טוב, משעמם פה!

RenanaD

New member
טוב, משעמם פה!

דברו על משהו

Rachel47

New member
מממממממ

לחץ סופשנה בעבודה
אבל...הגענו ליעד! שזה מטורף בהתחשב בזה שהשקנו את האינסולין לפני פחות מצי שנה ובאמצע (כלומר על ההשקה) הייתה מלחמה וחצי מדינה הייתה משותקת (שזה כולל- רופאים במילואים, מרפאות ריקות כי אנשים לא באים, תועמלנים באיזורים קשים שנשארו לעשות עבודות משרדיות מהבית כי ברור שאף אחד לא יוציא אותם במצב כזה)
&nbsp
אז...כן...מתישהו בונוסים..אני משערת שכבר במשכורות של שנה הבאה
הייתה לנו ישיבת צוות והסבירו דברים והחישובים של הבונוסים כל כך מסובכים שכאב לי הראש
אבל אני חושבת שזה יהיה מאוד נחמד

&nbsp
זהו אין לי שומדבר באמת חדש להגיד..
בגלל שסגרנו את כל הדברים הגדולים לחתונה אז חוץ מזה שלאמא שלי כל יום יש שאלה חדשה בנושא אזוטרי כזה או אחר אני לא ממש מתעסקת בכל העניין...אין למה..יש עוד מיליון זמן..

RenanaD

New member
איזה כיף!

כל הכבוד לכם
ובונוסים זה תמיד טוב, מתי שיגיעו

&nbsp
חתונה עוד מיליון זמן נותנת לכם מלא זמן להתכונן, לעשות הכל בנחת, בלי לחץ... שאמא תהיה רגועה

Rachel47

New member
כשאת אומרת "שאמא תהיה רגועה"

אני מרגישה שלא הדגשתי מספיק במיליון שנה שאנחנו מכירות שאין פונקציה כזו
הסקאלה שלה בכלל לא מתחילה משם
&nbsp
אבל האמת
אחרי 26 שנה שאני חיה איתה מאוד בשלום (מבין האחיות אנחנו מסתדרות הכי טוב..אני רואה המון דברים כמוהה, לעומת אחותי ששונה ממנה בתכלית..והשלישית עוד בגיל ההתבגרות קשה להגיד מה יהיה כשהיא תפסיק להיות פקעת של הורמונים ומצבי רוח) אני יכולה להגיד לך שהחלק הכי חשוב היא לקצור את היתרונות
&nbsp
למשל..סתם.. דוגמא.. פרום דה טופ אוף מיי הד..ארגון חתונה

יש מיליון! דברים לעשות!! מיליון!! אני בכלל לא מגזימה אני חושבת שזה מיליון שאני רק יודעת עליהם וכל יום אני מגלה דברים חדשים
אז נניח אם את אדם מבולגן ועצלן כמוני..אל תנסי בכלל
אבל אם יש לך אמא לחוצה שהמחשבות שלה רצות במהירות האור (גם אצלי זה ככה...אבל לא ברמה שלה בכלל!)...פשוט תני לה לדאוג להכל

והנה לך..מתכון לחיים שקטים..יחסית, אם את לא כוללת את כל הטלפונים
אבל אני חייבת לפרגן לה שהיא אמנם עובדת באותו הילוך כמו קודם, אבל מתקשרת פי 4 פחות..לא יודעת מה קורה שם..אנחנו לא בריב (נבדק בכל פעם שאני מתקשרת) אבל היא מתקשרת פחות...כאילו היא הבינה להניח לי
בקיצור כפרעליה
אבל היא לא תירגע

Rachel47

New member
את שואלת את זה בהלם

אבל מסתבר שרשימת מוזמנים זה אחד הדברים הראשונים שעושים
עוד לפני שהולכים לאולם בכלל
כשאת הולכת לסגור אולם את צריכה סדר גודל של אנשים שיגיעו
ולשם כך את חייבת כן לעשות רשימה די מדוקדקת של האנשים ואז מהמספר שיוצא לך את מורידה אחוז מסויים ועל זה את סוגרת באופן התחלתי
אחר כך יותר קרוב לתונה עושים אישורי הגעה
אז לשאלתך..
כן,יש רשימה כבר

