טוב חברה, חזרתי מארה"ב. היה לי קטע

daveair

New member
נכון בד"כ הטיסה מניוארק מגיע ב4:30?

אני חושב שהגענו לארץ ב3:29 או משהו כזה. כמעט שעה שלמה הקדמנו את הזמן. מאוד מאוד נחמד כשיש רוחות גביות שמעלות את המטוס למהירויות כאלה. התבאסתי כשעברנו את אנגליה ונגמרו הרוחות, חזרנו לאיזור ה900 קמ"ש.

daveair

New member
כן טעות שלי

לפני שתשחתו אותי חי פה
השעה הגעה המקורית הייתה 4:15 והגענו ב3:29 ידעתי שמשהו לא בסדר במה שאמרתי.

לא לא אצלי

המטוס רק הגיע לשער ב-22:30 ככה ש-22:50 היה ממש חלומי כבר. המראנו בחמישה לחוצ ונחתנו ב-17:02ץ מעט יותר מ-10 שעות.

daveair

New member
תזכור שמדובר במהירות קרקע, באוויר

הפחות דחוס שב37 אלף רגל המהירות אוויר הרבה יותר נמוכה מהמהירות קרקע, מהירות הקול נקבעת לפי מהירות האוויר באותו הגובה. אבל זו בהחלט מהירות נכבדת ואני לא יכול להתלונן כי הגענו הנה צ'יק צ'ק.

YHS

New member
תיקון

מהירות הקול באוויר היא פונקציה של טמפרטורת האוויר בלבד.

YHS

New member
יפה שאתה מביא קישור

ועוד קורא לזה "תיקון לתיקון". רצוי גם להבין מה מביאים. בשורה התחתונה מהירות הקול באויר היא פונקציה של הטמפרטורה בלבד ושווה ל 20.03 כפול שורש הטמפרטורה המוחלטת. עכשיו אתה יכול לחפש עוד עשרה תיקונים.

Gruv

New member
משפת מהקישור

מכיוון שמהירות הקול באוויר תלויה בלחץ האוויר היא תלויה בטמפרטורה ובגובה מעל פני הים. (נכון שהטמפ זה גורם חשוב אך ממש לא היחיד) אז תוריד את הטורים !

YHS

New member
הבנת הנקרא

לפני שאתה מתקן אחרים ונוזף באחרים. קרא שוב את הקישור שלך - מהירות הקול תלויה אך ורק בטמפרטורה קרא והבן את המשוואה האחרונה שם. לכתוב שוב? אך ורק בטמפרטורה.

YHS

New member
וכדי שיהיה לך קל יותר

287.05 כפול 1.402 שווה 402.4441. שורש של זה : 20.06 (סליחה שכתבתי קודם 20.03). בתוך השורש נשארה רק הטמפרטורה. אני מקווה שהבהרתי את הנקודה.

למה אתה מתייאש? בסוף הוא יבין.

YHS, איך אתה יכול לומר שמהירות הקול לא תלויה בצפיפות האויר? הרי לחץ אויר, טמפרטורה, צפיפות - כל אלה תלויים זה בזה. אז בוא תלמד משהו בתורת ההגיון: אם א' תלוי בב' וב' תלוי בג', אז נכון לומר ש: 1. א' תלוי בב' 2. א' תלוי בג' אגב, המשפט הראשון בקישור אומר שמהירות הקול תלויה בצפיפות האויר. ותעשה טובה לכולנו, תגיב לזה רק אם התשובה שלך לא טרחנית.

YHS

New member
אני נואשתי מזה שתלמד משהו

אבל יש פה עוד אנשים בפורום. אין צורך שאשיב, כי המשוואה אומרת הכל. מי שלא מבין משוואה שבה הכל קבועים מלבד T, הוא כסיל גמור.

YHS

New member
אתה יודע, חשבתי עוד פעם

אולי אתה, בחוכמתך הגדולה, תסביר לי את המשוואה האחרונה בקישור?

מכיוון שבקשת יפה...

בקשת יפה אז אני אסביר לך בשמחה, ברמה אותה גם אתה תבין: המשוואה האחרונה מתארת את התלות של מהירות הקול בטמפרטורה. (אף אחד לא טען שזה לא נכון) המשוואה הראשונה מתארת את התלות של מהירות הקול בצפיפות ובקשיחות החומר.(אתה טענת שזה לא נכון) האם יש לנו פה סתירה? לא! פשוט, קיים קשר ברור בין הצפיפות לטמפרטורה. הבנת?

YHS

New member
אז הנה יש לך הזדמנות ללמוד

מהירות הקול תלויה "רק" בטמפרטורה. אם תשנה את הצפיפות ותשמור על הטמפרטורה, לא תשתנה מהירות הקול. בודאי שיש קשר ברור בין הצפיות לטמפרטורה. הצפיפות תלויה בטמפרטורה ולא להיפך, אבל מהירות הכל אינה תלויה בצפיפות. אם היית מבין פיזיקה ומבין את המשוואה האחרוה הברורה כל כך, אולי היית יושב לחשוב קצת. לא יזיק לך להגיד "טעיתי". אני שמח שאתה מנסה ללמד אותי ש"תקוע בשנות השבעים", אבל נושאים אלו הם עבודתי היום-יומית והם מאד עדכניים, הרבה יותר משאתה משער. חבל שה"נוגדנים" שלך מונעים ממך מלרצות באמת ללמוד. נראה לי שפה מיצינו. אם אתה חושב שסיסמאות אתה הופך ליותר צודק - אז לא. זה כבר קרה מספר פעמים בעבר. אומר לך בכנות, חסר לך איזה יסוד עיקרי של מתודה מדעית של ניתוח מידע. אשמח לעזור אם תרצה.

תשובה + אבחנה פסיכולוגית משלי

כל מה שכתבת לא סותר את המשפט הראשון שלי בשרשור, אותו כביכול תקנת - מהירות הקול היא פונקציה של צפיפות האויר. נכון, היא גם פונקציה של הטמפרטורה אבל אפשר לתאר אותה גם כפונקציה של הצפיפות, כמו בנוסחה הראשונה (מעניין שאתה מסתכל רק על הנוסחה השניה). זה באמת פשוט. עכשיו לצ'ופר - האבחנה הפסיכולוגית: ריבוי שגיאות הכתיב שלך וצורת ההתבטאות מצביעים על אדם לחוץ ונרגן, שמרגיש שהוא חייב להוכיח משהו לכל העולם, כנראה עניין של דימוי עצמי נמוך.

למעלה