טוטו בחירות/מנדטים

debby12

New member
מנהל
טוטו בחירות/מנדטים

מציעה שנביא אותה בניחושים. מי שמנחש הכי קרוב זוכה בסופשבוע עם פוליטיקאי/ת על פי בחירתה/ו [שאלת רשות: מי זה תהיה/יהיה]

debby12

New member
מנהל
ואני אתחיל

כחול לבן 32
ליכוד 29
עבודה 7
מרץ - לא תעבור את אחוז החסימה
ש"ס - לא תעבור את אחוז החסימה
פייקלין - 2
הימין החדש 3
חדש תעל 3
רעם-בלד 2
בלד 2

רשימת המפלגות היא פה אגב
https://he.wikipedia.org/wiki/הבחירות_לכנסת_העשרים_ואחת

לא רוצה סופ"ש עם אף אחד מהם....

vinney

Well-known member
יש לך פעמיים בלד

אני מאוד מקווה שמרצ תעבור את אחוז החסימה. מפלגה יחידה שלא נכנעת לפופוליזם ושומרת בעקביות על הטון הענייני בפוליטיקה הישראלית מאז שנות ה70.

debby12

New member
מנהל
גם אני... רק להבהיר:

הניחוש אינו בהכרח משקף את משאת הנפש של המנחש/ת. זה פשוט לדעתי מה שיהיו התוצאות.

הרצוי מול המצוי

כחול לבן 30
ליכוד 27
העבודה 10
חדש-תעל 7
הימין החדש 6
איחוד מפלגות הימין 6
יהדות התורה 6
מרצ 5
שס 5
כולנו 5
זהות 5
בלד רעם 4
ישראל ביתנו 4
גשר לא עובר

לדעתי לנתניהו יהיה גוש ימני חוסם והוא ינצח בבחירות

אשמח להעביר יום עם לפיד או גנץ...

Midriff

New member
קשה מספרים

לצערי אני צופה שביבי יבחר שוב, מקווה שמרץ יעברו את אחוז החסימה. ומקווה שמפלגת העבודה תקבל מספיק בשביל להכניס את מירב מיכאלי, סתו שפיר ושלי יחימוביץ'.
לא הייתי רוצה סופ"ש עם אף אחד מהם. אולי סתו או מירב יהיה מעניין

דונודו

New member
יאללה...

ליכוד 32
כחול-לבן 29
עבודה 9
יהדות התורה 7
חד״ש-תע״ל 7
זהות 7
ש״ס 6
מרצ 5
איחוד הימין 5
הימין החדש 4
ישראל ביתנו 3
כולנו 3
בל״ד-רע״ם 3
גשר 0
&nbsp
סופ״ש עם: אפשר שולמית אלוני?

debby12

New member
מנהל
אפשר עם שולמית אלוני ז"ל, למה לא...

זה כמו בפינת החלומות ב"זהו זה" - לא חייב להיות מציאותי.

מכיון שכך, הייתי שמחה לארוחת ערב עם צ'רצ'יל, ואם זה חייב להיות פוליטיקאי/ת ישראלי, אז אולי עם הנשיא המנוח אפרים קציר, שהיה גם מדען וגם צנוע - קשה למצוא כזה דבר בפוליטיקה של ימינו....
https://he.wikipedia.org/wiki/אפרים_קציר

ואולי שגם רעייתו המנוחה נינה תצטרף

placid1

New member
בחירה לא שגרתית :) יפה שמישהו עדיין זוכר ומתעניין באפרים

קציר שהיה אכן מדען וגם נשיא, אבל לא פוליטיקאי ונינה סבלה מלהיות במרכז תשומת הלב הציבורית בתור אשת הנשיא.. הכרתי אותו דרך ההורים שלי (מנטור וקולגה שלהם במכון ויצמן). אחיו, אהרון קציר, שהיה מדען מחונן ונרצח בפיגוע טרור בנתבג ב 72’, היה המועמד הטבעי לנשיאות, ואולי לפרסים גדולים נוספים, אבל הכל נגדע....

randomwinds

New member
אם כבר מעלים את אפריים באוב - הבחור היה גאון בחשבון!

https://www.ranlevi.com/2018/10/28/ep254_hativa_188_part_2/

"[אבנר] שמי אבנר לנדאו. ב-1973 הייתי מפקד פלוגה ב' בגדוד 53 בחטיבה 188."

"[אבנר] במהלך חודש יולי, 1973, כשהפלוגה שלי הייתה ברמת הגולן, הכל שליו, הכל פסטורלי. מגיע לבקר בפיקוד הצפון נשיא המדינה אפריים קציר. הוא מגיע בהליקופטר, והנשיא יורד מהליקופטר ואיתו כמובן הצמרת של צה"ל – דדו, חופי אלוף הפיקוד, מפקדי האוגדות, בן שוהם מפקד החטיבה, יוסי בן חנן מפקד הגדוד. אני עם החיילים שלי. הנשיא מסתכל, נוגע לי בכתף – אבנר, קוראים לך, נכון? תגיד לי אבנר. כאן אני מסתכל על כל הסורים, כמה טנקים סורים יש בקו. אני אומר לו, הנשיא בקו הראשון יש כאלף טנקים, ומאחור יש עוד טנקים."

....

