טוב לכם עם הדת והאלוהים ?

למה שיהיו תפקידים שצריך לברר?

אם לכל אחד התפקיד שלו, או יותר נכון כל אחד הוא חלק משלם, הומוגניות בטבע וכו.. למה צריך לחקור כדי לגלות את התפקיד?? התפקיד נעשה מטבעו.. ולמה שהאל יברא אנשים חכמים ממנו (אתאיסטים נשמעים כך) או טובים ממנו? (אנשים טובים לא מסוגלים לגרום <להסתיר פנים> לשואה/סבל של אחרים) למה שהאל יחליט שהנאה אחת הרבה יותר מהנה מאחרת אם הוא ברא את האדם להנות דווקא מההנאה שלה הוא קורא "יצר הרע"? וכו..

arriy80

New member
את עדיין לא התחלת את הדרך

את עומדת מחוץ לדרך, כנראה שלא התחלת ללמוד על מטרת העולם לפי השקפת היהדות. אני לא כ"כ מבין את סגנון הכתיבה שלך, את מערבת מספר שאלות על נושאים שונים. אנו מבינים שיש אלוקים, הוא ברא את העולם, ויש לו מטרה מסוימת בזה. השאלה היא: איפה אנו עומדים בדרך למטרה הזו (ת: להיטיב לנו) ומה התפקיד שלנו בעולם (ת: להשיג שלמות וע"כ לקבל שכר). אלוקים לא קבע שאסור להנות בעוה"ז. להיפך! אך הוא קבע את הגבולות להנאות. ותפקיד היצר הרע הוא למשוך אותנו מעבר לגבולות, ולפרוץ אותם. העבודה שלנו היא להשאר בתוך הגבולות שקבע לנו בורא העולם, ויש דרכים להתמודדות עם היצר הרע [קידושין ל] כי רק בורא העולם שברא גם את היצר הרע, יודע את הדרך להתמודד איתו.

tamarhp

New member
תפקיד צריך לבצע!

התפקיד לא נעשה מעצמו - את אמורה לעשות אותו! בדיוק כמו בחלוקת ועדות בכיתה... אם לא תדעי באיזו ועדה את, איך תדעי מה לעשות?

אז ככה

שלום דבר ראשון לי נראה על פי מה שאתה רושם שגם אתה באיזשהוא אופן מעוניין ולפחות מודע תורה זה חופש אבל אני אומר בתור חילוני שהאדם לחופש נולד וכל אחד יש לו את הזכות כמו שאמרת לחיות על פי דרכו אבל דע זאת שיש דרך לחיות נכון וטוב גם אם זה לא נראה כך ופוגע באורוכות החיים של האדם דיברתי עם השכנה שאמרה בפירוש שהיא גם מחפשת את האושר אני אומנם יודע הרבה אבל בדרך כלל האדם עצמו הוא זה שקובע את מהותו ואת זכות קיומו .

וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים

ומשפטים לא יחיו בהם ואטמא אותם.... הודאת יהוה בפני הקאצ`י מבגדד חכם חזקאל

אז ככה,

אף אחד לא הכריח אותך להיכנס לכאן, ומבאנרים אפשר להתעלם. אנו מעוניינים שאנשים יעמיקו בזהותם היהודית, יראו בה דבר משמעותי וידונו בה. אתה רשאי להשמיע פה את דעותיך, ולשאול שאלות. גם קשות. אבל תהיה מוכן גם להקשיב, ולשמוע דעות אחרות. אתה יכול לקרוא על מטרות הפורום ועוד בדיונים ארוכים שכבר נמשכו כאן במשך שרשורים רבים ואנו לא רוצים להאריך בזזה יותר. אם יש לך ענייני יהדות לדבר בהם - אתה מוזמן בשמחה. בהצלחה!

למעלה