טוב זה אולי לא הכי קשור אבל - רעיונות לכיפור

adido d

New member
התכוונתי לסידור... לא לתיקון... אבל גם אפשרי

Cade Foster

New member
לא הבנתי אף פעם את הקטע

לשמור יום כיפור אבל לחפש בנרות איך להעביר אותו בצורה מהנה.

הלו, זה יום כיפור. לא אמור להיות לך כיף. את אמורה להתענות ולעשות חשבון נפש עם עצמך, בין אם זה בבית ובין אם בבית הכנסת. אם זה לא מתחשק לך, אז למה את שומרת את היום הזה מלכתחילה?

talush2005

New member
איפה ראית שאמרתי להנות?

אם היתי רוצה להנות היתי נוסעת לצפון. מחפשת מה לעשות כדי לא להשתגע לא אמרתי להנות ...ממש ממש לא

וזה תמיד מזכיר לי קטע שהיה לי פעם .. לפני המון שנים (בתקופת האבן התיכונה
) הכרתי מישהי שהספיקה לחזור בתשובה מאז , אבל בזמנו כשעוד הייתה חילונית היא הייתה צמה בכיפור והייתה גולשת באינטרנט "כי משעמם ואין מה לעשות .."

אישית אני כבר כמה שנים טובות (וגם רעות או סתם גרועות
) שאני לא צם בכיפור .. רואה בכל היום הזה דיי מיותר ולא הכי נחוץ מאחר ואני עושה עם עצמי את החשבון בכל רגע נתון ...

talush2005

New member
לצום ולגלוש באינטרנט זה מזכיר לי

שהכרתי מישהי ש"שומרת שבת" ... כלומר לא נוסעת בשבת אבל רואה טלביזיה חופשי ...לך תבין אנשים

בכל מקרה זה ממש אבל ממש לא היתה הכוונה שלי

h a j b i

New member
בהחלט מוזר

כמו אנשים שהם חילונים כל השנה ופתאום נהיים "קדושים" ביום כיפור...
אלה תמיד משעשעים אותי

מי שהכי מצחיק זה אחד שפעם שמעתי בכיפור נעמד מתחת לחלון בבניין ליד ההורים שלי וצועק לחבר שלו "משה יא זונה תרד כבר ובוא נלך לבית כנסת להתפלל"

talush2005

New member
אם דברת אליי

אז אתה לא יודע מה אני עושה כל השנה ומה לא ואני לא מתיימרת להיות קדושה בשום יום...
העיקר אמרתי שאני לא רוצה להיגרר לוויכוחים כאלה ותראה מה נהיה מהשרשור

h a j b i

New member
נכון, אני לא יודע מה את עושה כל השנה

ולכן לא דברתי עלייך

בנוגע להיגררות, את ענית אז אני המשכתי

לי אין בעיה עם כל מי שלא צם, אבל יש לי בעיה

עם כל אלה שעושים בדווקא, כמו שפעם אחת ראיתי מישהו מעשן ליד בית כנסת ביום כיפור, או מישהי שעברה עם הטלפון שלה, והכי חוצפה היה מישהו החליט לעשות על האש דווקא ביום כיפור, אתה אומנם לא צם, אבל לפחות קצת התחשבות, בבית שלך תעשה מה שבא לך, אז נכון שיש חצר אבל לא צריך גם להגזים.

h a j b i

New member
נכון, לעשות דווקא זה מיותר

אבל אני מבין מאיפה זה מגיע.
יש הרבה צביעות ביום הזה באוויר וגם לא מעט כפייה. זה שאנשים לא נוסעים זה כבר מזמן לא באמת מהתחשבות ואיזה קונצנזוס אלא בגלל שמדובר בסיכון גם בגלל ריבוי הילדים בכבישים עם האופניים וגם בגלל שבמקומות מסויימים פשוט זורקים אבנים, גם על אמבולנסים.

ולמה צביעות? בואי אתאר לך איך נראה יום כיפור במרכז ראשון לציון:
עשרות חבורות של ערסים, לבושים לבן כמובן ועם כיפות לבנות מסתובבים בעיר ומידי כמה דקות מתחילים לריב אחד עם השני כאשר החבורה מכל צד תוספת את ה"סורר" תוך כדי צעקות: "כיפור היום, כיפור!"

אני אישית נתקלתי בזה לפני שנים כשישבתי עם חברים על ספסל באיזה רחוב צדדי ביום כיפור ועישנתי סיגריה, לפתע הגיעה חבורות יצורים והתחילו לקלל אותי ולאיים שהם "יסגרו איתי חשבון אחרי יום כיפור". לא התרגשתי מהם יותר מידי אבל זה בהחלט היה מטריד.

