טבענות מהי..? |חסה|

טבענות מהי..? |חסה|

מה בדיוק אתם מגדירים כטבעונות..? השאלה הזאת עלתה בראשי אחרי שקראתי פה הסתיגות מסוימת משימוש בקונדומים או נסיוב נגד הכשת נחש שכן הם עשוים בחלקם (או מיוצרים) בעזרת בעלי חיים. האם אתם לא רוצים להשתמש בבעלי חיים לכל דבר שאינו הכרחי בהחלט למען קיום? או איך זה הולך? סוודר צמר לא וקונדום לטקס כן? מה עם מאכל של חרקים? בסה"כ יש לנו קשר כה רב על בעלי חיים כל הזמן עד שלפעמים הוא גובל בניצול ולעיתים קרובות אף עובר גבול זה. מה שאני רוצה לדעת זה מה הגבול שלכן? מה אתן חושבות? נ.ב- כל השאלות המוצגות כאן רצניות ואשמח אם משהו יוכל לענות לי, לפחות על עצמו.
 

Neta558

New member
טבעונות

מבחינתי טבעונות זו השאיפה למינימום ניצול בע"ח, עד ניצול אפסי. אני לא צורכת גופות, חלב, ביצים, דבש, פרווה, עור, צמר, משי וכו´. מאכל חרקים? המממף, מעולם לא התעורר בי רצון לאכול חרקים, לא חסר לי כל כך... הגבול שלי הוא מוצר שהכרחי וחסר תחליף. (במגמה למצור תחליף)
 

tali_le

New member
בשבילי לפחות...

טבעונות וכל הקשור לזכויות בע"ח נובע מהאמונה שלכל דבר בעולם מגיע שוויון השוויון הוא לא שוויון זכויות מוחלט - אלא מותאם לצרכים השונים של כל דבר בכל אופן - מתוך זה נובעת האמונה בשוויון לבע"ח - מתוך השוויון הזה נובעת ההחלטה של לנסות לא לנצל בע"ח - לשום צורך אבל - כל האידיאולוגיה שלי מבוססת על עצמי, על הקיום שלי ועל הנאת הקיום שלי - כלומר - אם אני לא אחיה או לחילופים לא ארצה לחיות - אין לזה מבחינתי שום משמעות... ולכן אני שמה גבולות לאידיאולוגיה הזאת - כמו שימוש בקונדומים (לא שזה רלוונטי לי), שימוש בסרטי צילום, טבעונות שאינה מוחלטת ועוד... טלי
 
טלי,

תוכלי להסביר לי למה את מתכוונת כשאת אומרת טבעונות לא מוחלטת? כי לא ממש הבנתי איפה זה מתחיל והיכן זה נגמר? טלטול
 

tali_le

New member
הסבר

הייתי טבעונית כבר פעמיים... כל פעם לכמה חודשים בגלל חוסר הבנה בבריאות, חוסר השקעה במזון ובבריאות, בעיות בריאותיות שזירזו את החוסרים ובעיקר הרגלים עיקשים שהקשו על שינוי התזונה שלי - הגעתי למצב בריאותי חרא והפסקתי... אחרי שחזרתי חזרה לגור בבית - החלטתי לשנות את הרגלי התזונה קראתי המון, הבנתי מה זה אוכל בריא ומה אני צריכה לשנות התחלתי לאט לאט - החלפתי קודם כל את הארוחה העיקרית כל יום - ותוך כדי כך למדתי לבשל אני עכשיו בתהליכים של ללמוד לבשל גם ארוחות בוקר וערב (ואשמח לרעיונות) - ועושה מאמצים רבים לשמור על הטבעונות שלי אבל - אם אני אהיה רעבה ולא אצליח למצוא אוכל טבעוני - אני אוכל משהו אחר אם אני בת"א ומדי פעם לא מסוגלת לשלוט בעצמי - אני אוותר ואוכל משהו חלבי בכל מקרה - עוד 18 יום אני בצבא - ושם גם - אני אנסה כמה שאוכל לשמור על הטבעונות בזמן הקורס - וכשנגיע לבסיס קבע - נגלה מה התנאים שם וראה איך מסדרים את זה טלי
 
תודה על ההסבר!

