טחינה גולמית

Gidi Shemer

New member
טחינה גולמית

אני כבר לא זוכר אם הדיונים היו פה או בפורום בשכן, אבל רציתי לשתף שזוגתי שתחיה הכינה היום טחינה גולמית משומשום מלא- חבל על הזמן!

מלאה בסידן (1200 מיליגרם) וברזל (500 מיליגרם) שנספגים גם באופן ייחודי (טוב, המצאתי את המספרים, אבל הטעם באמת מעולה).

אופן ההכנה:

השרתה שומשום במים עם מלח ל- 24 שעות. למחרת שטפה פעם אחת.
שיטחה על נייר פרגמנט ואפתה על חום בינוני (170 מעלות) במשך 15 דקות.

משם למעבד מזון. הרבה הרבה זמן עיבוד- לא להתייאש!! זה בהתחלה נראה כמו חול ולא כמו טחינה. מדי פעם צריך לפתוח את המכסה ולהעביר את הפירורים שנדבקו לדפנות.

ואז, ברגע של קסם, הגרגרים מתחילים להוציא את השמן הקסום (סליחה, בן) והטחינה מתחילה להיראות כמו טחינה.

היא קראה לה טחינת "הענת".

נ.ב. נסיונות מוקדמים לוותר על הקליה הביאו לטחינה מרירה מדי.

RSPA

New member
איזה יופי. רשמתי לפני. זה בא בטיימינג מתאים:-

בדיוק אני בהכנות למעשה דומה. יש לי כבר זרעוני שומשום מלא. אבל אני מתכנן לנסות קודם להנביט אותם ורק אז לטחון.
שאלות: האם ניסיתם קודם להנביט אותם? האם מה שיצא לאחר הטחינה זה משהו שעוד צריך לדללו במים או שזו הטחינה המוכנה בעצם?

בכל מקרה, שאפו ליוצרת "טחינת הענת" האחת...

Gidi Shemer

New member
לא הפעם

בפעם הקודמת (בניסוי ללא הקלייה) היא הינביטה אותם קודם להכנה.

הטחינה יוצאת גולמית, בדיוק כמו שתקנה טחינה גולמית של היונה או של אחווה. אם אתה אוהב ממרח טחינה, אז צריך לדלל עוד במים ולהוסיף את המרכיבים הרגילים- מיץ לימון, שום, ופטרוזיליה.

עוד הערה שענת העירה לי כרגע לאחר שקראה את הפוסט המקורי- מבחינת הקלייה, הזמנים והטמפרטורות משתנים כמובן בין תנור לתנור. מה שחשוב זה לראות שהזרעים מתייבשים והופכים קלויים.

ladybug6

New member
גם עושה קפה, הטחינה המוכשרת הזאת?

ובנימה יותר רצינית - מה היתרון של זה על פני טחינה גולמית קנויה?..

Gidi Shemer

New member
שתי תשובות לגבי במחיר

הנקודה הראשונה לא רלבנטית לך ולרוב תושבי הפורום, והיא עניין המחיר. בגולה הדוויה שבה אני נמצא טחינה גולמית היא יקרה מאד. אני משיג טחינה גולמית (בדרך כל של אחווה) בביקורים בישראל או כשחברים/משפחה מביאים. אני מניח שהפער במחיר בין טחינה מקומית ישראלית לזו שבבית עדיין קיים אבל הוא נמוך.

הנקודה השנייה היא שבדרך הזו אפשר יהיה גם להנביט את הטחינה. למעשה, אפילו בלי הנבטה רצינית, סביר שגם ההשרייה הארוכה מתחילה תהליכי הנבטה. כך,יש לך שליטה על המוצר. את יודעת שאף אחד לא משתמש בשומשום לא מלא ואז מוסיף קליפות שומשום, שלא לדבר על עניין ההנבטה שמוסיף לבריאות.

gs1234

New member
איזה יופי! אפשר לקחת את זה עוד צעד אחד קדימה

אתם יכולים להנביט את השומשום, ואז להכין טחינה משומשום מונבט!

הנבטתי שומשום כמה פעמים אבל לא הכנתי ממנו טחינה. הוראות ההנבטה כאן:
http://www.sproutpeople.com/seed/sesame.html

Gidi Shemer

New member
תודה גבי, זו בדיוק הכוונה

גם היא הנביטה טחינה בפעם הקודמת, אלא שאז זה נעשה בלי קלייה והטחינה יצאה מרירה. בפעם הבאה זו התכנית.

RSPA

New member
יש לי הצעה

במקום "הענת" ובמקום להתחבט אם במלעיל או מלרע למה לא ללכת ישר בדרכם של גדולים ולהצטרף לשורה הראשונה לצד טחינת "היונה", טחינת "הגמל" וכד'.
אפשר פשוט לקרוא לה טחינת ה"ארנב"

(וזה על סמך מה שסיפרת לנו בענייני קייל
)

vegetalien

New member
סליחה היה צריך לבקש

על המלח. זה ששומן צף וטחינה שוקעת ידוע מדורי דורות.

Gidi Shemer

New member
אז קודם כל סליחה, אבל אצלנו גם

המלח צף עם השומן, אז אין באמת בעיה

צלזיוס או פרנהייט?

וגם - באיזה מעבד מזון מדובר/ עוצמה וכמה זמן עד אותו רגע קסום?

Anat Shemer

New member
עונה על שאלות:

חום התנור לא נראה לי מאוד חשוב, כלומר - לא הייתי שמה על 200 צלזסיוס אבל כל חום שמקובל לאפיית עוגה ומטה יעבוד היטב. חום נמוך יותר ידרוש קצת יותר זמן (שממילא מנוצל לפעילות מטבחית אחרת) אבל יקטין את הסיכוי של קליית-יתר.
מעבד המזון הוא קיטצ'ן אייד ואין לו עוצמות - פשוט מפעילים. ואז התהליך הוא כזה: טוחנים עד שרואים שכל הסומסום הפך למעין חול גס ונדבק לקירות המיכל. עוצרים ועם מרית מגרדים את החול החצי-יבש למטה. מפעילים שוב ואחרי 2-3 דקות חוזרים על התהליך. משלב זה העיסה מתחילה להיות יותר ויותר לחה והיא מתחילה ליפול בעצמה לכיוון הלהב. ואז זה רק עיניין של סבלנות ואם צריך, לפתוח ולגרד קצת את הקירות של המיכל כדי להבטיח את אחידות העיסה.
זה בהחלט לוקח כ-10 דקות ואולי אף יותר, אבל הטחינה מתקבלת חלקה וקטיפתית.
ובהזדמנות זאת שני טיפים בכלל לא קשורים:
צ'יפס מקייל (אני מכינה כל ערב זר שלם) אפשר להכין עם מיץ לימון ואבקת שום, למי שלא מעוניין בהוספת שמן. ועוד טיפ - הערב הוכן צ'יפס מפטרוזיליה באותה דרך, ויצא מצוין!

למעלה