טבעת הנישואין שלו

ice1404

New member
טבעת הנישואין שלו

היי,
יש לי דילמה קטנה ואשמח לקבל עצות מניסיונם של כל האנשים החכמים פה

אני ובעלי נשואים כבר חודש, לפני החתונה בחרנו יחד טבעות נישואין לאחר שבעלי אמר לי שמתכוון לענוד טבעת
מאז, במצטבר, הוא ענד אותה בסה"כ כמה ימים בטענה שהיא לא נוחה לו, חונקת ומציקה על האצבע (אפילו שהלכנו להגדיל אותה בעוד מידה וחצי), הוא פשוט משאיר אותה בבית או באוטו
זה מפריע לי שהוא הולך לפגישות / ישיבות עם אנשים (הוא עצמאי) ואין לו טבעת על האצבע, מה גם שבמסגרת עבודתו הוא נפגש מדיי פעם עם נשים
חשוב לי מאוד שיענוד טבעת כיוון שהוא כבר לא רווק, אני חושבת שזה רציני ומכובד יותר וכמובן מונע "בלבול" מיותר אצל הצד השני
בנוסף אני חושבת שזה יפה שגבר גאה בנישואיו ומציין אותם באמצעות טבעת נישואין לאות מחוייבות
אני עובדת במשרד בו כל הגברים בלי יוצא מן הכלל הולכים עם טבעת הנישואין שלהם, גם נשואים חדשים וגם ותיקים עם ילדים (מודה שזה גורם לי טיפה לקנא)

חשוב לי לומר שהגברים במשפחה שלו לא הולכים עם טבעת נישואין - יכול להיות שזה משפיע ?!
בנוסף, אין לי ספק לגבי נאמנותו ומחוייבותו, הוא גבר לעניין, מפנק ומפרגן ואני סומכת עליו בעיניים עצומות (הוא כל מה שרציתי), אני פשוט לפעמים לוקחת את זה אישית ואוכלת סרטים שאולי הוא לא רוצה שום "סממן" שקשור לנישואים שלנו כשהוא מצידו ממשיך ואומר שזה פשוט לא נוח לו

ביקשתי ממנו כמה פעמים, היו פעמים שהתעלמתי מזה
היו תקופות שהוא ענד אותה בהפתעה לכמה שעות (בלי שאני אגיד שום דבר) ואז התייאש והוריד

זה מציק לי אבל אני לא יכולה להכריח ודיבורים על זה רק גוררים בינינו ויכוחים מיותרים שמעכירים את האווירה

מה אני אמורה לעשות ? יש לכם עצות לתת לי ?

A לוןA

New member
כן. שחררי.

אחת משתי אפשרויות-
1. את אוכלת סרטים על כלום (ומאכילה אותו על הדרך)
2. את לא כנה (איתנו או עם עצמך)

ice1404

New member
אני אולי אוכלת סרטים על כלום

מה הכוונה לא כנה ?
לא מדובר פה בנושא אמון אם זו הייתה כוונתך, גם הבהרתי את זה בפוסט המקורי
הרצון שלי הוא סימבולי בנוסף לזה שאני חושבת שזה יפה וראוי
התשובה שלך לא כ"כ ברורה לי ...

A לוןA

New member
אבהיר-

אם היית אומרת "אני מעוניינת שישים טבעת כי זה סימבולי ויפה בעיני"- ניחא.
ברגע שאת מכניסה פה שלל טיעונים שונים- החל מסימון בעלות ("הוא כבר לא רווק", "מונע "בלבול" מיותר אצל הצד השני") וכלה בחוסר אמון ("גבר גאה בנישואיו" "מציין אותם באמצעות טבעת נישואין לאות מחוייבות", "הוא נפגש מדיי פעם עם נשים")- ולא רק זה אלא גם מעכירה את האווירה איתו בגלל משהו שהוא בפירוש מציק לו ולא נוח לו- אני נוטה לחשוב שיש שם משהו מעבר לסימבוליות של הטבעת ושאת לא כנה איתנו או עם עצמך-
או שלמרות הצהרותייך בדבר "אין לי ספק לגבי נאמנותו ומחוייבותו"- דווקא יש לך
או שאת חסרת ביטחון באופן כללי- וזה משהו שאת צריכה לעבוד עליו

