טוב אז מה בסירים לקראת הערב?

טוב אז מה בסירים לקראת הערב?

למען הגילוי הנאות
אצלנו לא צמים
בכל זאת אנחנו עורכים ארוחה מותאמת למפסקת יום כיפור ענין של מסורת
אז מה? מרק ירקות עתיר קוביות קטנות ועשבי תיבול, תיבול עדין בלבד, אטריות אורז לאכול בפנים
חצילים קלויים בתנור עם הרבה ירוקים מיצלימון וטחינה
אורז מלא עגלגל עם אפונה
סלט קינואה עם קטניות- עדשים שחורים וחומים קטנים ומאש
כרוב לבן וסגול מאודים על בצל מוזהב עם חמוציות ומשמשים מיובשים אורגניים חתוכים קטן
קציצות משבבי סויה קישואים שום וגזר שנטחנו במעבד מזון
ציזיקי מלפפוןנים יוגורט סויה נענע ושמיר
עוגת דבש
ליפתן תפוחים

שוקלת להכים בלינצ'ס נ"ג במלית פירה שנותר מאתמול
 

ladybug6

New member
גמר חתימה טובה לכולם

וצום קל למי שצם.
&nbsp
אנחנו נהיה בארוחה המפסקת אצל אמא שלו ונאכל מה שיש לאכול שם.
אני לא צמה, הבנזוג כן.. אז לא מתכוונת להכין שום דבר מיוחד למשך הסופ"ש, אסתפק בשאריות של מרק הקניידלך שסוף סוף הכנתי לי השבוע

&nbsp
&nbsp
 

smaak

New member
לא צמים

צמתי פעם אחת בחיים, בגיל 15.
למרות שאם לא הייתי צריכה לעבוד הסופשבוע, הייתי שוקלת את הצום הזה רק בשביל לנקות קצת את הגוף.

יש תבנית של תפוחי אדמה קטנים, פלפל, בצל סגול ועגבניות שרי שיצאה מהתנור ותשמש אותי מחר,
יש בתכנית צ׳יפס של תפוחי אדמה ובטטה,
וחוץ מזה אין לי תכנונים, חוץ מלשרוד את סוף השבוע.

כל סוף שבוע ראשון של אוקטובר מתקיים יריד בעיירה שלי בשם חגיגות החמור, פולקלור שהם משום מה מאוד גאים בו.
אותי זה משעמם מאוד, בעיקר בגלל שזה דומה לכל יריד אחר בעיירה קטנה אחרת.
אבל כאן זה עניין גדול מאוד, כל מרכז העיירה נסגר, מתקשט, יש שוק יד שניה וגם כל מיני דוכני מזון שאין לי מה לקנות בהם.
כל הזמן אוכלים את אותו הדבר, וכל תנועות הנוער ווועדי ההורים של בתי הספר מקימים דוכנים של שתייה ומזון.
וזה גם זמן שבו אנשים אוכלים הרבה, מה שאומר שאנחנו עמוסים.
לפחות בשלישי עד חמישי נהיה סגורים כדי לכפר את המאמצים.
אבל ממחר בבוקר מתחיל סופשבוע סיוט.
 

Gidi Shemer

New member
הם עושים יריד בסופהשבוע?

איזה מין בלגים אלו? איך אנשים יגיעו ליריד שכשכל הכבישים סגורים בגלל יום כיפור?
 

smaak

New member
זה בלגיה, הכל כאן עם אופניים

לא ברצינות. אני ממש מתפללת לגשם רק כדי שיחרב להם את התכניות ללכת לאכול בראטוורסט.
 

RSPA

New member
כמה חמורים גרים בעיירה שלך ?

מי זה החמור שחוגגים לכבודו ועל מה ?
מעניין אצלכם, בחיי
 

smaak

New member
יש כמה אירועים חשובים בחיי הפרובינציאליים.

סוף השבוע הראשון של אוקטובר, זה מעין סוג של carnival, וזה קיים כמעט בכל מקום איפה שהוא במהלך השנה. זה נמשך עד יום שני וגם אין בית ספר ביום שני לכבוד זה.

מרכז העיר הופך לסוג של שוק, יריד עם דוכנים של כל מיני מאכלים וחפצים, יש מתקני לונה פארק לילדים ואוהל ענקי עם שתיה ואוכל, הופעות מושקעות מאוד וזיקוקי דינור.
קוראים לזה פסטיבל החמור,
בגלל שלפני עשרות שנים, עוד לפני שהיו מכוניות, תושבי קורטרייק, העיר הסמוכה, כינו את תושבי העיירה שאני גרה בה ״חמורים״ כשהם עברו ליד והקימו רעש עם עגלות רתומות לסוסים וחמורים. מאז קוראים לתושבי העיירה חמורים. והם מאוד גאים בזה.
מביאים לשם גם חמורים שכביכול מקבלים הרבה כבוד, עם שולחן עמוס ירקות בשבילם בחצר של בניין העירייה, ואנשים מחבקים אותם ומנשקים אותם.
אני לא הולכת אף פעם, מאז הפעם הראשונה שהייתי.
בעיקר כי אני רואה את האנשים האלה כל היום, אז כשיש לי קצת זמן פנוי אני מעדיפה להיות לבד.
אבל בן הזוג לוקח את הבן שלנו כל שנה להסתובב


בסוף פברואר יש גם מירוץ אופניים מפורסם למדי שרבים מרוכבי האופניים הידועים לוקחים בו חלק.
 

