טוב אז מילה טובה

חחח מעולם לא היה לי ולא יהיה לי

moonlight B

New member
אתה שוב עוקץ אדיוט ליידיבוי אחד תגיד מה המזון

הרוחני שלך ושל הכתובים היהודים (לא כולם ) יש כאלה שאני מכבד אפילו שיורדים על ערבים אבל בצורה מנומסת ולא מורעלים שונאי ערבים כמוך

פספורט 1

New member
העולם הערבי מפגר

זו לא הבעת דיעה, זו עובדה.

כשאתה כורע ומתפלל חמש פעמים ביום, אל תשכח
להודות לאללה שאתה אזרח ישראלי.

לא שחדו אותי אני משתפת בחוויה שלי

הם פשוט שיפרו את השרות וחייבים גם לציין את השינוי זה לא מובן מאליו וזה לא קרה סתם ככה זה בזכות זה שאנשים פשוט קמו והתלוננו וחשוב להציף ולהגיד את האמת

ברוכה השבה אשי,

שלא תרגישי מקופחת, באחת הנסיעות של אשתי ושלי לחו"ל אשתי עברה בידוק ביטוני דקדקני. אשתי צברית ממוצא יקה (יש יותר אשכנזי מזה ?) ורחוקה מלהראות מזרחית, משהו בשיקוף המזוודות נראה חשוד, ביקשו ממנה לעבור הצידה לעמדת הבידוק, לא נתנו לי להתקרב וביקשו באדיבות ובתקיפות שאמשיך הלאה, הסלקטורים פירקו לה את המזוודה ועברו על הפריטים, פריט פריט, עד שסיימו ושחררו אותה.
לאחר מעשה כשניסינו לשחזר מה יכלה להיות הסיבה לבידוק הקפדני, עלה בראשני שאולי היה לה בתיק ספר הדרכה לנסיעות לא בגודל הסטנדרטי וזה עורר חשד בשיקוף.
אם זה לא זה, אני לא יודע מה זה יכול להיות.

מה שיותר חשוב, איך עברה הנסיעה ? איך היה הטיול ?

אהלן סתם

טוב אז גיאורגיה מדינה מיוחדת שילוב של ישן וחדש אותנטי נופים יפים למזלי היה מזג אוויר די נוח כמעט ולא ירד גשם ובהרים היה ממש קר אבל לא ירד שלג
האכל לא היה טעים אוכלים שם מלא בצקים חצפורי שזה מין בורקס וחנקלי ש מאכלים מקומים אני קצת בעייתית באוכל אז לא ממש התלהבתי מהאוכל וגם התיבול של האוכל היה מוזר .
המדינה די ענייה הכפרים די פשוטים אתה מסתובב שם ומרגיש שאתה בעולם אחר כאילו שאתה חוזר בזמן 50 שנה אחורה ההשפעה הרוסית די בולטת לעין המקומים מתקיימים מחקלאות ותיירות .
סך הכל די נהניתי גם מהנהיגה זו היתה חוויה

הבן שלי גם היה שם בטיול ג'יפים

עם חברתו ומשפחתה, סיפר דברים דומים, צילמו המון תמונות מהממות. עוד לא הספקתי להיות במדינות הסובייטיות לשעבר, המדינה היחידה מבין גרורות בריה"מ לשעבר שביקרתי בה היתה הונגריה, בודפשט יפהפיה אבל היו שם כפרים ומקומות ממש מדכאים, כאילו הזמן עמד מלכת. היינו שם באיזו בריכה ענקית עם נביעה גדולה של מים חמים, המקום יפה אבל התחזוקה שם מוזנחת, חוסר יעילות מהמדרגה הראשונה, לכל דבר צריך עובד שיבצע כאילו שדואגים שם לעבודות יזומות לאנשים, לא שמעו שם על לוקרים לאיפסון ציוד, במקום זה עומדים כמה עובדים ועובדות ולוקחים ממך את החפצים ואת מקבלת דיסקית עם מספר והם תולים הכל על קולב ולוקחים לחדר סמוך לתלות על מתלים, את רואה מולך אנשים נבולים עם מבט כבוי בעיניים, לא להאמין. הרגשה לא נעימה.
אחרי הנסיון עם הונגריה לא נראה לי שאסע בקרוב למדינה מזרח אירופאית. העיניים הכבויות מדכאות אותי.

