טוב חברה, חזרתי מארה"ב. היה לי קטע

daveair

New member
טוב חברה, חזרתי מארה"ב. היה לי קטע

שגרם לי לצחוק לא קצת בדרך. טסתי לא מעט בקיץ עם כמה וכמה חברות בארה"ב וכולם (חוץ מסאווט'ווסט) עושים בורדינג קודם מהשורות האחרונות ומשם מתקדמים קדימה (הגיוני לא?) בקיצור כאשר טסים בארה"ב כולם מכבדים את העובדה שככה הולך בורדינג ולא נדחפים ולא כלום. אז אני מגיע לניוארק, שער 121 לתל אביב. ישר הגיט איג'נט מתחיל "פה זה למחלקה ראשונה, פה זה למחלקת תיירים, מי שלא ממחלקה ראשונה שלא יכנס כי לא נעלה אותו למטוס". מזה ישר הבנתי שזה לא הפעם הראשונה שהוא מתעסק עם הטיסה לישראל. כשהתחיל הבורדינג הוא ישר אומר "אנחנו מתחילים בורדינג, רק אנשים משורה 40-44 להגיע לדלת, השאר להישאר בכסא". איזה ישראלי יהיה מספיק פריאר לא להדחף בשורה, כמעט כולם קמים על הרגליים ועומדים ונדחפים בתור גם של הביזנס פירסט וגם של ג'נרל. ישר הגיט איג'נט מתעצבן, צועק על כמה אנשים ואז אומר "טוב, אני מפסיק את הבורדינג, כולם לשבת והפעם נראה אם זה יעבוד". הוא לא העלה אף אחד איזה 5 דקות ואז הוא אמר "אוקיי, הפעם רק 40-44, ושלא יקומו כל השאר" כמובן שזה לא עזר, אבל כנראה לא היה לו כוח להושיב את כולם עוד הפעם, אז הוא סתם צעק על הנדחפים ואמר להם ללכת אחורה לסוף השורה. טוב לסיכום, אני לא תלית שכולה תכלת בנושא אבל אמרתי לעצמי שצריך להתחיל להשתנות, אנחנו נראים כמו אדיוטים, ברברים לעולם כשאנחנו מתנהגים ככה. בכל הטיסות שלי שם לא ראיתי נדחפים שם כמו בטיסה לישראל. זה גרם לי לצחוק עם עוד כמה אמריקאים שם, זה פשוט נראה מגוחך, אני במקרה הייתי כסא 44 אז הגיע לי להיות ראשון בבורדינג אבל לא הייתי קם אם הייתי יותר מקדימה. אני רוצה להבין למה נראה להם שככה הם יגיעו לישראל יותר מהר? טוב עכשיו אני רוצה להתנצל על זה שאני נשמע אנטי, ואני רוצה לומר שהייתה לי טיסה מצוינת, מהירות קרקע של 1150 קמ"ש, רוח זנב מצוינת. בדרך מיוסטון לניוארק היינו ב733 שהיה לו טלויזיות ורדיו, בחיים שלי לא ידעתי שהרכיבו על ה733 מערכות כאלה. אבל כבר הרגישו שהמטוס ישן, המזגן לא הצליח לקרר מספיק את המטוס על הקרקע ככה שלקח איזה 10 דקות אחרי המראה עד שהמטוס יתקרר כשנכנסו לטמפרטורות קרות יותר. אולי אתם יודעים מה שונה במטוסים החדשים שהמערכת קירור עובדת יותר טוב?

e dor

New member
לצערי הרב, אני נאלץ להסכים איתך

אנחנו נראים כמו חבורת ליצנים ככה. אבל לך תסביר את זה לישראלים שנדחפים וחושבים שזה יזרז את התהליך

אתה צודק אבל....