RSPA

New member
חחחח... לא הייתי רחוק בהשערה שלי...


נשמע מעניין. תודה על ההסבר.
 

יוספה 51

New member
הלוואי וכאן בארץ היו לנו עיסוקים מטופשים כאלו, במקום

כובד הראש שסביבנו כל הזמן- בין מלחמות למבצעים לצומות... בהצלחה ביריד והרבה אוויר. וכן, גם אצלי לא צמים, מחר ננסה את הוורסיה של שמן הכמהין שבתי התעקשה שאביא לה מאיטליה
 

smaak

New member
בסוף היה בסדר

אמנם לא ישנתי, קמתי בחצות אחרי שלוש שעות שינה,
אבל יש מחר חצי יום (שזה משהו כמו שמונה שעות עבודה, קמה בסביבות ארבע ועובדת עד שתיים עשרה או קצת מעבר),
ואז שלושה ימים שבהם אני לא צריכה לקום בשעות הזויות.
 
אצלינו היה- ונשאר גם להיום

קרי ירקות
אורז פרסי עם שעועית ירוקה וגזר
סלט עדשים שחורות וחמוציות (וגם עדשים בלי כלום כדי שגם הילדים יוכלו)
סלט סלק (וגם סלק בלי כלום כדי שגם הילדים יוכלו)
פסטה ברוטב כמולונז (חייבת להגיד שהילדים לא ממש אהבו, אנחנו דווקא חיבבנו), אז כתחליף היתה תוספת לפסטה אפונה וגזר גמדי
היתה פשטידת פטריות
וכעכים של עבאדי- שכבר מזמן נגמרו, אז הכנו עכשיו עוגת נקניק :)
&nbsp
רציתי גם להכין גבינת קשיו, אבל שכחתי להשרות את הקשיו...
&nbsp
 

ladybug6

New member
היום התפנקתי בסוף

אחרי שהבנזוג החליט שלא לצום בסוף, הכנתי סוף סוף משהו טעים אחרי שבועיים של מעבר-דירה-וירוס-וכו' שבהם אכלתי רק אוכל מאוד בסיסי או תפל -
ניוקי (קנוי) ברוטב שהכנתי מבצל, שום, עגבניות טריות, פטריות, בזיליקום, בצל ירוק ושמנת צמחית. הירקות קיבלו צריבה ממושכת להוצאת טעמים ונוזלים, תובלו ואז הצטרפה אליהם השמנת הצמחית + קצת קורנפלור להסמכה. הניוקי בושל במים ואז טוגן קלות במחבת לצריבה ראשונית עם שמן זית, ועליו הונח הרוטב העמוס והסמיך. אני אוהבת רטבים כאלה מלאי הפתעות ודברים לעיסים.
זה רוטב שכבר הכנתי פעמיים בעבר והוא יוצא מדהים, והוא מתווסף לרשימת ה-to-do לבלוג..

 

ladybug6

New member
בנוסף, בצק שמרים כבר תופח לאטו

גבינת סויה ביתית מתוקה בארומה לימונית מחכה כבר בצד להכנס אליו לשבלולי שמרים או גביניות.
גם רוטב שוקולד ופקאנים לחלק מהשמרים בשביל סרבני הגבינה.
אלו יבואו איתנו לארוחה המפסקת לשבירת הצום או לקינוח.
&nbsp
מחלק מהחל"ס עשיתי גם גבינה רכה למריחה שכרגע מתקררת.
&nbsp
בסוף הייתי חרוצה משצפיתי
 

RSPA

New member
זה לא הוגן...מה עם קצת "צדק" ו"חמלה"...

ככה להתעלל בשבלולים?
ומה איתנו? ככה משאירים אותנו עם הלשון בחוץ במה שנראה כמו סשן של דמיון מודרך ליעד לא מושג.
זה לא פר...


העיקר שהתחרצת (מלשון חרוצה, וג'טלין פה?) ועשית.
אגב הניוקי נראה פגז פגזי מאוד. שאפו על האילתור היפה של הרוטב ושו"ת.
 

ladybug6

New member
אתה מתלונן? תאר לך מה

מרגישים השכנים, שצריכים להריח את ריח השמרים הנאפים חצי שעה לפני סיום הצום.. (השתדלתי להתחשב וחיכיתי ממש לרגע האחרון אבל אני צריכה להספיק לאפות אותם לפני שנצא בעצמנו מהבית)
&nbsp
ותודה
 

RSPA

New member
מה מרגישים השכנים שלי אני יודע...


אצלי הם דווקא בסדר ולא מתלוננים.
גם אני לא מתלונן שהם כל הכיפור הזה מילאו לי את הבית עם ענני קנאביס "רפואי" (עאלק) וועשו לי חג על הדרך...
 

smaak

New member
איך בא לי עכשיו מהגביניות האלה

בכלל, לא הכנתי השבוע מתוקים לעצמי, כי יש לי נטייה לחסל אותם מהר מדי,
אולי מחר יהיה לי זמן לאפות קצת.
 

שרונה164

New member
נראה ממש מעולה

בדיוק חיפשתי רוטב מעניין לניוקי - בטוח שאנסה את זה.
יש לי מיכל קטן חלב אורז, נראה לך שאפשר להמיר אותו במקום השמנת הצמחית?
 
למעלה