(ויכול להיות שזה פשוט סתם עוד משחק כוח של כיפופי ידיים)

נ.ב.
עוד לא היתה טבעת שמנעה ממישהו לבגוד, ויש אנשים, גברים ונשים, שדווקא מחפשים את הנשואים ע"מ להשתעשע איתם, ממגוון סיבות. יכול להיות שזה שהוא לא שם את הטבעת דווקא גורם לאלו להתרחק ממנו. איך זה בתור מחשבה?)

ice1404

New member
קודם כל תודה על ההבהרה

שנית, כן, אני רוצה שישים טבעת מכל הסיבות המצויינות מעלה ובעיקר כי זה סימלי ומראה מחוייבות בעיניי לאישה שלך ולמערכת הנישואים (יכול להיות שיש משמעות ל"סמל הזה" הרי 90% מהגברים עונדים טבעת לא ?)
אני יודעת שלטבעת אין באמת קשר להתנהגותו של האדם אך עצם זה שאתה עונד כל בוקר את הטבעת על האצבע שלך, גם אם זה לא הכי נוח, מראה על מחוייבות
אני מודה שאני חסרת ביטחון באופן כללי לאחרונה ומנסה לעבוד על זה (אין לזה קשר אליו, באמת שאין לי ספק לגבי נאמנותו)

בהמשך למה שכתבת למטה : היינו אצל זוג חברים טובים שלנו שנשוי קרוב ל7 שנים, יש להם 3 ילדים והבעל לא הולך עם טבעת (במקרה זה היה יום שבעלי ענד אותה)
החבר גיחך על הטבעת של בעלי ואמר לו " יופי ככה יהיה לך יותר קל לבגוד" (בצחוק כמובן)
זה גרם לי לחשוב שיש דברים בגו ובאמת יכול להיות שגבר עם טבעת מושך יותר (מה גם ששמעתי את זה מעוד אנשים)

יחד עם מה שכתבת אני חושבת על זה לעומק, אם זה ככה אולי באמת עדיף שלא יענוד אותה ובאמת כאלה אנשים יתרחקו ממנו ?

shoosh2607

Member
מנהל
אפשר להתערב רגע?

ראשית, כתבת "90% מהגברים עונדים טבעת". אני עובדת במקום די גדול. בערך 95% מהעובדים גברים.
לאף אחד אין טבעת.
אני מסתכלת סביב - אחי, אבא שלי, חברים - לאף אחד אין טבעת.
כך שהנתון הזה ממש לא נראה לי מדויק.
שנית, קודם את כותבת שעדיף שילך עם טבעת כדי שיתרחקו ממנו ואח"כ את כותבת שעדיף שילך בלי טבעת כדי שיתרחקו ממנו.
אז סליחה אבל מי שתרצה תתקרב. אם או בלי טבעת.
ומכיוון שאת לא יכולה לדאוג לכל בנות העולם, תסמכי על בעלך ותני בו אמון שהטבעת היא לא מה שישנה את ההתנהלות שלו.

ice1404

New member
תמיד אפשר להתערב

אני עובדת במקום גדול מאוד, כל הנשואים עונדים טבעת
כל גבר נשוי שאני נתקלת בו ברחוב עונד טבעת
בסרטון החתונה שלנו (הצצתי בו כמה פעמים) כל הגברים הנשואים נראו שם עם טבעת
זה ה-90% שלי
אני שמחה דווקא לשמוע ממך את ההיפך, לרגע הרגשתי מוקפת מכל כיוון בגברים עם טבעות

אני סומכת על בעלי ויודעת שטבעת לא משנה התנהגות של אף אדם
אני מדברת על סמליות הנישואין ולא על נושאי אמון כאלה ואחרים...

shoosh2607

Member
מנהל
אבל למה זה כל כך חשוב? הסימליות הזו?

אני שואלת ברצינות. מרצון להבין.
מה אכפת לך מה אחרים רואים?
את יודעת שהוא נשוי לך והוא גם יודע מן הסתם, לא?
&nbsp

A לוןA

New member

חביבתי-
מכירה את זה שאת קונה פורד ופתאום נראה לך שיש המוני פורד ברחובות??

