טופו

נכון. יש סוגי עדשים רבים,

וגם קינואה, וקטניות אחרות, ומבחר של דגנים, כאשר מערבבים דגנים וקטניות שונים בכל ארוחה מקבלי מתכון אחר, בטעם שונה, וכך אפשר לוותר על אכילת סויה, או לצמצם אותה לעתים רחוקות יותר.

דגנית

New member
תתייעצי עם דיאטנית ../images/Emo13.gif

היי אני חדשה כאן
לי דיאטנית המליצה לאכול כל יום טופו עם ירקות מבושלים, כארוחת ערב. לא הגבילה כמות. לגבי הכנת טופו, אני גיליתי שהכי טעים לי לחתוך את הטופו לקוביות, בדרך כלל אני מכינה כך חצי מהגוש טופו. כף שמן זית (אפשר גם פחות) שן או שתיים של שום, אפשר גם בצל, לי זה קצת פחות טעים. אחרי שאני מטגנת מעט את השום, אני מוסיפה את קוביות הטופו, מטגנת תוך ערבוב ואז.. מוסיפה תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון, ג'ינג'ר, כורכום, ובקיצור כל מה שיש לי בארון, נותנת להכל להתערבב כמה דקות. ו.. ישר לסלט ירקות! אם אני מכינה כתבשיל, אז ההתחלה אותו הדבר, מטגנת בצל ושום, מוסיפה קוביות טופו - הטיגון הקצת סוגר את הטופו, וכך הוא פחות מתמלא נוזלים בזמן הבישול, מוסיפה לקט ירקות קפואים, לפעמים מוסיפה רסק עגניות. תבלינים וכו'.. לגבי טיגון - מותר לי להוסיף לסלט כף שמן זית, מבחינתי אני משתמשת בשמן זית קצת אחרת.. ועוד משהו, תנסי חברות שונות, אני ניסיתי שתיים בסך הכל, וכבר גילתי שסוג אחד טעים לי יותר מהשני.

שוקiלית

New member
אגב

הדיאטנית שלי בכלל נגד צמחונות וטבעונות עוד יותר, אז אין טעם להתייעץ איתה..

דגנית

New member
אז תמצאי דיאטנית שתכבד את הדעות שלך ../images/Emo13.gif

אני מצאתי אחת כזו, שמכבדת אותי ואת דעותיי, הקשיבה לי ולצרכים שלי, והתאימה לי תוכנית אכילה בריאה!! אז אני יורדת לאט מאוד במשקל.. ואם אתחיל ללכת כמו שהיא אמרה לי
או להתעמל ארד יותר במשקל.. ובכל זאת, אני הרבה יותר שבעה!! ומרגישה הרבה יותר טוב, וזה בעצם מה שחשוב. באמת.. מכל הלב, תחליפי דיאטנית לכזו שגם אם היא לא מאמינה בדרך שלך, היא תלך איתך ותנחה אותך לטובתך שלך.

שוקiלית

New member
אי אפשר

בקופ"ח אי אפשר לעבור דיאטנית. רק אם דיאטנית מחוזית מאשרת. ולא יאשרו לי..אני כבר התיאשתי מדיאטנית ונמאס לי מהן. בונה תפריטים לעצמי..

דגנית

New member
אי אפשר לעבור דיאטנים באמת? מבאס משהו..

אם תרצי שם של דיאטנית טובה וקשובה, אני הולכת אליה בפרטי, אבל את יודעת מה.. לא בדקתי בכלל אם אפשר להגיע אליה דרך קופת חולים, פשוט כי היא לא מהאיזור שלי, והיא מגיעה לסביבה פעם בכמה זמן, אשמח לכתוב לך במסר. אני באמת חושבת שכדאי למצוא את הדרך להגיע לדיאטנית / תזונאית מתאימה. הראשונה שהלכתי אליה לפני כמה שנים - נתנה לי לאכול ארוחת בוקר רבע כוס קורנפלקס עם חצי כוס חלב, אמרתי לה שאין סיכויי, היא התעקשה.. לא עמדתי בתפריט שלה.הייתי רעבה כל היום!! בשבילי, 2 כפות אורז וירקות מבושלים, זו לא ארוחת צהריים משביע, היא פשוט לא הבינה שאם אני לא אוכלת שום מוצר מהחיי, אני צריכה כמות אחרת של אורז, למשל. לא עמדתי בדיאטה ההיא

למעלה