טבעת נישואין

masorti

New member
למה את כועסת?

אמרתי שאיני יודע האם יש ייעוד לגויים ושזה לא ממש מעניין אותי. לא אסרתי עלייך לחקור בנושא. ההתנגדות שלי היתה לקביעה שאל שבורא גויים ללא ייעוד הוא רק מלאך. אין לקביעה כזו שום בסיס, והיא בבחינה אכסיומה בלבד.

אני? כועסת? מפיתום? ../images/Emo24.gif

ציינתי שזוהי זכותך משני טעמים: - זו באמת זכותך המלאה - כדי שלא תחשוב שלא קראתי או לא התייחסתי (זה כמו לעשות "כן" עם הראש ותו לא)

אלי ו.

New member
7 מצוות בני נוח

איסור אבר מן החי איסור גזל איסור שפיכות דמים איסור גילוי עריות דינים (כינון בתי משפט וחברה מתוקנת) איסור עבודה זרה איסור "לברך" את הקב"ה

EMITIST

New member
מסורתי, לגביי האיחוד הקוסמי-רוחני

הסבר חדש שגם אני שמעתי אותו רק לא מזמן בחתונה שהייתי בה לאחרונה - כנראה שכל רב עם הפירושים והיציאות שלו...

EMITIST

New member
ובכלל הן ישו היה יהודי כך שנישואי ת

תערובת הן למעשה בגדר סגירת מעגל והשלמתו ויתר מכך בסופו של דבר עם כך שלמעשה כל הנוצרים הם יהודים והם אפילו להזכירכם החלו כזרם יהודי שקרא לעצמו נוצרים רק משום שהם היו מנצרת והעיר קרויה כך אגב משום שהיא באה מהמילה נצר וזאת משום שתושביה (ובינהם ישו כמובן) טענו שהם כולם כאחד נצר לדוד המלך ועד כדי כך הם הקפידו והחמירו בדתם שבו בזמן שאר בני עמם היהודים היו מקבלים כיהודי כשר וטהור לכל דבר כל גר שתהגייר כהלכה, הם לא היו קולטים מבחוץ הם היו קהילה סגורה ומסוגרה שדאגה לשמור בקנאות על טוהר יהדותה- אז עד רבא ועד רבא

masorti

New member
מרגע שהונהגו הרפורמות של פאולוס..

ההולכים אחרי ישו יצאו מכלל ישראל. אני מזכיר לך שהרוב המכריע של הנוצרים היום אינם צאצאי יהודים אלא צאצאי פגאנים שהתנצרו באימפריה הרומית או אח"כ. לכן אין כאן שום סגירת מעגל.

EMITIST

New member
מסורתי הרבה לפני הרפורמות של פאולוס

ניסו להוקיע את ישו ומאמיניו מכלל ישראל... ואינך צריך להזכיר לי שהרוב המכריע של הנוצרים היום אינם צאצאי היהודים אלא צאצאי הפגאניניים אבל אני רוצה להזכיר לך שגם מקורותינו הם בפאגניזם - הן אברהם היה בנו ובעצמו עובד אלילים עד אשר אלהים התגלה אליו ויתרה מכך עד היום אנו לא חפים מתזכורת פאגנינית בעצם שימושינו בשמות אלילים בבליים לחודשינו העבריים. ולגביי סגירת מעגל - זו בהחלט לדעתי סגירת מעגל וזאת מהטעם הפשוט שכוונתי היא לא בנצרות כפי שהיא כיום אלה התמקדתי באיש עצמו נטו - ישו שנצלב כיהודי ובגלל היותו יהודי שאני בטוחה שהוא בעצמו לא היה מסכים עם הנצרות ומשעותה כפי שהיא היום בכלל ולא עם הנצרות כדת או כת בפרט וזאת מאחר ולא זאת הייתה כוונתו מלתחילה. וכל דבריו מה שנקרא הוצאו בהחלט מהקשרם. הוא בסך הכל היה תלמיד חכם שרק רצה להטיב עם העם ולהטיף את תורת האל ורק מתוך קנאה ושנאת חינם הוא נרדף גם ע"י בני עמו שאחד מהם שהתנגד לו במלא הקיטור והחריפות - שאול התרסי נהפך למעריץ ה-NO 1 שלו.

אבל אותם נוצרים ראו

עצמם כיהודים טובים והם מילאו את חוקי היהדות כלשונן עד שבא פאולוס שינה את חוקי המשחק

masorti

New member
ומכיון שאנו חיים הרבה לאחר פאולוס..

הרי שהנוצרים אינם יהודים.

friend9

New member
איסור טבעת לחתן

בהלכה האורתודוקסית חל איסור על כל חתן לקבל טבעת מן הכלה, ואף לענוד טבעת בכלל. הספרות על כך ענפה מאוד, ורק כדוגמה:www.daat.ac.il/daat/toshba/ishut/ishutm5.htm

shiriye

New member
ושוב תודה... וגם

מעניין האם מנהג זה קיים בעמים נוספים או בתרבויות המזרח...

למעלה