אם את עובדת במקום עבודה גדול מאוד, אין סיכוי שאת יודעת מה הסטטוס המשפחתי של כל אחד מהעובדים. ככה שמי שעם טבעת- בטוח נשוי (גם אם הוא נניח גרוש ועדיין הולך עם טבעת), ומי שבלי- את פשוט לא רואה אותו, כי הוא נקודה עיוורת מבחינתך- הוא לא נשוי (למרות שיתכן והוא כן, רק בלי טבעת)
כנ"ל לגבי גברים ברחוב- אם יש לו טבעת, אזה הוא נשוי שהולך עם טבעת. אם הוא בלי- אז הוא לא נשוי, מבחינתך.

בקיצור ולעניין-
זה שהוא לא שם טבעת לא קשור אלייך, למחוייבות שלו, לנדרי הנישואים לנאמנות או לכל שריטה אחרת שאת יכולה לחשוב עליה.

קבלי את זה שזו שריטה שלך, ושאת מענישה אותו על חוסר הביטחון שלך.
לכי לבעלך ותגידי לו במילים הללו:"בעלי אהובי, אני ממש מעדיפה שתלך עם טבעת כי זה ממש נעים לי להיות איתך כל היום. אבל אם זה מפריע לך אפילו טיפה- שמור אותי בלב ואת הטבעת במגירה"

ו ש ח ר ר י

תאמיני לי שהוא יעריך אותך הרבה יותר אחרי זה

נ.ב.
נקודה אחרונה למחשבה
ברגע שהכנסת את הטבעת למשחקי הכוחות בינכם- ליכלכת אותה. גם אם הוא ישים עכשיו את הטבעת- זה בגלל שהוא מאמין שהיא מסמלת מה שאת חושבת, או "יאללה.... נשים ת'טבעת המחורבנת ושתרד ממני כבר"?
הטבעת היא כבר לא סמל של ברית ונישואים, אלא סמל לאישה החסרת ביטחון שלו שכופה עליו שטויות שהוא מתנגד אליהם. עם זה את רוצה שהוא ילך כל היום?

ice1404

New member
מסכימה עם מה

שאתה אומר לגבי הפורד

זה קרה לי בהמון מקרים
לגבי מקום עבודתי - הוא לא כ"כ גדול ואני יודעת מהו הסטטוס של 90% מהגברים אצלנו (ואכן הנשואים הולכים עם טבעות)
לגבי גברים ברחוב - אין לי מושג. ייתכן ובאמת אין להם טבעת והם אכן נשואים

אני מתחילה להיות מודעת לזה שזו שריטה שלי, כולם פה כותבים לי לשחרר ושאין לזה משמעות
למרות שאני עדיין לא מדברת על נושא האמון אלא רק על הסמליות ועל כך שאתה שם טבעת כיוון שאתה חלק ממערכת כלשהיא ובמקרה הזה חלק ממערכת המנישואים (הטבעת מסמלת אותה)

בעלי מדהים
הוא מדבר איתי לפחות פעם ביום, הוא שם בשבילי כל דקה וכל שניה ואני יודעת שאני במחשבותיו כל הזמן
אך כיוון שאתה נותן לי עצות חכמות ונקודות רבות למחשבה אני רוצה לשאול אותך דבר אחרון :
לא העליתי את כל הטיעונים האלה בפניו (סמליות הטבעת, החשיבות של הטבעת בעיניי וכו') כיוון שאני מכירה אותו טוב ויודעת שזה פחות מדבר אליו, בנוסף אני גם יודעת שזה לא ממש ישנה משהו (אולי ליום יומיים)
גם הנחתי לזה בשבוע האחרון ואני לא בטוחה שארצה להעלות את הנושא הזה בפניו שוב בלי קשר לכלום (אני גם לא רוצה להתעסק בויכוחים על דבר שהוא לא מהותי)
השאלה היא האם אני צריכה להניח לזה לגמרי ? מה אני אמורה לעשות / להגיד אם פתאום באיזה יום אני רואה שהוא עונד אותה ? (לתת לו חיזוק חיובי או להתעלם?)
האם אני צריכה לבקש ממנו לענוד אותה כשהולכים לאירוע ?
איך בכלל אני אמורה להתנהג בנושא ?
מה דעתך ?

