Gidi Shemer
New member
טחינה גולמית
אני כבר לא זוכר אם הדיונים היו פה או בפורום בשכן, אבל רציתי לשתף שזוגתי שתחיה הכינה היום טחינה גולמית משומשום מלא- חבל על הזמן!
מלאה בסידן (1200 מיליגרם) וברזל (500 מיליגרם) שנספגים גם באופן ייחודי (טוב, המצאתי את המספרים, אבל הטעם באמת מעולה).
אופן ההכנה:
השרתה שומשום במים עם מלח ל- 24 שעות. למחרת שטפה פעם אחת.
שיטחה על נייר פרגמנט ואפתה על חום בינוני (170 מעלות) במשך 15 דקות.
משם למעבד מזון. הרבה הרבה זמן עיבוד- לא להתייאש!! זה בהתחלה נראה כמו חול ולא כמו טחינה. מדי פעם צריך לפתוח את המכסה ולהעביר את הפירורים שנדבקו לדפנות.
ואז, ברגע של קסם, הגרגרים מתחילים להוציא את השמן הקסום (סליחה, בן) והטחינה מתחילה להיראות כמו טחינה.
היא קראה לה טחינת "הענת".
נ.ב. נסיונות מוקדמים לוותר על הקליה הביאו לטחינה מרירה מדי.
אני כבר לא זוכר אם הדיונים היו פה או בפורום בשכן, אבל רציתי לשתף שזוגתי שתחיה הכינה היום טחינה גולמית משומשום מלא- חבל על הזמן!
מלאה בסידן (1200 מיליגרם) וברזל (500 מיליגרם) שנספגים גם באופן ייחודי (טוב, המצאתי את המספרים, אבל הטעם באמת מעולה).
אופן ההכנה:
השרתה שומשום במים עם מלח ל- 24 שעות. למחרת שטפה פעם אחת.
שיטחה על נייר פרגמנט ואפתה על חום בינוני (170 מעלות) במשך 15 דקות.
משם למעבד מזון. הרבה הרבה זמן עיבוד- לא להתייאש!! זה בהתחלה נראה כמו חול ולא כמו טחינה. מדי פעם צריך לפתוח את המכסה ולהעביר את הפירורים שנדבקו לדפנות.
ואז, ברגע של קסם, הגרגרים מתחילים להוציא את השמן הקסום (סליחה, בן) והטחינה מתחילה להיראות כמו טחינה.
היא קראה לה טחינת "הענת".
נ.ב. נסיונות מוקדמים לוותר על הקליה הביאו לטחינה מרירה מדי.