טור אישי.. שלי.. טרי משיעור תנ"ך האחרון..

Carmelo Anthony

New member
טור אישי.. שלי.. טרי משיעור תנ"ך האחרון.. ../images/Emo3.gif

היו לי היום שני שיעורי תנ"ך חופרים, אז פשוט שלפתי עט ודף וכתבתי ממוחי הקודח טור על המשחק ביום חמישי, והרי הוא לפניכם, אתם מוזמנים להגיב: בהסתכלות על שני המשחקים מול ברצלונה ביום שלישי ובחמישי ובהסתכלות קצרה על משחקה מול קאחה סול בליגה אני באמת לא מבין את הבלאגן שעושים מסביב למשחק השבוע, גורלי כמה שיהיה, ברצלונה משחקת כדורסל כל כך לא מתוחכם וכל כך לא מסודר, שטיפת הגנה מסוגלת להרוס לה לגמרי את משחק ההתקפה, תשאלו אז איך זה יכול להיות שהם מרחו אותנו ככה ביום שלישי ואפילו ניצחו אותנו בחמשי? התשובה פשוטה: התקפה גאונית הם לא טורחים, או לא מסוגלים לשחק, אז הם פשוט שולפים שפן תורן שמחזיק אותם במשחק, אם זה אקר או איליאסובה, פעם באזילה, פעם סנצ'ז, ועל כל זה מפקד יאקה לקוביץ' הכשרוני, לפעמים זה עובד (בבית) ולפעמים לא (בחוץ) ואני אסביר: ממוצע הנקודות של אקר עומד העונה על איזור ה-5.5 למשחק, ולא פעם הוא סחב את הקבוצה לניצחון לבד, רק מראה מה הוא תורם בשאר המשחקים... איליאסובה, שסחב אותנו לרבע רביעי מתוח ביום שלישי הוא המוגבל שמאייש את המקום האחרון באחוזים לשלוש ביורוליג, להזכירכם, מולנו הוא קלע 4 זריקות מ-5 ניסיונות, ממש לא יום-יום בשבילו... גם אצל המפלצת האיטלקית באזילה שדפק עלינו ערב עם 34 נקודות ביום חמישי לא מדובר בשגרה לשחק כמו במשחק האחרון, את מספר הפעמים בקריירה שהוא עבר את רף 30 הנקודות אפשר לספור על יד אחת, הישג זה יוצא דופן במיוחד כשרואים שמדובר בשחקן שנמא הרבה אחרי שיאו, 33. גם סנצ'ז לא בדיוק כוכב בברצלונה, הבחור סה"כ בן 20 והעונה לא רואה כל כך הרבה דקות כמו שראה בחמישי, אבל כשהיד מתאפסת, אפילו את הצהובים הוא מסוגל לנצח. גרימאו, אותו יצור שמתעקש שעל הגופייה שלו יהיה כתוב את שמו הפרטי, לא באמת שחקן כל כך טוב, הוא בטח לא אחד שמוזכר בנשימה אחת עם כוכבי ברצלונה. אז איפה היה אקר כל הסדרה? לאיפה נעלם איליאסובה ביום חמישי (עד, כמובן, רגע הפציעה)? איפה היו סנצ'ז וגרימאו כשאיליאסובה ניסה לנצח את מכבי כמעט לבד ביום שלישי? פשוט מאד, זה לא היה תורם להיות השפנים. ובחזרה למשחק החשוב ביום חמישי הקרוב: יש לנו היום יופי של הזדמנות להכניס את טל קצת לכושר עם יותר דקות על טפירו ולהשתמש בו אח"כ חלקית על באזילה, בעניין יאקה שרף כבר הראה שיש לו תשובה וכל מה שנשאר זה לא לזלזל בקבוצה מסביב, כי אחד מהם הולך להיות שפן, אז טיפה מאמץ בהגנה וחצי משחק שלנו. בהתקפה צריך לרווח את המשחק עם בלות'י, יותם ומוריס ולתת לביינום ובאטי\ניקו את הנקודות הקלות בצבע, שהרי חוסם מבריק לא יחכה להם שם, הלחץ בכל זאת ישחק לטובתנו, במיוחד עם חזרתו של טל לפרקט, אבל בעיקר בגלל המאמן המנוסה שלנו שכבר מאמן יותר מעשרים שנה והגיע כבר ל-3 גמרים אירופיים, הקהל ידחוף את מכבי, ילחץ את הקטאלונים ומכבי תוכל לאחר ארבעים דקות להתחיל להתכונן לסיינה. שורה תחתונה, בניגוד לכל המקטרגים והפסימיים אני חושב שמכבי מסוגלת וצריכה לקחת את ברצלונה ללא קשיים מיותרים, אבל שלא אובן לא נכון, אני לא מבטיח משחק קליל ורגוע שבסופו מכבי תשייט למדריד אחרי 118-64, אחרי הכל, יש שפן-יומי לעצור, אבל בכושר הנוכחי של כספי וביינום, אני בכלל לא חושב שבאזילה תודק כשהוא אומר שברצלונה פייבוריטית בתל אביב.