A לוןA

New member
הכל תלוי באיך ומתי אומרים כל דבר

כרגע, מאחר והטבעת כבר נכנסה למשחקי הכח בינכם, כל צעד הוא רק עוד שלב במלחמה. הדרך היחידה לנטרל אותה מחדש, ולהחזיר אותה למצב שהיא באמת תסמל את הביחד שלכם ולא את ה"ווואיייייי.... עוד פעם החפירות על הטבעת....בסדר אני אשים לשעתיים רק שתרד ממני"- היא לעשות בדיוק מה שאמרתי לך קודם-
ללכת אליו, להסביר לו את ה-כ-ל- למה זה חשוב לך, על איזה נקודות זה יושב לך, לשים הכל על השולחן, בצורה הכי נעימה ולא תוקפנית (משמע- זה עניין שלי עם עצמי והפלתי את זה עליך- בוא תבין את הצד שלי)
ואז להגיד לו בדיוק את מה שאמרתי לך להגיד לו קודם- ""אהובי, אני מעדיפה שתלך עם הטבעת כי זה נעים לי להיות איתך כל היום. אבל אם זה מפריע לך אפילו בקצת- שמור אותי בלב ואת הטבעת במגירה"
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אחרי תקופה של צינון - נגיד, כמה חודשים- תוכלי להציע (בעדינות, ועם נכונות לקבל סירוב כתגובה) לשים אותה נגיד לאיזה אירוע.
&nbsp
הכי חשוב-
אם החלטת לעזוב את זה (החלטה נכונה)- בשום פנים ואופן לא להניח לזה ככה, כאילו התעייפת מהמאבק, אבל הוא עוד יכול לצוץ איכשהו. אם לא תלכי ותגידי לו שהטבעת כבר "לא על השולחן"- היא תמיד תמשיך להיות משהו שרבתם עליו. אם החלטת שטעית- לכי והודי בזה בפה מלא, ובאהבה (בהנחה ואת לא באחד מהזוגות האלו ששומרים חשבונות של מי צדק ומתי).
&nbsp
בהצלחה!

אני אישה נשואה +1 בלי טבעות בכלל

זה מפריע לי ולא נוח.
אני לא צריכה לסבול טבעות כדי לרצות את בן זוגי, או כדי לשדר/להרגיש מחוייבות.

מצד אחד, אני מאוד מבינה אותך.

לבעלי זה גם הציק ולאט לאט הטבעת עברה לארנק/נשארה בבית כי היה לו לא נוח.
היה לי מאוד קשה עם זה, אבל מצד שני- הטבעת היא לא זו שתעצור אותו לבגוד עם מישהי אחרת.
&nbsp
אני חושבת שאם זה משהו שבאמת מפריע לו, אולי שווה לנסות להחליף טבעת או לבדוק אם יש אפשרות לשנות את הגודל שלה וככה זה לא ילחץ לו על האצבע.
ואם לא- אז לשחרר, תסמכי עליו שגם בלי טבעת הוא יבהיר במקרה הצורך שהוא נשוי

Ginger L Honey

New member
לנו היתה לא מזמן בעיה הפוכה בדיוק

לבעלי חשוב מאוד ללכת עם הטבעת, הוא מרגיש גאווה לענוד אותה.
אך הוא עובד בבניה בתפעול מכונות, ואחרי שראיתי בפייסבוק תמונה נוראית של מה שיכול לקרות לאצבע שנתקעת במשהו בגלל טבעת, אחסוך מכם את תאו התמונה

זו עוד היתהתמונה שקושרה בתחביב שלנו, בעבודה שלו הסיכון לאבד את האצבע לחלוטין הרבה יותר גדול.
אז אני הייתי זו שמבקשת ממנו שיסיר את הטבעת והוא סרב!
&nbsp
בסופו של דבר מצאנו פשרה. הזמנתי עבורו טבעת שחורה מסיליקון, שאם היא תתקע במשהו היא פשוט תקרע.
בעלי שמח לענוד אותה, הטבעת האמיתית שלו מאוד (מאוד!) יקרה וכבר היתה די שרוטה מהעבודה שלו, אז הוא שמח שהוא לא הורס אותה. אם הטבעת הזו תקרע, כולל משלוח היא עולה רק דולרים בודדים.
&nbsp
מה שאני מנסה להגיד בזה הוא, שאם לפחות לאחד מכם ענין הטבעת חשוב, אפשר למצוא איזשהו פתרון. הוא יכול למשל לשים אותה על שרשרת או משהו.

