טוב, הפושעת השחורה שלנו כבר בת 8 חודשים

יוספה 51

New member
טוב, הפושעת השחורה שלנו כבר בת 8 חודשים

עדיין משוגעת, ומשתגעת. אבל השאלה שלי היא לכיוון אחר. היא מקבלת אוכל טוב. כיום מקבלת TOTW כדי שיהיה אותו המזון לה ולחתולה הבוגרת. חוץ מזה היא מנשנשת מכל הבא ליד- עוגה, חומוס, אוהבת עדשים, אוכל של כלבים, פיצה, כל שארית שתמצא הולך בשבילה. גם יציאות, תודה לאל, יש בכמויות. זה שהיא יוצאת החוצה לטייל הרבה משעות היום לא משכנע אותה לעשות את צרכיה בחוץ, עדיף בארגז בבית, לא בכל אופן.... איפה הבעיה (כרגע, יש הרבה). שמהתחלה היא 'לא מנגבת את הישבן'. כלומר- יש לה ריח של קקי פעמים רבות, לפעמים גם נפיחות מזעזעות בריח. גם בימים שהיא נמנעת מנשנושי צד, גם עם החלפת אוכל. תמיד מריח ריח של צואה מישבנה. יש למישהו רעיון ממה זה ומה עושים?

Yukita

Active member
מנהל
גם עם החלפת אוכל?

לא בדיוק הבנתי את המשפט "גם בימים שהיא נמנעת מנשנושי צד, גם עם החלפת אוכל." היא אוכלת TOTW לפי דברייך, אז האם זה אומר שהחלפתם ממזון אחר?

בעקרון, מה שאת מתארת מתאים בעיקר כתוצאה של אוכל שעם כל היותו איכותי, בכל זאת אינו לגמרי מתאים לחתולה הספציפית הזאת, כי הוא גורם לה לגזים וכו'. כמובן שיכולות להיות גם סיבות אחרות, אבל מאחר שמהכתוב לא ניתן להבחין בבעיות בריאות, עניין התגובה לאוכל נראה סביר. אחת הבעיות הגדולות עם אוכל היא שכל אחד מגיב אליו אחרת. יכול להיות האוכל הכי איכותי בעולם ועדיין לא יתאים לחתול X, ויכול להיות משהו פחות איכותי (אם כי עדיף כמובן שלא יהיה ג'אנק גמור) שדווקא כן יתאים. אצלנו, למשל, אינסטינקט עוף (בשק הצהוב) גרם לריחות קשים מהארגז למרות שזה מזון איכותי מבחינת מרכיביו, ואינסטינקט בשק הסגול - לא יצר כזו בעיה (כלומר, המרכיב הבשרי היה אחר וזה עזר לנו). כיום אנחנו עם Go! Fit and Free מזה כמה חודשים, ונראה טוב. לחתול אחר בהחלט יתכן שגם הגו! שלנו עושה טוב לא יתאים. ההתאמה היא מאוד אינדיבידואלית.

במילים אחרות - אולי שוב כדאי לנסות מזון אחר. עניין של ניסוי וטעייה עד שמוצאים.

יוספה 51

New member
זהו, שהיה קודם GO וגם ייצר את הריחות האלה.

לא חושבת שמדובר באוכל. מקסימום זה שאני לא רואה מה היא דוחפת לעצמה מחוץ לאוכל הרגיל. היא אוכלת המון!.... זה מעבר לנפיחות, יותר הריח מהישבן שלה (אותו היא אוהבת להדביק לפנים שלי...) הבעיה מעבר לארגז. לא יודעת אפילו מה לומר לוטרינר, כלומר- איזו התייעצות נחוצה כאן. בזמנו מיקי העלתה שאלה דומה . האם יתכן שמדובר בתולעים אולי? לא ראיתי עדויות.

Yukita

Active member
מנהל
אפשר לתאר

לוטרינר בדיוק מה שאמרת, אם כי התחושה שלי היא שזה כן קשור לאוכל ושצריך עדיין למצוא לגברת את המזון שיעשה לה טוב. וטרינר דווקא עשוי לשמוע את התיאור ולהציע תיאוריה משלו, כך שלשאול - ודאי אפשר.

תילוע לא יזיק, מה גם שאם לדעתך היא אוכלת המון, הסיכוי לקיומן קיים. עם זאת, חתול מתבגר בהחלט אוכל יותר מאשר בשלבים אחרים בחייו... מאחר שאין לי מושג מה הכמויות הממשיות שהגברת אוכלת ביחס לגודלה, קשה לי להעריך. נוניו כרגע אוכל יותר משני האחרים, והוא בעצם בן שנה.

Yukita

Active member
מנהל
בהחלט יש גם לחתולים

אם כי אצלם בדרך כלל רואים פחות הפרעות מאשר אצל כלבים. תמיד אפשר לברר מול הוטרינר.

למעלה