טוב, סיבוב שני:האם השמאל בארץ אכן מניב פירות?

../images/Emo140.gif

אני בסוף אפסיק להיות נחמדה. מרוב אמוטיקונים שלך . אבל אנסה לענות לגופו של עניין ולא לגופו של איש. וככה עשיתי.

MarXer

New member
אפשר לשאול לאן את חותרת?

עושה רושם מהשרשור הזה ומהקודם שאת מכוונת לאנשהו..

TAINTED SAINT

New member
אתה חושב שיש לה באמת מושג לאן היא חותרת ?../images/Emo6.gif

נתנו לה מתנה לחג זוג משוטים מפלסטיק,אז היא קצת מנופפת בהם,אבל כולנו יודעים שאין לה באמת סירת קיאק או קאנו.... שששש,אל תספר לאיש,אחרת תחדול היא מלכתוב כאן,והאבדה תהיה כבדה מנשוא... TAINTED SAINT

RE

האמת , בהתחלה שאלתי שאלה נטולת חתירה. עניין אותי לדעת בעקבות הדיונים בפורומים אקטואליים כאלה ואחרים , האם אכן השמאל שלנו מיישם את עקרונותיו באשר הם. לא אחת שאלתי את עצמי - מדוע לא שומעים אותו כאן בארץ? מדוע קולו הסוציאליסטי שכן משקף את המצב העכשווי במדינה ולכאורה יש לו את כל הבמה שבעולם , מדוע , דווקא הוא אינו יוצא לרחובות , למדיה, לעיתונות בקולו האידיאולוגי? זו שאלה שמטרידה אותי מזה כמה שנים טובות. כי לכאורה הקרקע הסוציו-אקונומית בארץ זועקת לרווחה חברתית, זועקת ליישומים שמאלניים כאלה ואחרים . ובכל זאת המצע של הימין הנוטה יותר לקפיטליזם , חוגג. זה נראה לי לא תקין ואפילו לא הגיוני בעליל. ניסיתי להעלות את השאלה כאן באספקטים שונים, שאחת מהן מתחילה עם אידיאולוגיה מהותית של השמאל , כשמאל בכלל ושמאל בארץ בפרט ולאחר שאני אבין טוב טוב את התיאוריה , מגיע החלק הפרקסיס , היישומי . אבל לצערי , נענתי בכל מיני הערות לא רלוונטיות (אני מנסה להיות עדינה בניסוחים שלי , האמן לי זה עולה לי בבריאות והרבה עריכה ומחיקה והשהיית השרשור הזה). טוב, כנראה שאצטרך לשאול במקומות אחרים .

TAINTED SAINT

New member
"נענתי בכל מיני הערות לא רלוונטיות" ../images/Emo12.gif ? ? ?

אשתדל להיות מנומס ולענות למרות העלבונות שלך ..."לסלוח היא תכונה אלוהית"... לא קיים דבר כזה בישראל המכונה "השמאל שלנו",השמאל בכלל מעלתו בכך שיש לו גוונים וזרמים שונים,ולא קונצנזוס מאוחד ובעל אידיאולוגיה אחת כמו למפלגות ותנועות פאשיסטיות. השמאל מעודד חשיבה [ואנא הפרידי בין המונחים שמאל וקומוניזם] ואידיבידואליות,ולכן לא קיימת חיה כזאת הנקראת "השמאל שלנו".כן קיימות מפלגות שונות אשר האידיאולוגיות השונות שלהן מושפעת ומועשרת בעקרונות ורעיונות אשר נעים מקומוניזם מרכסיסטי ועד לסוציאליזם,עם קשת שלמה של דעות ואידיאולוגיות שלמות ביניהן. למה אינו יוצא לרחובות ? למה אינו מוחה ? אולי מפני שאנשיו מספיק שפויים להבין כי החשת נפילתה של הממשלה העכשווית רק יאיץ את הבחרו של אותו מוכר רהיטים נאלח ומפלגתו הארורה לשלטון.והם לא יבחרו מאהבה וגעגועים,הו לא,הם יבחרו משום שלאנשים יש תכונה בזויה לשכוח במהירות את העבר,ולהמליך רודנים,קחי לדוגמה את העם הצרפתי,כמה זמן עבר בין המהפכה הצרפתית,ובין "הכתרתו" של נפוליאון ל"קיסר" ? ! ומה הם קבלו ממנו בתמורה באמת ? מלחמות והרס ? את באמת מעוניינת באידיאולוגיה מהותית של השמאל ? תטרחי באמת לקרא אותה ? אם כן,ואין זאת עוד "האמת , בהתחלה שאלתי שאלה נטולת חתירה. ",אשמח לענות לך ברצינות הראויה. ועד אז-בהצלחה בגידול ארנבים בחוותך החדשה,אל תשכחי לתת להם תוספות ויטמין,חיוני להתפתחותם,ולתפקודים שונים... TAINTED SAINT
[עצוב לי שאני הוא העונה לך,ולא אחד מ"השמאל שלנו"....אני אנארכיסט כידוע לך,מתחבר לשמאל רק מחוסר בררה,אינני משייך עצמי ל"שמאל" רעיונית או אידיאולוגית,רחוק מזה,זאת בררת המחדל שלי לכרגע.]

בעליל!

מודעת אני שהשמאל שלנו , חורג מסטיית התקן של השמאל העולמי, עפ"י ההגדרה העולמית ואם היה איזשהו כנס עולמי של כל המפלגות השמאלניות פר ארצות , היינו מסולקים בבושת פנים כי אנחנו רחוקים מלקיים את הדרישות "השמאלניות" העולמיות (אם יש דבר שכזה) הוי, אני יכולה לדמיין כנס שכזה, הזוי לגמרי : כל מפלגה שמאלנית , המייצגת את השמאל במדינתה , נדרשת לקרוא את שיעוריי הבית שה"מורה" השמאלני הגדול נתן לה (מעניין מי זה- האח הגדול? ) , מה היא יישמה מערכי השמאל במדינתה שלה . והנה השמאל שלנו , מנסה להעתיק את שיעורי הבית שלו מצרפת , שוויץ, שבדיה (שמממממש לא מפגינים הומניטריות לשמה ולא נותנים לשמאל שלנו להעתיק...) אך ללא הצלחה , מראה מחברת של מטלות ריקה , ננזף קשות על אי הכנת שיעורי בית , שלא לומר על אי נוכחות סדירה ומסולק בבושת פנים מארגון השמאל העולמי על אי עמידה בקריטריונים ואי עמידה בחובותיו השמאלניות. אידיאולוגיות אינן אמורות להיות מושחתות . מודעת אני לפוליטיקה הבוחשת בקדירה . אבל בכל זאת לא ליישם את תורת השמאל מחשש שמא זה יגרום עוד יותר רע, בזוי בעיני . זה נקרא: השלמה סבילה עם הרוע . כלומר משלימים עם הרע והמכוער בארצינו ואינם מנסים כלל להילחם בו ולתקן עוולות או ליישם אידיאולוגיות כי הם בהחלט מאמינים שאם הם כן יצאו לרחובות למחות , ליישם את האידיאולוגיה שלהם , ליישם את האמון שהבוחרים שלהם נתנו בהם, העניין יצא מכלל שליטה ויביא לסבל גדול. אחלה, העיקר הכוונה...

למעלה