טוב, החזקתי את זה בבטן מספיק זמן...

enigo

New member
לא בטוח שהבנתי את הקשר לאתיופיה

ובכל מקרה, ההקבלה שגויה. העריצים שהזכרת לא החמירו במצוות - הם ניהלו את המדינה בצורה שלא היתה מקובלת על כולם.
ואגב, מוסוליני אומנם הודח במרד, אבל היטלר וסטאלין, שהיו שליטים הרבה יותר גרועים מבחינת הנזק לעמם, נשארו בשלטון עד יומם האחרון. ההבדל העיקרי בין שלושתם הוא שמוסוליני היה היחיד שנכשל בהאכלת הגאווה הלאומית בניצחונות בקרב.
כל מי שרוצה למצוא הקבלות לפוטין או טראמפ עושה זאת על אחריותו בלבד...

רשר

Well-known member
מנהל
מצווה היא הוראת שלטון דתי או חילוני - על העם

צאו למלחמה
אל תאכלו,,,
תאכלו רק,,,
תתרמו לי
תבנו לי
לכן היתרון של הדמוקרטיה הנו החזרת המס לעם בשרותים ציבוריים אך זו עדיין מצווה לשלם מס, ללכת לצבא,,,

enigo

New member
ובדיקטטורה המס הולך ל...?

ועדיין, אתה מדבר על עצם הפקודה לצאת למלחמה כ"החמרה", וזו לא המשמעות של "החמרה" כפי שהיא מופיעה בהקשר של מצוות.
אתן לך דוגמא מהי "החמרה" מתחום מוכר היטב - הפרדת בשר וחלב: בתורה כתוב "לא תאכל גדי בחלב אימו". החמירו ל"לא תאכל בשר מבושל עם מוצר חלב". החמירו ל"לא תאכל בשר עם מוצר חלב". החמירו ל"חייבים להפריד זמן מסוים בין אכילת בשר לאכילת מוצר חלב". החמירו ל"לא תשתמש באותם כלים לאכילת בשר ומוצרי חלב" (עם החרגות מסוימות). החמירו ל"לא תשטוף את הכלים הבשריים והחלביים באותה כרית ניקוי" וכן הלאה וכן הלאה.
לצורך העניין, זה מקביל לזה שמוסוליני יצווה על צבאו לצאת למלחמה באתיופיה (אגב, לא היה קשר להיטלר, זה קרה עוד לפני מלחמת העולם השניה, לגמרי ביוזמה איטלקית), ואז יחמיר שהם צריכים לעשות את זה לבושים במעילים עבים. ושינעלו נעלי עקב. ויסחבו אבנים בתרמיל הגב. וכן הלאה.

רשר

Well-known member
מנהל
החמירו כדי לשלוט בעם-הארץ

החמירו לא לאכול חזיר אך התירו למי שפרנסתו לגדל אותם להביאם קורבן לבית המקדש - נחש מי אכל את הקורבן?
אתה מנסה להבדיל בין מצווה דתית למצווה אחרת אך מקור מצוות הדת הנו כוח שלטון = הון לשליט, והנה אחד שכבר מת להיות השליט בשם האל:
https://www.youtube.com/watch?v=zQgRy_zVjHE

לגבי האיטלקים שחזרו שבוזים מאתיופיה החמירו להם משלוח לרוסיה

enigo

New member
איסור אכילת חזיר מופיע בתורה במפורש. אשמח מאוד לראות תמיכה

לטענתך שחזירים הוכנסו לבית המקדש ונאכלו על ידי כהנים. נשמע לי מאוד לא סביר.
גם אם לדעתך דת ושלטון הם הינו הך - נושא ראוי לדיון, ואני לא בטוח שאני מסכים איתך - הרי שעדיין אין קשר בין מושג ה"החמרה" במובן היהודי-דתי, לבין הקשיים שהערימו (או שלא) השליטים שהזכרת על עמם.
ואגב, בין אתיופיה לבין רוסיה עברו כמה שנים טובות...

steiff

New member
דיון מעניין אבל נראה לי שחורג מהנושא בכלל ומהפורום בפרט

הטיעון לפיו המכהנים בקודש החמירו כלפי אחרים אך לא כלפי עצמם לגיטימי (גם אם אינו ערב לאוזן) ויש לא מעט דוגמאות לכך, גם מבלי להיזקק לבית המקדש.
עם זאת - מבקש להחזיר את הדיון לנושא צילום, או לסיים אותו כאן.

EyesToSee

New member
לזה התכוונתי

dudi4321

Active member
החמרה זה מלשון חמור

החמורים לא יודעים מה זה סטייק אנטריקוט על פלאג'ה מרוחה בחמאה ואחר כך מעט מלח פלפל וחמאה.

enigo

New member
ההערכה שלך פוגענית, שלא לומר מטופשת. אתה בעיקר מפגין פה

בורות מוחלטת - לא בדת היהודית דווקא, אלא בכלל המהות של אמונה ועקרונות.
ההודעה הזו היא לא אחד הרגעים היפים שלך, בלשון המעטה.

dudi4321

Active member
מבין לגמרי את דעתך

אבל אני אתאיסט - מתנגד נחרצות לדת.
מעדיף לסיים את הויכוח. זה לא לפורום צילום.

enigo

New member
אין קשר לתאולוגיה. הזלזול במי שחושב

אחרת הוא לא מתחום הדת.

steiff

New member
אילו הגדרות?

בפורום מתרחש תהליך דומה לזה שמתרחש בפורומים אחרים.
מעט מאד מבקרים חדשים, משום שמי שפעם חיפש תשובות בפורומים מחפש אותן היום במדיה החברתית. משתמשים שיודעים, או רוצים, להעריך את הייחודיות של הפורמט - מחזיקים אותו בחיים.
מבחינה כלכלית לבעלי האתר אין אינטרס להשקיע בפיתוח או ציוד. זו מערכת שעובדת באמצעות מנהלים פורומים מתנדבים על פלטפורמה טכנולוגית מיושנת שמתפרנסת, בקושי, מפרסומות.
אישית אני פתוח לרעיונות. השמע דעתך בפרטי או בציבור.

למעלה