טוב, אני לא יודעת מה לעשות

טוב, אני לא יודעת מה לעשות

זהו, נגמר הטקסט. ישבתי עליו עד לפנות בוקר, ונגמר. עכשיו אני צריכה רק לעבור עליו ולראות שאין טעויות ושהכול בסדר, זה ייקח לי מקסימום שעתיים-שלוש, לפי דעתי. ואז זהו. חלל ריק, אלוהים, איזה פחד.

אני לא רוצה לספר בעבודה המוגנת שסיימתי את זה כבר, אחרת הם יגידו לי לבוא לעבוד שם יותר פעמים, וממש לא בא לי על המקום הזה כבר. הצפי היה לסיים את זה בסוף השבוע הבא, אבל הרבצתי קצב פול גז. מה אני אעשה?? אני צריכה עוד טקסטים! מאיפה משיגים?

Lady Stark

New member
קודם כל

בואי תני לעצמך איזה פרגון קטן על זה שעמדת בדדליין ואפילו הקדמת

יש אנשים שאת יכולה להציע להם עזרה בעריכה סתם ככה? בשביל להעביר את הזמן במשהו שאת טובה בו?

רעיון לא רע, אבל מאיפה אני אמצא מישהו כזה?

חשבתי על עזרה בכיוון יותר פרקטי. נראה לי שאציע את עזרתי לשכנים המקסימים שלי עם הילדים, או שאאזור אומץ לחזור לחברה שמתעקשת לא לוותר עליי, ואולי לקבוע אתה משהו. אולי אציע לאחותי להיפגש, אבל היא לא מזיזה את התחת מהפח הגדול, ולבוא אליה לראות את זה לא מתחשק לי (הטלוויזיה עובדת 24 שעות, ובפעם האחרונה שנסעתי אליה (שזה סיפור בפני עצמו להגיע אליה) היא כל הזמן הייתה שקועה בטלוויזיה, ואפילו לא הסכימה להנמיך את הווליום. לא התייחסה בכלל לזה שאני שם, ובאתי עד אליה במיוחד להביא לה מתנה ליום ההולדת שלה... ועוד יותר גרוע יהיה אם הבת שלה תהיה שם, היא הרי שונאת אותי ותעשה הכול לטרפד פגישה כזו. וגם בעלה לא יקבל את זה בעין יפה, הוא כל הזמן צועק והם רבים המון... בקיצור, צריכה לחשוב על עוד אפשרויות מילוט.

Lady Stark

New member
אולי תציעי עזרה לאנשים נוספים בהוצאה

לכזה התכוונתי.
מותק, ממש לא הייתי ממליצה לך ללכת לאחותך אם האינטראקציה איתה רק מקשה עליך. אני צודקת במה שאני אומרת?

זה לא עובד ככה

יש לי מו"לית ואני עובדת מולה. ברוב המקרים אני אפילו לא יודעת מי כתב את הטקסטים שאני עובדת עליהם, ואני ממש לא מתכוונת לעבוד בשבילם בחינם - הם גוף כלכלי רווחי, ואני לא מתכוונת לעשות להם טובות (גם ככה התשלום עבור לקטורות זעום ביותר, אפילו לא דמי כיס). אם כבר לעזור, אז למישהו שצריך באמת.

ולגבי אחותי את צודקת בהחלט, הרעיון יורד מהפרק.

Lady Stark

New member
יכול להיות שהתזמון ישחק לטובתך

בסוף אוגוסט ובחגים המון אנשים נוסעים לחופשות או לא יכולים לעבוד כי הקייטנות נגמרו וכו׳. אם את זמינה לעבוד ויכולה להיות ה״ביץ׳ ״ (במובן הטוב) של ההוצאה בתקופה שבה לאף אחד אין זמן לעבוד, שווה לך להציע את עצמך בצורה הזאת.
סתם רעיון...

יש להם מלא עורכים, מגיהים ולקטורים לגיבוי

אין להם שום צורך בממלאי מקום או במשהו אחר כרגע. לפני כמה ימים דיברתי אתם - אין להם שום פרויקט לתת לי כרגע, ותאמיני לי, לו היה להם, הם היו קופצים עליי בשמחה, הם מתים עליי שם. מה שכן, אם הזרם ימשיך להיות כה מדולדל, אני אנסה את גורלי בהוצאות נוספות. סה"כ יש לי גם ניסיון רב בכתיבה, לא רק בעריכה/לקטורה/הגהה.

