טוב,עוד שירשור בוקר טוב...

THE WIZARD 55

New member
בקיצור היום אנחנו עוד מושקעים בזה,

כנראה שהיום האחרון. אגב גדעון נתתי לאחי את ההמלצה שלך.. הוא אמר לי שהבטוחה, זה חלק מהמעוף...

גידעון1

New member
בקרנות נאמנות באופן כללי יש לתת פקודות מכירה

או קניה עד השעה 15:30-15:00. חלק מהקרנות מקבלות פקודות עד שלוש וחלק עד שלוש וחצי. שער הקרן החדש יתעדכן בערך בשעה 21:00 ולפי השער הזה תדעי באיזה מחיר נמכרו לך יחידות ההשתתפות. הבנת וויזי.. זה לא אופציה,זה לא כתב אופציה וזה לא מניה. הביטוי במרה של קרנות נאמנות הוא "יחידות השתתפות"

THE WIZARD 55

New member
הבנתי

אחי הסביר לי שבעשעה 17:15 בסגירת הבורסה אנחנו באיזה מחיר. נכון לרגע זה, אדום , אחוז אחד. עוד הפסד. ואגב, מה דעתך על הקרן הזאת?

גידעון1

New member
של דיקלה?

בעיקרון הקרן מאוד מסוכנת כי היא משקיעה כספה במניות המעוף ובאופציות המעוף כשאופציות המעוף הן הניירות הכי מסוכנים בבורסה(ולפיכך ההפסד והרווח יכולים להיות גבוהים. השילוב של השקעה בניירות מדד המעוף פלוס השקעה בנגזרים(אופציות המעוף) מאפשר לקרן אכן לקיים את השם שלה כלומר אם המדד עולה אז אופציות המעוף יגרמו לקרן לעלות פי 2 אבל אם המעוף יירד הקרן תרד פי 2. כמובן שהיא יכולה לרדת או לעלות ביותר מפי 2. אח שלך צריך לשאול את עצמו האם הוא מוכן לקחת על עצמו כאלה סיכונים על רקע הבלגן בשווקים?

THE WIZARD 55

New member
טוב, אז ספגנו הפסדים כבדים

גם היום, הצעתי לאחי את מה שהצעת לי במסר. זה מפתה כי הרווחנו המון בציק, אבל גם הפסדנו בגדול. וכרגע מאחר והכסף שלי גם שם, אני מחפשת השקעה בטוחה יותר תודה על ההסבר המלומד, כשאחי יגיע הביתה אני אשאל אותו אם זה של דקלה, ואם יהיו עוד שאלות. תודה גדעון

גידעון1

New member
כרגע באופנה נמצאת גם מניית כיל

שעוסקת בדשנים לצורך חקלאות. נראה שהביקוש ההולך וגובר לבשר מעלה את הדרישה לשטחי מרעה. כדי לזרז את צמיחת היבול למאכל לבקר משתמשים בדשנים וכיל היא אחת מאלו שמוכרים את הדשנים הנ"ל.

gogi000

New member
ויזי מה לך ולבורסה../images/Emo6.gif

ואלה בחרת בקרן נאמנות מאוד מסוכנת עם סטיית תקן של 28.3% בשנת 2007 זה די גבוה, כמו שאמר גידעון בגלל שהיא משקיעה גם באופציות מעו"ף שהם מאוד מסוכנות. אומנם מדד השארפ שלה הוא די בסדר(1.31 ב2007) אך יש לשקול שוב את ההשקעה בגלל הסיכון. אם אני הייתי בוחר קרן נאמנות של מעו"ף הייתי בוחר את איפקס ת"א נבחרת 25 מכיוון שב2007 היה לה מדד שארפ 1.75 וגם תשואה לא רעה בכלל. אבל אני לא ממליץ, זה רק מה שאני חושב
. טוב לא רק את מופסדת (למרות שהיום דווקא עלתה ב2.22%) גם אני מופסד, השקעתי בדיקלה סין והיא רק יורדת מאז שהשקעתי בה
, יאללה לא נורא בטווח ארוך היא בטח תעלה. אגב גידעון אתה זוכר שהמלצתי לך להשקיע באקס טי אל לפני חודש בדיוק, היא עלתה 56% תוך חודש אחד, היתה שווה 77.5 ועכשיו היא שווה 120.3(אתמול הגיעה ל 124), מקווה שהשקעת בה בסוף, אגב הם צריכים לעשות ניסוי בקרוב, בזמנו היתה שווה 340 בערך ועשתה ניסוי שנכשל ואז היא התרסקה לסביבות 70, אם הניסוי הזה יצליח היא אמורה לזנק בחזרה לכיוון 300 ואם הניסוי יכשל היא תקרוס שוב.

גידעון1

New member
אז אתה כן משקיע בבורסה או לא?

