טוב, נמאס לי

תשישות זו הסיבה העיקרית

ככה זה כשלומדים שלוש שנים רצוף בשאיפה ל100 בלי חופש ארוך יותר משבועיים...

וואו, זה המון.

באמת שלא לקחת חופשה באמצע?, קשה לי אפילו לדמיין את זה, כל הכבוד. עכשיו לפואנטה-יש לי את התחושה שה3 שנים הללו לא היו נחוצות, והטעות הגדולה שלך הייתה שניסית לירות לכל הכיוונים במקום להתמקד במטרה אחת בלבד(מכינה/בגרויות/שנה א' ביולוגיה/פסיכומטרי). ההשערה שלי היא שהתקבעת על דברים כמו 'לפסיכומטרי לומדים שלושה חודשים', 'לבגרויות לומדים חודשיים', וכאלו, במקום ללמוד וללמוד וללמוד עד שמגיעים לרמה הרצוייה, בלי קשר למועד הבחינה(שאותו תמיד ניתן לשנות). מה דעתך?

לא, מה שלקח לי את רוב הזמן

הייתה המכינה. נכנסתי אליה בלי לחשוב בכלל, בלי לשאול אף אחד. אם לא הייתי עושה את המכינה, אלא משפרת בגרויות כמו שצריך מהתחלה, רוב הסיכויים שהייתי מתקבלת כבר מזמן. מה שכן, אחד הדברים הטובים היחידים שיצאו לי מהמכינה הזאת זה שגיליתי בזכותה את הקומונה של לימודי רפואה, שנכנסתי אליה לראשונה כדי להזהיר אנשים מהמכינה. לשמחתי הרבה, מאז שסיימתי את המכינה הצלחתי "להציל" ממנה לא מעט אנשים. על השנה הזאת בביולוגיה אני לא מתחרטת בכלל. נכנסתי אליה בעיניים פקוחות לרווחה, ואני פחות או יותר עומדת ביעדים שהצבתי לעצמי. אני מאוד מקווה שאלה החודשים האחרונים של מרדפים אחרי מאיות ושעוד כמה חודשים אני אכתוב כאן הודעה הרבה יותר שמחה מההודעה הראשית של השרשור הזה

מה שחשוב זה

שתפיקי לקחים מן התקופה הזאת. אני לא בא להעביר ביקורת או משהו, אבל גם את מסכימה איתי שעשית לא מעט טעויות, ואם תלמדי מהטעויות הללו ותעשי חשבון נפש-תמנעי מקרים כאלו בעתיד. בנוגע לכך שאת רואה גם דברים חיוביים ב'טעות המכינה'-אני פשוט נדהם לקרוא שאת לא מתוסכלת על בזבוז של שנה בטענה שזה נתן לך את ההזדמנות לעזור לאנשים אחרים, את פשוט אשת חיל. כולי תקווה שתצליחי השנה בביולוגיה ותתקבלי סוף סוף ללימודי הרפואה, שיהיה בהצלחה.

אל תדאג, את חשבון הנפש שלי עשיתי

כבר לפני שנתיים, כשסיימתי את המכינה. הפקתי מזה המון לקחים שאני מיישמת עד היום. בהתחלה כן הייתי מתוסכלת מהעובדה שסתם הלכה לי שנה שלמה על כלום. אבל אחר כך לאט לאט ראיתי שהמכינה אמנם לא עזרה לי להתקבל לרפואה, אבל היא עזרה לי בהרבה דרכים אחרות. זכיתי ללמוד עם אנשים מדהימים אחד-אחד, שעם חלק מהם אני בקשר עד היום. למדתי איך לחרוש לבד בפעם הראשונה בחיים שלי, וזה עזר לי אחר בפסיכומטרי ובבגרויות ועוזר לי גם עכשיו. למדתי איך לתמרן פקידות של האוניברסיטה, שזה ממש לא הולך ברגל. ובאמת הכי חשוב זה, שמהניסיון שלי אני עוזרת לאנשים אחרים לעשות בחירות נכונות ולא לחזור על הטעות שאני עשיתי. בכל דבר בחיים אפשר למצוא גם טוב וגם רע. אם הייתי רואה רק את הרע, הייתי מאבדת את השפיות שלי מזמן... תודה רבה על האיחולים
מאחלת גם לך להוציא את ה800 שלך סוף סוף ולהתקבל