Lady Stark

New member
נכון

כל פרויקט כזה ויש לך עוד שורה בקורות החיים.
טפו, חמשה עליך.

מטומטמת, אין לי מילה אחרת. אולי מזוכיסטית גם

יושבת וחופרת בפייסבוק של אנשים מצליחים מהעבר ומההווה שלי, ובייחוד בשלה. מנסה לנחש מי הם בעלה (אם זה מי שאני חושבת, הוא חתיך בטירוף), ואם הילד ש"חבר" שלה בפרופיל הוא הבן שלה (לפי שם המשפחה הוא כן, אבל יש המון עם שם המשפחה הזה בחברים שלה). התמונות שלה לא חשופות בכרטיס, למעט תמונת הפרופיל החמודה, ואין שום מידע עליה מלבד שמות החברים שלה. עברתי אחד אחד, אני לא מכירה אף אחד מהם (אין לה הרבה שם), אבל כן ראיתי ציוני דרך של חופשה שהייתה בה (יחי הנעץ המפורסם של הפייסבוק ושל גוגל מפות). לא מבינה למה אני עושה את זה לעצמי אם זה מכאיב לי כל כך. זה השיעמום? זה המזוכיזם? זו הפגיעה שהרגשתי מהשח"ע שלי, שעם כמה שהוא מקסים וטוב אליי יש לו יציאות ממש מעליבות לפעמים? זו העובדה שאחותי לא טורחת לענות לטלפון כשהיא שקועה בטלוויזיה, והיא שקועה בה 24 שעות בערך? ואולי זה בגלל שיש לי מחר יום ריק, ללא תוכן, ולא הצלחתי לאזור אומץ לדבר עם החברה שמחפשת אותי. אולי זה בגלל שהשותפה הייתה פה כל היום וארזה וארזה וארזה ופתאום הגיעו אליי זיכרונות מהתקופה שהיא רק באה לכאן ופרקה את כל הארגזים, והנה שוב הדירה תהיה ריקה, ועם כמה שלא סבלתי אותה בזמן האחרון אני יודעת שאני אתגעגע... וכבר חשבתי אולי להתפשר ולהכניס לכאן שותף גבר, אבל אני לא רוצה. והכסף הולך ואוזל. אפילו השח"ע לא יודע כמה המצב הכספי שלי גרוע, ושאני במינוס. ואולי לעבור להוסטל? אולי זה יהיה פתרון טוב עבורי גם מבחינה נפשית וגם מבחינה כלכלית, שאוכל להשכיר כאן את כל הדירה? השח"ע לא בעד. והאמת שגם אני לא כל כך.

ואז אני חופרת בפייסבוק של המרצה שלי לשעבר ורואה איך גם לה יש בית מושלם וילדים מושלמים והיא דוקטור... ואז... רגע, רגע, מה אני עושה כשאני שומעת על אחרים שכותבים דברים כאלה? איך אני מנסה לעודד אותם? הרי אני מנסה לנער אותם שיפסיקו להכאיב לעצמם, שיפסיקו לעשות דברים שמזיקים לעצמם, אני מנסה לומר (ורוב הזמן גם מאמינה) שאי אפשר להשוות את הפנימיות שלנו לחיצוניות של מישהו אחר, ובכלל, מי יודע מה באמת מרגיש בן אדם אחר, גם אם יש לו עטיפה מוזהבת ומנצנצת.

והנה אני נסחפת בגל המדכא הזה בעצמי. הגוף שלי משתולל - יש לי כתמים שחורים בעיניים וזה מפחיד. בבדיקה, הרופאה אמרה שזה כנראה מהסוכר, כי לא מצאה הסבר אחר. פשוט חושך בעיניים, בכל פעם שאני ממצמצת הכול מטושטש ושחור, וזה מפחיד. הפה שלי יבש. אין לי רצון לכלום. יש לי התקפים של מחלות שבהן הגוף תוקף את עצמו (מחלות אוטואימוניות). אין עם מי לדבר. נמאס לי להשתתף במשחק הזה שנקרא "חיים". ועוד מעט החגים מתקרבים וזה סיוט בשבילי לא רק בגלל שאין לי משפחה, אלא בגלל שאימא שלי נפטרה ממש קצת לפני ערב ראש השנה, והתאריכים המחורבנים האלה...

