טוב, לפני כמה שעות חזרתי מתל-אביב,

Digi Lista

New member
מבצע מקסים לתרומות../images/Emo39.gif

כאן

כן, אני שונא את זה.

בדיוק קראתי כתבה ב-7 לילות של שבוע שעבר, על יאיר ניצני. והוא אומר שהוא שונא אייסיקיו ותוכנות כאלה כי הוא ראה שיחות של הילדים שלו: הם בשיחה עם שלושים ילדים, ועם כל אחד השיחה היא "היי, מה קורה? בסדר" וזהו, וממש לא מדברים על כלום. אני אוהב לדבר עם אנשים, רק שאף-אחד לא מתעניין בהיסטוריה, ספרות, בלשנות, אישים, מדע ופילוסופיה.
בקשר להודעה המקורית שלי, הבטן כבר פחות מציקה, עכשיו היא מציקה ביום. והאוסף לא שלי! הארנב אצל טניה וקסניה! רק שאני לא יודע אצל מי מהן, אני מנסה לברר...

כן,גם אני.

ידעתי צרפתית,אבל כבר שכחתי הרבה.חוץ מזה אני דוברת עברית ואנגלית. למה,כמה אתה דובר?

עברית, אנגלית ויפנית עילגת.

אני קצת תקוע עם הגרמנית והלטינית שלי, ויודע לקרוא צרפתית ואנגלית עתיקה. XP

Digi Lista

New member
השבוע יש משהו מעניין בטור

של חנוך דאום במוסף "7 ימים", היה לי מאוד עצוב לקרוא את מה שהוא כותב שם,מין פנייה להורים בשם ילדים במסיבות חנוכה שההורים שלהם אף פעם לא מוצאים זמן לבוא לשעה וחצי של המסיבה והילדים נקרעים,הייתי עם דמעות כשקראתי את זה,כול כך עצוב
יש גם כתבה על הטענות של בני סלע שגם מאוד מעניינת אפילו שחצי מהדברים שלו לא נשמעים אמינים... גם אני קראתי את הראיון עם יאיר ניצני שבוע שעבר וזה פשוט נכון,התרבות שלנו נעשית יותר ויותר רדודה-מי שלא הולך למועדונים או מחפש לדבר על דברים מעבר לרמת ה-"היי,ממצב?" פשוט לא מוצא את עצמו,שלא נדבר על סגידה לסלבס ולתרבות בה כול פלוץ נהיה שחקן/זמר/רקדן/טאלנט,התחזית שלי היא שהמציאות תלך ותעשה רדודה יותר ונגיע לתחתית היחסים(גם כול האס.אמ.אסים במקום שיחות ממשיות לא מחזקות את התרבות ואת זה אני כותבת כאחת שנאלצת מחוסר זמן להשתמש הרבה באס.אמ.אסים לפחות עד לאפשרות של שיחות רגילות)עם כמה שהטכנולוגיה משתדרגת ככה אנחנו נעשים מנותקים רגשית ושכלית ובאמת מעטים אלה שאפשר ממש לפתח איתם שיחות עומק אפילו פחות מנושאי אישים,מדע ובלשנות(בזה אני דווקא פחות מתמצאת באופן אישי,קשה לי לקלוט שפות) וזה כואב מאוד לראות את כול הרדידות סביבנו(בעיה עולמית מין הסתם) ולדעת שבסוף היחסים והשיחות יהיו כמו של אנשי מערות...עד כאן האופטימיות... אולי בלעת את הארנב ולכן כאבה לך הבטן?או שאתה בהריון ואני מעדיפה לדבוק בגרסה הזאת לגביך

strawberrys

New member
אני קוראת די קבועה

של חנוך דאום..אומנם לפעמים הוא נוטה יותר מדי לרחמים עצמיים, אבל עד שהוא עבר לידיעות הייתי קוראת אותו כל שבוע (עכשיו אני קוראת אותו רק בימי שישי כשאנחנו הולכים לסבא וסבתא)... הטור האחרון משך גם את תשומת לבי, גם אני כמעט בכיתיP: למרות שלא זכורים לי ארועים שבהם ההורים שלי לא היו..אולי היה רק טקס אחד ביסודי שבהתחלה חשבתי שאמא תבוא, אבל אז בגלל שלא היה לי תפקיד משמעותי היא לא באה..זה בטח נשמע נורא אבל ההורים שלי דווקא תמיד מהסוג ההפוך...אולי זה לא נשמע קשור, אבל נגיד אני יודעת שיש הורים שהשאירו לבד את התינוקות שלהם כשהם היו מאושפזים, או כאלה שנתנו למטפלת לשמור על הילד באשפוז, ואצלי אחרי הניתוח שניהם היו נשארים לישון והיו עושים תורנויות ביניהם מי יישאר לידי ער עד שהם פשוט היו מתמוטטים מעיפות. אבל אם כבר המלצות לכתבות, בסופשבוע של מעריב יש כתבה ממש מעניינת על רופא שטוען ששני שליש מהמחלות נגרמות בגלל שאנחנו שותים חלב, ושהוא הצליח לרפא הרבה מחלות בזכות הפסקת צריכה של חלב. האמת שזה נשמע לי די הגיוני ונראה לי שאני אבחן ברצינות את הטענות שלו. אני אמנם צמחונית, אבל יותר מתקבל על הדעת מבחנתי לאכול בשר מאשר לאכול מוצרי חלב, כי מוצרי חלב נועדו לעגלים של הפרות, ואנחנו בעצם שותים כל חיינו מזון של צאצאים של מין אחר! מזון שלא מיועד לנו בכלל משום בחינה.

strawberrys

New member
בקשר ליחסים רדודים..

