טוב. קניתי לראשונה

luliy

New member
טוב. קניתי לראשונה

עלי קייל. כתוב שם "כרוב על". נשמע מצחיק חחח.
הבנתי שניתן לעשות מזה "ציפס קייל"? כלומר להכניס את זה לתנור כמו שזה , למרח שמן זית ומלח וזהו?
 

Ofericko

New member
עד שגידי יבוא, אם זכרוני לא מטעה אותי

ההנחיות שלו, כיו"ר אגודת הקייל הבין יבשתית, זה לפזר את העלים בתבנית עם שמן זית ומלח והטריק הוא חימום קל לאורך כמה שעות טובות. סוג של ייבוש.
 

luliy

New member


"כיו"ר אגודת הקייל הבין יבשתית"
 

RSPA

New member
מעסים את העלים עם שמן ומכניסים לתנור לייבוש

ב130-150 מעלות עד שהם נצרבים בקצוות ומתחילים לשנות גוון והופכים שבירים. מי שרוצה יכול גם להמליח אותם לפני הכנסה לתנור או אחרי הוצאתם, כרצונו.
 

Ofericko

New member
אגב, שאלה:

עוד לא יצא לי להכין את זה..... כשאתם אומרים "צ'יפס" בהקשר של קייל, אני מבין שאתם מתכוונים לצ'יפס במובן ה-"תפוצ'יפסי" של המילה ולא למובן ה-"French friesy" של המילה, נכון?
 

luliy

New member
מגניב.. תודה

השאלה היא האםצריך לקרע את העלים מהגבעול?
משנה איזה שמן לשים?
החום בתנור על 180?
האם אפשר להסתפק במלח רגיל ולא בגס?
אני מקווה שאין לזה טעם מריר.
 

salo22

New member
יש לזה בהחלט עקבות מרירות

ולטעמי זה נפלא, יופי של חטיף עם בירה. לא נראה לי שתאהבי את זה במיוחד, אם אין פתיחות לטעמים מרירים מעט.
 

luliy

New member
הממ לא נעים לי בפה במריר

אני ישר הולכת לחטוף משהו מתוק. אבל.. אולי המרירות שווה את זה כי הבנתי שיש שם הרבה כלורופיל.
 

Gidi Shemer

New member
שמן זית בלבד

חום- אפשר נמוך יותר. אפשר גם יותר גבוה רבל לשים לב טוב לא לשרוף את העלים

לא גבעולים- הם הרבה יותר "עציים". אפשר להשתמש בגבעולים קצוצים לתבשילים

אפש מלח רגיל. אני בכלל לא משתמש במלח
 

luliy

New member
האם העלים מתאימים גם לסלט?

כלומר כטריים? אפשר להוסיף לכל ירק?
 

Gidi Shemer

New member
סביר שלא לך

אפשר בהחלט לאכול את העלים הטריים עם סלט, אבל הם יהיו מרירים מדי לחיכם של הרבה אנשים, והיות וכבר ציינת שמרירות אינה בדיוק כוס התה שלהם אז זה כנראה לא הפתרון האידיאלי.

אשתי, ארנבת במקצועה, תומר לך שהם מאד טעימים כמו שהם. אני מאד אוהב אותם טריים, אבל רק כשייק עם בננה ומעט חלב שקדים (או רק מים).
 

Ofericko

New member
אני חושב שאפשר לשדרג את הצ'יפס הזה קצת

למשל להניח כמות יפה של עלי קייל טריים בצלחת כמצע ומעליהם להניח כמות נדיבה של צ'יפס תפו"א (French Fries) מטוגנים בטיגון עמוק עם מעט מלח.
יכולה להיות מנת צ'יפס וקייל מוצלחת מאד.

 

ladybug6

New member
ואפילו עוד שדרוג

להעיף את הקייל ולהגיש רק את הצ'יפס תפו"א, עם מלח קטשופ ומיונז טבעוני ליד.
 
למעלה