טבע מדווחת על תוצאות ניסוי קליני מוצלח

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

dw

Well-known member
מנהל
בתרופת בלוקבאסטר עתידית, בשת"פ עם סאנופי, והנייר טס 15%.
טבע מדווחת על הצלחה בניסויים לטיפול המשותף עם סאנופי, המניה קופצת | ביזפורטל

אוף, איזו בעסה. דווקא שקלתי הבוקר לנצל את התיקון הנחמד מהשיא לקנות חזרה את המנה שמכרתי באזור השיא.
לא יכלו לחכות יום עם הידיעה? :D

dw

Well-known member
מנהל
טבע מזנקת לאחר הצלחה בניסוי קליני בתרופה למחלות מעיים | כלכליסט

dw

Well-known member
מנהל
הנייר טס כבר 18%. ווליום 85 מלשח.

אווווף, איזה טרייד פיספוס. על המילימטר. |פנים|
מה בער להם לפרסם את הבוננזה הזו עכשיו?

dw

Well-known member
מנהל
20% והנייר פורץ שיא שנתי. ווליום 135 מלשח.

יופי טבע - למרוח לי מלח על הפצעים. אח, איזה פיספוס. |פנים|
(לא שמתלונן על הקפיצה בפוזיציה הקיימת כן? אבל זה מה זה מעצבן, היה יכול להיות טרייד צליפה בול בפוני)

dw

Well-known member
מנהל
סגר 19%, בווליום פסיכי של קרוב לחצי מיליארד שקלים o_O

טבע פרסמה תוצאות חיוביות בניסוי קליני - והמניה טסה במעל 15% - גלובס

מתבקש כתבות שיסבירו לנו יותר על פוטנציאל הצמיחה בשוק הקוליטיס והקרוהן.

dw

Well-known member
מנהל
היתה שיחת ועידה.
Teva Pharmaceutical Industries Ltd. - Events and Presentations - Events & Presentations

מצגת:
Agenda

dw

Well-known member
מנהל
תוצאות טובות בניסוי של טבע למחלות קרוהן וקוליטיס כיבית - וואלה כסף

בארה"ב המניה עוברת, בשעה טובה, למחיר 2X, שזה אזור בו המניה לא שהתה שנים.
הפעם הקודמת היתה בשנת 2018.

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
בארה"ב הנייר של TEVA מטפס כבר 25%, בווליום של פי 5 מהרגיל.
חושבים שזה הרבה? חישבו שוב - סאנופי, טיקר SNY, עולה 7% אבל... זה נייר של 120B$ (!)
מה שכן קצת קשה להאמין ש TEVA הזעטוטה שלנו יכולה לזנק 40% ביום.

בזמנו אני זוכר שהיתה ביקורת על טבע על כך שמכרו די בחיניי חינם חצי מביצת הזהב העתידית שלה לסאנופי בזול (500M$ אז פלוס מיליארד דולר עכשיו), כאשר תרופות מועמדות כאלה לקרוהן נקנו ב... 7B$
לכן מה שבטוח היום זה שסאנופי עשו עיסקה מצויינת, אבל צריך לזכור שטבע היתה אז עלמה במצוקה, והיתה חייבת מזומן כדי לצמצם חוב.
אם התרופה הזו תקבל אישור fda אז כנראה מדובר במגה בלוקבאסטר - בדיוק מהסוג שמעניין גורילות כמו סאנופי.
לא פוסל גם שתגיע עכשיו הצעת רכש (נגיד 30$ למניה? מוכרים? ), או שסאנופי תציע לטבע סכום פסיכי תמורת החצי השני של התרופה.

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
בארה"ב הנייר של TEVA מטפס כבר 25%, בווליום של פי 5 מהרגיל.
חושבים שזה הרבה? חישבו שוב - סאנופי, טיקר SNY, עולה 7% אבל... זה נייר של 120B$ (!)
מה שכן קצת קשה להאמין ש TEVA הזעטוטה שלנו יכולה לזנק 40% ביום.

