טחינה גולמית

הייתי שמח להכין כל ערב צ׳יפס מקייל, רק שזה מצרך נדיר בארצנו הקטנה, כמו טחינה גולמית אצלכם.

RSPA

New member
ברוכה הבאה

ושאלה קטנה שרציתי לשאול את גידי ולא יצא עוד:
את מתכוונת לממש מעבד מזון (כהגדרתו) או לבלנדר ?
אני תכננתי להכין בבלנדר כי יש לי קצת חששות שהכנה במעבד פחות יעילה לענין הזה.
מה את אומרת בתור בעלת נסיון ?

Anat Shemer

New member
הכנתי במעבד מזון ממש

אמנם ראיתי ביוטיוב שרבים שם משתמשים בבלנדר, אבל הבלנדר שלנו הוא לא מהליגה הראשונה, הוא לא שקוף כך שמקשה לעקוב אחר התהליך (עכשיו אני כבר לא צריכה אבל בניסויים הראשונים רציתי לראות בדיוק מה קורה) והעיקר - נראה לי קשה לעבוד עם המבנה הצר שלו והסכין הקבועה.
מעבד המזון עשה את זה באופן כל-כך מושלם שלא אחזור לבדוק את הבלנדר, אבל בהחלט ייתכן שהבלנדר יותר מתאים. תדווח בבקשה על הניסוי שלך.

RSPA

New member
תודה. אני אעשה ניסוי בשני מכשירים במקביל

חצי מהכמות לבלנדר וחצי למעבד ונראה מי מה מו. כמובן שנספר לכולם מה הממצאים.
אגב, אני מנביט אותם כעת וקראתי שהנבטת יתר עלולה לגרום למרירות. כך שצריך אחרי כל שטיפה לטעום אותם ולקבוע עד לאיזה דרגת הנבטה להגיע.

RSPA

New member
תוצאות - כישלון.

בבלנדר זה לא הולך היות והזרעונים מתעופפים להם במעלה המיכל כל הזמן. אלה שנשארים בתחתית נעשים דביקים ונצמדים ללהבים של הבלנדר. ויתרתי על הרעיון.
במעבד זה הלך יפה עד לשלב שהעיסה נדבקה לדפנות ולא ירדה למטה. יצא שכל 10 שניות הייתי צריך לקרצף את הדפנות. אז בהתחלה הגושים שנדבקו לדפנות החלו ליפול מעצמם ולהיטחן אבל בשלב מסוים הם נדבקו ולא זזו. אחרי כ3/4 שעה של נסיונות הרמתי ידיים. הוספתי מים לעיסה ואז התחיל תהליך טחינה ממש אבל המכשיר כבר רתח וגם העיסה. הנחתי בצד לצינון ואמשיך בעוד כמה שעות. מטעימות שעשיתי תוך כדי - יש מרירות די בולטת.

מה שחשוב לציין כבר עתה: אני הנבטתי את השומשום (מטעמים של ערך תזונתי) ואחרי כן העברתי אותו לייבוש/ קליה בתנור על חום של 45-50 מעלות למשך כ-5 שעות בקרוב. זאת במטרה לשמור על אותו עקרון. אבל לאור החום המתפתח תוך כדי הטחינה יש לי ספק אם הדבר בעל משמעות בכלל.
מכל מקום הלקח הראשוני שלי לנסיון הזה הוא שבפעם הבאה לא אנביט כלל.

loona moon

New member
גם אצלי הצלחה חלקית

השריתי ל-24 שעות
ייבשתי כ- 40 דקות בחום בינוני נמוך

מעבד המזון מסוג מג'ימיקס טחן וטחן וטחן... והתחמם.
לקח הרבה מאד זמן עד שהגעתי לשלב ה"חולי" ואחריו הגיע השלב שצריך לנגב את הדפנות. העניין שהעיסה סירבה להגיע למצב חלק וקטיפתי, המרקם שקיבלתי נראה כמו חול רטוב ודי קשה...המכשיר התחמם קשות.

לבסוף החלטתי לשים בצד חלק מהעיסה ומהחלק הנותר הכנתי טחינה, חשבתי שהוספת המים תסייע.
סופו של דבר יצאה טחינה טעימה
אבל גרגירית. לא ממש נעים בפה.

אולי המכשיר שלי לא חזק מספיק. בכל זאת יש עליו ותק נכבד..

מכל מקום היה מדליק לייצר מהסומסום טחינה.

RSPA

New member
נגמר בפח אשפה

בסופו של דבר יצאה משחה ממש חלקה ללא גרגרים או שיירים, אבל....זוועתית מבחינת מרירות.
נזרק לזבל.
סוף.

loona moon

New member
אוי באסה. אבל הצלחת להגיע למרקם

שזה מעולה.

להפתעתי, אהבו כאן בבית את המרקם המחוספס משהו.. והטחינה קצרה מחמאות.

RSPA

New member
נכון. רק לקח לי כמה שעות לטחון...

זה מהלך מאוד לא ידידותי למשתמש וגם למעבד המזון שלו.

ladybug6

New member
איזו הופעת אורח! |שטיח אדום|

אני מרגישה שאנחנו כבר מכירים אותך, מהסיפורים של גידי

Anat Shemer

New member
אני מכינה כך:

בקערה ענקית, סוחטת מיץ לימון , מוסיפה אבקת שום וטיפונת מלח (שני ניעורים קלים של המלחייה ) ובערך כפית שמן זית (לא חייבים שמן בכלל) . קורעת עלי קייל פנימה ועכשיו החלק החשוב: לעסות היטב היטב את העלים, להפוך ולהפוך תוך תנועות מעיכה. הפעולה הזאת גורמת לציפוי מושלם של העלים ברוטב.
מפזרת על שתי תבניות גדולות (על משטח סיליקון) ואופה. חום התנור - אם לא אופה משהו אחר במקביל, חום בינוני (300-320 פרנהייט) לזמן יותר ממושך, נניח 20 דקות. אם יש משהו אחר נוסף בתנור החום יהיה לרוב גבוה יותר ואז הזמן מתקצר וצריך להשגיח. חום רגיל של אפיית עוגות (350 פרנהייט, אני מניחה שזה כ-180 צלזיוס) לוקח 12-13 דקות.
הצ'יפס צריך להיות פריך אבל לא שרוף, כלומר ירוק ולא חום.
אותו תהליך עם פטרוזיליה הניב תוצאות טעימות. אגב, עלי קייל מאודים (יש לי מתקן במבוק כמו של דים סאם) מאוד טעימים והמרירות נעלמת מהם, במיוחד עם טחינה מאוד נוזלית וחמוצה (אני כל-כך אוהבת חמוץ, שמכינה את כל הטחינה עם מיץ לימון ולא עם מים...).
בהצלחה,
ענת.

אתמול הכנתי תבניות שתיים

והכנסתי לסלט שכלל גם מאש מונבט, שמפניון פרוסות דק ומושחמות במחבת, פרוסות שום מושחמות במחבת.

יצא משובח!

תודות

למעלה