LemonLimeLilach

New member
לא, אני שאלתי ברצינות

כי אני יודעת שהורים תמיד מוסיפים מלא אנשים שהמתחתנים בכלל לא מכירים

Rachel47

New member

לגמרי

בהתחלה ישבנו על המשפחה שהיא לא קטנטנה כמו שחשבתי, יש את החברים המאוד וותיקים שלהם שאני כמובן מכירה,את חלקם אפילו טוב מאוד
ואז נתתי להם קצת להוסיף אנשים מהעבודה..אצל אבא שלי בעיקר זה קריטי כי אצלם כולם מגיעים לכל האירועים של העובדים (בר מצווה לאיזה בן של דוד של מישהו) ואחרי מיליוני האירועים שהוא הלך אליהם הוא רוצה שיבואו גם אליו
אבל האמת שהרבה מהאנשים שעובדים איתו אני גם מכירה כשחושבים על זה
הוא עובד שם מאז שאני קטנה ומידי פעם היו אירועים שכאלה (חלוקות תיקים..ימי מימדיון) או שהיינו יורדים להשתלמויות באילת והיו עוד מלא עובדים והמשפחות שלהם איתנו

ואצל אמא שלי הספקתי ב3 שנים שהיא עובדת בעירייה להיות שם איזה 4 פעמים אז גם את הנפשות הפועלות האלה אני מכירה

o0Invisible0o

New member

זה יפה שאת מצליחה לקבל את זה ככה, אני הייתי מתחרפנת אם אמא שלי הייתה מנסה לארגן לי את החתונה, אבל בשבילך זה מסתדר מעולה!! איזה יופי!
ויפה שהיא באמת הבינה להתקשר פחות..

Rachel47

New member
היא לא מנסה בכוח לארגן

בסופו של דבר את השורה התחתונה אני זאת שנותנת והכל כן באחריותי
אבל הלחץ שלה יותר אחראי ללהציף את הדברים
כל יום יש לה שאלות חדשות על דברים שלא חשבתי עליהם בכלל ובגלל שהיא מציפה את השאלה אני חייבת לחשוב על השאלה הזו וגם לענות
מה שקידם המון דברים שאו שדחיתי את המחשבה עליהם או שלא ידעתי שקיימים

&nbsp
לעיתים יש לה גם רעיונות או דוגמאות של דברים, שזה גם עוזר
והיא לוקחת מספרי טלפןו מכל אדם שהיא נתקלת בו ומכיר איכשהו מישהו שיכול להיות קשור למשהו
אלכוהול- יש לה איזה מישהו
הסעה- פגשה בחו"ל נהג אוטובוס פרטי
וכו' וכו'...היא נולדה כדי לארגן את החתונה הזו

o0Invisible0o

New member
טוב כבר חפרתי בפייסבוק על הסופ"ש

פסטיפוס שלי ושל הדס אבל היה מדהים..בעיקר בשבת בסדנא עם נינה שפשוט שינתה לי את כל הגישה לטיפוס...אני מקווה! נראה איך ילך יום שלישי..

&nbsp
ובחמישי קפאנו מקור, ממש ממש והיינו קצת אומללות, בשישי היינו במשבר שאין לנו מה לטפס שם ואין לנו ציוד אבל בערב היה אוכל חם, אולם חם, סלאק ליין שחימם אותנו (כי פעילות פיזית) הרצאה מעולה והדס קיבלה מלא מלא בירה...יאיי! [אני הייתי חולה כל הסופ"ש אז וויתרתי על אלכוהול].
&nbsp
זהו. שאר חיי הם עבודה, צפייה בתיקים באפלה (כן, כן..אני ממש נהנית האמת!) ונסיונות נואשים לעשות תוכניות אופטימיות ושאפתניות לעתיד.
&nbsp
איך העדכון הזה?
&nbsp
אה נו ותגידו לי איזה אייפון לקנות, אם אני לא רוצה לבזבז הרבה יותר מדי כסף על הגרסא האחרונה, מה עוד סביר לקנות מבחינת ישן מספיק אבל עדיין רלוונטי וזול כך שקצת יותר שפוי לקנות???
אני חייבת טלפון, לנוכחי שלי, אחרי שנאלצתי למחוק את כל התמונות, רוב הסמסים ולהסיר אפליקציות חשובות כמו פייסבוק (שגם ככה לא עלו כבר...) לוקח 5 דקות להדלק במקרה הטוב, כל הדלקה הוא קורס ואני צריכה לנסות לעשות לו שחזור, התקנה מחודשת וכו' וכו' עד שהוא מתאפס על עצמו ועולה..