שימי1984

New member
הטור שלך מעניין מאוד אבל דווקא בשיעור תנ"ך חח

זה מה ששיעור תנ"ך עושה לך, מה נגיד בשיעורים שלא מעניינים? תעשה טור של 2 דפים או אפילו 4 דפים? חחח אבל בתכל'ס אם צביקה שרף לא יעלה לפיינל פור השנה וגם שנה הבאה, אז הייתי ממליץ על שרון דרוקר או דייוויד בלאט..

שומו

New member
לא משנה מה שרף ישיג ומה לא,

לדעתי חייבים למנות (כמובן שלא באמצע העונה) את פיני או דייוויד, כי הם 2 המאמנים הישראלים היחידים ששייכים לטופ האירופי.

Carmelo Anthony

New member
לא פיני ולא דיויד

הראשון אדם מסריח, שפל, בוגד, מטונף, %^&%, ^&*^, !@# ו-^$%^# והשני יקר אחושילינג.... אבל זה נכון בערך, אסור להתקמצן עם מאמנים, הם אלה שבסוף מביאים את התואר.

שומו

New member
כמו שכתבתי,

שניהם המאמנים היחידים ברמת יורוליג- אלא אם כן אתה מתכוון להביא את זלימיר אובראדוביץ' או משהו, ואז זה כבר עניין אחר לגמרי.

Carmelo Anthony

New member
פיני ודיויד לא יהיו פה לעולם

אלא אם כן דיויד ייכשל בצסקא, וזה כבר סיפור אחר. אני דווקא חושב על ספאחיה או סקאלריו, ואם אתה רוצה ישראלי - גם דרוקר ואפי יכולים להיות על הכוונת.

שומו

New member
ספאחיה לא יחזור אחרי מה שעשו לו, ואף-אחד גם

רוצה אותו פה. סרג'יו סקאריולו סתם מאמן אפור. מאמן זר אף-פעם לא הצליח במכבי, וכנראה שגם לא יצליח. אבל אם כבר מאמן זר, לי יש רק 3 שהייתי מסכים להביא: 1. זלימיר אובראדוביץ'- המאמן הכי טוב באירופה בשנים האחרונות. 2. דן פטרסון- אימן באיטליה לפני הרבה שנים אאל"ט, אבל הוא מאמן גדול. 3. דראגאן סאקוטה- מומחה גדול לכדורסל האירופאי, בנו דוסאן משחק ביוון (לשעבר בפאנאת'ינאייקוס אתונה). אגב, שאלה שאני שואל את עצמי כבר הרבה זמן- ראלף קליין יכול לחזור לאמן את מכבי

Carmelo Anthony

New member
ספאחיה עוד מסוגל לחזור

כמו שגרין יהיה מסוגל לחזור. סרג'יו סקאריולו מאמן נחמד, אל תשכח שמכבי לא נמצאת בטופ התקציבי של אירופה כך שז'ליקו ידידינו לא יוכל לנחות פה, אתה צריך לכוון למאמנים בינוניים, כי הטובים נמצאים אצל העשירים. ראלף קליין?!? ממש לא, הבנאדם עוד שנייה בקבר, אפילו העיניים שלו התחילו להיעצם... טוב, הגזמתי...
אבל הוא באמת זקן...