לא קראתי את מה שיאיר ניצני כתב, אבל גם אני הרהרתי הרבה בזמן האחרון על כל העניין הזה, של יחסים בין בני אדם (אפילו כתבתי על זה שיר
)... לפני כמה חודשים התחלתי לקרוא ספר שעוסק בשאלה מדוע חברות מסוימות בכדור הארץ התפתחו והגיעו להיכן שהן נמצאות כיום בזמן שבמקומות אחרים תרבויות שלמות נשארו הרחק מאחור. ואחת הדברים שהסופר אמר (אם מישהו מעוניין אני יכולה למצוא פרטים מדויקים יותר על הספר), שאנחנו, בחברה המערבית המודרנית, אומנם הרווחנו חיים ארוכים יותר ונוחים יותר, אבל לעומת התרבויות הבלתי מפותחות אחנו הרבה יותר בודדים, ואנחנו לא יכולים לדעת שהקרובים לנו באמת יעזרו לנו כשנזדקק להם. פסיכולוגים טוענים שככל שאחנו צריכים להתאמץ יותר כדי להשיג משהו- כך הערך שלו גבוה יותר בעינינו. לדוגמא, אדם שיכול להוריד שירים מהאינטרנט ולשמוע ככה חופשי, המוזיקה תהיה פחותת ערך בשבילו לעומת מי שחוסך כסף כדי לקנות את הדיסק. זה אולי מה שגורם ליחסים היום להיות יותר "זולים". אם למישהו אין בעיה להשיג אותי במסנג'ר, הקשר שלנו יהיו יותר שטחי מאשר אם הוא יצטרך להתקשר אלי בשביל לדבר איתי. ומי שצריך ללכת לבית של חבר שלו בשביל לדבר, תהיה ביניהם יותר קרבה מאשר מי שמדבר עם חברים שלו בטלפון במקום ללכת מאתיים מטר עד אליו (בהרבה מקרים זה קורה). וזו אולי גם אחת הסיבות שבגללן מעולם לא רציתי פלאפון וגם עכשיו אני ממעיטה להשתמש בו (אמא שלי רצתה שיהיה לי פלאפון בגלל שאחרי הניתוח רמות החרדה שלה עלו בהרבה). וכן, יש לי גם מסנג'ר. בהתחלה הוא נראה לי מיותר, אבל אני זוכרת שבשלב מסוים בחופש הגדול פשוט הרגשתי שיש אנשים שאני מכירה שלא אוכל להתחבר איתם לעולם בלי המסנג'ר (בדיעבד, אני חושבת שטעיתי), וגם היום אני מרגישה שהמסנג'ר הוא לפעמים מה שמרחיק ממני את תחושת הבדידות. [עוד השערה קטנה ולא מבוססת שלי, היא שחלק מהסימפטומים של הרגשת הניתוק והשטחיות הכללית, היא הצורך הזה פתאום להתנשק ולהתחבק עם כל אחד ולא רק עם חברים אמיתיים. פתאום אנשים מבית הספר שדיברתי איתם אולי עשר דקות בכל החיים באים לנשק אותי על הלחי ולהתחבק. שנה שעברה יצאתי נגד התופעה הזו ופשוט אמרתי לאנשים שלא ינשקו אותי ולא יחבקו אותי, כי אני מעדיפה חוסר קרבה מאשר קרבה מזויפת.] אני חושבת על ההורים שלנו, הדור שהיה לפנינו, וכן, נראה לי שאז הכל היה אחרת. כשהייתי קטנה קינאתי בילדים שגרים בשכונות קטנות שבהן בכל צהריים הילדים יוצאים החוצה לשכונה וכולם משחקים ביחד, כמו שההורים שלי סיפרו לי שהיה אצלם. יש כאלה שאומרים שפעם היה יותר טוב, ויש כאלה שאומרים שזה לא נכון, כי כל דור אומר שפעם היה יותר טוב. אני דווקא חושבת שהאמירה "פעם היה יותר טוב" נכונה באופן מסוים, אם מדברים על קידמה. למשל, אפשר לומר שפעם לא היה אפשר לרפא חולי סרטן, אבל היום יש הרבה יותר חולי סרטן. גלשתי אולי קצת מהנושא, אבל מה שניסיתי להגיד הוא, שבדור הבא המצב יהיה עוד יותר גרוע. היום הצגות דוגמאת הפסטיגל משתמשות בכוכבים שטחיים שאין בהם יותר מאשר פנים יפות, אבל עדיין נשארו ילדים ובני נוער שכן מאזינים למוזיקה ולא מאמינים בכל הסלבריטיזציה הזו. עדיין כן אפשר למצוא לפעמים את הפינה החמה, ולא רק קור וניתוק. אבל מי יודע מה יהיה בעוד 20 שנה? אני מתארת לעצמי שזה פשוט ילך ויחמיר... נאמ..זהו... סליחה על החפיררררהההההD:

chi12

New member
ההורים שלי..

לא באו להופעה לפני שנתים ושלוש כי הם איחרו, השנה כבר אמרתי להם שלא יבואו כי אני לא מופיעה.. חוץ מזה שזה לא יפה להגיד שדורנו מתדרדר, צריך למצוא את נקודות האור.

../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

סליחה על האיחור בתגובה.

למעלה