טוב- אחת ולתמיד- הבדלים בין אומהה להולדם

Papito

New member
תודה

תמיד חשבתי שסם פרחה הוא השחקן PLO הכי טוב בעולם/ זה מה שבארי גרינשטיין כתב על סם פרחה באתר שלו: Sammy may be the most feared short-handed pot-limit Omaha player in the world. He is so good that we only play Omaha with him in mixed-games with one or two other games added. Even though his fame came from his second place finish to Moneymaker in the 2003 WSOP finale, hold’em is not his forte. His fearlessness carried him through that event. והנה לינק למאמר של גנדולף, מצאתי אותו אתמול ועוד לא התחלתי לקרוא כי היה מאוחר. http://www.bluffmagazine.com/magazine/'G-Bucks'-Conceptualizing-Money-Matters.-Phil-Galfond-985.htm

2המרפא

New member
ובדיוק עכשיו ראיתי אותו מפסיד קרוב

לחצי מיליון בחצי שעה עד שהוא התייאש וברח. הקטע האירוני זה כשהוא לא משחק אף אחד אחר לא רוצה, זה כבר מתחיל להיות עצוב בשבילו.

דם הבן

New member
רוצים להסביר קצת מינוח?

צורה כפולה? כלומר שיש רק שתי צורות ביד? מה זה רי דרואו?

Papito

New member
אני גם אנסה לענות

ואתייחס ברשותך על היי, כי היי לו אני לא משחק ולא אוהב. אני תקופה ארוכה כבר לא מגדיר את עצמי כ"שחקן הולדם" כי פשוט הפעמים היחידות שאני משחק הולדם זה בלייב עם החברים. דינמיקה באומהה, עקרון פשוט, ידיים שבטקסס היית עושה אול אין באומהה אתה תעשה פולד מבלי לחשוב פעמיים. יצא לך שלישייה? אל תשמח, כי בשולחן של 4-6 אנשים כמעט סגור שיש לפחות לאדם אחד פול האוס. החישובים גדלים ומוכפלים באומהה, כי יש לך יותר אפשרויות, יש לך יותר אאוטים, יש לך יותר ידיים יצירתיות להרכיב. לדעתי, וזו רק דעתי יש כאן כאלה שיחלקו עליי, בטקסס אפשר להיות הרבה יותר יצירתיים כי יש לך הרבה הרבה יותר מקום תמרון, לדוגמא אם אתה בהדס אפ מול מישהו בטקסס ויש 4 צבעים בשולחן אתה יכול לדעת כמעט בוודאות לפי המשחק שלו אם הוא מחזיק את הצבע החמישי או לא או שכן אבל הוא נמוך. באומהה אלו סיכונים שאתה הרבה פחות יכול לקחת. אז ביצירתיות יש נק' לטקסס. מה קשה יותר? אין דבר כזה משחק פוקר שהוא קל. אלמנט הבלוף. שוב בגלל שמרחב התמרון שלך כשחקן בהולדם רחב יותר (כי היד של השחקן שמולך מצומצמת בדיוק כמו שלך רק 2 קלפים, כשאחוז הפגיעה הוא לא גבוה כמו בPLO) אני ושאר השחקנים בFTP ובPS שאני משחק מולם מבלפים הרבה פחות בPLO מאשר בטקסס. נראה שהולדם משחק הרבה יותר עדיף לשחק... אבל!!! כאן מגיע היתרון של אומהה, ברגע שלומדים את המשחק ומשקיעים המון זמן בפליי מאני, ואח"כ משקיעים עוד המון זמן ב0.1-0.2 סנט אתה משתפשף במשחק, ואם אתה מתאהב בו ומתמקד בו (כמוני) הרווח שלך יהיה עצום כי חלק גדול מאוד משחקני PLO ברשת הם שחקני הולדם ש"רוצים לנסות משהו חדש" אם אתה "שחקן הולדם שרוצה לנסות משהו חדש" תתרחק מהמשחק כי או שתתקל בשחקני הולדם כמוך ואז זה לא פוקר אלא רולטה למי יש יותר מזל, או שתתקל בכרישי אומהה שיפרקו אותך. הטיפ שלי? תתמקד תקופה ארוכה בפליי מאני זה יהיה הטירונות שלך, ואחרי תעשה את הקו ב0.1-0.2 סנט.

napox

New member
המליצו לי על הספר של Jeff Hwang

בשבוע האחרון שאלתי לגבי ספרים של Omaha, המליצו לי על הספר של Jeff Hwang. כנראה שאני אקנה אותו בקרוב.

DoubleN

New member
לפי מיטב הבנתי, זה הספר

המומלץ ביותר להומאהה(אני מתכוון לראשון שלו), יש לו ספר הומאהה חדש על 6-max שלא זכה לפרגון, במיוחד לאור העובדה שהתברר שהמחבר בעל נסיון מועט ב-6 max.

למעלה