טוב, אז הגעתי למסקנה שכנראה יש לי

• פותח הנושא cj20
  • פורסם בתאריך

cj20

New member
טוב, אז הגעתי למסקנה שכנראה יש לי

חור בהשכלה כי כ"כ הרבה פעמים דברו פה על EVIL DEAD ובחיים לא ראיתי וגם לא שמעתי על זה עד שהגעתי לפורום. אז אם אפשר קצת הסבר על הסרט/ים, ובלי ספוילרים כי אני כנראה מתכוונת לראות את זה...

thepunk

New member
אוקי

הוא יצא ב-1987 אם אני לא טועה, ובכלליות מספר על חבורת נערים (כמו תמיד) שנוסעת לאיזה בקתה (חור באמצע שום מקום) ל"חופש". אני לא יודע כמה אפשר לספר בלי שיהיה ספוילרים אבל הם מגלים שם משהו שמתחיל לרצוח אותם, או יותר נכון לגרום להם לרצוח אחד את השני ... בצורות מאוד אכזריות (המממ מוות אכזרי) ואז מתחיל מאבק הישרדות שכזה. הרעיון עצמו די דפוק (יופי, זומביים, מפלצות, שדים ... כמו תמיד), אבל מה שיפה בו הוא ההפקה שנעשתה בתקציב זעום ועדיין העריכה והעיבוד מדהימים ... אגב, זהו אחד מהסרטים הזוועתיים ביותר כנראה (בסגנון HELLRAISER ואפילו יותר) .... למרות העלילה הצולעת משהו, הסרט עצמו מרתק, מפחיד (כדאי כדאי כדאי לראות על מסך ענק) ומרשים! אחד מסרטי האימה האהובים עלי. לגבי המשכים - הסרט השני הוא כזה REMAKE. אותו סיפור שחוזר על עצמו פשוט יותר חדש, עם תקציב גדול יותר ואפקטים מרשימים יותר. אפשר להגיד שהשני יותר טוב מהראשון, אבל חסר לו מקוריות וחידוש ... פרט לזה, השני הרבה יותר טוב. לפי מה שהבנתי, הסרט השלישי הוא כבר בכלל משהו אחר ... לא ראיתי אותו ואין לי ממש מושג מה קורה שם, לכן אני לא אנסה לפרט, אבל ללא ספק נראה לי כדאי.

thepunk

New member
אוקי טעות

הסרט הראשון יצא ב-1981 השני יצא ב-1987 ....

Nino Schibetta

New member
בדיוק !

הסרט הראשון יצא ב81 הסרט השני שיצא ב87 הוא גרסה מחודשת לסרט הראשון, לא המשך ולא כלום, פשוט סרט יותר טוב מהראשון, הרבה יותר טוב. הסרט השלישי לעומת זאת הוא המשך לסרט השני וכדי לא להרוס את העלילה, אני לא אפרט. הסרט השלישי לא ממש מפחיד כמו 2 הראשונים, הוא גם שונה לגמרי, אין בו את המתח, הגועל והמסתורין של 2 הראשונים, אבל עדיין... הוא המשך והוא גם חביב. אגב, לסרט השלישי יש 2 סיומים. סוף אחד שמופיע בדי וי די ובגרסאות שמורידים מהאינטרנט. והסוף השני, שהוא האורגינל למעשה, מופיע בוידאו.

LRa

New member
ועוד טעות

הסרט הראשון נקרא בכלל Within the Woods והוא מ 78.