בזמנו אני זוכר שהיתה ביקורת על טבע על כך שמכרו די בחיניי חינם חצי מביצת הזהב העתידית שלה לסאנופי בזול (500M$ אז פלוס מיליארד דולר עכשיו), כאשר תרופות מועמדות כאלה לקרוהן נקנו ב... 7B$
לכן מה שבטוח היום זה שסאנופי עשו עיסקה מצויינת, אבל צריך לזכור שטבע היתה אז עלמה במצוקה, והיתה חייבת מזומן כדי לצמצם חוב.
אם התרופה הזו תקבל אישור fda אז כנראה מדובר במגה בלוקבאסטר - בדיוק מהסוג שמעניין גורילות כמו סאנופי.
לא פוסל גם שתגיע עכשיו הצעת רכש (נגיד 30$ למניה? מוכרים? ), או שסאנופי תציע לטבע סכום פסיכי תמורת החצי השני של התרופה.
נו נו, כבר 26% :p

אין מצב שכל בתי ההשקעות המסקרים את הנייר לא יוציאו המלצה מעודכנת.
SNY כבר עולה 8%. זה mega event שחייב להתבטא גם אצל teva.

dw

Well-known member
מנהל
עשר שנים אחרי הסחרור הכואב מטה, טבע ממריאה על תוצאות ניסוי מבטיח | כלכליסט

טבע מזנקת ב-25%. האם זה מוגזם? | ביזפורטל

נערך לאחרונה ב:

dw

Well-known member
מנהל
לפי סאנופי, במצגת ביום R&D שקיימה לפני כמה חודשים, הפוטנציאל של התרופה הוא 2-5B יורו שנתי. ראו עמ' 45.
מה שכן לא ברור לי אם כוונתם למכירות המשותפות או חצי חצי, חלקה של סאנופי וחלקה של טבע.
השוק העולמי, לדבריהם, הוא 28B יורו. וזה סאנופי אומרת, לא טבע.

Presentation.pdf

הכנס:
2023 Sanofi R&D Day

dw

Well-known member
מנהל
bofa עידכנו מחיר יעד של teva ל 25$
Why Teva Pharmaceutical and Sanofi are surging
Teva price target raised to $25 from $23 at BofA | Markets Insider

dw

Well-known member
מנהל
bofa עידכנו מחיר יעד של teva ל 25$
Why Teva Pharmaceutical and Sanofi are surging
Teva price target raised to $25 from $23 at BofA | Markets Insider
ההסבר של BofA - מכפיל 9.25 על ה EBITDA ל 2025
אפסייד של 20% - בנק אוף אמריקה בהמלצה על טבע אחרי הזינוק | ביזפורטל
לפי הכתבה זה מכפיל מעט גבוה יותר מהפירמות הגדולות, אולם פירמות בגודל בינוני (כמו טבע) לא פעם זוכות למכפילים גבוהים יותר הודות לקצב צמיחה גבוה יותר.
ל SNY למשל, הגדולה בהרבה מ-טבע, זה יותר מאתגר לייצר צמיחה (ולכן כנראה לא היתה מתעניינת בתחום הקרוהן אם לא חשבה שיהיה פה בלוקבאסטר).

גם סבינה האנליסטית אמרה שכעת, אחרי שקארל שולץ הצליח לשכנע את וולסטריט ש-טבע נמצאת פה כדי להישאר, האתגר של פרנסיס הוא לשכנע את בתי ההשקעות האמריקאים שיש פה סיפור של צמיחה. התרופה הזו לקרוהן אמורה להיות אחד ממנועי הצמיחה בעתיד הרחוק יותר. אם יצליח? אז הנייר יזכה למכפילים נדיבים יותר ונעשה תשואה נאה מהרמה הנוכחית של 21$. :unsure:

חשוב לסייג ולציין שהתרופה הזו עדיין צריכה לעבור בהצלחה את שלב 3 של הניסויים הקליניים, כשפה סאנופי מזיזה הצידה את טבע ולוקחת על עצמה את התיק האינובטיבי הזה. התרופה הזו היא כבר כסף גדול ודברים כאלה לא משאירים לילדוד'ס מישראל לנהל :p . אלה יותר טובים בלוגיסטיקה וביוסימילר (טבע פתרה לאיסלנדים הקטנטנים את הבושות המביכות מול ה fda) ואינובטיבי חביב כמו האוסטדו. קרוהן זה כבר הליגה של החבר'ה הגדולים.

