טוב, ארוחת ט"ו באב שלנו

טוב, ארוחת ט"ו באב שלנו

חשבתי על ארוחה בקונספט של indulgement - להנות לאט מכל מנה, ביס ביס, כרגיל - אני אוהבת בהקשר כזה דברים שאפשר לאכול בידיים, דברים ניגרים, ומנות קטנות אך מלאות בטעם. בגלל ט"ו באב - חשבתי על הרבה אדום ולבן, לווא דווקא בצבע, אלא בטעם - טעמים אדומים (לשוקולד יש טעם אדום) ולבנים (אספרגוס, דג, עשבי תיבול עדינים..). זה מה שיש בינתיים - כרגיל, הצעות, הערות והארות יתקבלו בברכה: מנה 1 : תאנה צלויה עם קרם מסקרפונה וסרט חזה אווז מעושן, על עלים קטנים עם רוטב אדום כלשהו. מנה 2: קרפצ'ו בקר, עם סלט משוויה חמוץ - חריף. מנה 3: מלבן פילה של בס שחור, צלוי, על מצע של רביולי קרם תירס פתוח, עם רוטב לימון - צ'ילי. מנה 4: מדליוני פילה עם תפו"א ריזולה, ורוטב פלפל. מנה 5: קינוח - אני חושבת על מיני בבות לימונצ'לו של השף הלבוש (בתבניות מאפין בצורת לב), או מיני טארט לימון. עוד רעיונות לקינוחים יתקבלו בברכה.
 

B r u l e

New member
נשמע דחוס מדי

את לא חושבת? יותר מדי בשר, אני לא בטוח שרעיון של מנות בשריות בלבד הוא מוצלח. מה עם מה צמחונית לאיזון התפריט?
 
ברולה, יש ירקות עם הבשרים והדג

כל מנה משלבת ירק ובשר/דג. ובהתחשב בזה שאני מתכננת את המנות קטנות, אתה עדיין חושב שזה עמוס?
 

B r u l e

New member
הייתי מוותר עדיין על חזה אווז מעושן

מעביר את מרכז הכובד של הארוחה להתחלה, במקום שאינטואיטיבית הוא באמצע בפילה ובדג. אם את עדיין חושבת לשלב בשר מעושן הייתי אומר שבשר בעל טעם מעודן יותר עשוי להתאים.
 
המממ..תודה. חשבתי לוותר על האווז

ואז אולי גם להחליף בין התאנה לקרפצ'ו מבחינת סדר המנות.
 
חצי מהמונחים אני לא מכיר...

מה זה משוויה? בס שחור? תפ"א ריזולה? אגב, תודה על הקרדיט על הבאבא לימונצ'לו, אבל הוא ממש לא שלי...
 
תיכף תראה שאתה מכיר

משוויה - סלט תוניסאי שמורכב מעגבניות, בצל, פלפל ירוק חריף - כולם קלויים, קלופים וחתוכים קטן. מתבלים בשום כתוש, שמן זית ולימון. בס שחור - דג, black bass דומה חיצונית לחבריו למשפחה, רק בעל עור שחור ובשר קצת יותר מוצק. תפו"א ריזולה - תפו"א שנחתכים לכדורים, ואז מבושלים במים חצי בישול ומוקפצים בחמאה/שמן לסיום הבישול. אני יודעת שהמתכון לא שלך, אבל אתה הבאת אותו....
 

bouquet garni

New member
תרשי לי להציע משהו שונה לגמרי

אני הייתי לוקח את הרעיון של indulgement לכיוון של אוכל שאפשר לחלוק (בגלל טו באב) מנה ראשונה - קערה גדולה (אחת) של צדפות (מולים) עם חמאה, יין לבן, שום, פטרוזיליה ולימון. המנה העיקרית שלך נשמעת טעימה מדי ולא הייתי מחליף אותה קינוח - משהו עם שוקולד
- אולי פונדו שאפשר לחלוק או אולי משהו אחר עם שוקולד לדוגמא תותי שדה טבולים בשוקולד. מה דעתך ?
 
תודה על הרעיונות!

חשבתי על העניין של מנות שמתחלקים בהן. פירות ים היו ברשימה המקורית - הורדוכי הנסיך מסרב בכל תוקף להביא צדפה לפיו, ויהי מה. תותי שדה טבולים בשוקולד - עלה גם עלה, אני קצת חוששת מטימפרור, אבל מוכנה לנסות. חשבתי להכין תותים בשוקולד, פירות יער במרק שוקולד, כוסיות שוקולד ממולאות קצפת ומחית פסיפלורה. עוד רעיונות בהקשר שוקולד? פונדו פשוט חורפי קצת.
 

bouquet garni

New member
אולי ....

כבד אווז למנה ראשונה - את יכולה להגיש פטה כבד ברוטב תאנים. לגבי הקינוח - את יכולה להגיש תותים ששחו להם מספר שעות ביין אדום - אולי כתוספת לגלידת וניל טובה. את יכולה לעשות גרניטה פסיפלורה - לא בטוח כמה זה משתלב טוב עם שוקולד. סופלה שוקולד עם רוטב חם של שוקולד תפוז. טארט ממולא בגנאש. מוס שוקולד. עוד ?
 