זה לא ככה רק בטיסות לישראל, שטסתי לברזיל מפרנקפורט היה אותו סיפור, מתחילים בורדינג, קודם כל אלה עם הילדים, אנשים זקנים פירסט קלאס ביזנס ואז לפי מקומות ישיבה מהסוף להתחלה... וגם שם מתחילים בורדינג, כולם קמים פתאום אישה בת 60 שאם היו אומרים לה שהיא זקנה היתה נעלבת, הופכת לזקנה ועולה ראשונה לטיסה כ"זקנה"... אותו סיפור היה גם בטיסה מברזיל ללונדון... אבל תמיד אמרו שהדרום אמריקאים דומים באופי שלהם לישראלים...

daveair

New member
כן, אבל

בלי להשמע גזעני או משהו, אני חושב שרוב המדינות עולם רואות בברזיל כמעין ארץ אקזוטית, פרועה, ופחותה מהם מעצם היותה מדינת עולם שלישית. ישראל מצד שני נחשבת למדינת עולם ראשונה, אנשים מושכלים, מוצלחים, מתורבתים. כשאר אנו מתנהים ככה, זה גורם לי להתבייש בהיותי חלק מהחבורה הזאת כי אני מרגיש יראו בנו האנשים החולפים בטרמינל כאנשים פרועים וברברים. ולא כמו הסטגימה שיש לנו ברוב ארה"ב של יהודים מוצלחים, חכמים ומתורבתים.

daveair

New member
תיקון

"שרוב המדינות עולם" ראשונות" רואות בברזיל......"

danidin1985

New member
ישראל לא ניראית כמו מדינת

עולם ראשון. אבטלה(למרות שירדה קצת בזמן האחרון-שימשיך כך),עוני וכך הלאה אני לא חושב שאפשר להציב את ישראל באותה שורה עם ארצות סקנדינביה, בריטניה,אוסטרליה,ארה"ב,קנדה,גרמניה וכך הלאה... אמנם יש לא מעט דברים שישראל צריכה להתגאות בהם אך המנטליות שלנו היא לא כמו של האירופאים ושל ארה"ב-קנדה.

Aviation Addict

New member
לטמון את הראש בחול כמו בת היענה

זה לא חכם בכלל. ישראל נחשבת בעולם למדינה אלימה, אנשים אלימים ומופרעים ופורעי חוק. הייתי בהרבה מאוד מקומות בעולם, והרוב הגדול שפגשתי (חוץ מיהודים) חושבים ככה על ישראל, מדינה זוממת מלחמות ומתכננת רצח ילדים חפים מפשע, מייצרת נשק וזורעת הרס במזרח התיכון. אנשים האלה לא יודעים ולא שומעים את הפרופוגנדה של ממשלת ישראל על הקידמה והטכנולוגיה שישראל מייצרת ומייצאת לעולם הגדול. אל תשכחו מליארדים בעולם שונאים את המדינה ורק שומעים על המלחמות ועל הכיבוש ועל ה"פלסטינאים המסכנים", וישראלי מבחינתם זה הרוע שהורסת את העולם, גורמת לסיכסוכים ומייצרת מלחמות. נכון יש בארץ קידמה, יש טכנולוגיה ומדע, יש בורסה, יש חברות לא ממשלתיות, אבל כמה עניים יש? כמה אנשים לא מתורבתים? כמה אנשים שמחונכים בזה הרגע על פנאטיות דתית קיצונית ואנטי קידמה שאין צורך להזכיר כמה הם. אז אגלה לכם סוד קטן גם בברזיל יש קידמה גם שם יש טכנולוגיה והכול כמו בארץ, רק הם לא מושמצים בגלל מעשיה (מוצדק או לא) ברחבי העולם. כשתשאל נוורבגי / פרואני / אמריקאי ממוצע איזה מדינה מתקדמת יותר ואיזה מדינה מתורבתת יותר ברור שהתשובה תהיה ברזיל ולא ישראל.