LRa

New member
ממש כן

למה לדבר ולהוכיח שאתה לא יודע? עדיף לשתוק! הסרט נעשה לפני EVIL DEAD כדי שיהיה מימון לסרט. זה אותו סיפור בדיוק, אותו בימאי ואותם שחקנים.

europe1990

New member
LRA צודק!!! הסרט הוא סרט שנעשה

כמה שנים לפני "מוות אכזרי"- והוא כמו הקדמה למוות אכזרי!

thepunk

New member
לא אמרתי שאין סרט כזה

אמרתי שזה סרט אחר והסרט הראשון מסדרת מוות אכזרי נקרא EVIL DEAD ויצא ב-1981 כמו שאמרתי בהתחלה ....

thepunk

New member
הסרט ההוא

לא רק שהוא לא סרט באורך מלא, הוא לא נחשב לראשון בסדרה. היו הרבה מקרים שהוציאו איזה סרט קצר ואחרי זה הוציאו סרט באורך מלא עם רעיון דומה ואף פעם לא מחשיבים את הסרט הקצר כסרט ראשון בסדרה .... יש לדבר הזה שם, אני לא זוכר מה הוא.

thepunk

New member
אני שונא שאומריםש אני טועה

אולי לא ידעתי שגם עשו לפני EVIL DEAD הפקה דומה אבל זה ממש לא אומר שהוא הסרט הראשון מסדרת EVIL DEAD כי גם הסרט הראשון האמיתי הוא לא המשך שלו (במובן SEQUEL או INSTALLMENT) ... כמו ש-FREDDY VS JASON הוא לא המשך של JASON GOES TO HELL ... (למרות שמדובר באותה חברה, אותם דמויות ואותם אנשים) אגב למי שמעוניין יכול להסתכל ב: http://www.x-entertainment.com/articles/0687/ אני אצטט את המשפטים הראשונים: Within The Woods is known as the prequel to The Evil Dead, but that's not really true. It's more like a rough draft. ואני אפסיק עם האובססיביות שלי כאן.

europe1990

New member
אוקי- לא אמרתי שהוא הסרט הראשון!

אלא אמרתי ש LRA צודק בכך שנעשה סרט דומה עוד לפני מוות אכזרי!

thepunk

New member
אני שונא שאומריםש אני טועה

אולי לא ידעתי שגם עשו לפני EVIL DEAD הפקה דומה אבל זה ממש לא אומר שהוא הסרט הראשון מסדרת EVIL DEAD כי גם הסרט הראשון האמיתי הוא לא המשך שלו (במובן SEQUEL או INSTALLMENT) ... כמו ש-FREDDY VS JASON הוא לא המשך של JASON GOES TO HELL ... (למרות שמדובר באותה חברה, אותם דמויות ואותם אנשים) אגב למי שמעוניין יכול להסתכל ב: http://www.x-entertainment.com/articles/0687/ אני אצטט את המשפטים הראשונים: Within The Woods is known as the prequel to The Evil Dead, but that's not really true. It's more like a rough draft. ואני אפסיק עם האובססיביות שלי כאן.

austin1

New member
בקיצור

יש לי את החלק הראשון והשני למכירה בקלטות מקוריות ב40 שקל לסרט אני מוכר אותם כי אני רוצה להזמין את הגרסא של הdvd את הראשון כבר מכרתי מצטער

pertal

New member
אחי אני בספק אם מישהו יקנה ממך.....

במיוחד שאפשר להזמין מחול כנראה בפחות.... אבל בעצם זה גם הזמנה והכל אז הגיוני שמישהו שמש רוצה לראות יקנה... אבל מצד שני יש לו ספריית ווידאו ותמיד אפשר לקחת שוב ושוב ולראות סרט 15 פעם עד שנמאס..... תעשה מעשה טוב ותתרום למישהו :) (לא דיברתי אלי, אני אפילו לא מכיר תסרט אז זו לא הייתה רמיזה או משהו )

pertal

New member
אחי אני בספק אם מישהו יקנה ממך.....

במיוחד שאפשר להזמין מחול כנראה בפחות.... אבל בעצם זה גם הזמנה והכל אז הגיוני שמישהו שמש רוצה לראות יקנה... אבל מצד שני יש לו ספריית ווידאו ותמיד אפשר לקחת שוב ושוב ולראות סרט 15 פעם עד שנמאס..... תעשה מעשה טוב ותתרום למישהו :) (לא דיברתי אלי, אני אפילו לא מכיר תסרט אז זו לא הייתה רמיזה או משהו )

למעלה