טוב, נשברתי מלהיות נחמדה...

zimes

New member
אז תעשי משהו אחר לגמרי -

צאי אתה החוצה, תעשי לה לונה פארק (בשביל זה יש אבא, לא?), לכו לבקר שכנים, תזמיני חברים, תתקלחו ביחד. כל דבר ששובר את הדשדוש, נותן לה תירוץ להוציא עוד קצת מרץ, ולהרדם אח"כ עייפה. אם היא נרדמת רק ב 9, תסתכלי על השעתיים האלה כעל זמן שלך עם אופיר, ועדיף שתהנו ממנו, מאשר שהיי מתוסכלת מזה שהיא לא נרדמת. (אני, ד"א, במצבים כאלה, מעמיסה את הילדים על אבא לטיול).

אם היא מאד עייפה - אולי להקדים

את שעת השינה? אני יודעת מאיה שאם היא עייפה מדי - הרבה יותר קשה לה להרדם. ואצלנו טיול בחוץ (בעגלה) שמור רק למקרי "חירום" דהיינו אחרי 23:00 והיא עוד לא נרדמה
למזלנו זה כבר לא קרה הרבה זמן....

zimes

New member
אנחנו דוקא נהנים מהטיולים ../images/Emo13.gif

ז"א - כשיש לי כח, גם אני מצטרפת, ואז זה פשוט נחמד - אפשר לקשקש חצי שעה בשקט, בלי לדאוג לילדים (שנמצאים על גבותינו
)

דיאנה1

New member
אצלנו המצב השתפר פלאים ברגע

שהפסקנו עם השינה המשותפת. עכשיו הוא מתעורר מקסימום פעמיים בלילה. היה מאד קשה להרגיל אותו לישון במיטה שלו, בעקרון השתמשנו בשיטה שתארה שירלי. עדיין יש פעמים שאני רואה שהנקה נוספת פשוט תרדים אותו ואני מוציאה אותו מהמיטה, מניקה ומחזיקה למיטה שלו כשהוא ישן. כשהוא מתעורר בלילה הכי נוח לי להניק אותו כמה דקות ולהרדים אותו בחזרה. לגבי "הורים רק בלילה", הוא יהיה מצויין בשבילך אם את רוצה להמשיך עם ההנקה והלינה המשותפת. אם לא - הוא לא יעזור כלל.

שירי ל

New member
תודה רבה לכולן ../images/Emo13.gif

ניסיון ראשון יהיה היום בלילה
תחזיקו לי אצבעות שאצליח להיות נחושה- קל זה בטוח לא יהיה. מבטיחה לעדכן איך היה!

יונית ש

New member
אצלנו קיימת בדיוק אותה בעייה

קראתי בתשומת לב רבה את כל מה שכתבו לך ואני כבר מחכה לשמוע איך יעבור הלילה בראשון אצלכם. אז קודם כל המון בהצלחה. אצלנו הבעיות התחילו שמאי למדה להעמד במיטה. ואז משכיבים אותה לישון והיא קמה, שוב ושב. וזה נורא קשה. לפעמים יש מזל והבקבוק לפני השינה קצת מרדים אותה ואז קל יותר להשכיב אותה. אך אין ספק שכמו שכתבו כאן צריכים ללמד אותם להרדם לבד. ולצערי עוד לא מצאתי את השיטה הנכונה ואת הכוחות להתחיל עם משהו להיות עקביים. מחזיקה לך אצבעות שאצלך זה יעבוד. כי צרת לרבים איננה ולא תהייה חצי נחמה

