי בהומאופתיה הוא שלכל אחד יש את נטיותיו הטבעיות,אלו שנולדים איתם כמו לדוגמא : אוהב עגבניות,אוהב לשתות רותח,לא יכול לשתות קר,אוהב\שונא דגים מקלחת עושה לו טוב לגב... ועוד ויוד הרעיון הוא לזהות את נטיות הלב של כל אחד ולבנות תמונה כמו שמרכיבים פאזל רק שלא יודעים עד הסוף מה יצא. ורק שמסימים ולוקחים צעד לאחור נגלית לפתע התמונה כפי שתמונה תלת מיימדית מגלה את עצמה לפתע במלוא הדרה.. אני לדוגמה פצחתי בצמחונות בגיל 11 כי סבלתי מעצירות...וקראתי איפושו שבשר מכביד על מערכת העיכול.... כך גם הורדתי חלב ומוצריו וביצים ומה לא....כאשר כל קשר לרווחת בע'ח היה מיקרי בהחלט.. עד ליום שבו פתאום התחשמק לי נורא בשר (כעבור 23 שנים!)ופשוט אכלתי וגיליתי שאני מסוגלת. והיום אני מבינה שהמזון שאנו עורגים אליו או סולדים ממנו קשור קשר הדוק בעיקר להתמודדות שלנו עם החיים סביבנו. וכפי שלא יכולתי לעכל בשר ושות לא יכולתי לעכל שאר דברים בחיי ברמה היומיומית. וכאשר למדתי להתמודד עם החיים בזמן אמת, כך יכולתי לפתע לאכול הכל... ובעניין רפואה משלימה כתחליף- אני מאמינה שאין תחליף לאיבחון של הרפואה הקונבנציונלית, מבחינת הדמיה בעיקר,וחשוב לדעת מה הבעיה הפיזית,אולם דרכי הטיפול הקונבנציונליות לטעמי אינן טובות או יעולות ובטח שאינן בריאות או מבריאות ועובדה שהןגם משתנות חדשות לבקרים כמו צו האופנה... (אגב, אני מטפלת בהומאופתיה קלאסית וגם..אחות מוסמכת.)