"[אבנר] ואז הוא אומר, תגיד אבנר, עכשיו הסורים מניעים מנועים ואלף טנקים מתקרבים לכיוון שלך. מה אתה עושה? ואני עם חטא היוהרה, אומר לנשיא – הטנקים שלי עולים לעמדות ואנחנו מטווחים של 3000-4000 מתחילים להשמיד את הטנקים הסורים ואני מודיע בקשר למג"ד הסורים תקפו. הוא אומר לי, אוקי – יפה, כמה פגזים יש לך בטנק? אני אומר בסביבות 75 פגזים בטנק, כפול עשרה טנקים, 750. האם אתה יכול להשמיד בכל פגז טנק? אני אומר לו כל פגז רביעי או חמישי בטווחים האלה, אולי אני אשיג מטרה. אז הוא אומר לי אבל הם ממשיכים להתקרב! אני אומר לו כל הגדוד בא. ואז הנשיא שואל תגיד, מה זאת אומרת כל הגדוד. כמה טנקים מצטרפים? אני אומר אני 11 טנקים, הם עוד 25 טנקים ואז אנחנו עם גדוד טנקים! זה כבר משהו אחר.

ואז הנשיא אומר, תראה דדו, אבנר, לי זה לא מסתדר במתמטיקה, שאלף טנקים במשך שעתיים לא יצליחו להגיע לרמת הגולן. כך הוא אומר. במתמטיקה זה לא עובד.

debby12

New member
מנהל
עכשיו הלכתי לקרוא את הקישור המלא ששלחת ונשארתי

עוד הוכחה (לא שהיו חסרות) שלא (רק? בכלל?) גנרלים/אנשי צבא צריכים לנהל את המדינה

debby12

New member
מנהל
מעניין - תודה!

אני זוכרת את שמו מגן טרום חובה שם הסבירו לנו מי זה הנשיא הרביעי של מדינת ישראל וגם לימדו אותנו לזכור ברצף את ארבעת נשיאי ישראל.

זכרתי שאחיו נרצח בפיגוע של היפאני המטורלל (אוקמוטו?) בנתב"ג. מה שלא ידעתי עד אתמול כשגיגלתי את שמו זה שהוא שכל שתיים משלושת ילדיו בעודו בחיים. מסכן - כמה שכול במשפחה אחת
.

די מדהים שפעם מישהו שאיננו פוליטיקאי והוא יחסית שקט/נחבא אל הכלים היה יכול להיות נשיא בישראל

אם אפשר סופ"ש עם כאלה שכבר לא איתנו

אז ללא ספק הייתי בוחרת בסופ"ש עם יוסי שריד ז"ל או שמעון פרס ז"ל גם שולמית אלוני הייתה מוזמנת

corrigenda

New member
אני בוחר דווקא באריאל שרון

רחוק ממני מאוד בתפיסת העולם, אבל דמות מרתקת ואומרים שניחן בחוש הומור חד

iris mom of two

New member
ומאד עממי

בזמנו כשהייתי בתיכון, באחד הטיולים השנתיים נתקלנו בפמליה שלו.
הוא עצר, עלה על האוטובוס שלנו והתחיל לדבר איתנו התלמידים.

placid1

New member
יוסי שריד ושולמית אלוני בסופש? לא חושבת שיש

סיכוי....
זה קצת כמו במשל העקרב והצפרדע, כשיוסי שריד בתפקיד העקרב הנכלולי.... לא רק ש״הפמיניסט״ הליברל, החילוני הזה זרק אותה לכלבים (ש״ס) בזמן שכיהנה כשרת החינוך מטעם מרצ, הוא חתר תחתיה ללא לאות עד שגנב לה את המפלגה שהיא הקימה ושהסכימה לקבלו לשורותיה כשנגמר לו הסוס המערך.

לא בטוחה שאת צודקת

אני לא מאמינה שרץ או מרץ הייתה שורדת 25 שנים בלי האיחוד הזה עם שריד

הנה ציתות ממה שהוא אמר עליה
בינואר 2015, באירוע לציון שנה למותה של שולמית אלוני, האם המייסדת של מפלגת מרצ ומי שסימנה בעבר את גבול הגזרה של השמאל הישראלי, עלה לבמה יוסי שריד, שאיתו היו לאלוני יחסים ארוכים של עליות ומורדות. "ב־20 השנים האחרונות צצו להן מפלגות בישראל ולא נשאר מהן זכר", אמר שריד לנוכחים באולם. "בבת אחת פרחו ובבת אחת נבלו. מרצ לבדה החזיקה מעמד, עלתה וירדה, ירדה ועלתה והיא פה כדי להישאר, כי בלעדיה אי אפשר. מנחם בגין בוודאי לא היה מזהה את הליכוד שלו ולא היה מאשר את יורשיו. גם חיים משה שפירא לא היה מאמין שזאת המפד"ל, רק שולמית אלוני אשריה ואשרינו, הייתה מזהה על נקלה. אני חושב שמותר לי כאן לומר תודה גם בשמה של שולה. תודה שלא אכזבתם, תודה שלא איבדתם את הירושה והמורשת. תודה ששמרתם על הגחלת בימים של חושך. תודה שאף פעם לא ביישתם אותנו ולא פעם הייתם לנו מקור לגאווה. בנות ובנים גידלנו, והם לא בגדו בדרך".

בסופו של דבר לא ביקשתי לשבת עם רפול ואורן חזן

למעלה