michal@gal

Active member
מנהל
זה נשמע תיאור כמעט מדויק

של מה שהיה לי עם אופיר שלי כשהוא היה בן 10-11 חודש. הלילות היו סיוט, כמעט שלא ישנתי, והשיא היה לילה אחד שבו ישבתי איתו על הידיים כל הלילה, ואז נשברתי. עשיתי מה שהציע לך שירלי (נדמה לי שזו היתה היא). ישבתי איתו בחדר עד שהוא נרדם, בלי להוציא אותו מהמיטה ועם להרגיע אותו הרבה, אבל בשינוי אחד. היות והוא מאד צרח כששמתי אותו במיטה, והיה ברור שאין שום בעיה איתו חוץ מהענין שהוא לא אוהב את השינוי, אמרתי לו שאם הוא לא מפסיק לצרוח אני לא נשארת איתו, ועזבתי ל2-3 דקות. ביום הראשון היה קשה, למחרת השתפר, וביום השלישי כבר היה יופי (מבחינת הצרחות). בהתחלה לקח לו הרבה זמן להרדם, עם הזמן התקצר ל-10-15 דקות של ישיבה איתו בחדר. אחרי חודשיים בערך, אחרי שכבר השכבתי אותו במיטה, הייתי מוכרחה לצאת לכמה דקות לתת תשומת לב לאחיותיו. להפתעתי, כמעט ולא היתה בעיה, הוא בכה מעט, ועד שחזרתי אליו תוך פחות מחמש דקות, כמעט שנרדם. ראיתי כי טוב, והמשכתי עם יציאות מהחדר, והוא למד להרדם לבד. מרגע שהתחלנו את התהליך, כמות ההתעוררויות בלילה פחתה. גם כשהייתי רק בשלב הראשון (לשבת איתו עד שנרדם) ירדנו ל 1-2 התעוררויות בלבד בלילה, שזה מצב נורמלי לגמרי מיכל.

אנחנו נמצאים כרגע בדיוק בתהליך

ששירלי תיארה, אנחנו בלילה השלישי, בתשע אחרי אמבטיה ואוכל שירה נכנסת למיטה, עם כל המשחקים שלה ואמא יושבת בכסא לידה. שירה מדברת, משחקת כמובן הכל בעמידה. אמא מקריאה סיפור ואח"כ אומרת לילה טוב ויותר לא מדברת. אחרי שעה בערך שירה שמה ראש ונרדמת, כמובן שיש עין תורנית שבודקת שאמא לא הלכה לשום מקום. עד היופ שירה היתה נרדמת רק על הידיים והאמת שזה לא הפריע לי כל כך, מה שכן הפריע לי זה ההתעוררויות בלילה, בחודש האחרון היא התעוררה כל חצי שעה. החלטתי להתחיל עם שיטת ההירדמות הזאת בתקווה שזה ישפר גם את הלילות והפלא ופלא, בשני הלילות שעשינו את זה היא נרדמה בעשר וישנה רצוף לילה אחד עד חמש ולילה אחד עד שבע. אז ברור לי שהדרך עוד ארוכה ויקח זמן עד שהיא באמת תלך לישון מיד כנשים אותה במיטה אבל לי יש סבלנות. שירלי- שמחתי לקרוא את מה שכתבת כי זה נותן לי המון תקווה.

יונית ש

New member
עוד שאלה

אז את פשוט שמה אותה במיטה. והיא נשכבת ברגע מסויים. אצלנו מאי ישר נעמדת אם רק מניחים אותה במיטה. אז לשבת על ידה ולתת לה לבכות מבלי לגעת. או לנסות כל הזמן להשכיב אותה מחדש.

מתוך השעה עד שהיא נרדמת היא עומדת

55 דקות, אני לא משכיבה אותה אני נותנת לה לעמוד, מידי פעם היא מתחילה לבכות ואז אני קוראת שוב את הסיפור והיא לא בוכה כי היא מקשיבה. בסוף היא מתעייפת ומבינה כנראה שאמא פה ולא הולכת ואז היא פשוט שמה ראש ונרדמת. לא צריך להשכיב אותה בכוח, תזרמי עם הילדה מה שהיא רוצה זה מה שיהיה למדתי שבמלחמות לא משיגים כלום. אני מקווה שהשעה תלך ותתקצר (ומה ששירלי כתבה חיזק את מה שאני חושבת) מה שחשוב הוא לא להתייאש , ודבר נוסף שחשוב זה לעשות תורנות עם האבא כדי שהיא לא תתרגל שרק את מרדימה אותה ואז אם לא תהיי בבית תהיה חגיגה. עוד דבר חשוב בשלב הראשון עד שהיא לומדת להירדם לבד, שבוע שבועיים במידה והיא מתעוררת בלילה תוציאי אותה, תעשי מה שאץ עושה היום, אצלנו שירה באה איתנו למיטה. לפי מה שהבנתי מהספר שקראתי ברגע שהילדה תלמד להירדם לבד ולא על הידיים אז גם בלילה היא תרדים את עצמה לבד בהצלחה