והרבה בהצלחה עם הטבעונות.. אגב-ארוחת בוקר ממש משביעה וממש מהירה-קחי גביע יוגורט טבעוני,שימי שם כמות נדיבה של גרנולה (עדיף מועשרת בפירות שונים) תערבבי הכל,וקחי לדרך...זה ממש טעים וממש משביע. טלטול
 

tali_le

New member
לא

חלק מהעניין הוא שאני מסרבת לרכוש מוצרים יקרים בהרבה רק בגלל שהם עשויים מטופו /סויה קניתי פעם אחת שבבי סויה כדי ללמוד איך עבד פולי סויה זולים לשבבים ואני קונה גוש טופו כי הוא ממש זול וחלב סויה כרגע עדיין - אבל זה הדבר היחידי ואני מחפשת דרך להוריד גם אותו אני מנסה לחיות על טבעונות לא יקרה טלי
 

monkilita

New member
טבעונות לא יקרה

אתמול הכנתי בפעם הראשונה את המתכון של חלב הסויה שרשמתי פה, וזה יצא ממש נחמד.. ובאופן יחסי זול.. שילמתי 6 ש"ח על חצי קילו פולי סויה אורגניים והשתמשתי אולי ברבע מהכמות ויצא לי שני ליטר.. אז זה ממש זול, ורק צריך להתרגל לטעם, כי מומחי מזון לימדו אותנו מה לאהוב.. לגבי ארוחות בוקר.. אז סופסופ הגיע החורף.. וזה זמן הדייסה!!!! מי שלא יודע איך מכינים דייסה, אז ככה, זה תלוי במה משתמשים.. ככל שזה יותר אבקתי (כמו סולת, קורנפלור, דוחן טחון (שלמי שלא יודע זה סחלב!!!)) אז צריך להרטיב את האבקה במים או חלב סויה על מנת שלא יהיו גושים .. בערך 2-3 כפות אבקה לחצי כוס מים/סויה ועוד כוס מים/סויה על האש ונותנים לזה להתחמם. ואז מוסיפים את האבקה הרטובה לנוזל המתחמם על הגז. מערבבים עד שמסמיך. מוסיפים סוכר, וניל, קינמון, אגוזים מפוררים, שבבי קוקוס.. ועוד ועוד.. דייסת שיבולת שועל מבושלת עם מים זה ממש טעים, לא להוסיף יותר מדי כי זה ממש כבד וסמיך..גם משהו כמו 2-3 כפות על כוס וחצי חלב.. אולי יותר.. אולי פחות תלוי בכם.. אין כמו סחלב.. דייסת דוחן, לקנות דוחן ולטחון!! ואפשר גם להוסיף קצת טחינה גולמית.. מוסיף לעניין קצת חלבה.. בהצלחה!!!
 

haleth

New member
וואו..

פעם ראשונה שדייסה נשמעת לי טעימה! אולי אני אפילו אנסה את זה. בחורף. אולי.
 

vegan

New member
דוחן זה סחלב?

סחלב אמיתי מבוסס על שורש של צמח מסויים ממשפחת הסחלבים. המחיר יקר מאד ולכן הוא נמכר בדרך כלל (בחנויות תבלינים) מעורב עם קורנפלור ואבקת חלב, מה שהופך את האבקה ללא טבעונית. בגלל המחיר, רוב האבקות הקנויות (שקיות תלמה) אינן מכילות ככל הנראה סחלב. סחלב תלמה מכיל: סוכר, עמילן מאכל, שמן צמחי מוקשה, חומרי טעם וריח. אני מניח שגם רוב הסחלב הנמכר מוכן אינו מכיל למעשה סחלב. לא שמעתי על השימוש בדוחן, אבל זה נראה בהחלט מפתה. אני אנסה בהזדמנות. איך את טוחנת את הדוחן?
 

monkilita

New member
דוחן

אני מאוד הופתעתי לגלות. אבא שלי במשך שנים היה מכין לנו בבוקר סחלב.. למי שאי פעם ביקר בנתניה, או אכל סחלב אצל ערבים, זה בדיוק אותו הטעם.. ותמיד התלהבתי שאבא עשה, מעולם לא טרחתי לברר ממה עשוי. כשהתחלתי תזונה בריאה יותר, אבא שלי טחן לי את הגרגרים ואמר כבדרך אגב, קחי קצת גדוחן תעשי לך סחלב... ואני מיד צעקתי.. דוחן???? העניין היחידי הוא שאתמול הייתי בחנות טבע, והדוחן האורגני הוא צהבהב, לעומת הדוחן שלי שהו ירקרק.. עכשיו, למי שבאמת אכל סחלב אמיתי, ולא באבקה ידע שאכן הצבע הוא קצת ירקרק.. (מין אפור ירוק כזה) ואני תוהה... לא מצליחה להבין את צהבותו של הדוחן בחנות הטבע..יש הסברים? (התיישנות?? ייבוש??) טוחנת במטחנת קפה כזאת.. למי שאין אפשר ללכת לשוק, לקנות ולבקש שיטחנו.. לפחות בנתניה זה תופס.. לא ניסיתי בשוק הכרמל.. גם בדרך כלל בכל השקיות עם האבקות הם מוסיפים מי ורדים וזה כל כך הורס את הטעם לדעתי..
 

