טוב אז ככה

Lqpark

New member
טוב אז ככה

קיבלתי שיעורי בית לעשות מבחן בגרות בלשון בבית, חלק ממנו היה לכתוב מאמר על הצעה של איזה ערוץ רדיו להחזיר שירים של אמנים שהמילים שלהם לא כתובות נכון, אז הרגשתי צורך לכתוב לכם את המאמר שכתבתי, תבלו... באחת מתכניות הרדיו הישראליות הוחלט להתייחס בחומרה לשירים שיש בהם שיבושי לשון כמו טעויות בשם המספר ושיבושים בהגייה של מילים. לפיכך הוצע שכל שיר חדש שיהיו בו שגיאות בעברית יוחזר ליוצריו כדי שיתקנו. האם יש צדק בדבר? האם זה נכון מבחינה חברתית? האם מדובר בהתערבות בוטה בחופש הביטוי? לדעתי ההצעה נכונה וצודקת ובמאמר הזה אפרט את עמדתי בנושא ואתייחס גם לטענות המנוגדות לעמדה שלי. אחת הטענות בעד ההצעה היא הרצון למנוע התדרדרות של השפה העברית בקרב הציבור ובמיוחד בנוער. בני הנוער היום שומעים מוזיקה בכמות גדולה עקב התפתחות המדיה העולמית כגון: האינטרנט, הטלוויזיה ועוד שהפכה את המוזיקה לנגישה בכל מקום כתוצאה מכך האוכלוסייה שואבת מהליריקה של השירים ביטויים ותרבות דיבור, שלצערנו, עקב התוכן הירוד מאוד שלה גורם לאוכלוסיה לדבר ולכתוב את השפה בצורה שגוייה ולא נאה, לדוגמה: בשיר של- "האמן" עומר אדם, הזמר שר בפזמון "רק אל תשברי לי את הלב כי בניתי עליך, בניתי עליך" מה שמעיד על התוכן הירוד של "האמן" הנ"ל השירה שלו שבטוח לא נכתבה ע"י וויליאם שייקספיר. טענה נוספת בעד ההצעה היא הרצון למנוע מאמנים נוספים וחדשים לכתוב תוכן ירוד ובעל שגיאות כתיב בשפה העברית. אמנים רבים במוזיקה הישראלית ובמוזיקה בכלל נוהגים לשאוב את ההשראה שלהם מאמנים קיימים ומצליחים, כך שהאמנים החדשים מרשים לעצמם לשגות בכתיבה של השירים כמו מקורות ההשראה שלהם, הזמרים הקיימים. לדוגמה: הזמר קובי פרץ כתב באחד משיריו: "בלבלי אותו אל תעשי לו חשבון בלבלי אותו עד שלא יוכל לישון בלבלי אותו כמו שבלבלת אותי בלבלי אותו בלבלי" כתוצאה מהתוכן הירוד הזה כל כך, עולים אמני זמר חדשים כגון עומר אדם שמקבלים השראה מהשירה של הזמר המפורסם קובי פרץ ומרשים לעצמם לשגות פעמים רבות בתוכן המוזיקה שלהם ולשיר שירים לאנשים שנוהגים לשבת בכיכר ולקורא לכיכר "עיגול". לעומת זאת יש הטוענים מנגד שההצעה תפגע בחופש הביטוי, זמרים ואמנים בכלל, יוצרים כדי לבטא רגשות ומחאות כלפי החברה ולכן יש לכבד את חופש הביטוי הניתן לאותם אמנים כדי שלא נחשב למדינת עולם שלישית שבהם אין חופש ביטוי, לדוגמה: לאחר רצח רבין הקדיש הזמר המעולה אביב גפן שיר לזכרו וכדי למחוא על הרצח שנעשה ע"י יגאל אמיר ימך שמו! במאמר הנ"ל ראינו אפוא כי יש דעות בעד ונגד הנושא של ההצעה של תחנת הרדיו להחזרה של שירים בעלי שגיאות בשפה העברית. מי ייתן! וזמרים כגון עומר אדם וקובי פרץ יכנסו לכלא לא בעקבות חוסר בהצהרות מס אלא עקב היותם זמרים מזרחיים, מי ייתן!! מקווה שנהניתם. נראה לי בסוף הפורום הזה יקרא הבלוג של שרון :)

Edenor1

New member
מצחיקה אותי העובדה שכתבת למחוא במקום למחות

אהה... האירוניה :)

®NuLy®

New member
חח ממש הצחקת אותי

במיוחד הפסקה האחרונה. זה באמת ממש מזכיר לי את הבגרות בהבעה

LPMCR

New member
ברוכים הבאים לבלוג של שרון :)