להרדים אצלנו ../images/Emo29.gif

אז ככה מגיל שלושה שבועות בערך התחלתי להרדים לבד. הייתי שמה על הבטן ומפעילה מוסיקה או שרה בשקט והיא נרדמת במיטה שלה. לאט לאט היא התרגלה שברגע שמניחים אותה במיטה על הבטן עם מוסיקה זה סימן שצריך לישון והיא היתה נרדמת. זו פעם ראשונה שהתרגיל מצליח לי עם ילד ועוד לכל כך הרבה זמן. היום דפנה בת שנה ושבוע ונרדמת לבד במיטה כל הזמן. אי אפשר להרדים אותה על הידיים או בעגלה כי היא מכה שישימו אותה במיטה. היא משפשפת אגרופיים בעיניים או ליד האף וככה אני יודעת שהיא עייפה ומבקשת לישון. וברגע שמניחים אותה במיטה לפעמים יש קצת בכי ולפעמים היא חוזרת לעמוד אבל ראיתי שאם אני יוצאת מהחדר הילדה חוזרת לשכב ונרדמת. ועוד טיפ קטן אם היא מתעוררת בלילה ורוצה לשחק (זה קרה אצלנו עם דפנה) אני לא מתייחסת או מתעלמת ממנה ותוך כמה דקות / שניות היא חוזרת לשכב ונרדמת. רק שצריך לקום ולכסות אותה מחדש אבל זה כבר לא נורא. בכל מקרה שיהיה לך המון המון בהצלחה.

שאלה נוספת לשירלי ושאר המנוסות ../images/Emo35.gif

מעודדת מהתשובות ששירי קיבלה אני מתכוונת לנסות גם... הענין הוא שבר ממש לא מוכנה לישון במיטה שלה ולכן כבר העברתי אותה לחדר שלה (היא ישנה איתנו). חשבתי לשים לה מזרון על הרצפה כמו שמישהיא כאן סיפרה ולהתחיל לחשוב על מיטת נוער. למישהיא יש רעיון איך ליישם את ההצעות כאן בלי להשתמש במיטת תינוק?

../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif עוד שאלה, בנוגע לחפץ מעבר

אצלנו זה הציצי הפנוי. איך עושים את זה? היא לא בחרה לה כלום שאני "אדביק" לה חפץ מעבר שאני בוחרת?

יונית ש

New member
את לא יכולה להדביק חפץ

זה היה נחמד אם כן. כי בדרך כלל היא צריכה לבחור משהוא שמרגיע אותה להיות בחברתו. תנסי לקחת את הבובה שהיא הכי אוהבת ולהניח אותה לידה כאשר היא הולכת לישון. אולי לאט לאט היא תקשר בין הבובה לשינה. אצלנו מדובר בשמיכה מטריקו. וזה התחיל מגיל חודשיים שלושה בערך.

לאה_מ

New member
אורי ישן על מזרון על הרצפה.

זה יותר בטוח בעיני ממיטת נוער, ועל מיטת התינוק הוא ממש לא רצה לשמוע. אצלנו יש רצפת עץ, כך שהרצפה לא קרה, וגם אם הוא מחליק מהמזרון לרצפה, לא קר לו. ולגבי ההרדמות - אורי עד היום לא נרדם לבד. כשאני בבית הוא נרדם עם ציצי. כשאני לא בבית - הוא זקוק לליטופים, חיבוקים וכו´. ואורי הוא תינוק שפשוט לא זקוק להמון שעות שינה, ולאחרונה הוא לא נרדם, ואני מצליחה להרדים אותו רק בסביבות 23:30 בלילה (אוף!). אבל עכשיו אני מנסה להגביל את שעות השינה שלו במשך היום (כנראה צריך "להוריד" לו את שנת הבוקר), ומשתדלת לא להכנס למאבק בערב - אם הוא לא עייף - לא משכיבים, אחרת זה רק מתסכל את שנינו. גיליתי, שאם הוא לא ישן בבוקר, אלא רק שעה וחצי בצהריים, הוא נרדם מצויין בסביבות 21:00 אחרי אמבטיה וסיפור.

למעלה