טוב, אז קודם כל ערב טוב

טוב, אז קודם כל ערב טוב

ושבת שלום
אני קוראת וקוראת, ורואה איך אין כיוון לשום דבר... נעים לי לראות איך אתם הולכים ביחד, משחקים, משלבים ידיים מידי פעם, צוחקים, מסכימים מתחכמים...אבל...ממש ממש אין שום הבנות או תובנות... כאילו נראה שיש...כאילו יש כאן תשובות או הבנות... אבל ממש לא... צר לי... אני רוצה להסב את תשומת ליבכם לכך שכדי להגיע למשהו ביחד כדאי קודם כל לבסס את הדברים על מילים שתהיינה ברורות לכל אחד ולכולם ביחד... עד עכשיו, לכל דיון על משהו, התווספו עוד כמה מילים כדי להסביר את ה"משהו" הראשוני, ומשם הדרך לאבד את הדרך... קצרה... לא שאני אומרת שצריך להגיע למשהו כרגע, אני מבקשת רק "לארגן" אתכם בחשיבה כי כרגע אין שום מיקוד... לשום דבר... הדרך להעצמה עוברת דרך חשיבה מאוד ממוקדת. מאוד. המיקוד הוא בקנה מידה מקרוסקופי, ועוד יותר מזה, הוא תלת מימדי ואפילו בעל מימד רביעי. אני מציעה שנבחר מילה,מצב הגדרה, צמד צמד מילים, ו"נטחן" אותו/ה דק דק...עד שיצא עשן כחול... זו תהיה המחשה של דרך, ממוקדת, שאינה מרפה... אין שום פסול בהבעת דיעות או שיחה נעימה כמו שהיא מתרחשת כרגע אבל... היא לא תוביל לשום מקום. בהמשך אביא את דעתי על כל מיני דברים שנאמרו כאן קודם. לסיום, אני רוצה שתדעו שאני כל הזמן כאן איתכם, קוראת, מסתכלת, חושבת, מקשיבה, בוחנת...ומדי פעם גם מגיבה. מה שמתרחש כאן מאוד נעים לי ומשמח, ואני מקווה שגם לכם... מוזמנים להציע מילה או שתיים, או מצב כדי שנתחיל לדון בו/ה ערב טוב

SHAHAF UZI

New member
חברה,מה לעשות,אביבה צודקת,אני מתחיל

אני מנסה למצוא איזשהוא ביטוי או מושג שנפרק לגורמים,ולאחר מכן אולי באמת,יהיה לנו קל יותר להתקדם. נוכל בשיטה הזו,לפחות להתמקד. אולי נתחיל ב "דימוי עצמי או "ביטחון עצמי" או "סקרנות לאנשים ומצבים" או "הכלים שיש לנו לצורך העצמה"? או "מופנם -ומוחצן" זהו,סתם ככה בשליפה מהמותן,מישהו מרים את הכפפה כאן ?

בוקר טוב עוזי

אני מציעה שנבחר משהו בן מילה אחת. בדימוי עצמי למשל, צריך לשאול כל אחד מה זה לדעתו/ה דימוי, וגם מה זה עצמי. רק על זה אפשר לדבר הרבה זמן. יש לי כמה מילים/מושגים שאני חושבת שכדאי שנתחיל בהם אבל אני מאוווד רוצה לעשות משהו שיבוא מתוך הפורום. אז בינתיים אני ממתינה לאנשים... בוקר טוב לכולם

בוקר אור פורום../images/Emo99.gif

לאביבה... חשיבה (ואם רוצים אפשר להביא בצמדים כגון:חשיבה מכוונת) מיומנויות גרויים כוונות דמיון מודרך הבטים(שליילים\חיוביים)
אפשר עוד ועוד ועכשיו אני הולכת לארוחת בוקר SEEEEEEYA

חתולה ועוזי, הביאו עוד מילים

יש כבר תנועה פנימה, לתוך הנשמה מהמילים שאתם מביאים... תמיד, הדברים הראשונים שנאמרים הם הפחות "טובים או חשובים"... האמת מסתתרת לה וכדאי להתאמץ להביא אותה. המשיכו עוד עם המילים, ממתינה גם לכל יתר המשתתפים

SHAHAF UZI

New member
ועוד שתיים שצצות לי עכשיו ממש...

" מ א מ ץ " וגם " כ א ב " יכול להיות שאני חוזר על עצמי ? אשלח,ואבדוק

מחשבות ורגשות צריכים לעבוד בשיתוף

פעולה ובשווי משקל על מנת ליצור איזון באדם. אין כמו איזון בין השכל לרגש.

מיכלי, את הרי מכירה אותי קצת...

את המילה "צריך" אני לא ממש אוהבת. יותר ממש"צריך" אנחנו נדון כאן על ה"איך" האישי של כל אחד. כדי לגלות את זה, אי אפשר לעבוד עם "צריך". "צריך" מעורר לתגובה של ציתנות,כפייה, וחוסר אותנטיות... "צריך" זה כל מה שאנחנו מכירים, יודעים וכבר נורא רוצים לשכוח...

לכל אחד יש את זכות הבחירה../images/Emo9.gif

וכל אחד מפרש כל מילה על פי עולם הפרושים שלו ועל פי עולם החוויות אותם הוא חווה בילדותו. הקונוטציות הם של המתבונן בלבד... לא נוח לקרוא את המילה צריך אז בבקשה תחליפו אותה בכל מילה שחפצה נפשכם, העיקר להגיע לאיזון גופני נפשי רוחני ונשמתי, זה ממש לא משנה. מה שחשוב זו התוצאה הסופית. אדם מאוזן הוא אדם שמצא את השקט השלום והשלווה בחייו, הלא כן? לשם לדעתי כולנו שואפים. חג חנוכה שמח

Deerest

New member
מבלי משים

כולנו משתמשים בשתי מילים בכתובים שלנו, פעם בזו ופעם בשניה. ונדמה שרק כללי הדקדוק מנחים אותנו איזו מהם לכתוב. יש כנראה משמעות עמוקה יותר הן למילה והן לסיבת השימוש בה. האחת - אני השניה - עצמי למה אנחנו מתכוונים?

Deerest

New member
כן.

אבל לא רק בפורום, זו גם התבטאות מילולית רווחת. "אני צריך להכיר את עצמי" למשל. מה ההבדל בין "אני" לבין "עצמי"? מי זה ה"אני" הזה שכל כך שונה מה"עצמי" שהוא רואה צורך להכיר אותו?

למעלה