יאא איזה קטע

זה בדיוק מה שאני הרגשתי אתה רואה את העוני ואת ההזנחה ואת האנשים המבוגרים והבתים הישנים וזה די מדכא הבית מלון שלנו היה באחד הכפרים הכי עניים אתה מסתובב ורואה
פרות מסתובבות חופשי בכביש בתים נטושים אנשים קשי יום אכרים ובית המלון היה ברמה של 5 כוכבים יצירה בטבע מדהים וקשה להתחבר לזה .
והעם הגרוזיני עם לא מסביר פנים אין להם מושג בשרות לא יודעים אנגלית ולא ממש מתקשרים ואהה ונוהגים כמו מטורפים למרות שיש נוכחות מאוד מורגשת של משטרה והשוטרים די קשוחים

מסתבר שזה אופייני למדינות

שמעבר למסך הברזל (לשעבר).

למרות השנים שעברו, התושבים לא השתחררו מההווייה הקומוניסטית, כל דבר נראה להם חשוד, אנשים מתפרנסים בדוחק רב, בערב הכל נסגר בשעה מוקדמת מאד, בשעה 8 בערב כאילו שיש עוצר, הכל סגור, אפילו בתי קפה ומסעדות סוגרים מוקדם מאד. ממש מדכא.
היינו שם בעיר קטנה על גדות האגם בלאטון, זהו אגם הגדול בערך פי 3-4 מהכנרת וצמודים אליו מעינות מרפא שהמים מהמעיינות נשפכים לאגם. כפי שכתבתי קודם, ההזנחה במרחצאות המרפא שורה בכל. אין טיפה של טיפוח. לראות את ההזנחה ולחשוב איזו פנינה יכלה להיות אם היתה בידי איזה יזם מערבי.

השילוט גרוע ביותר, בקושי יש שלטים באנגלית, גם התמרורים בעייתיים, מהירות משתנה בלי התראה, כאילו שצריכים לדעת בלי התראה מראש שהגעת לסוף דרך מהירה, למרות שהדרכים המהירות הן לא בדיוק מהירות במושגים שלנו אבל בכל זאת, יש הבדל בין מהירות נסיעה בכביש פתוח לבין מהירות הנסיעה לקראת כניסה ליישוב, אבל אין תמרורים של כניסה לשטח בנוי או הגבלת מהירות או איזו שהוא מידע לנהג, ממש כלום.

חייתי בקרוב לשנה בגרוזיה

הגרוזינים עם מאד נחמד ומקבל פנים.
מוזר שזה הרושם שהשאירו עליך.

לגבי ההזנחה, אלה הם תוצאות השלטון הרוסי על גרוזיה,
במשך שנים גרוזיה הוציאה את תוצרתה החקלאית לרוסיה ברווחים עצומים.
היום השוק הזה נחסם והחקלאות חזרה ליצור עצמי והשאירה אלפי חקלאים מחוסרי כל.

לגרוזינים מאפיינים דומיננטיים בכל הקשור לגבריות וכבוד.
זה בא על חשבון זהירות בדרכים...פחד אלוהים...הם יוצאים לעקיפות לא הגיוניות.

את הנסיעה הראשונה שלי עשיתי עם נהג ( בשם בדרי) מטיביליסי לגורי,
אני חושב שאיבדתי כמה שנים טובות על שמירת איפוק שלא לצרוח מפחד.

על כל פנים זהו עם נהדר היודע לקבל אורחים ברמות על וארץ יפה יפיפיה (רק באביב ובקיץ).

אני הגעתי לגרוזיה לקראת החורף....המראה הזכיר לי את הבקעה בלבנון,
בניה לא גמורה דלות והרבה אפור בעניים...הייתי ממש בדיכאון עד שנפגשתי עם בעל הבית השכור שבו התגוררתי ועם משפחתו, הם ערכו מסיבה לכבודי במרתף הבית עם בשרים על האש, צהצה ויין לבן....אני בצהצה לא נוגע...זה רעל אלכוהולי.
אגב, הגרוזינים חפים מאנטישמיות, הם מעריכים יהודים ועל כל דבר טוב הם מעידים שהוא יהודי (אייברי).

אם נסעת מטיבילסי לבטומי נסעת על כביש

שאת חלקו גם אני סללתי, גרתי ליד בית הולדתו של סטאלין בגורי.
אין על האכל הגרוזיני

חחח כל המדינה בבניה

וזה בכל פינה והאוכל דוחה כמה בצקים והתפריט אותו תפריט בכל במסעדות אותם סלטים אותו תיבול והלחם לא מתה על זה והמשקאות שלהם מוזרים צצה שלא העזתי לטעום ועוד משהו ירוק בטעם וריח של נוזל כלים איכס הדבר היחידי שאהבתי זה המים והמאכל עם האגוזים שכחתי את השם

למעלה