תת-השרשור הזה לא קשור אליך.על איזה שאלה ספציפית לא עניתי? להזכירך, דעתי ידועה, אלה שבטי עמלק.
תת-השרשור הזה לא קשור אליך.על איזה שאלה ספציפית לא עניתי? להזכירך, דעתי ידועה, אלה שבטי עמלק.
בבית המשפט המחוזי או בית המשפט לענייני משפחה כנראה שמכירים בבדיקה זו כראיה לממזרות, אבל מבחינתם זה לא לעניין, כי הם לא עוסקים בהיבט הדתי של הנושא.כן משה. כנראה אתה מתמצא בנושא יותר ממני. אני מכיר את הנושא מקריאה שטחית. כל מה שאני יודע שבדיקה גנטית לא מתקבלת כראיה לממזרות.
השלמה: בבית המשפט המחוזי או בית המשפט לענייני משפחה, לא דנים כלל בהיבטים הדתיים. לכן. את טקס הגירושין ואת ההכרזה שהילד הוא כן או לא ממזר, קובעים רק בביה"ד הרבני, שעליו מוטלת החובה הדתית. וכאשר מדובר בבני הדתות האחרות? נו, גם להם יש את הקאדי או הכמרים שדנים בענייניהם, כי ברור שלא רב או חברת רבנים ייקחו זאת על עצמם.כן משה. כנראה אתה מתמצא בנושא יותר ממני. אני מכיר את הנושא מקריאה שטחית. כל מה שאני יודע שבדיקה גנטית לא מתקבלת כראיה לממזרות.
סתם להשכלה כללית, בתי המשפט ככלל (יש מקרים חריגים) נוהגים שלא להורות על בדיקות שעלולות לקבוע חשש לממזרות. הסיבה לכך היא דתית נטו, על אף שמדובר בערכאה אזרחית.בבית המשפט המחוזי או בית המשפט לענייני משפחה כנראה שמכירים בבדיקה זו כראיה לממזרות, אבל מבחינתם זה לא לעניין, כי הם לא עוסקים בהיבט הדתי של הנושא.
בבית הדין הרבני, כפי שכבר כתבתי, הם מעדיפים להכיר בילד כבנו של הבעל, כדי להימנע מלגזור את גזירת הממזרות על הילד. אבל למרות זאת, אוכל להוכיח לך, שככל שמדובר בחובתו של הבעל לזון את הילד בדמי מזונות, הם לא יכירו בזכות הילד לתשלום שכזה. מסובך? אבל זה מה שיש.
הטקס לא נקרא גירושין לחומרא, אלא זה טקס גירושים רגיל לחלוטין. הסיבה לביצועו היא גירושין לחומרא (קרי ניהול טקס גירושין ליתר בטחון, על-מנת למנוע ספק במקום בו ההלכה לא ברורה אבל ההשלכות קשות).השלמה: בבית המשפט המחוזי או בית המשפט לענייני משפחה, לא דנים כלל בהיבטים הדתיים. לכן. את טקס הגירושין ואת ההכרזה שהילד הוא כן או לא ממזר, קובעים רק בביה"ד הרבני, שעליו מוטלת החובה הדתית. וכאשר מדובר בבני הדתות האחרות? נו, גם להם יש את הקאדי או הכמרים שדנים בענייניהם, כי ברור שלא רב או חברת רבנים ייקחו זאת על עצמם.
ועוד קטנה... אתה יודע, שאם אישה חיה במחציתו של גבר תחת קורת גג אחת, מחובתה להתגרש בטקס שנקרא "גירושין לחומרא", גם אם היא לא נישאה לו בטקס נישואין כדת משה וישראל או שלא נישאה לו כלל? זה מה שצריך. כי אחרת, היא אסורה על גבר אחר ככל שזה אכפת לה.
יש חריגים ולא ממש מעטים. עובדה.סתם להשכלה כללית, בתי המשפט ככלל (יש מקרים חריגים) נוהגים שלא להורות על בדיקות שעלולות לקבוע חשש לממזרות. הסיבה לכך היא דתית נטו, על אף שמדובר בערכאה אזרחית.
הטקס לא נקרא גירושין לחומרא, אלא זה טקס גירושים רגיל לחלוטין. הסיבה לביצועו היא גירושין לחומרא (קרי ניהול טקס גירושין ליתר בטחון, על-מנת למנוע ספק במקום בו ההלכה לא ברורה אבל ההשלכות קשות).