מח"א טען שישראל היא בכלל קהילה

מפקד חיל האוויר לשעבר, האלוף בני פלד ז"ל, חזר וטען שישראל איננה מדינה כלל אלא עוד קהילה יהודית. שורש הבעיה טמון לדעתו בחוסר יכולתו של הציבור היהודי בארץ להשתחרר מנטלית מן הגלות ולכונן מדינה נורמלית, עצמאית וריבונית. בספרו "ימים של חשבון" הוא מציע לכונן מדינה רחבת ידיים, חילונית ודמוקרטית לכל תושבי הארץ ללא הבדלי דת או גזע. למדינת ישראל אין כידוע גבולות פיסיים מוסכמים, חוקה, הגדרה ברורה של אזרחות או תשתית תרבותית מוסכמת (מדינה דתית? חילונית?). איש חכם היה פלד, ולפי דעתי אחת התוצאות של כל אלה היא אותה התנהגות מבישה של הישראלים שאנו רואים בחו"ל: אין גבולות, אין נימוס, אין סדר ואין כבוד.

אמיר72

New member
יפה דרשת

ממלית לקרוא את ספרו של פלד "ימים של חשבון", שיצא לאחר מותו, בעריכת בנו יורם פלד.

daveair

New member
טוב אני מקבל את דעתך אך גם חולק עלי

ה. כאשר הגעתי לארה"ב, הגעתי לעיר אשר רוב האנשים שם באמת שמעו על ישראל בעיקר רק בחדשות. שם העיר: אל פאסו, טקסס. באל פאסו יש קהילה יהודית מאוד קטנה שמונה בין 300-400 איש מקסימום. הלכתי לראיון עבודה אצל אדם נוצרי לגמרי, אף פעם לא היה בישראל, וכל ממה שהוא למד מישראל היה בעיקר מהחדשות. רוצה שוק? הוא הביעה תמיכה בישראל, אמר שאנחנו בדיוק באותו הבוץ כמו האמריקאים בעירק, ידע על כל ההתקדמות הטכנולוגית בארץ, שמע על טבע, שמע שאינטל רוצים לפתוח פה עוד מפעל והוא בעיקר התפעל מהיכולת הצבאית שלנו. הוא התפעל מההפצה שלנו על הכור הגרעיני בעירק, על הניצחון המוחץ נגד חיה"א הסורי בלבנון, הניצחון ביום כיפור, ששת הימים, מבצע קד"ש. (כמו שאתם מבינים עד עכשיו הבוס שלי הוא כבר לא איש צעיר, הוא בן 63 אם אני לא טועה) בקיצור, באירופה כולם שונאים אותנו תודות לעיתונות סופר סופר שמאלנית, מיעוטים ענקיים של ערבים ברוב המדינות ואנטישמיות שהייתה תמיד. אך בארה"ב רוב האנשים שדיברתי איתם על ישראל דיברו עלייה באור טוב ודווקא הטיחו "WILD BARBERIAN MUSLIMS". (מה לעשות כשמורידים להם 2 מגדלים וחצי אז יש מקום לגזענות). אז לסיכום, באירופה אולי כבר מההתחלה רואים בנו כברברים אבל בארה"ב לדעתי הרוב לא חושב בנו ככה, אלה כמו הבוס שלי, אז בגלל זה אני מרגיש שאנחנו יוצאים דפוקים בהתנהגות שלנו שם.

T281

New member
השבוע ראיתי באחת הרשתות הזרת...

תוכנית דוקומנתרית על קבוצה של אירופאים שמסירים לאורך הגדר ומספרים לכתב כמה זה נורא מה שעשינו לפלסטינאים ובאותו שבוע אנחנו מקבלים את הפיגוע בבאר שבע. מצטער אין לי שום סיבה להוריד את הראש או להתבייש בישראלות שלי. מישהו שמע על אירופאים שמוחים כנגד הגדרות שהקים האיחוד כדי להגן על המובלעת הספרדית בצפון אפריקה???? הגדרות האילו חותכות בלי בושה כפרים מרוקאים ומפרידות בין משפחות אבל זה בסדר . שלא לדבר על הכוחות האירופאים שבעוד אנו מדברים משמשים כחיל כובש באפגניסטאן ועירק. תרשו לי לא להשתתף בחגיגת הצביעות הזאת.

eladbe1

New member
מה לעשות הישראלים ברברים

וזה לא משנה מה חושבים עלינו בעולם - אין נימוס בסיסי, ואתה יכול לראות את זה גם על הכביש בארץ, איזו סיבה יש לכמות ההרוגים בכבישים בארץ ? התשובה היא ברורה - שהנהגים הם ישראלים, לא מכבדים אחד את השני, לא מוותרים - פשוט התנהגות ברברית, וזה בא לידי ביטוי גם בחו'ל, כל אחד חושב שמגיע לו הכל, פשוט מביש. אין שום קשר לאנטישמיות או לא, ואגב, יש הרבה אירופאים שתומכים בישראל, אבל זה לא אייטם תקשורתי מספיק טוב, אז למה להראות כזה דבר.

daveair

New member
שאלה לי אליך T281.