האמת שאני לא מסכימה איתך בכלל. לדעתי זו פשוט פגיעה בחופש הביטוי, צריך לעשות הפרדה בין המשלב הלשוני שאתה מדבר עם חברים שלך בשישי בערב לבין המשלב הלשוני שבו אתה מדבר עם מורה, מרצה וכו' או כותב בו.. השאיפה היא שאנשים ישתמשו בשפה נכונה אבל השיטה הזו מוגזמת לדעתי
כל אחד אמור לדבר ולכתוב איך שהוא רוצה וזכותו שלא יתקנו לו את השיר.. וד"א, לא מכובד לכתוב "האמן" עומר אדם
(למרות ש.. יש בזה משהו
)

LPMCR

New member
אחרי קריאה שניה

פשוט הרגת אותי מצחוקXDDD אפילו הקראתי את המאמר שלך לאחותי. גדול

Lqpark

New member
גם אני לא מסכים אבל זה בגלל הבוחנות

הם רואות את זה בעין יפה יותר...

PureSHIT

New member
מה זה פה? רחוב לינקין פארק בארץ אשכנז?

אני אדבר בשפה גבוהה(AKA מושתנת), כדי שהבוחנות יאהבו אותי יותר. כפרעליי. אני חושב שאתה חוטא בחטא ההכללה - אתה לוקח מקרים, מפורסמים אמנם, ומשליך מהם על כלל זמרי הז'אנר(סוגה בעברית) הים תיכונית. צר לי מאוד לאכזבך ידידי הוותיק, אך עליי להתנגד לך התנגדות עזה משום שבידך טעות גדולה ומרה. במאמרך "טוב אז ככה" העלית טענה לפיה בשיריהם של אמני הזמר הים תיכוני שגיאות כתיב הן עניין של מה בכך, כאשר אתה אף מביא סימוכין לדברייך על ידי הציטוט "בלבלי אותו, אל תעשי לו חשבון". האם צמד המילים "בלבלי אותו" מהוות שגיאת כתיב או שגיאת דקדוק? לא. כבר בימינו חלה בקרה מסויימת על תוכן השירים המתפרסמים בארצנו. מקרה ידוע מהשנה האחרונה התרחש עת שחרור השיר "לא מכירים אותך" בביצועו של הראל מויאל: רשת ג' סירבה להשמיע את השיר היות והראל הגה את המילה "מכירים"(Makirim) במקום בהגייתה הנכונה Mekirim. לצערנו לא ניתן לאכוף על כותבי השירים, כדוגמת יוסי גיספן, לכתוב שירים בעלי תוכן, וזאת משתי סיבות פשוטות המובנות לכולנו: הסיבה הראשונה גורסת שלכל אדם טעם שונה; מה שטוב בעיני האחד הוא רע בעיני האחר וכו'. הסיבה השניה, המוגנת בחוק יסוד ואותה הזכרת היא אכן חופש הביטוי של כל אדם להתבטא כרצונו. עם זאת, סבור אני כי באפשרותנו לצמצם נזקים על ידי חינוך נכון של ילדינו. אנו יכולים להקנות לבני חסותנו הצעירים הרגלים כדוגמת קריאת ספרים ועיתונים, אשר דרכם ילמדו כיצד להתבטא בצורה טובה יותר - הן בעל פה והן על הכתב. לזמר הנודע ישי לוי ישנו שיר הקרוי בשם "מלנכולי" - מסופק אני אם אותם אמנים "אחרים" בהם רצונך שיוצף השוק מכירים בעצם קיומה של מילה זו. בשירו "אישה נאמנה" מתאר הזמר את רגשותיו למושא אהבתו במילים הבאות: "כי אין צייר שמסוגל לצייר לי את יופייך, אני גם לא אמצא פסל שייפסל את מבטך". לדעתי, מעטים הם האמנים במדינה המשתמשים בשפה יפה כשל ישי לוי. אציין שישי לוי הוא אחד מזמרי הז'אנר הים תיכוני האהובים והמוערצים ביותר בקרב בני נוער ומבוגרים כאחד. במדינתנו פועלת גם להקה ידועה מאוד בשם "אתניקס". סבור אתה כי הכותב הראשי והזמר של הלהקה, זאב נחמה, משתמש בשיריו במילים "נחותות" וחסרות תוכן? במידה וענית בחיוב, אתה הוזה. לפני כעשור שילבה להקת "אתניקס" פעולה עם זמר בתחילת דרכו בשם אייל גולן. שלושת אלבומיו הראשונים של אייל נכתבו, הופקו ועובדו על ידי זאב נחמה וחבריו. ידידי, אבקשך להאזין לשיר אחד מאלבומים אלו בכדי לקבוע האם יש דימיון, ולו קטן, בין אייל "של פעם" לבין זה הנוכחי. מי יתן ואכן נדע ימים טובים יותר. ימים בהם אנשים מכלילים, גזענים ושאר דוברי סרק חסרי שחר ונאורות ישבו מאחורי סורג ובריח - שכן מקום זה הינו הראוי ביותר לאנשים פושעים אלו, ובוודאי הולם אותם מאשר המקום בו הם נמצאים כעת. לידיעתך, "לפיכך הוצע שכל שיר חדש שיהיו בו שגיאות בעברית יוחזר ליוצריו כדי שיתקנו." - יתקנו מה? עלייך לומר "יתקנוהו" או "יתקנו אותו", במידה וכוונתך בתיקונו של השיר. "התדרדרות" - הידרדרות ולא התדרדרות. האותיות ת' וד' מתאחדות. "יגאל אמיר ימך שמו!" - המילה נכתבת "יימח" ולא "ימך". ולסיום - ""האמן" עומר אדם" - עלייך לכתוב "האמן עומר אדם", ללא כל גרשיים לפני ואחרי המילה "אמן" :) נוכחת כעת כי גם אתה, אדם נאור שבכנות איני מטיל שום דופי בחוכמתו, שוגה בשפתך. האם באמת אשמים בכך האנשים אותם העלית על המוקד במאמרך? יום טוב כפרע, ושכולם יקפצו! (נראה לי שחפרתי יותר ממך... מקווה שנהנית ושלא לקחת ללב, בחרתי להגזים כי בתכלס גם אתה קצת עפתXD)