שומו

New member
אני מודע לכך שאובראדוביץ' בין המאמנים הכי

יקרים באירופה אם לא היקר שבהם, אבל כמו שכתבת- במאמן צריך להשקיע, כי בסופו של דבר הוא זה שמביא את הקבלות.

Carmelo Anthony

New member
אבל **אין** לנו כסף לזה!!!

גם אם אתה רוצה להשקיע במאמן, אתה צריך את הכסף כדי להשקיע בו, ולצסקא יש פי 3 כסף מאיתנו, לפאו יש פי 2 ולאול' יש פי 1.5, איך תיקח אותו?!?!

שומו

New member
לא אמרתי שיש לנו כסף אליו,

רק אמרתי שהוא שווה את הכסף.

Carmelo Anthony

New member
אולי

אבל לא זה המאמן שאנחנו יכולים לקנות, אנחנו מריכים לכוון למאמנים הבינוניים כמו סקאלריו וספאחיה.

שומו

New member
אנחנו צריכים לכוון, קודם כל, למאמנים ישראלים.

הצלחה של מאמן זר במכבי היא חסרת סיכוי.

Carmelo Anthony

New member
אז בא נחכה לקטש עד סוף כל הדורות

יש לנו את דרוקר שכבר מתבשל לא רע, יש לנו את אפי שבתהילכי בישול, ויש לנו כמובן את קטש שעוד 20 שנה יהיה מוכן, אם בכלל.

שומו

New member
אני אישית לא מחזיק משרון דרוקר,

מה גם שהוא הפועל מובהק. אפי בירנבוים זה אותו סיפור, גם הפועל וגם בכיין, לא רוצה טיפוס כזה במכבי. מי נשאר חוץ מקטש
אני מקווה שגם גודס יתפתח למאמן טוב יום אחד, אבל מעל שניה- מיקי דורסמן. הבן-אדם בנה העונה קבוצה ענקית בחולון, והבעייה היחידה היא שהוא גם הבעלים שלהם... ברגע שהוא כבר לא יהיה הבעלים של חולון, אני אשמח לראות אותו במכבי.

asafsuf2

New member
דורסמן???

טוב, עזוב, על זה אפילו אין לי מה להגיב, חוץ מזה שדורסמן בעצמו אמר לפני בערך חודש בראיון שחסר לו נסיון והוא רק עכשיו לומד מה זה להיות מאמן בליגת העל. אז אותו אתה רוצה להביא למכבי?

שומו

New member
ראית איזו קבוצה הוא בנה בחולון../images/Emo35.gif

ועוד בעונה הראשונה שלהם בליגת העל

asafsuf2

New member
נו, מה נסגר איתך?

בסדר, בנה קבוצה טובה, הביא שחקנים טובים, אבל זה לא עושה אותו כבר מאמן על. זה כולה העונה הראשונה שלו בליגת העל, הוא בעצמו אומר שאין לו מספיק נסיון, ועם כל הכבוד לחולון, לאמן קבוצה שמשחקת פעם בשבוע בליגת העל, בלי הלחץ של אירופה ושל התקשורת, זה סיפור שונה לגמרי. הדברים שמכבי צריכה להתמודד איתם, כמו התמודדות פסיכולוגית עם התקשורת והאוהדים, שמירה על הבריאות של השחקנים ע"י חישוב חלוקת העומס בין היורוליג לליגה, תירגול סגלים שונים בגלל החוק הרוסי שקיים בליגה ולא קיים ביורוליג, ועוד 1001 דברים שמאמן חולון לא צריך להתמודד איתם. עם כל הכבוד לדורסמן, ויש כבוד, לחשוב עליו במועמד למכבי בעתיד הקרוב זו בדיחה לא ממש מוצלחת.

Carmelo Anthony

New member
../images/Emo45.gif

יש הבדל בין מנג'ר טוב למאמן טוב, חוץ מזה, מכבי זה לא חולון, צא מהסרט.

שומו

New member
שום סרט ושום נעליים.

אותי אישית דורסמן מאוד מרשים העונה.

למעלה