haych

New member
תוותרי

את אומרת שאת סומכת עליו במליון אחוז ושזה רק לקטע סימבולי, שזה מעולה.
אבל לבן אדם לא נוח... וניסיתם. שיניתם את הגודל וזה עדיין לא נוח. והוא ניסה בשביילך גם בלי שתבקשי. אז לא בכח. אם לא הולך אז לא הולך. אני לא רואה סיבה להתווכח על זה כי נראה שהוא באמת מנסה.
אז תשחררי. חבל על הויכוח כאשר אין יותר מדי מה לעשות.
אם הקושי היה אצלך הייתי מציעה לשים את הטבעת על שרשרת, אבל אצל נראה לי שזה פחות מתאים...

supersonic777

New member
הדבר העגול שעל האצבע אכן מציקה...

הטבעת,לא שתקבע אם נאמן לך...
&nbsp

pizi33

New member
מה דעתך שיילך איתה על שרשרת על הצוואר

כתליון?
גם בעלי לא ענד את הטבעת על האצבע, הוא עבד כגרפיקאי (כשהתחום עוד לא היה ממוחשב) וחשש לשרוט את סרטי הצילום עם הטבעת.
אז קנינו לו שרשרת יפה והוא השתמש בטבעת כתליון.

1precious1

New member
השנקל שלי

היי

1. כל מה שכתבת פה? - דיברת איתו על זה? הסברת לו מה את חושבת ומה את מרגישה?
לפני שבכלל קניתם טבעות? אחרי שהן נקנו ושמת לב שהוא לא עונד אותה?
כי להתחרבש עם זה בתוך עצמך או לבוא ו"לבכות לנו כאן" זה לא יוביל לכלום.
2. למרות שאתם "כבר שלושה חודשים נשואים" (אני נשוי רק 18 שנה), צר לי לומר לך יקירתי, אין לך בעלות עליו ולך אין בעלות עלייך ואתם דבר ראשון עדיין אנשים עם דעות ורצונות ואופי אינדיבידואלי. זה שאת רוצה שהוא יענוד את הטבעת, וזה שאת חושבת ככה וככה על עניין הסטטוס והמשמעות של הטבעת וזה שאת חושבת שטבעת נישואין משמשת גם, בין היתר כ"להשתין על הטריטוריה" היא בעיה שלך ולא שלו.
אולי את צודקת ואולי את טועה, אני לא יודע, אולי זה באמת מעיד על זה שהוא "מסתיר מכלל נשות העולם שהוא נשוי" כי הוא מעדיף ככה, ואולי לא.

משהו לא בריא בממלכה שלך, ואני לא יודע אם זה רק בראש שלך או באמת אין עשן בלי אש.
אני אומר, תלבנו את זה ומהר!
שבו ביחד, בניחותא, שהסיטואציה דוקא רחוקה מאירוע כזה או אחר, ודברו על זה, אפילו תריבו על זה. אממה-מה, בסוף שייסגר ויוסכם בינכם מה החלטתם (כן, החלטתם, ביחד) מה המדיניות של הטבעת.

ד"א - תמיד אפשר להגדיל ראש ולמצוא פתרון יצירתי:
לפני המון שנים נסדקה לי טבעת הנישואין והורדתי אותה, אני ביקשתי מאישתי שתקנה לי שרשרת ואני אהפוך את הטבעת לתליון...
בפועל, היא לקחה אותה ומאז לא ראיתי את הטבעת

בהצלחה

ice1404

New member
תגובה

אמרתי לו רק 20% ממה שכתבתי פה...
בנוסף, אנחנו נשואים חודש (לא יודעת מאיפה הבאת "שלושה חודשים"). לא אמרתי שיש לי בעלות עליו ואני מכבדת את רצונו ואופיו, מעולם לא ניסיתי לכפות את עצמי על אף אחד
אמרתי בפוסט הראשון שאני מאמינה שכל נושא "מדיניות הטבעת" (לדבריך) כנראה רק בראש שלי, עובדה שכולם אומרים לי לרדת מזה ואף אחד לא מצדיק אותי ואת נימוקיי

למעלה