vegan

New member
צמח הסחלב ומשקה הסחלב

משקה סחלב אמיתי מיוצר מאבקה טחונה מהפקעות העמילניות של מיני סחלב שונים. בין השאר מהמין סחלב אנטולי הנמצא בארץ, אבל הוא מין מוגן ולכן לא מומלץ לנצלו למאכל. שם הסחלב נגזר משמו המדעי orchis anatolica. אנטוליקה, פירושו ביוונית, אשכים (מזל שהמנהלות באילת ולא מצנזרות), בשל אסוציאציה שהעלה במישהו (או מישהי) מראה הפקעות. בשל צורתן, נחשבו הפקעות מקדמת דנא כמעוררי אהבה, עוד סיבה לשתות סחלב (עם חלב סויה, כמובן). הסחלב האנטולי גדל באיזור ההר ופורח במרץ-אפריל. מי שרוצה לראות שייבוא בעונה המתאימה לירושלים ונתאם סיור ביער ירושלים. כיום מיובאת אבקת סחלב בעיקר מטורקיה שם היא מיוצרת בעיקר ממין סחלב אחר - Orchis mascula. גם המינים Orchis latifolia, Orchis maculata משמשים להכנת אבקת סחלב. מחירה של אבקת הסחלב גבוה מאד - כ 70$ לקילו סחלב מאיכות טובה ולצרכן הקטן, כנראה הרבה יותר. המחיר הגבוה גורם לכך שיש הרבה זיופים או שהאבקה מהולה בעמילן זול יותר כמו קורנפלור. לפעמים גם מוסיפים אבקת חלב ואז האבקה אינה טבעונית. משקה הסחלב המוכר בדרך כלל אינו מכיל סחלב אלא מבוסס על קורנפלור. לא נראה לי שדוחן הוא התחליף המקובל - אולי בנתניה או אצל ערביי הסביבה, או שזה פטנט משפחתי (מה שלא אומר שזה לא טוב, אני מתכוון לנסות). סחלב בירושלים הוא לבן למיטב זכרוני. בחיפה (לפחות לפני שנים רבות) הוא ורוד מזעזע - כנראה מצבע מאכל או סירופ. דוחן הוא לבן, מעט צהבהב. אולי הצבע הירוק הוא מפיסטוקים טחונים או אולי הל? אפשר גם לקנות פתיתי דוחן (כמו פתיתי שיבולת שועל-קוואקר, אבל יותר קטנים) שנראה לי שאפשר לעשות מהם ישירות דייסה בלי טחינה.
 

monkilita

New member
חמוד

האתר בתורכית.. עזר לי הרבה
לא הייתי בתורכיה ולא אכלתי שם סחלב, אז כנראה מעולם לא אכלתי סחלב אמיתי... אבל אכן כדאי לנסות את עניין הדוחן.. תודה על המידע
 

sheda0ktana

New member
בענין הצבא

אמנם הייתי בצבא מזמן, אבל אז הצבא די הלך לקראת הטבעונים. מה שצריך הוא אישור מרופא לגבי הטבעונות (אמרו לי שיש בדיקות דם שיכולות להצביע על תזונה טבעונית או משהו כזה) ואיזה שהוא הליך פרוצדורלי שבו את חותמת על מלא טפסים ומתחייבת לשמור על הדיאטה הטבעונית שלך, ואז הצבא מקציב לך כך וכך שקלים לצורך השלמות תזונתיות בחנויות הטבע. שוב, ככה זה היה כשאני התגייסתי (לפני עשור ודקה), הכי טוב לברר בלשכת הגיוס, נדמה לי שיש מינימום טבעונות שצריך לשמור לפני הגיוס כדי שתחשבי טבעונית מבחינת הצבא. לגבי צמחונים, המאמץ הצבאי מסתכם ב"כרטיס צמחוני" שהנפיקו לנו בבסיס (ורוד מזעזע עם תמונה עוד יותר מחרידה) שזיכה אותנו בתענוג המפוקפק לאכול טבעול כל יום ופעם בשבוע פשטידה שמורכבת בעיקר מביצים
אני מאד מקווה שהצבא התקדם מאז...
 