רעיון טוב אבל כבד אווז אני לא אוכלת

ודרך אגב - רוב הפאטה שמוגש כאן הוא מכבד ברווז ולא אווז, כנראה מסיבות הומניטריות. פסיפלורה משתלבת טוב עם שוקולד לבן, ויעידו על כך הטראפלס המדהימים של גודייבה במילוי קרם פסיפלורה...אוי... חשבתי על מגדלי מוס שוקולד מעוטרים ב"רשת" שוקולד ותות קטן טבול בשוקולד, וליד זה תותים קטנים שהושרו ביין. מה אתה אומר?
 

bouquet garni

New member
אוקיי ...

כבד ברווז הוא פשוט זול יותר מכבד אווז ולכן יותר פופולארי. אין שום הבדל, לפחות לא שידוע לי, בשיטות הפיתום של האווזים והברווזים. אני לפעמים משתמש בכוונה בכבד ברווז שטעמו פחות מעודן, הוא פשוט יוצר מנה יותר מעניינת לפעמים. אבל נעזוב את כבד האווז. אולי פטה כבד עוף עם קלבדוס עטוף בפרוסות תפוחים מבושלות ? - פשוט נראה לי שאת מנת התאנים עשית לא מזמן ונראה לי שלא יזיק קצת גיוון (למרות שאני אישית מאוד אוהב שילוב של תאנים אפויות עם גבינה) אולי משהו אחר ? הנסיך אוכל שרימפס, סרטנים ? או שכל מה שבא מהים ואין לו עצמות הוא מחוץ לתחום. המנה האחרונה נשמעת מצויין - אני הייתי עושה מנה שמתאמימה בכמות לשניים כדי שאפשר יהיה לאכול ביחד. אולי לקשט את הצלחת בקולי תות שדה ?
 
חחח יש לך אובססיה לכבד?

אם אני אצליח לגלות איך קוראים לקלבדוס באנגלית אני אשנה את המנה. לגבי החידוש עם תאנים - אני כל כך אוהבת אותן, ותיכף תגמר העונה, כך שזה מין שיר פרידה לתאנה. הנסיך לא אוכל חסרי חוליות נקודה. גם לא דברים שיש להם שריון כלשהו או צבתות. האמת היא שאני התחלתי לאכול אותם כאן, כי הם פשוט נראים ומרגישים אחרת - טריים טריים ומפתים. קולי תות שדה - יבוצע, כנ"ל מנה אחת לשני אנשים. עכשיו אני הולכת ללמוד על טמפרור.
 

bouquet garni

New member
חחחח - עלית עלי ../images/Emo13.gif

האמת שיש לי אובססיה לפירות ים (ובעיקר צדפות) ואני מתנצל על חוסר המקוריות שאני מפגין במנה הראשונה. לקלבדוס באנגלית קוראים calvados - כמו ששומעים
. לגבי הטמפרור - אנא דווחי על תוצאות הלימוד - אני בטוח שיש כאן אנשים שיוכלו לתת לך טיפים שיעזרו בטמפרור של שוקולד בכמויות קטנות (כמויות קטנות זה פחות משני קילו) ובתנאים ביתיים. בהצלחה ... - אם אני אחשוב על משהו נוסף למנה הראשונה (שהוא לא פרי ים ולא כבד אני אכתוב לך)
 

genoise

New member
הנסיך אשכנזי או...? ../images/Emo8.gif

אני כותב ההודעה מאד בזהירות (מה גם שבישול זה לא הצד החזק שלי... אבל אני מצויין באכילה)...
מנה 2 - משוויה שאין לי כוונות לערער על החריפות שלה (ולו רק כדי שאמא שלך תמשיך לרוץ אחרי השף הלבוש ולא אחרי). מנה 3- צ'ילי מנה 4- רוטב פלפל (אני מניח שחריף) על רקע זה הרוטב האדום של המנה הראשונה נראה לי קצת מחשיד... חריף?...
 
חחח אמא שלי בארץ, כך שאתה לא בטווח

שלה בכלל. לגבי השאר - כולם אשכנזים, אבל למדו לאכול חריף. אמריקאים אוכלים חריף שלא היה מבייש תימני מצוי! חוץ מזה, אני מתכוונת להחזיק את החריפות בשליטה - המטרה היא לא להפיל אותם אלא לרגש אותם
. האם יש בדבריך רמז דק ליותר מדי חריפות בארוחה?
 

genoise

New member
זהו... שקשה לי להגיד...

כי לא טעמתי. זה פשוט הדבר הראשון שקפץ לי כשקראתי את התפריט. אין ספק ששליטה בחריפות פה היא מאד חשובה.
 
בעיה - יותר מדי דברים להכין "במקום"

או מספר שעות קודם. אני אמורה להנות מהארוחה הזו...
 
עוד כמה רעיונות

ניסיתי לשמור על מבנה הארוחה כפי שאת בנית אותה (פרי/ירק - בשר קר - דג - בשר חם - קינוח), וזה מה שעלה לי לראש:
טרין תאנים, פורטובלו ואספרגוס
פרושוטו ברווז עם צ'אטני מלון כתום
טונה צלויה עם רליש נקטרינות ובצל אדום
סלט טורנדו רוסיני, מלווה בנפוליאון תפ"א
קסטרד לימון -או- טארט לימון ורוויון
 
למעלה