®NuLy®

New member
שאפו!

אני מסיכמה גם איתך וגם עם שרון, אבל הפלצנות שבה כתבת את ההודעה בחלט ראויה להערכה. זכית אצלי בעוד כמה נקודות

PureSHIT

New member
אני ידוע כמלך הפלצנים. תרתי משמע.

בכיתה ד' הפלצתי באמצע התפילה כשכולם היו בשקט. שניה אחרכך, השקט נעלם כלא היה D:

Lqpark

New member
וואי וואי וואי לאן לקחת את זה

כתשובה, אני אצטט משפט מפי המורה שלי ללשון לפי שאני אתחיל בציטוט, אני רק יזכיר שהיא מורה מעולה, כותבת ספרים ללימוד לשון שמשתמשים בהם בכל הארץ. "אני יודע שהרבה פעמים אין לכם מושג מה לכתוב בחיבור שהוא חשוב ושווה 25 נק' מכל המבחן, אני יודע שלפעמים אתם לא מתחברים לחומר למרות שמומלץ להיות יפי נפש ושנונים ולענות בחיוב על דיונים ברוח הארץ. אך הכלי היחיד שלכם להתמודד מול זה, הוא: ל-ח-ר-ט-ט! זאת אומנות! אומנות החרטוט! אנשים עושים עם זה תארים! דוקטורטים שלמים! עם הכלי הזה תוכלו לגרום ל- 3 שורות להפוך ל- 50 עמודים." סך הכל כתבתי קטע לבגרות בלשון גבר. ועכשיו, בשביל שתהיה מסופק ותוכל לישון בלילה, אני אתייחס ל"מאמר" שלך. 1. השיר בלבלי אותו התייחס לעניין התוכן הירוד 2. נושא תמורה נשוא מושא לוואי לוואי - סתם לעשות עליך קצת תרגול :) 3. באמת ישי לוי חריג ויש לו קצת יותר טעם בכתיבה 4. ולא! אני לא נגד אתניקס! להקה מצוינת, גדלנו על השירים שלה, אוהב אותם מאוד מאוד מאוד. 5. ולדעתי, זה בסדר אם מבקשים מהראל מויאל לסדר ק-צ-ת בטיפה טיפה את השיר למען שורשי המולדת, בכל זאת לא ביקשו ממנו לשנות את משמעות השיר או להתערב לו ביצירה, סך הכל עברית תקינה. 6. הכי חשוב! לשאלה האחרונה שלך: "נוכחת כעת כי גם אתה, אדם נאור שבכנות איני מטיל שום דופי בחוכמתו, שוגה בשפתך. האם באמת אשמים בכך האנשים אותם העלית על המוקד במאמרך?" אז ככה: מעניין לי את הת**! למה? כי יש לי התעלמות משגיאות כתיב :)

®NuLy®

New member
"כי יש לי התעלמות משגיאות כתיב"

ענק
דווקא כיף שאתם רבים חחח

למעלה