ואז כל נושא האבחנה, שבגללו אני כועסת מאוד על איילה, והזיכרון שאסור לכעוס עליה כי אני זקוקה לה ואם אני אכעס גם היא תכעס, ואם היא תכעס היא תעזוב. וזה נורא. לעזוב זה למות.

והשותפה שלי קשרה יפה מאוד את הזבל, אז למה גם לא טרחה להוריד אותו כשהלכה??? פוסטמה. עוד עשרה ימים היא כבר לא פה ב"ה.

ועכשיו השח"ע כועס עליי על משהו, הוא מתבטא נורא לא יפה כלפיי למרות שהוא עוזר לי כמו אח, ואת הדיסוננס הזה קשה לי ליישב. אף אחד לא מבין.

ואני רוצה לבלמס ואין על מה, אני משתגעת. לא יצאתי מהבית כבר הרבה זמן, מיום חמישי, לדעתי. אני מתנוונת פה ואפילו לראות אם יש לי דואר לא ירדתי. ומחר יש לי יום בלי כלום. מה יהיה אתי?? אין לי עם מי לדבר. כלומר יש, אבל אני פוחדת. העיקר אמרתי היום לעו"סית שאני כבר פחות רוצה למות, ושאני חושבת שהעלייה במינון של אחת התרופות עושה לי טוב. והנה עכשיו אני שוב רוצה להישאב לעולם של ביה"ח, אשפוזים, פציעה, מחשבות קשות. אני כל הזמן מתנדנדת בין העולמות של השפיות והטירוף, כל קשת הרגשות, הכול מכביד עליי ומצליף בי.

ואין לי כסף ואין לי שותפה, ואני מענה את עצמי וכנראה גם את מי שבא אתי במגע, וטוב שאין הרבה כאלה. והחג הזה, קיבינימט. ואח שלי, שבגילו המופלג רץ לפוליטיקה והיא מעניינת אותו הרבה יותר מאשר אחותו הקטנה (למען האמת הוא לא כל כך בקשר גם עם הגדולה), כל הזמן מצטלם עם המפלגה ועם המשפחה השנייה שלו, שבה מעריצים את העפר שלרגליו (אלוהים יודע למה) והקור הזה נושב ממנו... למה אני בכלל מחפשת שם משהו? בקרחון הזה? למה אני בכוח מנסה להתקשר לאחותי, שאני יודעת שאוהבת אותי, אבל דלה מאוד בנושאי השיחה וגם בשטחיות... למה אני מנסה לדבוק בשורשים האחרונים שנותרו לי, למרות שטוב להם בשלהם ואין לי מקום בחיים שלהם? נראה שמשפחה זה משהו שאי אפשר להשתחרר ממנו, גם אם יש מעט ורע.

ואני באבל על אבא, על אימא, על הקשרים שיכלו להיות לי ואינם, על בת הזוג שלא אהיה והאימא שלא אהיה ועל כך שלא אחיה עוד זמן רב (בטח לא אם אמשיך להזיק לעצמי ככה). ואני באבל על החתולה המסכנה שלי שאני לא מתייחסת אליה מספיק. ואני באבל על החיים שיכלו להיות, במקום להודות על מה שיש לי. נראה לי שזה הדבר הבא שאני אעשה.

תודות (אולי קצת טריגר)