כאמור, בתי המשפט מנסים להימנע מזה מהסיבה שציינתי. מציאות. לא נוחה לך? חשוב לך מאוד להמשיך להתעקש על משהו אחר? לך על זה בכיף יקירי. די לי בכך שהאמת מופיעה לצד ה.., מה שזה לא יהיה בדיוק.יש חריגים ולא ממש מעטים. עובדה.
זאת לא קביעה . פשוט עובדה טכנית פשוטה. הבנת המושג תאפשר לך גם להבין זאת ללא כל קושי.וכן קוראים לזה גירושין לחומרה. קביעתך אינה רלוונטית.
אתה כרגיל מתעקש. לא הרבה? לא עשיתי סטטיסטיקה. אבל עצם זה שהם עוסקים בזה? זו עובדה שאין עליה עוררין.כאמור, בתי המשפט מנסים להימנע מזה מהסיבה שציינתי. מציאות. לא נוחה לך? חשוב לך מאוד להמשיך להתעקש על משהו אחר? לך על זה בכיף יקירי. די לי בכך שהאמת מופיעה לצד ה.., מה שזה לא יהיה בדיוק.
זאת לא קביעה . פשוט עובדה טכנית פשוטה. הבנת המושג תאפשר לך גם להבין זאת ללא כל קושי.
בזאת מיצינו תת-השרשור הזה. נהיר מהתנסחותך בתגובה זו שלהתדיין לא באת, ועל תחרות פינג פונג מי משתין רחוק יותר, אני מוותר בשמחה ומקבל בהכנעה את גודלך ונצחונך.
הרבה בריאות, מיצינו.
חמוד, קראתי ברפרוף. אני מתעקש אעלק . עד כמה תרצה להיות שקוף בשיטת ההשלכה ?אתה כרגיל מתעקש. לא הרבה? לא עשיתי סטטיסטיקה. אבל עצם זה שהם עוסקים בזה? זו עובדה שאין עליה עוררין.
ולא היו מכניסים ללכסיקון את המושג "גירושין לחומרא", אילולא היו אלה קיימים כדי למלא יעוד כזה או אחר.
עד כאן מר מיץ מיץ שפריץ.
אדגיש, כי עד לרגע זה. נמנעתי מלכנותך בכינויים אלה, אבל אתה כדרכך זה שמוצא לנכון לומר תמיד את המילה האחרונה, שכן או שלא לצורך מר שפריצניק.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחמוד, קראתי ברפרוף. אני מתעקש אעלק . עד כמה תרצה להיות שקוף בשיטת ההשלכה ?
בכל מקרה, דברי למעלה ברורים (וידועים לכל בר בי רב שמכיר את התחום ולו ברמה הבסיסית). די לי בכך. אם נורא חשוב לך להמשיך להגיב ולהשתמש בכינויים שלדעתך גורמים לך להישמע חכם יותר? לך על זה בכיף ידידי. אני חי עם זה בשלום מוחלט. יכול רק לרחם ועושה זאת בלי טיפת ציניות.
הרבה בריאות ואנא סלח לי אם לא אקרא את תגובתך הבאה בתת-השרשור הזה.
יאטה לדוגמא, אלה יהודים שהתאסלמו.לפני שנים היו יהודים שבדקו סממנים יהודיים אצל חלקים מבין ערביי חברון ודרום הר חברון. נמצאו לא מעט סימנים יהודיים אצל ערבים מוסלמים. נכתב ספר בנדון בשלוש שפות (עברית ערבית ואנגלית) ובאותו הזמן ערוץ 1 (אז עוד ערוץ ממלכתי...) שעשה כתבה בעניין. בכתבה המצולמת צולמו סממנים יהודיים כמו מקוואות לטהרת נשים מוסלמיות... הדלקת נרות בימי ג'ומעה... מזוזות מוחבאות בארונות ועד לנר חנוכה... וכן הביאו פרופסורית מהדסה מומחית לגנטיקה (שמה לא זכור) שנתנה כמה סממנים... בינהם...
גן כהנים נמצא ברמה הכי גבוה אצל יהודי כורדיסטאן (העירקית), אח"כ במידה פחותה אך מרשימה אצל ערביי דרום הר חברון... ועוד מסרה אז שנמצא שיהודים במזרח אירופה שונים גנטית מילדי הארצות האלה הלא יהודיים... ועוד נמצא שיש קשר גנטי בין יהודים שונים בעולם שקרובים זה לזה לעומת מול סביבתם...
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.