מה הקשר בין הפיגועים שלנו לבין ההתנהגות שלנו בחו"ל? אתה חושב שלי לא כואב הלב כל פעם שיש פיגוע? אני לא מתבייש ביותי ישראלי, אלא אני מתבייש באיך שהרבה מאחי הישראליים מתנהגים. (גם בארץ וגם בחו"ל). אפשר להתלונן שלא קל לנו בארץ, אבל לא צריך להוציא את זה אחד על השני, ובמיוחד לא בחו"ל. אותי תמיד לימדו שאם יש לך בעיות, עם המשפחה אפשר לראות את זה וגם זה במיתון, אבל בחוץ לא רצוי כדי שלא יחשבו שאנחנו משפחה בעייתית.

T281

New member
תעשו לי טובה...

בשנה שעברה טסתי חזרתי מניוארק לישראל ובדוכנים של הכירטוס ישבו בנות מקומיות שהתייחסו אלי כאילו הייתי אוויר .אז אני אגיד שכל האמריקאיות דוחות ולא מנומסות.הנציג של חברת השכרת הרכב באותו נמל תעופה לא שידרג לי את הרכב אוטומטית מB לC (למרות שזה היה המבצע שביגללו פניתי לאותה חברה)רק אחרי שראיתי פיזית שאני מקבל רכב קטן חזרתי אליו וקיבלתי את השידרוג אז אני אומר שכל האמריקאים תכמנים??? רק השבוע עיתוני יוון מלאי ביקורת על ההתנהגות של התירים הבריטים שמקיימים יחסי מין בפרהסייה בחופי האיים.ועוד לא הזכרתי את תיירות הסקס האירופאית לתילאנד (כולל ובעיקר עם קטינים) DAVEAIR מצטער אבל אתה לא בן המשפחה שלי, אנחנו לא איזה שבט אלא מדינה בין מדינות העולם. די עם השנאה העצמית. (הפיגועים שלנו?? )

srami

New member
לא ידעתי שיש במטוס מזגן...

על הקרקע המיזוג בא מבחוץ בטיסה האויר הפנימי מתערבב עם אויר חיצוני...

daveair

New member
כן, בהחלט יש את המיזוג של הג'טוואי

אבל כאשר המטוס מתנתק מהג'טוואי ועושה דרכו למסלול ההמראה לפעמים התהליך יכול לקחת עד שעה וחצי שעתיים, תלוי בתור. כבר הרבה פעמים הייתי ב777 כשהיה חם מאוד מאוד בחוץ והוא שמר על המטוס בטמפרטורה נוחה בפנים על הקרקע בזמן מסוע למסלול כאשר בחוץ היה מגעיל, חם ולח. אך ה737 הזה נכשל. אז שוב פעם, אני לא מבין במזגני מטוסים אבל אולי מישהו פה יכול לדעת אם הייתה לזה עוד סיבה חוץ מהגיל של המטוס.

gilgor

New member
מה זאת אמרת אין מזגן....

יש מערכות מיזוג מקבילות גם על הקרקע וגם באוויר, על הקרקע אומנם המנועים לא עובדים שהמטוס מחובר לשרוול אבל יש APU ויש ספקי כוח חיצוניים...

כשהייתי שם בניוארק לפני

חודש הילדים התחילו לטפס על המעקה של מסוע ההליכה והמאבטחים צעוק אליהם. 1150 קמ"ש? אף פעם לא יצא לי לטוס במהירות כזו. כמה זמן הייתה הטיסה? הכי הרבה שיצא לי הוא 1030

למעלה