אני אישית את יום כיפור מבלה בבית. ליסוע כאמור זה מסוכן, בטח שעל האופנוע. להסתובב בחוץ ולראות את הפסולת האנושית ברחוב גם לא ממש בא לי, אז מה שנותר לי לעשות בבית זה לגלוש ברשת ולראות סרטים \ לקרוא ספרים וכמובן לאכול טוב. לא בשביל לעשות דווקא, פשוט כי אין משהו אחר לעשות :-

אז משם זה מגיע. ה"לעשות דווקא". אני לא רואה סיבה לעשות זאת כי השכנים שלי ששומרים בטח לא אשמים בהתנהגות של אחרים. במידה והם ייתנו לי סיבה טובה לעשות דווקא זה כמובן יהיה סיפור אחר.

talush2005

New member
אתה מערבב דברים לגמריי וגם מוציא

מהקשר. אלף כל מה שקורה בראשון וכל הערסים לא מאפיין את כל הארץ ואפילו לא את כל ראשון לציון. אז במקרה נתקלת בסוג של הערסים שמשחקים אותה צדיקים אבל בתכלס הם הכי כופרים שיש .זה לא כל החילונים ככה תסכים איתי. יש כאלה שיודעים להתנהג גם .
דבר שני אם אתה יושב בבית ורואה סרטים ומעשן ואוכל ומה שאתה לא רוצה כל עוד זה בבית זה ממש לא נקרא לעשות דווקא. היא התכוונה לאלה שבכוונה ליד הדתיים אוכלים או עושים על האש ויש כאלה ...זה כבר גועל נפש. לעשן ליד בית כנסת זה לעשות דווקא , מה שאתה עושה בבית זה לגמרי עניינך הפרטי גם אם אתה עושה מופע סטנד אפ בכיפור בבית שלך זה לא נקרא לעשות דווקא זה כי אתה בבית שלך ואתה לא פוגע באף אחד וגם אף דתי לא יגיד לך כלום על מה שאתה עושה בבית.

ואתה יודע מה אני בתור חילונית מאמינה בקדושה של היום הזה,מודה שאני לא כמו דתיים ביום הזה ואולי לא הולכת לכל התפילות ועוד דברים שאולי הם עושים ואני לא אבל אני כן מאמינה ביום הזה וכן שומרת. אני כן מאמינה בדברים מסוימים בדת שאני שומרת ולא דווקא בגלל הדת והאל כי זה מסורת של העם היהודי שאני משייכת את עצמי אליו וכי ככה חנכו אותי מגיל צעיר שיום כיפור אמור להיות , ממנהגים של סבים וסבתות עוד וכי פעם לא היה דבר כזה כמעט מישהו שלא צם בכיפור ואם כן הוא לא העז לספר. אז כן אני מאמינה בדרך חיים מסוימת שאני מאמינה בה ולאף אחד אין זכות לבקר אותי על מה שאני עושה או לא עושה במהלך השנה כי יש לי כבוד למסורת ואני לא צבועה לעולם , אני נאמנה לערכים שלי ומה שאני מאמינה עושה ולא יבוא אף אחד וישנה את זה לכיוון כזה או אחר . העיקר שאני שלמה עם עצמי. וכמו שאני שלמה עם עצמי אני מכבדת כל החלטה של כל אחד ומעולם לא הערתי למישהו כמובן שהוא לא צם רק בקשתי שיכבדו אותי ולא יזלזלו בי , זה הכל.

h a j b i

New member
אני לא מערבב

הסברתי לך מה מפריע לי אישית ביום כיפור ומה לדעתי מפריע לאחרים. אין לי שום בעיה עם אלה שצמים והלכים לבית כנסת \ משתעממים למוות בבית.
מה לעשות, ככה אני ראיתי את היום הזה בשנים שעוד הייתי מסתובב בחוץ. כיום כאמור אני פשוט מבלה אותו בבית. אני יודע שיש כאלה שרואים את הטוב ביום הזה אבל מה לעשות, אני רואה בעיקר את הרע, את הצביעות והכפייה במסווה. אני גם יודע שאם אי פעם יקרה משהו ביום כיפור ואני איאלץ ליסוע (לאחד מבני המשפחה או לבית חולים למשל), כנראה שאחטוף קללות ועלבונות לאורך רוב הדרך וייתכן שאף ינסו לחסל אותי בדרך (לזרוק אבנים על רכב נוסע ובטח על אופנוע זה ניסיון לרצח והרג כבר אנשים בעבר).

