אנסה להביע דעה לא משוחדת ...
איני משייך את עצמי לא לשמאל ואף לא לימין. מחד זו כביכול עמדה חסרת חוט שרה, מאידך זה נותן לי מבט לא משוחד אפריורית (חי חי) ומאפשר לבחון כל גישה או לרעיון לגופו. אני לא תאורטיקן של תורות חברתיות, חוות דעתי היא של הדיוט מתבונן וחושב. הרמתי להנחתה לדרי הפורום להחליף את הי ב- א'. שמאל ישראלי נמצא, לפי עניות דעתי, במשבר עמוק. מהפן הכלכלי, כל העולם זנח זה מכבר את השיתופיות למיניה ועבר לכלכלת השוק. הנחות יסוד אקסיומטיות של 'נכון/לא נכון' בוטלו זה מכבר, ואף מפלגת השמאל מרכז הראשית, דוגלת בכלכלת שוק. מה פן החברתי, ברור לרובינו שמדיניות התמיכות שהיתה נהוגה כאן, גבלה בהתנהגות פושעת. מדיניות זו כמעט ומוטטה את כלכלת המדינה, יצרה דפוסים חברתיים 'עלוקתיים', דחפה אוכלוסיות שלמות לחיי עוני תוך ויתור על עבודה למען בטלנות תחת קצבאות. לכל מי שאוסף רוק בפיו כדי לירוק על המסך - עיצרו. כסף עצום ורב נשפך על אוכלוסיות לא ראויות לתמיכה, אוכלוסיות שמסוגלות לפרנס את עצמן בכבוד. כסף זה אמור היה להגיע לשכבות שאכן זקוקות לתמיכה - קשישים, מוגבלים, ילדים בסיכון, חד הוריות, וכו'. וגם לפיתוח תשתיות שיאפשרו תעסוקה בכבוד של השאר. המדיניות בפועל היתה חריפה מידי, אך בכוון הנכון. שבר חריף התרחש גם בפן המדיני. התמוטטות של תפאורת השלום הפלסטינאיות דחפה רבים מתומכי השמאל ימינה, ואת השארית לכוון השמאל הקיצוני הפוסט-ציוני. את הפגיעה של החלק הזה מרגישים גם כאן וגם בפורום פוליטיקה עולמית. כאן גם כשל מסוים של הגדרה שלך, שאלת לגבי "ישום בארץ", אם לפרש זאת כ- "יושם בארץ ולמען הרץ", אזי החלק הזה של השמאל כבר לא שייך למשחק הזה. תנועה שנמצאת במשבר עמוק, תתקשה לישם את תורתה. ובכל זאת, אני מציע מבחן של "מה אם לא היה שמאל בארץ", האם מצבינו היה טוב או רע יותר? מסקנתי - שמאל של היום, אכן תורם למדינה (למגינת לבם של פוסט-למיניהם). כלומר בכל תחום מהתחום שציינתי עמדות השמאל היוו בלם או נקודת השוואה ובכך איזן את המדיניות הננקטת. סיימתי.