אני לא מערבב
הסברתי לך מה מפריע לי אישית ביום כיפור ומה לדעתי מפריע לאחרים. אין לי שום בעיה עם אלה שצמים והלכים לבית כנסת \ משתעממים למוות בבית.
מה לעשות, ככה אני ראיתי את היום הזה בשנים שעוד הייתי מסתובב בחוץ. כיום כאמור אני פשוט מבלה אותו בבית. אני יודע שיש כאלה שרואים את הטוב ביום הזה אבל מה לעשות, אני רואה בעיקר את הרע, את הצביעות והכפייה במסווה. אני גם יודע שאם אי פעם יקרה משהו ביום כיפור ואני איאלץ ליסוע (לאחד מבני המשפחה או לבית חולים למשל), כנראה שאחטוף קללות ועלבונות לאורך רוב הדרך וייתכן שאף ינסו לחסל אותי בדרך (לזרוק אבנים על רכב נוסע ובטח על אופנוע זה ניסיון לרצח והרג כבר אנשים בעבר).
"אנשים שמעשנים בכוונה ליד בתי כנסת"? מודה שאישית עוד לא נתקלתי וגרתי פעם קרוב לאזור של בתי כנסת ויצא לי לעבור שם בכיפור אבל יכול להיות שזה קיים. כאמור, זה נשמע לי מיותר אלא אם מדובר במתקפת נגד כלפי בית כנסת שהוקם באזור חילוני למהדרין ללא שום צורך על מנת לנסות להשתלט על השכונה או משהו בסיגנון (שזה בערך כמו שיקימו מועדון בשכונות החרדיות בבני ברק או במאה שערים ואז אני מבטיח לך שהם יחטפו "קצת" יותר מסיגריה).
אני מסכים שפעם אנשים היו לא היו מעזים להגיד שהם לא צמים. לשמחתינו ימים אפלים אלה שהמיעוט היה צריך להסתיר את אמונתו חלפו
בכלל, יש המון דברים שהיו "פעם", זה לא אומר שמדובר בדברים חיוביים.
ודבר אחרון, בקשר ל "לאף אחד אין זכות לבקר אותי...". האמת שלמעשה
לכל אחד יש "זכות" לבקר אותך. חופש הביטוי הוא אחד העקרונות הבסיסיים ביותר בדמוקרטיה.