מכירים ניירות פארמה בסדר גודל בינוני אליהם אפשר להשוות את טבע?

dw

Well-known member
מנהל
גם UBS משדרגים - מ-26 ל-28!
יפה
Teva price target raised to $28 from $26 at UBS

הנייר בארה"ב טיפס ל 22$
לכן זה שקנה ממני ביום חמישי כבר מבסוט :p אבל אני לא מצטער. זה בסה"כ רק נייר בתיק ויש שיקולים טכניים של היקף חשיפה לפירמה בודדת.

מה שכן פעלתי נכון שלא מיהרתי לממש בקפיצה הגדולה של יום שלישי, שזה כנראה מה שרבים מאד מיהרו לעשות (לאור הווליום חסר התקדים של חצי מיליארד שקלים, אלה לא מספרים של גב' כהן אלא כנראה בתי השקעות ישראלים מכובדים) וזה היה צעד נבון להתבונן במקביל בהתנהגות SNY ולהמתין טיפה, כדי להצליח למכור במחיר מעט גבוה יותר. |מצדיע|

dw

Well-known member
מנהל
טבע טיפסה היום 6%, בווליום של "רק" רבע מיליארד שקל. "בקטנה" :D

dw

Well-known member
מנהל
כתבה על סאנופי
השותפה של טבע מזנקת; מוסיפה 6 מיליארד דולר לשווי | ביזפורטל

DW, לאור העובדה שטבע וסאנופי 50/50, הייתי מצפה ששתיהן יעלו באותו שווי שוק - ולא כך...
סאנופי עלתה בכמה מיליארדים יותר מטבע ביום הראשון (3-3.5 אם אני לא טועה). אתמול חלק מהפער נסגר כשטבע המשיכה לעלות מעט וסאנופי ירד אבל עדיין יש פער...

האם זה בגלל שטבע חשופה יותר למקרה של כשלון (פגישת המיילסטונים) או משהו אחר? אשמח לשמוע את דעתך. תודה!

dw

Well-known member
מנהל
DW, לאור העובדה שטבע וסאנופי 50/50, הייתי מצפה ששתיהן יעלו באותו שווי שוק - ולא כך...
סאנופי עלתה בכמה מיליארדים יותר מטבע ביום הראשון (3-3.5 אם אני לא טועה). אתמול חלק מהפער נסגר כשטבע המשיכה לעלות מעט וסאנופי ירד אבל עדיין יש פער...

האם זה בגלל שטבע חשופה יותר למקרה של כשלון (פגישת המיילסטונים) או משהו אחר? אשמח לשמוע את דעתך. תודה!
ביום הראשון אכן נפתח פער תמוה בין הקפיצה של טבע לקפיצה של סאנופי. ביום השני המשך העליה של טבע והירידה של סאנופי צמצמו מאד את הפער הזה, וכעת זה כבר יותר עושה שכל. היום שתיהן עולות קצת.
אחרי סגירת הפער, פחות או יותר, אני מימשתי משהו היום, ולו משיקולים טכניים של היקף חשיפה לנייר בתיק. בכ"ז קפיצה כזו מפתה לממש משהו, כי לך תדע מה יעשו השווקים באופן כללי.

יש לי חבר שהעיר לי שהתרומה לטבע מהתרופה תהיה משמעותית יותר מאשר לסאנופי שכן לטבע יש גם עסקים גנריים פחות רווחיים מאשר תרופה אינובטיבית שמנמנה, בעוד אצל סאנופי זה בסה"כ עוד תרופה בפייפליין.

בכל אופן סאנופי זה יותר סולידי מ-טבע. טבע, עם כל הכבוד, זה עדיין בעיקר גנרי וקצת אינובטיבי. בעבר הם היו ממש one trick pony (קופקסון), עכשיו לצד הפוני :D של האוסטדו יש עוד כמה סייחים קטנים.
לסאנופי יש ליין שלם של אינובטיבי + פייפליין עתידי מכאן ועד הודעה חדשה. זה פשוט לא כוחות. זה באמת big pharma, שגם מחלקת דיבידנד. טבע שלנו בעבר חילקה, וכעת, מה לעשות? לא יכולה. אינשאללה יחזרו לחלק בעתיד (כמו בזק, כלל ביטוח, ג'י סיטי).
זה שסאנופי מזכירים את התרופה הזו ספיישל ביום R&D שלהם זה מכובד, וכנראה מעיד על כך שלהערכתם זה יהיה ביזנס מעניין, גם לפירמה בשווי 120B$

מחזיק ולא ממליץ

למעלה