תודה שאיילה עוד מעט חוזרת.
תודה שכוויה אחת החלימה כמעט לגמרי, והשנייה מטופלת ומשתפרת.
תודה על הפגישה שהייתה לי היום עם העו"ס.
תודה שאין לי משהו רציני בעיניים ושזה רק מטריד.
תודה על השיער שלי שהסתדר מקסים היום.
תודה שהשותפה עפה מפה עוד 9 ימים.
תודה על השח"ע, חרף יחסו הנוזף לפעמים (ואפילו לרוב).
תודה שסיימתי לעבוד על הטקסט וכל כך נהניתי ממנו שלא שמתי לב איך עבר הזמן.
תודה שלא עשיתי בולמוס היום! הידד לי!
תודה שאני קצת עוזרת לאחרים אפילו כשקשה לי.
תודה שיש אנשים שעוזרים לי.
תודה על הבית היפה והנעים שלי.
תודה על מערך השיקום שלי.
תודה על כך שאני יודעת להעריך את הטוב שבחיי, ופעם לא ידעתי ואפילו זלזלתי.
תודה שיש לי גם זיכרונות טובים מאימא שלי, ואפילו מאבא.
תודה שנשארה לי בבית עוד משחה שאני צריכה.
תודה ששטפתי מלא כלים היום.
תודה שנינה הייתה די בסדר היום.
תודה שהמזגן קצת עובד לפעמים בצורה נורמלית.
תודה שיש לי מלא סרטים וספרים, רק שאלוהים ייתן לי כוח לקרוא ולצפות בהם.
תודה על שארית פירורי המשפחה שיש לי לפעמים.
תודה על יכולת הכתיבה שלי, ועל כך שהיא בוראת עולמות והיא הצורך כמעט הכי חזק שלי.
תודה על היכולת לשים לב לפרטים קטנטנים ולדייק - מה שחשוב מאוד בעבודה שאני עושה.
תודה על הנכונות ועל הפתיחות ללמוד דברים חדשים באוני' ובכלל.
תודה שהאופציה של ניתוח קיימת, אני רק מקווה שאשאר בחיים עד אז...
תודה שבשאר השבוע יש לי פחות או יותר מה לעשות, חוץ ממחר.
תודה שמתי שהוא אני אחזור לשחות, כל כך מתגעגעת לבריכה.
תודה על הפורום הזה ועל התמיכה כאן ובמקומות אחרים.

rain drop8

New member
אלומה יקרה

כל הכבוד לך אלומה שאת מביאה לעצמך לכתוב דברים חיוביים...זה חשוב ולא מובן מעליו....
הלוואי שתצליחי לעטוף את עצמך בדברים החיוביים האלו ברגעים שהכי צריך אותם ושהם יתנו לך כוח....

תחזיקי מעמד

כדאי לך לטלפן לחברה שמחפשת אותך. כדאי אולי "להכריח את עצמך בכח" לצאת מהבית - סתם לסיבוב בחוץ, לקניון וכו'. Fake it till you make it (או איך שהמשפט הזה הולך). את כתבת מקודם שהאחיינית שלך שונאת אותך -איך אפשר לשנוא אותך?!

לא מסוגלת לצאת אם אין מי שמחכה לי בצד השני

אין לי טיפת מוטיבציה וכוח. אני גם כל הזמן עייפה ורוצה לישון, בגלל שאני לא ישנה בלילה - החנק מעיר אותי כל כך הרבה פעמים, והסיוטים...
חוץ מזה אם אני אצא, קרוב לוודאי שזה יהיה כדי לעשות בולמוס, ואין לי כסף ואין לי כוח לזה, זה הורס אותי.
ואיך האחיינית שלי שונאת אותי? אני באמת לא יודעת. צריך לשאול אותה, אבל היא לא מוכנה להסביר. זה נכון שאני לא מתה עליה במיוחד, אבל יש לי סיבה טובה (ההתנהגות המזעזעת שלה לאימא שלה, שסופגת הכול בלי למחות, וזה כולל התעללות של ממש; חוסר הכבוד שהיה לה כלפי אמי ז"ל, והגועל נפש שבו היא התנהגה אליי בתקופה מסוימת שאין לי כוח לפרט עליה עכשיו, אבל השיא שלה היה שהיא נעמדה עם התחת שלה מול הפרצוף שלי, ולפני שהבנתי מה קורה היא הפליצה לי לתוך הפרצוף. היא הייתה בת 12, לא ילדה קטנה. כל חטאי היה ש"גזלתי" מעט מתשומת הלב של אימא שלה כשגרתי שם במשך חודשיים עם אמי, בשל שיפוצים בבית שלנו. ילדה מגעילה. ובאמת שזה לא הכול). בכל אופן בליל הסדר האחרון היא סירבה להסיע אותי ברכבה הדנדש לבית של אחי, שגר רחוק, והוא נאלץ לבוא לקחת ולהחזיר אותי, שזו מחווה נדירה ביותר מצדו, בפני עצמה. האירוח כמעט התפוצץ בגלל זה, כי היא לא הייתה מוכנה בשום אופן שאני "אלכלך" לה את הרכב בנוכחותי, ואיימה גם שאם אגיע בדרך אחרת היא בעצמה לא תגיע (ואז גם ההורים שלה לא יוכלו להגיע, כי היא הסיעה אותם). קיצר, עדיף חבר וירטואלי מאשר המפלצת הזאת. ובאמת שלא שנאתי אותה עד כדי כך. סתם לא חיבבתי במיוחד בשל היחס הגרוע והמשפיל שלה כלפי אמה, אבל מכאן ועד לא להסיע ושאני לא אלכלך לה את האוטו... בחיים לא הייתי עושה את זה אם המצב היה הפוך. היא בת 24, לא ילדה קטנה. העיקר שכשהיא הייתה ילדה קטנה ועד גיל ההתבגרות, שבו היא השתנתה כליל, תמיד הבאתי לה מתנות ובעיקר כסף, שכבר אז היא אהבה מאוד. פינקתי אותה כמו לא יודעת מה ואהבתי אותה עד השמים ובחזרה. לא יודעת מה קרה ככה שהשתבש בינינו בדרך, אבל כואב לי לראות מה שהיא עושה לאימא הפסיכית שלה ואיך היא רודה בה. חתיכת פוסטמה עלובה.

