טבעת נישואין שאלון

נועה IL

New member
../images/Emo9.gif

חוסכת לך :) קבל אחי:
• שלום נועה IL ו 20:59 | 14/10/07 ליקירתי -
גדולה בניהול! אין ראויה ממך להיות המנהלת של פורום זה. אין לי ספק שתטביעי חותמך האישי והמיוחד עליו ותשרי אוירה של טוהר, קדושה, לימוד ושיתוף. עשי חיל!
ולכם חברי הפורום - שתשכילו לראות במקום הזה כר נוח לשיתוף והתייעצות, מקום ללמוד ולהחכים. אני ברשותכם אציץ כאן :)
• מזל טוב מזל טוב מזל טוב א ה ב ת ישראל 16:50 | 18/10/07 בהצלחה לבשורות בניהול מורכב של פורום מורכב :)

אישי עונד טבעת

תמיד היה לי ברור שהאיש שלי יענוד טבעת- אבא שלי ענד וסבא שלי עונד- ככה שהיה לי פשוט, ואז התברר שיש גם מקור קבלי לטבעת נישואין אצל גבר רק גדלה השמחה- היה לי חשוב כי אם אני הולכת עם טבעת וכיסוי ראש למה שהוא לא יענוד סמל סטטוס בהתאם- זהו נראה לי...

טחג

New member
עונה על בעלי

בעלי לא הולך עם טבעת והשאלה מעולם לא עלתה בכלל. תמיד היה לי מוזר שגברים הולכים עם תכשיטים כולל טבעות.

אישי עונד.

לא מדובר בהתקשטות, כי אם בסמל המרמז על שייכות. כתב אחד המשתתפים "ערסומטי". ובכן, אין צורך לענוד טבעת מעוטרת בשלושת סוגי זהב + ריקועי פלדת אל-חלד תחרתיים, שנרקמו במיוחד בעבורה, ומכסים את שלושת רבעי האצבע. כתבתי פעם על חרדים החיים באקלים ים תיכוני, אך עניינים הלכתיים, כנראה, אינם נוגעים להם, והם בוחרים לחקות בלבושם אצילים פולניים מן המאה ה-16. מישהו אי פעם העלה את סוגיית הלבוש החרדי לדיון? לא. מדוע? ככה. מנהג גויים? ודאי! חיוב הלכתי? ודאי שלא! צנוע ומקובל? ודאי! את אותן שאלות ניתן לשאול בעניין הטבעת, ולהשיב בדיוק את אותן התשובות.

נועה IL

New member
עונה לעתיד :)

מאמינה שאלך עם טבעת נישואין [אבל אם איכשהו לא תהיה תמיד על האצבע, לא סוף העולם..} ומקוה מאוד שבן זוגי לעתיד לא. לא מתחברת לזה בעליל. מעריכה שצריך לחזק את הזוגיות ואת האמון בין שניים בדרכים אחרות ולא בעזרת חתיכת מתכת שאמורה עלק להרתיע בנות מלהתחיל איתו. וגם לא מתחברת לרעיון של שייכות.. מאמינה שנכונן שייכות מסוג אחר.

השימוש במילה "שייכות" בתגובתי

אינו בא לתאר אותה במובן השייכות בעבורי, נועה. שהרי בעבורינו הדבר מובן וברור. מן הסתם, הטבעת היא לא זו שתתמרן בין רגש אחד למשנהו. לא לנו, ואני נוטה להאמין שאף לא אצל אחרים. ( אם לזאת התכוונת. במידה ולא - להלן המשך תגובתי; ) דעי כי אותו סמל קט, וחסר משמעות רוחנית בעליל, אכן מרתיע מעוניינים/מעוניינות, ומסיח דעתם המסויימת ממחשבות על הא ודא. חשבי שהבחנת במקום עבודתך בעלם, שמצא חן בעינייך (בחור חביב, נעים הליכות, ראשו על כתפיו וגם נראה בסדר), ושאלת אודותיו עמיתה לעבודה, ולהפתעתך גילית כי מדובר בגבר נשוי. מאכזב? מעט. האמיני או לא, אותה טבעת, גם אם שולית היא, תהווה מעין מחסום בעבורך לתהייה על קנקנו (השתמשתי בזה כבר היום, לא?! :) ) של העלם. מדובר, תרצו או לא, בסימן מוסכם. גם אם לא תודו בכך, אם יאמרו לכם לדמיין אדם נשוי, ולהתמקד בידו - תראו טבעת. נו, תכחישו.

S T

New member
באמת אחלה שאלה

בעלי עונד טבעת מזה שלוש וחצי שנים (מאז החל את עבודתו הנוכחית). במשך שנתיים הוא היה בלי כי לא הרגיש צורך (היה בישיבת הסדר) אך עם תחילת העבודה החליט לפעול. הוא תמיד רצה טבעת וזה ממש לא היה מחוץ לקונצנזוס. לאביו יש טבעת וגם לאבי היה (עד שקרתה לו תאונה קטנה עם הטבעת והיא נשברה). בעלי חושב שזה יפה וכך גם אני. גם אני עונדת את הטבעת בה קודשתי מאז החתונה (השכלתי לקנות טבעת גדולה במצקת כך שלאחר זמן מה אם אאלץ - ונאלצתי - אעביר אותה למקומה המסורתי). גם אני לא חסידה של תכשיטים אך טבעת נישואין זה סוג של חובה לדעתי. לא כלפי אחרים אלא באופן ריגשי. כידוע, אם עונד הטבעת משחק עם טבעת הנישואין שלו הוא חושב על בן זוגו...

בע"ה

קנינו היום תכשיטים לאירוסין...
(חנות נהדרת אגב, מוכרת מדהימה) בחתונה אקדש את ארוסתי בטבעת. היא כנראה תלך אתה, אבל אולי תחליף אותה או תוריד אותה באיזה שהוא שלב. (יש סיפור על אחד שנכנס עם אשתו לחדר ייחוד אחרי החופה. היא אמרה שהטבעת לוחצת ושאלה אם אפשר להוריד. הוא חשב שהיא שואלת אם מותר בכלל להוריד את טבעת הנישואין או שזה פוגם בקידושין איכשהו {אחלה תקשורת, הא?
} אז כדי שהיא לא תחשוב בטעות שיש לטבעת חשיבות מעבר לרגע הקידושין הוא מיד אמר: "תורידי, תורידי. עכשיו, תזרקי אותה, תעיפי אותה מכאן...) עלה הנושא, לא נראה לי שיהיה ממש אכפת לה אם אשים או לא (איך שנח לי), אבל גם לא נראה לי שאחוש צורך בכך.

candy77091

New member
בעלי הולך בלי טבעת

כי לא מקובל אצליהם והוא לא רואה שום צורך. וגם אני בלי.סתם כי לא בא לי.

למעלה