לפני שאני קורא בכלל מה כתבו
כאן האחרים...כדי שאוכל להשוות. קודם כל בתור "צעיר" בטור, צפיה מספר שתים בסך הכל, התחושה שלי היתה של התקדמות אדירה. אמנם סיימתי את הטור עדין בתשישות, אבל הכושר השתפר, הידע ויכולת הכניסה לענינים מעולים וזמן המסך עלה (אפילו התחברתי לכבלים במיוחד לטור). בסך הכל החזקתי מעמד עד הסוף, נהנה מכל רגע. אין לי כמעט ספק ששנה הבאה אני עם הצהובה. 1. הרוכב המצטיין - הבחירה הקלה. זה נראה בנאלי לבחור את ארמסטרונג אבל לדעתי אין פה ספק בכלל שצריך לבחור בו בגלל ולמרות. רק בגלל היותו ליגה אחרת מכולם, רוכב שאינו מחלק (כמעט) מתנות. יכול לנצח קטעים כמעט מכל הסוגים אם זה הפסגה, נג"ש, ספרינט. לא השאיר סיכוי לאף אחד. עבודת הכנה מושלמת. רהיטות, נחישות, רצון ספורטיבי עז. אדם. 2. הרוכב המאכזב - בחירה קשה אבל ממש לא אולריך. אולריך הוכיח שהוא ספורטאי ענק, רוכב גדול אבל בעוד ארמסטרונג מצליח להתעלות להיות ליגה בפני עצמו, אולריך ממשיך לתת את ההצגה של השני ובסיכום רק רביעי. המאכזבים הם כל אחד מהפייבוריטים שלא סיימו, שלא הצליחו להכניס מתח לטור בגלל פרישה כזו או אחרת. נכון כולם כנראה פרשו בגלל פציעות ופגיעות אבל זו בהחלט אכזבה בעיני. את התואר לוקח כנראה המילטון שלא מצליח ללמוד לשמור על עצמו. בעוד אצל כל האחרים הפציעות אולי מפתיעות, המילטון הוא ממש פארסה לחוסר היכולת לא להיפצע. נכון שלא תמיד הדבר בידיו אבל בעיני זה מספיק כדי לסיים כרוכב המאכזב. 3. הרגע המרגש - האם אני זוכר את כולם? לא בטוח. יש לא מעט רגעים גדולים - ויראנק על קו הסיום בניצחונו ההרואי, ארמסטרונג ובאסו בסיום הפיסגה הראשונה שהוכיחה מי הבוס, הדוורים בסיום הTTT עם ההתרגשות הקבוצתית והחיבוק של החבר שכשל, ארמסטרונג על פודיום הסיום וכנראה עוד ועוד. רגעים גדולים אבל כמעט כולם לא היו מספיקים כדי להפוך לרגע המרגש בהק הידיעה. אותי ריגש ווקלר בסיום שלב הההרים בו הצליח כנגד כל הסיכויים לשמור על החולצה הצהובה. המבט, ההתרגשות הזיעה שלו והסבל - כל אלו הכתירו את זה בעיני כרגע המרגש. ביחוד השמחה שלו בהתקרבו אל קו הסיום. עם כל הכבוד שלי לארמסטרונג - יש משהו יותר מדי מכני ונטול רגש במהלך הזכיה שלו בנצחון השישי. מדהים מרשים אבל לא הכי מרגש בטור הזה. 4. הרגע המכוער - אמנם לא ניצפה בטלביזיה אבל הרגע המכוער הוא בקלות זיכרון הסיפור של מקיואן המקלל וזועם על הרוכב שנפל מדמם שבור צלעות בכלל לא באשמתו ומפריע לו להגיע לספרינט הסיום כמו שתכנן. חוסר אנושיות בהתגלמותה. מראה הילדון החמוד שלו לא ריכך את הסיפור כהוא זה. 5. הפועל - גם כאן הבחירה כנראה די טבעית והולכת לUSPS. אם לה זה אז אחר. אם לא אזבדו אז לאנדיס. בעיני יזכר דווקא לאנדיס. המנוע המושך בשלבים האחרונים, היותר קשים. הנסיון להביא אותו לקו כמנצח שלב, הITT המדהים שלו. פועל על ויחד עם זה הישגים מרגשים ברגעים הכי קשים. גם אזבדו סיים בGC מדהים אבל התמונה של לאנדיס בחוד - לא מרפה ממני. 6. ההפתעה - קלודן. נקודה. חד משמעי, לא? 7. הרוכב הצעיר - לכאורה יש לזה דרוג טבעי בדמות החולצה הלבנה. בפועל, קרפטס כמעט לא קיבל חשיפה עד השלבים האחרונים כשנראה היה שהוא הולך לקחת את הלבנה. חוסר חשיפה גורם בעיני קצת חוסר הזדהות ולכן קשה לי לבחור בו. ווקלר מועמד די מתאים בזכות הנחישות שלו והרצון להחזיק בצהובה. למרות זאת, אני לא אבחר בו כי ה"טירוף" של הצהובה גרם לו דווקא לאבד את החולצה הלבנה. אני דווקא אלך על בונן. טור ראשון אם אינני טועה. שני ניצחונות שלב במירוץ שאינו טבעי למתחרה היותר חד יומי. הצליח לסיים כמו גדול את הטור ולנצח בספרינט היוקרתי מכל. הישג מרשים ביותר וצריך לתת גם רגע גדול בטור הזה לספרינטר.