חחח אני אסביר
בעקרון יש טיפוס הרים וטיפוס סלעים, מה שאני והדס עושות קבוע זה טיפוס סלעים (לא גבוה, בלי רתמה, עם מזרן..) אבל בפסטיפוס הדגש הוא הרים.
בהרים יש גם שני סוגים (ועוד מליון, אבל לא רלוונטים כרגע): הובלה וטופ רופ.
טופ רופ זה מה שכולם יכולים לעשות, החבל עובר מהרצפה, עד לטבעת גבוהה בנקודת סיום המסלול על ההר וחזרה לרצפה, צד אחד קושרים את המטפס, השני את המאבטח ועולים..וככה אני והדס מטפסות בשטח כי..אנחנו לא כשירות להובלה עדיין.
הובלה זה אומר שהחבל על הרצפה, כאשר המטפס והמאבטח כל אחד קשורים לקצה של חבל אבל עד שהמטפס לא מגיע לנקודה מסוימת על ההר הוא לא מחובר להר ואם הוא נופל, נופל. בדר"כ הנקודה הזו מגיעה די נמוך ואז מעבירים את החבל דרך טבעת וממשיכים לטפס..עכשיו יש מליון הבדלים בין שני הסוגים אבל המהותי הוא שבהובלה כל הזמן עולים מעל הנקודה שבה החבל מחובר להר, מה שאומר שכשנופלים נופלים מרחק רציני, נופלים אחורה והחבל דינמי אז הנפילה היא יותר קפיצית.
הנפילות של הובלה זו הסיבה העיקרית ששתינו מסרבות להוביל, זה פאקינג נורא....בתכלס זה גם מעיף את המאבטח למעלה, מה שלא קורה בטופ רופ בכלל.
ואז הגיעה לה נינה המדהימה הזו, היא מטפסת שוויצרית (שעברה לצרפת) והייתה מתחרה ברמה עולמית והפסיקה כי לא אהבה את התחרותיות, אהבה טיפוס בחוץ והמשיכה לטפס על הרים מטורפים..מטורפים..שמעטים טיפסו ולהגיע להישגים מדהימים. היא הגיעה כאורחת כבוד לפסטיבל ועשתה לנו הרצאה בשישי בערב ואז בשבת הייתה סדנת טיפוס נשים איתה ובעקרון היא הייתה למובילות ובעקרון (2) לא נרשמנו ובעקרון (3) גם איחרנו אבל חברות שלנו שבדיוק התחילו להוביל/שקלו להתחיל להוביל שכנעו אותנו לבוא אז באנו והיו שם מטפסות מהמובילות בארץ, מטפסות ברמה שלנו (רק מובילות) ורק אחת שמבלדרת איתנו ובכלל לא מובילה (כמונו אבל גם בבולדר היא קצת יותר חדשה..לא שזה משנה..) בכל מקרה בסדנא של נינה נהיה פיצול די ברור של בנות שהן מטפסות רציניות (מדברת איתך מקומות ראשונים בארץ) ואז אנחנו ונינה אמרה לנו- מה הכי קשה לכן בטיפוס? חסר כוח? טכניקה? פחד? והייתה הסכמה כוללת של פחד מנפילות אז היא פשוט הסתכלה עלינו ואמרה "אז בואו נלך ליפול!"
פחד שאגב ממש ממש ממש אין לה, זה מדהים כמה לא מזיז לה...היא כזה "נפלתי, נפצעתי, אני עדיין בחיים..מה זה משנה?"
אז היא לקחה אותנו למסלול שהיה מעל לרמה שלנו והובלה ואני הדס הבנו שאנחנו הולכות לשבת ולהתבונן אבל ככל שיותר בנות עלו ככה רמתן ירדה וראינו שהנינג'ה הזו בכלל לא רוצה שנבזבז זמן על לטפס את המסלול והיא סופר חזקה אז "טיפסנו על החבל" מה שאומר שהיא בייסקלי משכה אותנו למעלה ואנחנו קצת עזרנו לה בדרך..
והיא עשתה את זה לאיזה 20 בנות רצוף..!
בכל מקרה, הרעיון היה לעמוד מעל הנקודה שבה החבל מחובר לקיר, לנסות צעד וליפול ממנו, כדי שזה ירגיש כמה שיותר אמיתי (ואם מצליחים את הצעד הבא פשוט להמשיך עד שלא מצליחים..) בפועל ככל שהתקדמנו יותר בנות העדיפו לא לנסות צעד, כן לשלוט בנפילה ופשוט לעזוב ולא באמת ליפול...אני עליתי ולא הסכמתי לעזוב.
כשמגיעים לנקודת הנפילה מה שהיא עושה זה משחררת את החבל, כדי שלא נתרסק על הקיר (תחשבי שאם החבל מתוח אבל מחובר מתחתיך ואת נופלת את תדפקי את הגוף בהר די מהר ודי חזק..אבל אם הוא משוחרר תהיה לך נפילה ארוכה ועד שתגיעי לנקודת מפגש עם ההר עוצמת ההתנגשות תתרכך..).
אז כן, עליתי, אפילו ניסיתי להמשיך צעד אבל אז היא שיחררה לי את החבל והתקפלתי, טיפסתי חזרה למטה עד שהיא משכה לי את החבל ונשארתי תלויה, מסרבת ליפול והיא מסרבת להוריד אותי!!!
וכולן מריעות לי (ואז הדס צוחקת!!) ואני רוצה למות בערך כי אין מצב שאני נופלת ככה..
זהו, בסוף היא נתנה לי לרדת כדי לדבר, להרגע, לתת לכולן להטיף לי ולקבל ממנה הבטחה שלא יקרה כלום ולעלות ליפול.
אח"כ זה ממש שיחרר אותנו כשטיפסנו טופ רופ (עדיין שתינו פחדנו לסיים מסלולים, אז אנחנו עדיין די גרועות עם החבל..אבל אנחנו מרגישות הרבה יותר בנוח ורוצות לעבוד על זה עכשיו!!).
וכן, עכשיו בא לי הובלה ממש (אחרי שאסיים מסלולי טופ רופ כמובן..
) אבל יש משהו ממש ממש משחרר בנפילה כזו ארוכה ואדירה והרי בתכלס, הכי כיף זה לצאת לשטח ולטפס על הר אמיתי ולא אחיזות לפי צבע..
(למרות שאני ממש אוהבת את האחיזות היקרות שלי והטכניקה וכו' וכו'...)

אז זהו, זה מה שקרה עם הנפילות, כולנו היינו צריכות שיעור בנפילות, מסתבר. והיא פשוט הקדישה לנו שעות שממש לא ציפינו להן..כל הסדנאות בכל הפסטיפוס הועברו ע"י ישראלים ואף אחד מהם לא טרח לעשות משהו מעשי...בשטח..
רק היא...!!! והיא לא זלזלה, צחקה, התייאשה, שום דבר..למרות שהדברים שעשינו הם גנון בשבילה (היא בכלל חושבת שמלכתחילה נקודות החיבור של החבל על ההר קרובות מדי אחת לשנייה...כלומר שהנפילות אמורות להיות ארוכות יותר..לטעמה ומנסיונה..
).
בקיצור היא מדהימה ואני מעריצה אותה והיה מדהים ונפלא ונהדר.

[התיאורים של הובלה לעומת טופ רופ ומה מפחיד בנפילה ברורים?!?!
]