טוב. קניתי לראשונה

בשבילי בלי קטשופ ומיונז


 

luliy

New member
טוב.. הכנתי. התרשמותי

שמתי על 190 מעלות. אחרי 15 דקות הוצאתי. חלק היה חום מאוד (שרוף? או ככה צריך?) חלק עוד היה רך, וחלק היה בין לבין. מה שמעניין הוא שבביס ההתחלתי יש לזה טעם פריך וצ'יפסי ומאוד טעים אבל אחרי הבליעה מרגישים את המרירות.
עוד לא ממש הבנתי איך זה צריך להיות- חום לגמרי וקשיח?
עוד מעט אעלה תמונות.
אגב שמתי עלה על השני. לא חתכתי לחלקים קטנים. פשוט קרעתי מהגבעול , שטפתי והנחתי.
 

Gidi Shemer

New member
תורידי ל- 130 מעלות

לא צריך לפרק את העלים לחתיכות, רק לנתק את העלה מהגבעול אבל אל תשימי עלה אחד על השני. תפזרי אותם.

לא צריך ממש חום, מספיק ירוק כהה
 

luliy

New member
בעיה..

אין מספיק מקום בשביל לפזר אותם ולקחתי תבנית יחסית גדולה.(השתמשתי בכל הקופסא) אבל הפכתי אותם תוך כדי.
ירוק כהה? הממ.. הם גם ככה ירוקים מאוד עוד לפני הכנסה לתנור (תראה עוד מעט בתמונה)
האם כל העלה צריך להיות כהה או רק הקצה?
בכל מקרה חיסלתי הכל. בריאות...
 

luliy

New member
אבל זה גם מריר


בתמונה מרחוק זה נראה כמו פרחי ברוקולי.
טוב.. ננסה שוב.
תודה רבה
 

luliy

New member
כבר כתבתי את התרשמותי

כמה הודעות למעלה. פשוט הבטחתי לצלם ולהעלות:)
קניתי שוב קייל. אני אנסה לשלב את זה בסלט פשוט. מותר לאכול את זה חי כן? (רק העלים כמובן)
 

elin86

New member
גם אני קניתי השבוע

לדעתי חלק ממנו לא היה טוב.. היו עליו כתמים כהים..
אני ניסיתי לעשות אבל השתמשתי ביותר מדי שמן ומלח..שימי לב לא להגזים
 

salo22

New member
לתפוס את הנקודה הנכונה

אחרת פחות נעים לאכול את זה כשזה מתייבש מידי, פשוט לטעום מידי פעם עד שמוכן. גם לא כל קופסת קייל הופכת למשהו מוצלח בתנור, יוצא יותר טוב ככל שהקייל מסולסל יותר, ירוק ויפה. קייל פלטי יותר מקומו לדעתי בסלט ובישול.
 

luliy

New member
אופס

אז כזה קניתי. קייל פלטי כי חשבתי שככה זה יותר טרי. (הוא מאוד ירוק) לא ידעתי שבעצם יש שני סוגים- ראיתי קייל מסולסל אבל קצר כזה. לא עלה מלא. לכן לקחתי את העלים הגדולים והמלאים.
 

salo22

New member
אני מייבש קייל

במייבש מזון וכאשר הקייל מסולסל זה יוצא לטעמי הרבה יותר טוב מאשר קייל שטוח, אבל אולי כדאי לך לנסות ולהחליט בעצמך, רע בכל מקרה זה לא יצא. אני לוקח עלה גדול וקורע ממנו פיסות יפות ללא העורק הראשי, מתבל קצת בשמן זית טיפה מלח גס ופלפל גרוס.
 

luliy

New member
אואה.. אני רואה שאתה מהמקפידים:)

או מהטבעונאים:) רק להם יש מייבש מזון.
היום אני אכין. אעדכן בהמשך.
 
למעלה