טוב, יש קינדל חדש...

• פותח הנושא avivs
  • פורסם בתאריך

avivs

New member
התאורה עשתה לי שדרוג ענק.

זה באמת מה שתמיד היה חסר לי.

הפעם אני סתם קונה בגלל פינוק

תמר 0

New member
תתחדש

אין לי קורא ספרים ואני באמת שוקלת לקנות משהו- קינדל או טאבלט. עוד לא החלטתי.
בינתים אני קוראת קצת עם הסמסונג s1 שלי...

איך ביצעת את ההזמנה? דרך אמאזון ישירות או דרך buy2usa ודומיו?

avivs

New member
דרך mustop

זה לא יוצא זול. הכול ביחד אמור להסתכם ב 630 ש״ח בערך, בלי כיסוי לקינדל.
אני כבר יודע למי אמכור את הקינדל הנוכחי ב 250, אז אמור לצאת לי בערך 380.
אם מכירים מישהו שטס לארה״ב זה עדיף, כמובן.

יש לי גם קינדל וגם אייפד. אני משתמש בשניהם המון, וגם קראתי לא מעט באפליקציה של הקינדל על האייפד, אבל כשממש רוצים לשקוע בספר ולא להרגיש שקוראים במכשיר אלקטרוני, אין כמו הקינדל.

אמאזון אמרו מההתחלה שהמטרה שלהם היא לגרום למכשיר עצמו להיות לא מורגש בזמן הקריאה. זה לא המצב עם טאבלטים.

frizzly

New member
תגיד איך המכשירים האלה עם אודיובוקס?

בעצם בעיקר הקינדל, טאבלט לא מעניין אותי (אני מסתפקת בS3 שלי, שהוא גם האודיובוק שלי כרגע)

קיצר - הקינדל החדש, אפשר לשמוע בו אודיובוק? איך זה מבחינת סוללה? ונוחות?

וגם - הם שיפרו את המקריא בקול? בקינדל 3 זה זוועה, גם מבחינת להבין מה הוא אומר וגם מבחינת מהירות הקראה שמשתנה כל הזמן בלי קשר לנקודות ופסיקים.

avivs

New member
אין בדגמים החדשים

אפשרות לשמוע ספרים. הם קיבלו הרבה ביקורת שלילית בנוגע לזה, אבל בינתיים ההחלטה היא לא לייצר מכשירים עם אפשרות שמע.
לי אישית זה לא מפריע, אבל יש כאלה שנמנעים מהקינדל בגלל זה.

המקריא קול באמת נורא, אז אולי בגלל זה הם החליטו להפטר מזה.

הסוללה חזקה מאוד. מספיקה לבערך חודשיים אם קוראים חצי שעה ביום. יש ימים שאני יכול לקרוא כמה שעות, אז חודשיים לא יצא שעברו אצלי בין הטענות, אבל זה בכל זאת מספק.

הנוחות היא מקסימלית, מבחינתי. אפשר לשקוע לגמרי בספר והמסך מעולה. האפשרות לקבוע את גודל הפונט ועוצמת בהירות המסך הופכים את הקריאה למהנה יותר מספר רגיל, לדעתי.

מיכאל ג

New member
ההקראה בוטלה בגלל זכויות יוצרים

מסתבר שהיצ'ר הזה לא נכלל בזכויות של ספר, צריך לרכוש לזה זכויות בנפרד (זה לכאורה היה פוגע במכירות אודיובוקס אם זה היה פועל כמו שצריך).

D O 7

New member
אם את קוראת אודיובוקס

אז יש לך אפשרות של סנכרון עם הטקסט והאודיו. איפה שתעצרי בפורמט אחד, את יכולה להמשיך בפורמט השני (טקסט/אודיו).
ה-text-to-speech הינה פונקציה מיותרת לחלוטין במידת הבשלות שלה הטכנולוגיה בימינו. לא ידוע לי שקיימת תוכנה שמסוגלת לבצע הקראה כמו בנאדם ולא כמו רובוט.

Yuli Gama

New member
יש גם סוני חדש

הם ממש אבל ממש מפגרים מאחורי הקינדל הפעם. גם מבחינת מסך וגם מבחינת התאורה(שאין להם)
אני עדיין מאוד מרוצה מהסוני שלי אבל ליתר ביטחון מתחילה לפזול למכשירים אחרים. איך אתה ממיר את הספרים לטובת הקינדל? אחת הסיבות שלא שקלתי קינדל עד עכשיו כי נראה לי מסובך כל העניין של ההמרת פורמט כל פעם. בסוני אני מראש לוקחת EPUB.

kenny66

New member
קליברה

היום רוב הספרים מגיעים מראש בשני הפורמטים הפופולריים, אבל קליברה (Clibre) ממירה בלי בעיה, כולל המרה של ספרים אחדים במקביל.

avivs

New member
אני כותב

״המרת קבצים״ בגוגל, והאתר הראשון שיוצא מאפשר לך לגרור את הקובץ של ה epub פנימה וממיר אותו ל mobi. לוקח פחות מדקה. הקובץ נשלח עם קישור לאימייל, ואחרי שמורידים אותו שולחים למייל של הקינדל. תוך דקה הוא נפתח בקינדל.
הכי פשוט שיש. עשיתי את זה עשרות פעמים.
חוץ מזה, כיום כמעט כל ספר שמחפשים מופיע בגרסה של epub וגרסה של mobi. אומנם ה epub מתאים ליותר מכשירים, אבל אי אפשר להתעלם מזה שלקינדל יש נתח שוק עצום.

avivs

New member
אה, ואם אין להם תאורה

זה מראה מבחינתי שהם לא רציניים בעולם הקוראים האלקטרוניים.
זו כבר לא טכנולוגיה חדשה. יש את זה בקינדל, בקובו ובנוק.
אין סיבה שסוני ישארו כל כך מאחור.

Yuli Gama

New member
הממ....אכן

מוזר שהם לא הוסיפו תאורה.
תודה, אחשוב על העניין.

למעלה