טוטו: האם קדימה תשרוד את שנת תשס"ז?

bhnadav

New member
ערב ראש השנה העברית,

אותי מעסיקות שאלות אחרות מהשאלות שלך. אני אישית מודאג מהאיתותים האחרונים של ארה"ב לאיראן, מהאמירות שיוצאות מהנשיא בוש בנושא בראיון לדיוויד איגנשיוס, מהאמירות שיוצאות מפיליפ זליקו, יועצה הבכיר של מזכירת המדינה האמיריקנית, בוועידת המכון הוושינגטוני למדיניות מזרח-תיכונית (פורום פרו ישראלי מובהק) ועוד.

אשרת

New member
ואותנו, האנשים הקטנים,

די מעניין לדעת, האם המפלגה השלטת (שלדבריו של אולמרט לא עשתה שום שגיאה קריטית) תשרוד את השנה. אבל זה רק אחנו , האנשים הקנטים...

bhnadav

New member
מדיניות ארה"ב מעניינת אותי יותר,

הרבה יותר, מאשר המדיניות של רוחמה ואפללו, שמסתכמת בהאם לגבש פרישה מקדימה (ומחיקתה) או הישארות בקדימה.

אשרת

New member
אבל עכשיו אנחנו אחרי המלחמה.

מה גם שלרוב זמן המלחמה הלכידות החברתית באופן טבעי גבוהה יותר. .... וכמובן, נסארללה בבונקר.... כנראה שהבונקר שלו ממש גדול שמסוגל להכיל לפחות מיליון איש.
הקיצר, אתה מוזמן להמשיך להתעלם מן המציאות והפוליטיקה בארץ ולהמשיך להתעניין במה שקורה במקומות אחרים, אולי, פעם , תבין, שאת האזרח הקטן, לא ממש מעניין אותה ועידה שארה"ב צריכה להשתתף בה

bhnadav

New member
ברור שמעניין, זה לא הקטע.

הפריע לי פשוט שבמקביל למספר איתותים מאוד סנסציונים של ארה"ב לאיראן בנוגע לנושא הגרעין, מה שמעניין הוא האם תהיה זו קדימה שתשרוד או לא תשרוד. אני חושב שגם את הציבור הישראלי הרבה יותר מעניין נושא הגרעין האיראני וכיצד ארה"ב תנהג בקשר אליו, מאשר האם קדימה תשרוד או לא תשרוד את תשס"ז.

אשרת

New member
אני לא ממש מסכימה עמך.

אני חושבת שאת הציבור הישראלי הרבה יותר מעניין לדעת לאן הממשלה הזאת הולכת, ומה הממשלה הולכת לעשות לגבי לבנון, והאם תקום וועדת חקירה, האם מפלגת העבודה תשאר בקואוליציה וכו'.

אשרת

New member
מוזר.

זה מה שאני חושבת עליך
ובסופו של עוד יותר יום, כאשר קדימה תצטרך לתת דין וחשבון לאזרח הקטן במערכת הבחירות, תהיה בטוח שהמהלכים של ארה"ב מול אירון, לא ממש נוגע אליו.

bhnadav

New member
אמרתי אמירה לא מדוייקת.

כוונתי היא שבסופו של יום, יש דברים הרבה יותר משמעותיים מהישרדותה של קדימה ואפילו מאם ראש הממשלה מחר יהיה בנימין נתניהו ולא אהוד אולמרט. כל שינוי כזה, והכוונה היא שתחליפי את בנימין נתניהו בכל שם אחר, לא יתרום לי להרגשת הביטחון בכל הקשור לנושא האיראני, שחוד החנית שלו הוא מדיניות ארה"ב מול איראן. ברגע שבוש יורד מסנקציות ומגלה סימני השלמה עם הנושא, כל רוחמה אברהם ואלי אפללו מתגמדים. גם כל אהוד אולמרט ובנימין נתניהו, מתגמדים.

אין נביא בעירו../images/Emo152.gif

מתברר שאתה עוסק בפוליטיקה העולמית ולא בפיצ'יפקעס של הפוליטיקה המפלגתית..... ואנחנו לא ידענו.

bhnadav

New member
הלוואי וזו הייתה "פוליטיקה עולמית".

זו הפוליטיקה שתשפיע על המשך קיומך פה, או לפחות על סוג המשך קיומך פה, לא שום דבר אחר. באשר לקדימה, זה הרבה פחות מדאיג אותי. החלטות שיחליט הנשיא בוש בנושא האיראני חשובות אלפי מונים מכל החלטה של רוחמה אברהם או אלי אפללו, עם כל הכבוד להם. גם אם ביבי יהיה מחר ראש ממשלה בזכותם, זה לא מה שיהפוך אותי לקורן מאושר או לחילופין למתאבל.

Fasz

New member
נדב,אתה מתעלם מהסיבה המהותית

שהובילה את מדינת ישראל למצב זה. גם בארה"ב קוראים את סקרי דעת הקהל כאן, גם הם שומעים על פרשיות אולמרט, גם הם ראו את ההתנהלות המחפירה של ממשלת ישראל במהלך המלחמה, וכולם גם שם, שמעו על פרשיות השחיתות של אולמרט ושרי קדימה. הרי זה ברור, שהממשלה הזאת אינה מתפקדת. ציפי לבני, פרט לארשת פנים רצינית ושיער יפה, לא מספקת שום סחורה. היא לא בנימין נתניהו, והיא לא אבא אבן, אשר גרמו לאמריקאים לאהוד את המטרות הישראליות, וגרמו לאירופים להבין את ישראל בנאומים חוצבי להבות. כשאין ממשלה בישראל, כשהאמריקאים רואים במלחמת לבנון כישלון ישראלי (התעלם מדברי הנאומים של בוש, הקשב לעיתונים ולדברים שאומרים האישים בארה"ב, אשר אחד מהם אמר לא מזמן - כי יש להתכונן לקליטת גל פליטים יהודיים מן הארץ, כי הפרויקט הציוני בסכנה), האמריקנים מתכננים את המהלכים הבין-לאומיים בעצמם, על פי שיקוליהם. הידעת שבוש לא התקשר לאולמרט במהלכה של המלחמה? עוד לא קרה מקרה כזה, של סלידה של נשיא אמריקני ממנהיג ישראלי. אין אלא להאשים את ההנהגה כולה.

bhnadav

New member
סלידה של נשיא אמריקני ממנהיג ישראלי

נשמע מוכר
באשר לדברים שכתבת - אני לא יודע אם אלה הסיבות לעניין. אני אישית כלל לא בטוח דווקא, אני חושב שהראייה על הדברים - ממרומי הממשל האמריקני - היא כוללת ולא בגלל סיטואציה זו או אחרת במדינת ישראל. יש מספיק גורמים לעניין, ולהכניס את מכירות הדירות של אולמרט ב-37 השנים האחרונות זה לעשות לבוש חיים קלים.

למעלה