ואם הוא התכוון להפגנות שהיו גם לדעתי לא תהיה השפעה.
מצד שני אני לא עדיין לא משוכנע שלחום יהיה אפקט משמעותי הפעם. ההשוואה לשפעת אינה יכונה כיוון שהנגיף שייך למשפחת נגיפי ה SARS . כיוון שהגעתי אי שם מתחום הביולוגיה אני יכול לומר שמבנה הנגיף שונה מאוד מנגיף השפעת. יש אולי 50 אחוזים הבדל ביניהם, וזה המון.
בנוסף, ונכון שבברזיל לא היה עידוד לסדר ובידוד - ניתן לראות מה הנגיף מסוגל לעשות בתנאי חום ולחות וקרינה גבוהה. לצערינו יש עדויות הולכות וגוברות גם מאפריקה ומדינות נוספות ממרכז ודרום אמריקה ואפריקה שהנגיף מתפשט בהן.
תיתכן בלימה - אבל צריך להסתכל היטב על ההבדל בין בלימה כתוצאה מבידוד ממושך ובלימה כתוצאה מהתחממות.
כאן בצרפת, אנו בבידוד מה - 17 במרץ ובמשך כל חודש אפריל לא ירדה כמעט טיפה אחת. למעשה יש אזורים בצרפת שעד לפני כיומיים לא ירד בהם גשם כ 40 יום, וזה המון לתקופה זאת. למרות הטמפרטורות הגבוהות, ואני מדבר על 22 /24 מעלות- לעיתים 9 מעלות מעל הממוצע, ושעות שמש שלא זכורות לי בתקופה זו בארבע השנים האחורונות, ובנוסף לבידוד , הייתה ירידה רגילה יחסית בדומה לשאר העולם המבודד. השוויתי את זה למקומות בהם דווקר היה קר בחודש זה, אפילו בארצות שבהן קר- ולא היה משהו יוצר דופן מבחינת עלייה גדולה מהרגיל.
דרך אגב- כקוריוז - בשוודיה הייתי מצפה שיהיו לפחות 100,000 נדבקים- מדינה קרה בדרך כלל ובנוסף ללא סגר כמעט. פתוחים שם אפילו בתי הקפה. נדבקו שם רק 18,000 איש - ומתו 2,200. לא ברור לחלוטין.
צריך לציין גם שהקורונה הכתה ראשונה ובצורה הקשה ביותר באזורים עם התעבורה האנושית הגבוהה ביותר ורק מאוחר יותר הגיעה בחלק מהדינות הללו רק בתחילת מרץ.... כן, כשלושה וחצי חודשים מהרגע בו פרצה בסין!
לסיכום, כפי שיובל ציין לפני מספר שבועות, אם החום יעזור נדע עוד חודשיים כלומר בעוד חודש נדע...לפחות בארץ, למרות שניתן להסתכל כבר מה קורה במדינות חמות כבר מה קורה כעת. אני חושב מתוך הסתכלות רבה בנתונים שיש כאן המון ניסוי וטעייה בסופו של יום ולכן אין מדינות צודקות יותר או פחות- אבל כן יש אמירות ועצות מטופשות של הרבה אנשים ומנהיגים ולצערינו.