LemonLimeLilach

New member
מבחינת אייפון

החדש זה 6 והישן (מה שלי יש) זה 4 אז מה שנשאר לך לקנות זה 5.

o0Invisible0o

New member
מה ההבדל? ומה אתן חושבות על הדגם הזה?

מה שמעתן עליו? ואיך הוא יהיה עם כל העדכונים אפל מוציאים?

RenanaD

New member
רציתי לשאול באמת!

את יכולה להסביר קצת יותר מה לעזאזל עשיתן שם? טיפוס אני מבינה, הרים, עניינים. אבל נפילות? שו?!
&nbsp
ומבינה ללבך... הפלאפון שלי עוד לא הגיע למצב שלך, אבל הוא בדרך לשם...

o0Invisible0o

New member
חחח אני אסביר

בעקרון יש טיפוס הרים וטיפוס סלעים, מה שאני והדס עושות קבוע זה טיפוס סלעים (לא גבוה, בלי רתמה, עם מזרן..) אבל בפסטיפוס הדגש הוא הרים.
בהרים יש גם שני סוגים (ועוד מליון, אבל לא רלוונטים כרגע): הובלה וטופ רופ.
טופ רופ זה מה שכולם יכולים לעשות, החבל עובר מהרצפה, עד לטבעת גבוהה בנקודת סיום המסלול על ההר וחזרה לרצפה, צד אחד קושרים את המטפס, השני את המאבטח ועולים..וככה אני והדס מטפסות בשטח כי..אנחנו לא כשירות להובלה עדיין.
הובלה זה אומר שהחבל על הרצפה, כאשר המטפס והמאבטח כל אחד קשורים לקצה של חבל אבל עד שהמטפס לא מגיע לנקודה מסוימת על ההר הוא לא מחובר להר ואם הוא נופל, נופל. בדר"כ הנקודה הזו מגיעה די נמוך ואז מעבירים את החבל דרך טבעת וממשיכים לטפס..עכשיו יש מליון הבדלים בין שני הסוגים אבל המהותי הוא שבהובלה כל הזמן עולים מעל הנקודה שבה החבל מחובר להר, מה שאומר שכשנופלים נופלים מרחק רציני, נופלים אחורה והחבל דינמי אז הנפילה היא יותר קפיצית.
הנפילות של הובלה זו הסיבה העיקרית ששתינו מסרבות להוביל, זה פאקינג נורא....בתכלס זה גם מעיף את המאבטח למעלה, מה שלא קורה בטופ רופ בכלל.
ואז הגיעה לה נינה המדהימה הזו, היא מטפסת שוויצרית (שעברה לצרפת) והייתה מתחרה ברמה עולמית והפסיקה כי לא אהבה את התחרותיות, אהבה טיפוס בחוץ והמשיכה לטפס על הרים מטורפים..מטורפים..שמעטים טיפסו ולהגיע להישגים מדהימים. היא הגיעה כאורחת כבוד לפסטיבל ועשתה לנו הרצאה בשישי בערב ואז בשבת הייתה סדנת טיפוס נשים איתה ובעקרון היא הייתה למובילות ובעקרון (2) לא נרשמנו ובעקרון (3) גם איחרנו אבל חברות שלנו שבדיוק התחילו להוביל/שקלו להתחיל להוביל שכנעו אותנו לבוא אז באנו והיו שם מטפסות מהמובילות בארץ, מטפסות ברמה שלנו (רק מובילות) ורק אחת שמבלדרת איתנו ובכלל לא מובילה (כמונו אבל גם בבולדר היא קצת יותר חדשה..לא שזה משנה..) בכל מקרה בסדנא של נינה נהיה פיצול די ברור של בנות שהן מטפסות רציניות (מדברת איתך מקומות ראשונים בארץ) ואז אנחנו ונינה אמרה לנו- מה הכי קשה לכן בטיפוס? חסר כוח? טכניקה? פחד? והייתה הסכמה כוללת של פחד מנפילות אז היא פשוט הסתכלה עלינו ואמרה "אז בואו נלך ליפול!"

פחד שאגב ממש ממש ממש אין לה, זה מדהים כמה לא מזיז לה...היא כזה "נפלתי, נפצעתי, אני עדיין בחיים..מה זה משנה?"

