אני מכינה כך:
בקערה ענקית, סוחטת מיץ לימון , מוסיפה אבקת שום וטיפונת מלח (שני ניעורים קלים של המלחייה ) ובערך כפית שמן זית (לא חייבים שמן בכלל) . קורעת עלי קייל פנימה ועכשיו החלק החשוב: לעסות היטב היטב את העלים, להפוך ולהפוך תוך תנועות מעיכה. הפעולה הזאת גורמת לציפוי מושלם של העלים ברוטב.
מפזרת על שתי תבניות גדולות (על משטח סיליקון) ואופה. חום התנור - אם לא אופה משהו אחר במקביל, חום בינוני (300-320 פרנהייט) לזמן יותר ממושך, נניח 20 דקות. אם יש משהו אחר נוסף בתנור החום יהיה לרוב גבוה יותר ואז הזמן מתקצר וצריך להשגיח. חום רגיל של אפיית עוגות (350 פרנהייט, אני מניחה שזה כ-180 צלזיוס) לוקח 12-13 דקות.
הצ'יפס צריך להיות פריך אבל לא שרוף, כלומר ירוק ולא חום.
אותו תהליך עם פטרוזיליה הניב תוצאות טעימות. אגב, עלי קייל מאודים (יש לי מתקן במבוק כמו של דים סאם) מאוד טעימים והמרירות נעלמת מהם, במיוחד עם טחינה מאוד נוזלית וחמוצה (אני כל-כך אוהבת חמוץ, שמכינה את כל הטחינה עם מיץ לימון ולא עם מים...).
בהצלחה,
ענת.