טוב, אני לא יודעת מה לעשות

ברור ששאלתי

למען האמת, מקודם היא התקשרה אליי לשאול מה קורה עם הספר, ועשיתי לה הפתעה - אמרתי לה שסיימתי והיא צעקה 'איזו תותחית' והבטיחה לתת לי משהו ברגע שהיא תקבל. אני בטוחה שהיא תיתן ושכרגע אין, היא תמיד חושבת עליי ומתקשרת לתת לי עבודות, רק שהעבודות הקודמות היו דמי כיס, והעבודה הנוכחית האחרונה באמת הכניסה לי סכום סביר.

ומה התכוונת עבודה משותפת?

רעעעעע לייייייי
טריגר רציני ביותר

הלכתי לישון בערב וקמתי לפני כשעה מסויטת כולי. אימא שלי הייתה כל כך חיה. כל כך חיה. נסענו לאיזה מקום, בית חולים, לבקר איזו ילדה שאפילו לא הכרתי. אבא שלי (אבא שלי?) הוריד אותנו שם והיא נכנסה לשירותים ו... לא יצאה. ואני קוראת לה וקוראת לה וקוראת לה עד שהבנתי שזהו. נגמר. היא לא תחזור. אבל היא הייתה כל כך חיה!! זה לא ייתכן, איזה אבסורד... במציאות זה כמובן לא קרה ככה, במציאות, לפני עשר שנים (יא ראבי) היא גססה זמן רב ונפטרה במשמרת שלי, ממש כשבאתי לשם, על הבוקר. זו בכלל לא הייתה אמורה להיות המשמרת שלי, זו לא הייתה המשמרת הקבועה, פשוט קבעתי עם הפסיכולוג של ההוספיס, והוא יכל להיפגש רק בבוקר, אז הודעתי בעבודה שאגיע בצהריים (או שלא אבוא בכלל באותו יום, לא זוכרת), ואז כשנכנסתי לחדר שלה, עוד לפני הפסיכולוג, זה קרה. הקטע הוא שקבעתי אתו כדי להתייעץ אתו מה לעשות כשיודיעו לי שאימא נפטרה, אם להיכנס להיפרד או לא, אם זה עלול להזיק לי. והנה. אלוהים צחק עליי וגם עליה באותו היום. והקטע הוא שלא הבנתי מה ראיתי, המשכתי לדבר וחיבקתי וליטפתי ופתאום ראיתי... איך לא שמתי לב... ממש כמה דקות והכול נגמר. הכול. אני חוסכת מכם את הפרטים הציוריים הקשים, אבל זה היה נורא, וקשה היה להבחין. וצחוק הגורל שבסוף אני זו שהייתה צריכה להודיע לכולם. מזל שהפסיכולוג היה שם ועזר לי לעשות את השיחות האלה, אבל את רובן אני עשיתי. איזו זוועה. ואחר כך נכנסתי שוב, אחרי שכל הצוות שם רץ לטפל בה וכבר לא היה במי לטפל. התחננתי שיהפכו אותה, אולי היא תחזור לנשום, אבל הם רק הסתכלו עליי בצער. דרשתי שיבוא רופא ויקבע את המוות, הן רק אחיות ולא האמנתי להן. הן התווכחו קצת, אבל בסוף הזעיקו רופא מהמיון והוא היה אנטיפת גועלי ואמר לי "נו מה את רוצה, מה חשבת, היא נפטרה, משתתף בצערך". שילך לעזאזל עם הרגישות שלו או החוסר בה. איזו זוועה. ונכנסתי שוב להיפרד אחרי שניקו אותה וסידרו אותה, ואז הבטחתי לה, בין השאר, שלא אפגע בעצמי ושלא אעשה שום דבר קיצוני, ואני מתקשה יותר ויותר לעמוד בהבטחה הזאת. וכמעט שאין לילה שהיא לא חוזרת לי בחלום, בסיוט יותר נכון, מתחננת שאציל אותה ואני לא מצליחה, או שאני מתחננת שתישאר אתי והיא לא מצליחה ובכל מקרה תחושת הנטישה הזאת כל כך קשה ואיומה, אולי בגלל שגם במציאות של לפני הסרטן היא נטשה אותי רגשית מילדותי, כולל דברים קשים מאוד שהעבירה אותי, וכל כך קשה לי עם זה, עם המכלול הזה, עם הדואליות הזאת ברגשות שלי כלפיה. והגעגוע בלתי נתפס, וגם ההכרה שאילו הייתה היום בחיים, כנראה אני לא הייתי. סבלתי המון מהיחסים אתה וממש על סף מחלתה ניסיתי לחפש לעצמי פתרון מגורים ולא הצלחתי. מהמשכורת שהייתה לי אז לא יכולתי למצוא אפילו דירת חדר בעיר מעפנה, והיא סירבה בפרינציפ לעזור לי. כל כך הרבה שנים רציתי למות, וכשחלתה היה לי ברור שאני אלך בעקבותיה ואתאבד כשהיא תמות. איכשהו זה לא קרה ואני כאן, עשר שנים אחרי, ואני מרגישה אשמה על האוויר שאני נושמת, ומאוד לא ראויה להיות כאן ואיך אני מעזה לדבר סרה במתים שלי. אבל זאת האמת, וכנראה נגזר עליי לסבול מסיוטים כדי לכפר עד סוף ימי חיי. אני פוחדת שבאמת אשתגע יום אחד