אז היא לקחה אותנו למסלול שהיה מעל לרמה שלנו והובלה ואני הדס הבנו שאנחנו הולכות לשבת ולהתבונן אבל ככל שיותר בנות עלו ככה רמתן ירדה וראינו שהנינג'ה הזו בכלל לא רוצה שנבזבז זמן על לטפס את המסלול והיא סופר חזקה אז "טיפסנו על החבל" מה שאומר שהיא בייסקלי משכה אותנו למעלה ואנחנו קצת עזרנו לה בדרך..
והיא עשתה את זה לאיזה 20 בנות רצוף..!

בכל מקרה, הרעיון היה לעמוד מעל הנקודה שבה החבל מחובר לקיר, לנסות צעד וליפול ממנו, כדי שזה ירגיש כמה שיותר אמיתי (ואם מצליחים את הצעד הבא פשוט להמשיך עד שלא מצליחים..) בפועל ככל שהתקדמנו יותר בנות העדיפו לא לנסות צעד, כן לשלוט בנפילה ופשוט לעזוב ולא באמת ליפול...אני עליתי ולא הסכמתי לעזוב.
כשמגיעים לנקודת הנפילה מה שהיא עושה זה משחררת את החבל, כדי שלא נתרסק על הקיר (תחשבי שאם החבל מתוח אבל מחובר מתחתיך ואת נופלת את תדפקי את הגוף בהר די מהר ודי חזק..אבל אם הוא משוחרר תהיה לך נפילה ארוכה ועד שתגיעי לנקודת מפגש עם ההר עוצמת ההתנגשות תתרכך..).
אז כן, עליתי, אפילו ניסיתי להמשיך צעד אבל אז היא שיחררה לי את החבל והתקפלתי, טיפסתי חזרה למטה עד שהיא משכה לי את החבל ונשארתי תלויה, מסרבת ליפול והיא מסרבת להוריד אותי!!!
וכולן מריעות לי (ואז הדס צוחקת!!) ואני רוצה למות בערך כי אין מצב שאני נופלת ככה..

זהו, בסוף היא נתנה לי לרדת כדי לדבר, להרגע, לתת לכולן להטיף לי ולקבל ממנה הבטחה שלא יקרה כלום ולעלות ליפול.
אח"כ זה ממש שיחרר אותנו כשטיפסנו טופ רופ (עדיין שתינו פחדנו לסיים מסלולים, אז אנחנו עדיין די גרועות עם החבל..אבל אנחנו מרגישות הרבה יותר בנוח ורוצות לעבוד על זה עכשיו!!).
וכן, עכשיו בא לי הובלה ממש (אחרי שאסיים מסלולי טופ רופ כמובן..
) אבל יש משהו ממש ממש משחרר בנפילה כזו ארוכה ואדירה והרי בתכלס, הכי כיף זה לצאת לשטח ולטפס על הר אמיתי ולא אחיזות לפי צבע..
(למרות שאני ממש אוהבת את האחיזות היקרות שלי והטכניקה וכו' וכו'...)
&nbsp
אז זהו, זה מה שקרה עם הנפילות, כולנו היינו צריכות שיעור בנפילות, מסתבר. והיא פשוט הקדישה לנו שעות שממש לא ציפינו להן..כל הסדנאות בכל הפסטיפוס הועברו ע"י ישראלים ואף אחד מהם לא טרח לעשות משהו מעשי...בשטח..
רק היא...!!! והיא לא זלזלה, צחקה, התייאשה, שום דבר..למרות שהדברים שעשינו הם גנון בשבילה (היא בכלל חושבת שמלכתחילה נקודות החיבור של החבל על ההר קרובות מדי אחת לשנייה...כלומר שהנפילות אמורות להיות ארוכות יותר..לטעמה ומנסיונה..
).
בקיצור היא מדהימה ואני מעריצה אותה והיה מדהים ונפלא ונהדר.
&nbsp
[התיאורים של הובלה לעומת טופ רופ ומה מפחיד בנפילה ברורים?!?!
]

o0Invisible0o

New member
טוב..

אני לא חושבת שיש תמונה אחת שיכולה להמחיש פשוט כמה הבחורה הזו אדירה אבל הנה אחת ממליון ותראי איך החבל הכתום עובר מהמותניים שלה למטה [לא מגיע מעליה..] והטבעת הבאה שאליה היא צריכה להתחבר נמצאת למעלה (גם כתומה) ואם היא נופלת מהשפגט הזה עכשיו יש לה כמה מטרים טובים ומי שמאבטח אותה למטה צריך להיות עירני ולדעת לשחרר לה חבל בזמן אחרת..זה לא יהיה נעים כ"כ...

למעלה