תאמין לי אתה כמו עופר כל הזמן מבלבל אותי
בנוגע ל 2008 כדאי לחפש חברות שתחום עיסוקן הוא חקלאות. זה יהיה המגזר הלוהט של השנה. בישראל כאמור מכתשים אגן וכיל הן היחידות שקשורות לתחום הזה ולכן אני שוקל לפתוח חשבון בחו"ל כדי שאני אוכל להיחשף ליותר חברות מהסוג הזה

gogi000

New member
מה שחשבת עליו עכשיו

אני חשבתי עליו כבר לפני שנה וחצי, הנה תיק וירטואלי שפתחתי באוגוסט 2006 בעלות 40,000 ש"ח (10,000 ש"ח לכל מניה) והוא עשה תשואה של 71%. בעיקרון אני לא משקיע במניות ישירות, אני משקיע בינתיים רק בקרנות נאמנות וחושב להכנס לתעודות סל, בינתיים אני מחכה קצת עד שתתבהר קצת הבורסה של תחילת שנה. שנת 2008 לא אמורה להיות טובה כמו 2007, התחזית מדברת על עליה של 5%-8% (ב2007 ת"א 25 עשה 31%), גם הכל בגדר תחזיות, ב2008 כל החברות הישראליות עוברות לדיווח תקינה בילאומית IFRS, לכן עדיין לא יודעים איך זה ישפיע בדיוק על המניות, במיוחד חברות הנדל"ן שמושפעות מאוד מהמעבר לIFRS בגלל המעבר מעלות לשווי הוגן במיוחד בכל הקשור לנדל"ן להשקעה. מה שטוב בIFRS שיהיה יותר קל לאנליסטים לנתח חברות מכיוון שהמאזן יהיה רלוונטי מכיוון שעוברים לשווי הוגן.

גידעון1

New member
תיק ורטואלי זה כמו להחזיק את ה*** ביד

שמת כסף או לא שמת כסף זאת השאלה. בנוגע לIFRS רוב חברות הנדלן כבר אימצו אותו בשנת 2007 ולכן לא צריך להתכונן באופן מיוחד.

gogi000

New member
צודק

בזמנו הייתי סטודנט אז בקושי היה לי כסף לחיות
, עכשיו כשאני כבר מרוויח אז אני לא יכול להשקיע בכל המניות שאני רוצה, וגם 2008 לא הולכת להיות שנה טובה להשקיע בה, אזי מעדיף להשקיע בקרנות נאמנות סולידיות או מניות חו"ל תאמין לי 5-10% תשואה מספיקים לי, אני לא צריך 50% תשואה ולשבת כל היום עם יד על הלב. בקשר לIFRS נכון שהרבה חברות נדל"ן החליטו לעבור כבר ב2007 אך אל תשכח שהדוחות שהציגו עד עכשיו הם רבעוניים, בדוחות השנתיים שיפורסמו ב1/4 הכל יתבהר. בנוסף לא אמרתי שהדוחות לא יהיו טובים, דווקא מבחינת חברות הנדל"ן הIFRS אמור להיטיב עימן מכיוון שהם עוברים לשווי הוגן כך שיהיה להם יותר כסף לחלק דיבידנדים, אני התכוונתי שהמעבר לIFRS שהוא חדש זה לא יתרום ליציבות המניות כי לא יודעים איך המשקיעים יתנהגו בעידן הIFRS שבו ההשוואתיות בין החברות נפגעת.

גידעון1

New member
יהודים תמיד צודקים בכספים לא ידעת את זה?../images/Emo8.gif

בקשר לדוחות אולי לא אמרת שהדוחות לא יהיו טובים אבל אני יכול לומר לך שהם אכן לא יהיו טובים או בעצם פחות טובים. אם המצב ימשך ככה חברות הנדלן הקטנות פשוט לא ישרדו,חברות הנדלן הבינוניות פשוט יקפאו ללא קצב צמיחה מהותי אך הן כן ישרדו וחברות הנדלן הגדולות יוכלו לנצל את המשבר הפיננסי כדי לרכוש נכסי נדלן יחסית בזול כי להם יהיה יותר קל לגייס מימון וכמובן יש להם יותר כסף להביא מההון העצמי שלהם. שנת 2008 תהיה השנה בעיקר של חברות הנדלן היזמיות כי התשואות של חברות אלה הרבה יותר גדולה מחברות שקונות נכס מוכן. אם כבר נרוץ לשנת 2009 אז זאת תהיה השנה של חברות הנדלן היזמיות ושל חברות הנדלן שירכשו נכסים מניבים ב 2008 כי אני מאמין שבשנת 2009 המשבר יסתיים וכל החברות שירכשו נדלן בתקופת 2008 הבעייתית ישחקו אותה בגדול.

THE WIZARD 55

New member
אז גם אתה מושקע?../images/Emo6.gif

האמת חדש לי כל הסיפור הזה, לא הרבה זמן אחי הכניס אותי, נתתי לו והוא פשוט שיחק עם הכסף, עד יום חמישי שעבר, שבא ואמר לי, בואי שבי, יש לי משהו להגיד לך
עכשיו אני צוחקת, אז לא כל כך, הרבה כסף הלך. ומה זה האקס טי אל הזה?... אגב ההפסד הגדול היה בסין.

mike00

New member
אקס טי אל זאת חברת תרופות

שמייצרת תרופה נגד צהבת,היא נסחרת בארצות הברית,אנגליה וישראל ובשנה האחרונה התרסקה משער של 420+ לשער 70.. זאת חברה עם מוצר טוב שצריך לעבור עוד כמה שלבים לפני שיווק ולכן זאת יכולה להיות תוספת מעניינת לתיק ההשקעות אבל בהחלט אי אפשר להתבסס עליה בלבד..... יש עוד חברה ישראלית מעניינת בתחום הביו פארמה,כן פאייט...... אני מושקע בשתיהן ככה שעדיף שלא תראי את זה כהמלצה ותבדקי טוב טוב לפני שאת שופכת כסף בבורסה...

THE WIZARD 55

New member
בואינה, זה מבלבל כבר...ביום שישי

אני ואחי נשב לשיחת התייעצות.. ואתה מרויח בהן או לא, זאת השאלה?

למעלה