טוב- אחת ולתמיד- הבדלים בין אומהה להולדם

דם הבן

New member
טוב- אחת ולתמיד- הבדלים בין אומהה להולדם

ובמיוחד בין אומהה פוט לימיט לנו לימיט הולדם. אני בכלל לא שחקן אומהה- למעשה אני מבין את החוקים של אומהה היי, אבל אף פעם לא שיחקתי קאש אומהה היי. את אומהה היי לואו אני בקושי מכיר. בכל מקרה, ברור לי מדיונים שונים שההבדלים הם הרבה יותר מסתם החוקים. אז בואו נדבר על זה- מה ההבדלים בדינמיקה של המשחק? באיזה משחק צריך להיות יותר\פחות מתוחכמים? איזה משחק קשה יותר? איפה פוטנציאל הרווח וההפסד גדול יותר ולמה? זרמו איתי- בתור שאלה ראשונה לדיון- מה ההבדלים בדינמיקה של המשחק, לדעתכם?

2המרפא

New member
טוב ננסה לענות לעניין

מבחינת דינמיקה ההבנה הראשונה שאתה צריך לדעת PLO זה משחק דראו. מה גם שבPLO בניגוד להולדם לאף יד התחלתית אין שליטה אבסולוטית כמו לזוג אסים דבר שיוצא הרבה יותר אקשן במשחק. בPLO אתה תשחק הרבה ידיים שבחיים שלך לא היית מתקרב אליהם בהולדם כי יש להם ערך דראו מאוד גבוה לדוגמא: היד ההתחלתית הכי טובה בPLO זה AAKK של שתי צורות, בניגוד למה שאתה מצפה היד השנייה הכי טובה זה לא AAQQ אלא 89TJ עם צורה כפולה כי ליד הזאת יש ערך משיכות הרבה יותר גבוה. אנשים שרק מתחילים לשחק עושים אובר פליי אדיר לידיים כמו זוג A ושתי קלפים לא משמעותיים בצורות שונות כי הם חושבים שזוג אס זה משהו מדהים באומהה. הסיבה שיש הרבה יותר אקשן כי דברים שאתה לא תעשה בהולדם כמו להכנס אול אין על דראו בפלופ אתה כן תעשה באומהה אם יש לך רי דראו לסטרייט בנוסף לפלאש דראו שלך. יש עוד כל מיני דוגמאות בהזדמנות אני אציג אותם

sgracie

New member
מסכים לגבי הרוב אבל...

לפחות לפי הספרות שאני קראתי היד השניה הכי טובה היא: AAJ10 double suited

nady4u

New member
באומהה נכנסים לטילט בקלות

או שאתה על הגל או שאתה בדאון

2המרפא

New member
דווקא באומהה אני לא נכנס לטילט כמעט אף פעם

אין ספק שזה משחק הרבה יותר פרוע אבל שם אני מקבל את הVAR הרבה יותר מאשר בהולדם. מה גם שבPLO אתה תשחק הרבה יותר ידיים.

AdAmD1

New member
דווקא המקצוענים משחקים AAXY מאוד חזק

אם תסתכל לפעמים על השולחנות של ה200\400 תראה שהמון פעמים אנשים דוחפים רייז מקס' עם AA בפלופ.

Papito

New member
צודק, הם באמת משחקים איתה ככה

אבל זה לא בגלל שהיא יד "עצומה" נתחיל מההצהרה, נכון אין מה לעשות יד שמורכב מזוג אס היא עדיין לפני פלופ היד פוקר קהילה הכי חזקה. נכון שבPLO המשמעות של אותה יד מתפוגגת מהר, אבל אתה תראה את המקצוענים משחקים איתה בצורה חזקה לפני פלופ במקרים הבאים: כשהם רוצים לבודד את המשחק מול שחקן אחד בלבד. מעל ל1 הפוקט אסים לא רלוונטי בPLO. כשהם שורטסטאק ואין ברירה. ברגע שלסיבוב נכנס יותר משחקן אחד למרות ההעלאות שלהם, ומהלך המשחק מראה להם שהזוג אס שלהם נחלש מרגע לרגע הם גם יודעים לקפל אותו.