יעלד12

New member
טעות זה עניין של תפיסה

גם אני הייתי יכולה לחשוב על זה שחמש השנים האחרונות בכלכלה היו טעות. החוכמה בחיים זה להסתכל על הכול ולא להתחרט. כל דבר מוביל אותנו לדרך חדשה, ומכל דבר למדים. יעל

אני לא הצעתי לה להתחרט..

פשוט ניסיתי לברר האם הגישה שלה ללימודים השתנתה בעקבות הדברים שהיא עברה בתקופה הזו. לדעתי מעשה נחשב כטעות, ברגע שבמבחן התוצאה ביצוע המעשה מתברר כבזבוז זמן, אנרגיה, וכו', כאשר המטרה הראשונית בעצם לא מושגת בזמן המתוכנן. החוכמה היא ללמוד כמה שיותר מן העבר, אני לא אומר שצריך להתעמק ולחשוב כל היום 'למה עשיתי יותר מידי פסיכומטרי ולמה לא למדתי מספיק לבגרות וכו', אני פשוט אומר שבדרך החדשה יש להוציא אל הפועל את כל המסקנות והלקחים השונים, ולא לפחד להתמודד עימם. היא אמרה שהיא מיישמת את הלקחים, וזה מה שהיה חשוב לי לדעת

morancho1

New member
אהלן:)

אני חושבת שזה שאושרית בנתה פורום, שבו היא עוזרת לאנשים להימנע מהטעויות שהיא עשתה, מהווה את הפקת הלקחים הכי גדולה שניתן לעשות... הלוואי והיו עוד אנשים כאלה, ואז מסע התלאות שלנו היה נסבל יותר:)

nitzan111

New member
וואו. 3 שנים?../images/Emo12.gif

לא נורא. לא נשאר לך עוד הרבה זמן...

in god we trust

New member
תהיי חזקה

למרות שאמרו זאת כבר רבים וטובים: תהיי חזקה, כמו כולנו את מהסוג שבנוי לריצה למרחקים ארוכים, אחרת לא היית כאן. כשמתחיל להיות קשה- זה הזמן להתחיל להתאמץ, ואם את צריכה עידוד (מותר לך) -בשביל זה יש פורום.... שבוע טוב

אושרית!

אני יכול להבין מאין נובעת התחושה הזו שלך (וגם קראתי שחזרת לעצמך), אבל פורום עם וויכוחים הוא פורום טוב דווקא. אני חושב שהוויכוחים דווקא מוסיפים מעט נופך אישי לכל סיפור הקבלה לרפואה ומאפשרים להכיר טוב יותר את משתתפי הפורום ודיעותיהם (קחי לדוגמא את פורום סטודנטים, בו כל יום שני וחמישי נוצר ויכוח, ולדעתי מדובר בפורום מצויין יחסית). אמנם לעיתים הוויכוחים יוצאים מעט מכלל שליטה אל זה לא כ"כ נורא. אז יאללה, לאסוף כוחות ולסיים את השנה המעצבנת הזו. בהצלחה, כמובן!

lernery

New member
התרבות המערבית כולה מבוססת על

דיאלקטיקה. אם לא היו ויכוחים לא היינו כאן.

in god we trust

New member
יהדות

אם ניתן לומר על איזושהיא תרבות שהיא ניחנה בדיונים רבים וויכוחים הרי שניתן לומר זאת על התרבות בה נכתב התלמוד הכתוב כולו בסגנון השקלא וטריא.

למעלה