תגובה

אני בשוק ממה שאת כותבת על ההתנהגות של האחיינית שלך. לא חשבתי שזה כ"כ גרוע - חשבתי שזה סתם החוצפה הרגילה של גיל ההתבגרות (מה שמחזיר אותי לאחיינים שלי!) איך את יכולה "ללכלך" בנוכחותך את המכונית של האחיינית?! אגב, לפני כמה וכמה שנים גם לי היתה תקופה של תאקלים עם אחד מהגיסים שלי, אבל איכשהוא התגברתי על זה. במקרה שלי לפחות גם שתי האחיות האחרות שלי לא סבלו אותו, בגלל שהוא שמוק שוביניסטי ואטום. למרבה המזל האחות שהיתה נשואה לו התגרשה ממנו
. תחזיקי מעמד

אכן, תינוקת נאלחת.

ואח שלי נישא בשנית לפני כמה שנים. בתו הגדולה, מאשתו הראשונה, בקושי שומרת אתו על קשר (היא בת 27), וממש ממש טוב לו עם משפחתו החדשה. כל כך טוב לו, שהוא הביא לעולם תינוקת נוספת (כיום בת 5) עם אישה שכבר לא צעירה, והוא בעצמו מעל 50. זה מגעיל אותי (ככה, בערך, עשו גם אותי). ויש לו שני ילדים מקסימים (בלי טיפת ציניות) מאשתו הנוכחית - ילדים כל כך טובים, שמכבדים אותו כאילו הוא אביהם (בגיל ההתבגרות). כלומר, הוא לא אביהם, אבל הוא משמש ככזה מאז שעבר לגור עם האישה הנוכחית. לצערי הוא נותר אדם קפוא ומנוכר כלפיי וכלפי אחותי (כלפי אחותי קצת יותר טוב, יש ביניהם רק 4 שנים) ועכשיו, כשהוא רץ לפוליטיקה, כולם מעריצים אותו ומהללים אותו וקושרים לראשו כתרים, כולל המשפחה הנוכחית שלו. אין לאף אחד מהם מושג מי הוא ומה הוא היה ועודנו כלפיי, וכמה חטפתי מהבן אדם בילדותי ועד לפני כמה שנים, שאמי עוד הייתה בחיים. כמה הוא איים עליי, כמה הוא הפחיד אותי, איך רק מבט אחד שלו יכל לגמור לי את הצורה. אבל כולם תופסים אותו כאילו הוא אבא של המפלגה ושל העיר שבה הוא גר ומתמודד לראשותה. בקיצור, שיהיה לו טוב בחיים, אני באמת מפרגנת, ומשתדלת להזכיר לעצמי להפסיק להתאכזב ולצפות ממישהו למשהו שהוא לא רוצה / לא יכול לתת. כזה הוא והוא כבר לא ישתנה. וכולם ימשיכו לראות בו מה שהם רואים ואני לא מבינה ולא אבין כנראה לעולם.

תאום2

New member
תשאלי אותם בהוצאה לאור האם

יש להם עוד עבודות?‏ תאמרי להם שסיימת ותגידי שאת מעוניינת בעוד.

תאום2

New member
אולי תעזרי לי להוציא ספר שירים לאור

בפרוייקט משוטף? מה דעתך?‏

למעלה