AdAmD1

New member
דווקא הרבה פעמים

הם משחקים ככה כשהם על 100K-150K +

2המרפא

New member
אבל תשים לב למה מתלווה הAA

הרבה פעמים אתה תראה דברים כמו 87 או J9 עוד הפעם בשביל הערך רי דראו. או שהם גאס הנסן וממנו אל תלמד איך לשחק PLO

shaywh

New member
גאס לא עד כדי כך גרוע

את החישובים הוא יודע לעשות כמו כולם והוא לא באמת רק מחלק שם כסף. נכון שהוא שחקן חסר פחד לגבי הבליינדים ששיחק אפילו במשחקים הכי גדולים שהיו אי פעם (מול אנדי דיל בביג גיים) ואין סיכוי שהוא ירד מה500-1000 אלא אם ירוששו אותו לגמרי. הנקודה היא שכבר הרבה זמן זה לא באמת קורה. בהדס אפ הוא לא מבריק כמו האחרים אבל ברינג גיים הוא בד"כ מרוויח יפה מאוד ורואים ששם אין לו בעיה לשבת עם סכומים גדולים.

2המרפא

New member
אחי אני מציע שתעקוב יותר טוב הוא די בדיחה

הוא נראה באוטו רילוד רוב הזמן, והוא בורח בשנייה שהוא מצליח לקחת קופה גדולה. כל האתרים המקצועים באינטרנט מסתלבטים עליו וכמויות הכסף שאני רואה אותו מפסיד גורמות לי לתהות איך הוא יכול להרשות לעצמו את הדברים האלה. הוא עושה קול בלוף לאול אין ביד של אלף340 דולר מול זיגמונד היום זה היה הדבר הכי הזוי שראיתי. באמת שהוא גרוע בהשוואה לזיגמונד דוואן אנטוניוס וכו'. הוא שחקן הולדם מבריק אבל הוא ממש אבל ממש צריך להמנע מלשחק PLO זה נראה שיש לו חתיכת בעיית הימורים עם איך שהוא משחק. הוא צריך לכתוב ספר "איך לא לשחק PLO"

shaywh

New member
אני ריילר מקצועי

לפעמים אני עוקב תוך כדי שאני משחק. למרות שזה ev- הדס אפ הוא באמת לא ברמה, למרות שאין מה להתבייש כי אנשים שם התמחו בזה ברמות מטורפות. רינג גיימס הוא מסתדר, זאת העבודה שלו בסה"כ. אבל, איך שזה נראה לי, בהדס אפ לפעמים שחקנים מזלזלים בו ואז משלמים על זה ביוקר, כי הוא לא עד כדי כך גרוע שאפשר לזלזל בו ולצאת משם בקלות עם הכסף. ואני גם בד"כ לא מתרשם כשאנשים צוחקים על הרמה של מקצוענים שעשו את זה בגדול. הרבה פעמים אלה דברים שלא עומדים במבחן התוצאה.

talhorm

New member
האמת שהיום ראיתי את הנסן לוקח מדוד בנימין

120 אלף... ב2-3 מכות מרוב שלא מאמינים לו נכנסים איתו בכל הALL IN'S שלו

2המרפא

New member
2-3 ידיים 120 אלף זה לא הרבה בשבילם

ודוד בנימין ביחד עם גלפונד זה שתי שחקנים שממש אבל לא הייתי רוצה לשחק אומהה נגדם זה פשוט חולני כמה שהם טובים.

shaywh

New member
גלפונד הזה מחשב אנושי

מספיק לקרוא את המאמר שלו על g-bucks לחשוב שהוא עושה את זה בגדול (או מפחיד יותר, בדיוק) גם בplo ולהבין איך ברמות שלו כל החשיבה היא אחרת.

2המרפא

New member
אין ספק שהוא בחור מבריק ברמה יוצאת

דופן. אני בנאדם בעל יכולת חישובית מאד מהירה נדהם ממה שהוא עושה. החשיבה שלו היא שנות אור מהבנאדם הממוצע

2המרפא

New member
פיל גלפונד שנחשב שחקן האומהה הטוב בעולם

והיחיד שדוואן לא הסכים לשחק איתו את האתגר. הכינוי שלו בפול טילט זה OMGCLAYAIKEN

למעלה