תחזיקי מעמד

את לא צריכה להרגיש אשמה על זה שאת חיה! חוץ מזה איילה אוטוטו חוזרת.
והעורכת/בוסית שלך בהו"ל צווחה משמחה כי מן הסתם היא מורגלת לאנשים כמוני, שמתחננים שהיא תאריך להם את הדדליין...

זה שאיילה חוזרת מלחיץ אותי באותה מידה שזה

משמח אותי.
ואין פה עניין של צריכה/לא צריכה להרגיש משהו - העובדה היא שאני מרגישה, ולא יעזור לי להילחם בזה בשכל, כי בשכל אני יודעת שזה לא הגיוני.
והמו"לית שלי כבר ספגה ממני תחנונים לדדליינים בעבודות הקודמות, אז זה לא שהיא לא מכירה גם את הצד הזה שלי...
תודה מותק

Lady Stark

New member
מותק שלי

מצטערת על כל זה. ממש חוויה נוראית מה שאת מתארת .
אני יכולה להציע משהו שיוכל לעזור קצת ביומיום? גיליתי על עצמי שבשל הדיכאון אני בן אדם שלא צריך לישון באמצע היום. מה שבשביל רוב האנשים זה סתם לתפוס תנומה חביבה, בשבילי, ובשביל עוד דיכאוניים שאני מכירה, הוא חוויה קשה. אני קמה הפוכה, מדוכדכת ובמקרים קשים בדה ריאליזציה.
התעוררות בשבילנו, בייחוד בתקופות קשות, היא דבר לא פשוט.
אולי תנסי לדחות את השינה ללילה, כשתוכלי להיות במיטה מספיק זמן?

את כמובן צודקת לגבי השינה

אלא מה, בגלל ההפרעה בנשימה אני כל כך עייפה, אני קמה כל כך הרבה פעמים בין אם מסיוטים ובין אם מחנק, ואין לי כוח לתפקד. אחה"צ אני פשוט מותשת כל כך, שאין לי כוח לכלום. וגם בימים שאני מצליחה לא לישון במהלך היום, אני עדיין מתעוררת מסויטת וחנוקה (כי לבעיית הנשימה לא ממש משנה אם את ישנה בצהריים או בלילה, זה פשוט קורה בכל פעם שנרדמים). וחוץ מזה ההתעוררות הזאת עם הדה ראליזציה והדיכאון הכל כך קשה כשישנים במהלך היום הוא תיאור של אחד לאחד של מה שיש לי גם.

rain drop8

New member
אלומה...

אני מקווה שהצלחת לישון הלילה...
אני מקווה שאולי אפילו ללא סיוטים?
אשמח לשמוע איך את היום.....

הלכתי לישון אחרי שש בבוקר וקמתי לפני כשעה

עם כאבי גב מזוויעים ובעיות רפואיות מציקות אחרות. מקווה שיהיה טוב

למעלה