"אנשים שמעשנים בכוונה ליד בתי כנסת"? מודה שאישית עוד לא נתקלתי וגרתי פעם קרוב לאזור של בתי כנסת ויצא לי לעבור שם בכיפור אבל יכול להיות שזה קיים. כאמור, זה נשמע לי מיותר אלא אם מדובר במתקפת נגד כלפי בית כנסת שהוקם באזור חילוני למהדרין ללא שום צורך על מנת לנסות להשתלט על השכונה או משהו בסיגנון (שזה בערך כמו שיקימו מועדון בשכונות החרדיות בבני ברק או במאה שערים ואז אני מבטיח לך שהם יחטפו "קצת" יותר מסיגריה).

אני מסכים שפעם אנשים היו לא היו מעזים להגיד שהם לא צמים. לשמחתינו ימים אפלים אלה שהמיעוט היה צריך להסתיר את אמונתו חלפו
בכלל, יש המון דברים שהיו "פעם", זה לא אומר שמדובר בדברים חיוביים.

ודבר אחרון, בקשר ל "לאף אחד אין זכות לבקר אותי...". האמת שלמעשה לכל אחד יש "זכות" לבקר אותך. חופש הביטוי הוא אחד העקרונות הבסיסיים ביותר בדמוקרטיה.

talush2005

New member
אתה כנראה חי בשכונה דתית או עבריינית או שניהם

וחושב שזה בכל הארץ ככה וחבל זה כולה שכונה אחת.
באיזור שלי אין יום כיפור שאני לא רואה איזה רכב אחד נוסע נכון לרוב עם סירנה גם אם הוא מתקין אותה לבד כי זה לא נראה רכב חירום אבל אף אחד לא סוקל אותו באבנים.
אין פה שום כפייה . להרבה עדיין יש ערך ליום הזה כי זה כמו ראש השנה כמו פסח זה החגים של המסורת שלנו ולמזלנו עוד משהו נשאר בה כי גם כשזה לא יישאר באמת אפשר לפזר את כל העם כי לא יהיה לו משמעות. וכי אף אחד לא עושה סיפור מיום אחד של שקט , זה מסורת של כולנו.
אם חילונים היו רוצים היו נוסעים גם בכיפור ועושים הכל כמו שהם אוכלים חמץ בפסח וכמו שעושים הכללל בשבת. היום כבר זה לא כמו פעם אני באמת מאמינה שאם הרוב היה קם ורוצה יום כיפור היה יכול להפוך להיות כמו שבת כי הרי גם בשבת הרבה דברים לא היו כמו פעם וגם בפסח פעם היו מפחדים לאכול חמץ בגלל הכפייה. עובדה שעדיין יש די אחוזים גבוהים של חילונים שצמים ואף אחד לא כופה עלינו. אף אחד לא עומד עם אקדח ואומר לי תצומי אפילו המשפחה שלי ברובה לא צמה.

אנשים שמבקרים אחרים שהם לא מכירים אגב מילא אם מכירים את כל התמונה להגיד שיש להם זכות דמוקרטית זה הדבר הכי מטומטם שיש להגיד (הנה הבעתי ביקורת ) ברור שיש לך זכות להגיד כל דבר גם לקלל כמו שעושים בשכונה שלך אבל זה סתם הופך אותך לאדם קטן שמחפש ויכוחים ואוהב לריב ומחפש להשמיע את דעותיו על הדת בכל מקום.אני לא הבעתי פה שום דעה בהודעה הראשית מכירה אנשים כאלה ויש אותם בעיקר בתפוז , בגלל זה לא רציתי להיגרר לזה -תהנה לך העיקר שאתה יודע הכל מה אני עושה כל השנה ומה בכיפור ...אחלה.

אני לא מצדיקה את אלה שזורקים אבנים, או

מרביצים בשם הדת, כי זה הדבר הכי גרוע שיש, בייחוד כשבתנ"ך רשום שצריך להאמין כי אתה מאמין בלב שלם, ולא בשביל כי מישהו אמר לך, או שאתה מאמין מתוך פחד, או מתוך טובות הנאה.

גילושיט

New member
שכל אחד יעשה מה שטוב לו

וכמה שהוא יכול, או רוצה. לא נראה לי שאתה בעמדה של לקבוע מי קדוש של יום כיפור כי הוא ממלא את כל המצוות ומי לא..

למעלה