Neta558

New member
בקרוב יעלה מאמר בנושא...

אני עובדת על מאמר בנושא צמחונות, טבעונות וצבא, לפחות מנסה. כל מי שיכול לעזור-מוזמן. בעיקר אנשים שהיו טבעונים בצבא, או אנשים שבצבא עכשיו. נטע, מוקסמת מהאירוניה שהיא תשב לכתוב מאמר שכזה הנה, עבר לה
 

xenocide

New member
וזאת הסיבה..

....שאני לא טבעונית (עדיין). אני בהחלט בשאיפה, אבל קודם אני צריכה לסדר לי הרגלי אכילה נכונים בתור צמחונית.. אח"כ אני אתחיל לבדוק בקשר לטבעונות... אני לא רוצה לעבור לטבעונות בלי להבין לגמרי מה אני עושה. בקשר למה שאני רואה כטבעונות זה בעיקרון הפסקת שימוש בבע"ח לגחמות ורצונות שלנו אלא אם הם לא ניתנים לסיפוק בדרך אחרת והם ממש הכרחיים לחיים בריאים ו"רגילים". אני לא אפסיק למשל להשתמש בקונדומים אבל אם מצבי הכלכלי יאפשר לי אני בהחלט אעדיף לקנות קונדומים "טבעוניים"... הדר
 
האם..

ביות בעלי חיים לצורך נגיד, שימוש בסרטים נחשב בעינכם גם לניצול? מצד אחד סט הצילומים אינו בית הגדול ה"טבעי" שלהם, אבל מצד שני זה מקום בו איכות חייהם גבוה הרבה יותר.. דבר נוסף.. אני מבין שדברים חסרי תחליף (כמו נסיוב לארס) הם הגבול שלכן, אבל מה לגבי דבר שיש לו חלופה, אם כי יקרה יותר? נראה שהקונדומים או "ביצי חופש" הם דוגמאות מתאימות- הם ניתנים להשגה בקלות יחסית, ואיכותן גבוה יותר, אך הם עולים הרבה יותר.. מה זה אומר? משקיעים יותר כסף? משתמשים בפחות קונדומים? או פשוט לא אוכלים ביצים?
 

Neta558

New member
בענין הביצים

אני לא אוכלת ביצים כי אני מתנגת לכל תעשית הביצים, גם לביצי חופש. המחיר הוא לא הקובע מבחינתי בביצי חופש, אני פשוט לא רואה אותן כמוסריות. ולגבי "משתמשים בפחות קונדומים", אני חושבת שזה פשוט לא אחראי. כלומר, נזקים של הדבקות במחלת מין או הריון לא רצוי נראים לי משמעותיים יותר משימוש עקיף ברכיבים מהחי בתעשית הקונדומים. (שכן אם אני זוכרת נכון, יש שימוש רק התהליך היצור ולא בקונדום עצמו). השימוש בתעשיה זו הוא זניח. אני אפילו מרשה לעצמי להניח שאילו העולם כולו היה טבעוני, לא היו מייצרים רכיבים אלה במיוחד לשם יצור הקונדומים, אלה היו משתמשים בחלופות. מאחר שאין כאן הגדלת צריכה ממשית, והאפשרות השניה עשויה להיות בעייתית בהרבה, כרגע הפתרון שלי הוא להשתמש בקונדומים, על אף הבעיתיות שבכך. אם אתה מחפש בכל זאת דוגמאות מתאימות לענין הכלכלי, קח חלב סויה, גבינות טופו וכדומה. וכן, אני צורכת מוצרים אלו, אך אני בהחלט יכולה להרכיב תפריט גם בלעדיהן, ואעשה (ובעצם עשיתי) זאת במידת הצורך.
 
רגע...

מה רע בביצי חופש? בעצם את לא חייבת לענות, אני זוכר שכתבת על זה משהו לא מזמן.. ולגבי "משתמשים בפחות קונדומים" התכונתי לקנות את הסוג היקר שעשוי מ-polyurethane ופשוט לקיים פחות יחיסים! איך זה בתור הקרבה למען האידיאולוגיה?
 
מצטער ../images/Emo4.gif

קראתי את המאמר על "ביצי חופש" ואני לא מבין מה ההסתיגות מהן..
 
למעלה