שמתי על 190 מעלות. אחרי 15 דקות הוצאתי. חלק היה חום מאוד (שרוף? או ככה צריך?) חלק עוד היה רך, וחלק היה בין לבין. מה שמעניין הוא שבביס ההתחלתי יש לזה טעם פריך וצ'יפסי ומאוד טעים אבל אחרי הבליעה מרגישים את המרירות.
עוד לא ממש הבנתי איך זה צריך להיות- חום לגמרי וקשיח?
עוד מעט אעלה תמונות.
אגב שמתי עלה על השני. לא חתכתי לחלקים קטנים. פשוט קרעתי מהגבעול , שטפתי והנחתי.
אין מספיק מקום בשביל לפזר אותם ולקחתי תבנית יחסית גדולה.(השתמשתי בכל הקופסא) אבל הפכתי אותם תוך כדי.
ירוק כהה? הממ.. הם גם ככה ירוקים מאוד עוד לפני הכנסה לתנור (תראה עוד מעט בתמונה)
האם כל העלה צריך להיות כהה או רק הקצה?
בכל מקרה חיסלתי הכל. בריאות...
אחרת פחות נעים לאכול את זה כשזה מתייבש מידי, פשוט לטעום מידי פעם עד שמוכן. גם לא כל קופסת קייל הופכת למשהו מוצלח בתנור, יוצא יותר טוב ככל שהקייל מסולסל יותר, ירוק ויפה. קייל פלטי יותר מקומו לדעתי בסלט ובישול.
אז כזה קניתי. קייל פלטי כי חשבתי שככה זה יותר טרי. (הוא מאוד ירוק) לא ידעתי שבעצם יש שני סוגים- ראיתי קייל מסולסל אבל קצר כזה. לא עלה מלא. לכן לקחתי את העלים הגדולים והמלאים.
במייבש מזון וכאשר הקייל מסולסל זה יוצא לטעמי הרבה יותר טוב מאשר קייל שטוח, אבל אולי כדאי לך לנסות ולהחליט בעצמך, רע בכל מקרה זה לא יצא. אני לוקח עלה גדול וקורע ממנו פיסות יפות ללא העורק הראשי, מתבל קצת בשמן זית טיפה מלח גס ופלפל גרוס.